- Konu Sahibi hidennisko
-
Arkadaşlar bugün rahim ağzı uzunluğumu ölçtürdüm 3,6 sizce iyimi? Doktor pek birşey demedi, kötüde demedi.Dikiştende bahstemedi.Ama internette 4 cm uzunluğunda olur yazıyor biraz kafam karıştı...
Ama tabii bu aydan aya değişiyor benim 15 hafta da 3,6 senin kaç haftalıkken 2,1 di?
arkadaşlar 3 tane bebeğimi kaybettim serklaj yapılması gerekiyormuş ama şanssızlık mı diyeyim bilmiyorum 6 ay önce kaybettim ikiz bebeklerimi kendi doktorum anlamadı ama bu durumu ikizlerin biri düşünce prof dr gittik o tanı koydu hala eski doktoruma devam ediyorum eşimin ısrarıyla zaten geç bulmuştum bebeklerimi ama çabuk kaybettim 5 ay hiç kalkmadan yattım elimden geleni yaptım olmadı demekki yaradan bizim için daha da güzellikler yaşatacak ki bizden ayırdı bebeklerimizibütün arkadaşlara allah yardımcınız olsun diyorum ne olursunuz elinizdeki güzellikleri fark edin ve yaşam sıkıca tutunun
frekansçım bursalıymışssın. diğer bölümlerde okuduğum kadarıyla doktorun ziya çetin.bi arkadaşın daha dikişini ziya çetin dikişini yapmıştı. bebeği 9 ayda sezeryanla doğdu. rahim ağzı açılmadı çünkü. bebeği 4 aylık.ben şimdi yine bu siteden bi arkadaşın doktoruna gidicem. ama bursaya tayinimin çıkma ihtimali var. o zaman ziya çetin için ne dersin.birde sen durumunu öğrenmek için rahim filmi çektirdin mi.seninle haberleşelim olur mu.
canım benim 2. düşüğümden sonra çekildi rahim filmim. ama rahim ağzı hakkında bişey söylenilmedi, o zaman öyle bi sorunum yoktu. son düşüğümde belli oldu rahim ağzı yetmezliğim. eğer tayinin bursaya çıkarsa ziya çetine git derim. ben çok memnunum kendisinden, çok ilgili bi doktor sen sormadan o gerekli herşeyi söylüyor. ben onun yanında kendimi çok rahat ve güvende hissediyorum.
dikiş atılmadı ogün hastaneye yatıp seklaj yapılacaktı sadece önlem amaçlıydı ama hastane önünde suyu geldi birinin hemen acil alındı diğerini de ben aldırmamak için çok direndin ama enfeksiyon kapmıştım çünkü ilk bebeğimin plasantası içerde kalmıştı bende bundan sonra eğer allah nasip eder de hamile kalırsam neden düşük olduğunun tanısını koymak için bursada çok doktora gittim ama prof dr yalçın kimya hamile kaldığım zaman hemen seklaj yapılması gerektiğini rahimde açıklık olduğunu söyledi
arkadaşlar 3 tane bebeğimi kaybettim serklaj yapılması gerekiyormuş ama şanssızlık mı diyeyim bilmiyorum 6 ay önce kaybettim ikiz bebeklerimi kendi doktorum anlamadı ama bu durumu ikizlerin biri düşünce prof dr gittik o tanı koydu hala eski doktoruma devam ediyorum eşimin ısrarıyla zaten geç bulmuştum bebeklerimi ama çabuk kaybettim 5 ay hiç kalkmadan yattım elimden geleni yaptım olmadı demekki yaradan bizim için daha da güzellikler yaşatacak ki bizden ayırdı bebeklerimizibütün arkadaşlara allah yardımcınız olsun diyorum ne olursunuz elinizdeki güzellikleri fark edin ve yaşam sıkıca tutunun
AH ARKADAŞI HAYIRLISI. DOKTOR O KADAR ÖNEMİLİ KŞ.1 BEBEĞİMİ SIRF ONLARIN İHMALİ YÜZÜNDEN KAYBETTİM.BAKALIM KISMET BURSAYA GİDEBİLEEKMİYİZ.AMA ZİYA ÇETİNİ DÜŞÜNÜYORUM.BİREDE ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDEN ŞAKİR HOCAYO DÜŞÜNÜYORUM. AÇIKLIĞIN GEBE İKE ANLAŞILDI HERHAKDE.. BEN SALI GÜNÜ MUAYNEYE GİDİYORUM BAKALIM DURUMU TESPİT EDİCEK Mİ.RAHİM FİLMİ ÇEKTİRMEYİ HİÇİSTEMİYORUM AMA. BAKALIM. SEN İYİSİN DİMİ ARKADAŞIM
frekansçım bursalıymışssın. diğer bölümlerde okuduğum kadarıyla doktorun ziya çetin.bi arkadaşın daha dikişini ziya çetin dikişini yapmıştı. bebeği 9 ayda sezeryanla doğdu. rahim ağzı açılmadı çünkü. bebeği 4 aylık.ben şimdi yine bu siteden bi arkadaşın doktoruna gidicem. ama bursaya tayinimin çıkma ihtimali var. o zaman ziya çetin için ne dersin.birde sen durumunu öğrenmek için rahim filmi çektirdin mi.seninle haberleşelim olur mu.
geçmiş olsun arkadaşım..
benim de ilk doğumum 23. haftada oldu ve küveze alamadılar. hacettepe ve ztb hastanelerindeki doktorlarla görüşüldü, doğum kaçınılmaz olduğu için. 23. hafta yaşam sınırı olarak kabul görmüyor Türkiye hastanelerinde. bebeğin gelişimi açısından riskli kabul ediliyor. o haftalarda özellikle de beyin geişimi anne karnında tam olarak tamamlanamadığı için riskli kabul ediliyor.
ben de ilk doğumumda şok yaşamıştım muayene masasında. doğumun kaçınılmaz olduğu söylendi bana ve açılma miktarı da zamanla arttı ve normal doğum yaptım..ilk bebeiğimi aniden kaybetmiş olmak çok sarstı bizi ama toparlandık.. derken 2. bebeğimi de serklaj için hastaneye yattığımda (19-20.haftaydı:) yine rahimde açılma farkedildi zaten hafif sancılarım vardı o gün..ve ben de yine doğum yaptım..ikinci bebeğimizle de ahirete bırakılan kavuşma umuduyla ayrıldık..
umarım sen ve bebeiğn sağlıklı güzel günler görürsünüz.. umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeiğini.. bu durumu yaşayan anne adaylarını çok iyi anlıyorum. ben iki kere yaşadım ve kucağıma alamdaım bebeklerimi..
ama bu sayfalardan okuduğum olumlu tecrübeler beni sevindiriyor...
sağlıcakla kalın...
tavşancık senin en iyi şeyleri diliyorum. ne kadar özenli davranılmış sende şanslısın.benim dikişim atıldıktan sonra kasılmaya falan bakılmadı.2 gün sonra doğru eve.sancı başlayınca sonuç malüm.Türkiyede olmadığın için çok üzülme.görüyosun bizde ki süper doktorları.Aileden ayrı olmak zor tabii .ama insan muamelesi görmekte güzel.benim ilk doktorum git eve doğur gel dedi.dikişi atan profesör muayne bile etmeden dikiş attı.aldığı paraya baktı bence.doğum sancılarım başladı diye aradım. Magnezyumu arttır dedi.sonra telini kapattı ve ulşamadık kendisine.sen moralini iyi tut.herşey çok güzel olucaktır.aramıza hoş geldin.
Iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim. Moralimi iyi tutmaya calisiyorum. Bugun fibronektin testini tekrarladik ve negatif cikti. En azindan onumuzdeki 2 hafta icinde dogum yapma ihtimalim azaldi yani. Tabii, yine Allah bilir.
Bebegin icin cok uzgunum. Insan hayati, hem de minicik bir bebeginki soz konusuyken, kimsenin ihmalkar, dikkatsiz, vurdumduymaz davranmaya hakki yok....
Basini dik tutmaya, guclu olmaya calis. Hersey gonlunce olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?