Premature Bebekler Rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapan var mı??

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

canım merak ettik seni.. iyi haberlerle gelmene sevindim. benide nts ye bağladı. kasılma olup olmadığına bakıyorlar. bende de kasılma çıkmadı. kağıt boştu... rahimağzı boyunu ölçttü mü?

canım hayırlısı olsun inşallah belki değişiklik iyi gelir..bugün 2 kez girebildim geçmişi okudum yaramaz bi durum yok kimsede maşallah..ben ancak toparlandım gaz sancısı öksürük dikiş ağrısı vs..bugün daha iyiyim sütüm hafif hafif arttıyo ama duru sarı gibi yarın sağlık ocağında topuk kanı için gittiğimizde bilurubinine baktırcaz bakalım..haberler böyle bizden gamze dr dan gelmedimi yazsada okusam çıkmadan:18:

canım hoşgeldin.... sütünün artmasına çok sevindim... arkadaşlarımdan duyduğum sıcak bez yada sıcak su torbasını göğüslerine koyarsan sütün artarmış. duruyuda bizim için öp....

o bazen bende de oluyor yaaa, aşağıda hissediyorum bende. bugün eşime hamile kilodu aldırdım. çok rahat geldi. göbeğimi tamamen sardı...

Acaba bu haftalarda bebeği aşağıda hissetmek normal midir? Neyse ben yarın kontrole gidince doktoruma sorarım, hoş bana ayın sonunda gel demişti ama ben daha 10 gün geçmesine rağmen yine gidiyorum kontrole, belki de beni ''yine sen mi geldin'' diye kovar :))

çok sevindim canım iyi olmanıza..nst de kalp atışları yukardaki çizgi 120-160 arası normal yanındaki değerde sancının şiddeti yani alttaki çizgi,benim hep 30 lardaydı ama çizgide hiç dalgalanma yoktu dalga (kalp elektrosu gibi diyim )olunca sncıymış o..

kovmasın canım :))) bizi anlayışla karşılamaları lazım... kovarsa gene gidersin... :)))))

canım 28. haftadan önce kalp atışlarını vermiyormuş nst. bende öyle dedi doktor... sadece sancı ölçmek için nstye bağladılar beni.

tatlım hayırlı olsun yeni okulunda başarılar dilerim bardağın dolu tarafından bakarsan cok iyi olmuş tabi kendi okulunda olsaydın daha iyiydi ama şöyle düşün yeni arkadaşların da olucak

yukarıda yazdım hadi tatlı güzel haberlerle gel tatlı aşağıda olması normal ama bizim için riskliymiş dr söyledi 24-25 haftalara kadar yutkarı cıkarmış bebiş o yüzden bu haftalarımız riskli :18: bol bol yatıcaz :97:

canım merak ettik seni.. iyi haberlerle gelmene sevindim. benide nts ye bağladı. kasılma olup olmadığına bakıyorlar. bende de kasılma çıkmadı. kağıt boştu... rahimağzı boyunu ölçttü mü?
öyle üstten baktı 3 dedi zaten 2 hafta önce ölçmüştü altdan diğer geldiğinde yine altdan ölçüçek iyi dedi ama bende de boştu sanki bozuktu makinası :44:

sağol tatlım duru alıştımı dışarıdaki ortama tatlım sayı sadece 8-9-10 ları gösteriyordu anlamadım kağıtta yazmadı hiç bir şey anlamadım sadece sayı vardı kalbe zaten koymicam dedi :97:

Selam Regrete nasılsın? Bu arada saçın güzel olmuş, bu renk sana yakışmış :))

Teşekkür ederim canım daha güzeli sizin olsun.Bende değişen bişey yok heycanla sizi takip ediyorum , seni nasıl gidiyorr

Canımm iyi olmanıza çok sevindimm bebek sarılığında emzirmek en iyi tedaviymiş sütün arttıkça hiç bişeycik kalmaz durucuğumuzda

Gamzecim,hoş geldin , bebiş yukarı çıkmaya başlamışş inşallah hep böyle güzel haberler vereceksin bize. nts de sıkıntılı bişey olsa mutlaka söylerlerdi sen stres yapma canımm ..

Gamzecim,hoş geldin , bebiş yukarı çıkmaya başlamışş inşallah hep böyle güzel haberler vereceksin bize. nts de sıkıntılı bişey olsa mutlaka söylerlerdi sen stres yapma canımm ..

tatlım her şeyden korkr oldum kızımda bağlamışlardı ntsye sancı cıkmadı ama sancım cok vardı şu nts olayını tam cözmem lazım :94: eşim diyo bu gidişle kadın doğum uzmanı olucan diyor ne yapalım evet bebiş yukarı cıkmaya başladı 25 haftaya kadar aşağıda olması normal yavaş yaavaş yuarı cıkıyor bu haftalarda cok dikkat etmeli şu 28 hafta bir gelse

Bence de o 28. haftalar bir gelse, her gün çizelgeme bakıyorum, özelliklede gece 12'den sonra, o zaman ertesi güne geçmiş oluyor ve 1 gün daha atıyor, aslında doktor bana hep yat demedi ama ben endişeyle hep yatıyorum. Bazende ''Acaba çok mu abartıyorum?'' diye kendimle konuşuyorum. Allah yatalak hastalara sağlık, sıhhat ve sabır versin.

evet cok zor allah yatan hastalara darda olanlara yardım etsin bence de dinlen ama arada gezmek kafamızı boşaltıyor aradada gezmeliyiz tabi ama yormadan bende senin gibiym ama bak bu haftalara geldik rabbim sonuna kadar gelmeyi nasip etsin benim için kendiliğinden hamile kalmak bile mucizeydi

Selam Kızlar,

canım tayinin hayırlı olsun hiç üzülme bir bakarsın o okulun daha iyidir.İyi arkadaşlar edinirsin..Herşeyde bir hayır vardırr..

Sağ olun arkadaşlar. Okul buranın 2. en iyi okuluymuş. Benim çalıştığım okuldan seviye olarak daha iyiymiş. Salı kürtaj oldum. Cum norm fazlası olduğumu öğrendim. Pazartesi tayin istedim. Bugün tayinim çıktı. Ne hızlı yaşıyorum hayatı. Belki de hayırlı budur, zihnimi dağıtmam için vesile olur. Normda olup zorda kalan arkadaşların yanında ben çok şanslıyım. Arkadaş attan inip mersedese bindin diyor...

İyi haberlerini alırız inşallah canım...

İnşallah her şey iyi gider. İnşallah iyi olacak her şey... Nst ye ben çok bağlandım. Sancı çıkınca hastaneye yatırıyorlar. Kalp elektrosu gibi dalgalı olunca sancı oluyor. Kalp atışına hiç dikkat etmemişim...

hayırlısı olsun canım... belki bu okul daha iyi olur senin için.

Sağ ol inşallah öyledir...

o bazen bende de oluyor yaaa, aşağıda hissediyorum bende. bugün eşime hamile kilodu aldırdım. çok rahat geldi. göbeğimi tamamen sardı...

Evet ben de kullandım onlardan rahat oluyor gerçekten....

Artacak zamanla canım. Sarılık olmasın diye çok emzir. Görümcem hemşire benim. Oğlumda sık sık oğlumu uyandırırdı kulağını, topuğunu sıkardı şükür sarılık yaşamamıştık. Fazla uyutma. Çok uyursasarılığı artar... Kaldır emzir... Biz saat kurardık...

Bu arada kızlar, saçını nereden gördüler. Ben de merak ettim. Yeni avatarın süper olmuş...

Canım,zaten korkular daha önce yaşadığımız olumsuz tecrübelerimizin eseri..Haklısın korkmakta ama sen yinede stress yapmamaya çalış canımm..Nts yi internetten araştırsan biraz belki istediğin bilgileri öğrenebilirsin.Ohh cıksınn minnoş yukarlara.Bir bakmışsın 28 hafta olmuşsun..bende yazarım sana gamze bak bir 28 haftalık olsam diyordun diyee..

Canım hamilelik stres içinde devam ediyor, tv ve bilgisayar başında günleri geçiriyorndum.

Yaa çok zor haklısın canım ama işte sonucunda alacağın hediye hiçbirşeye değişilmez.

Ben daha önce ufak bir kaza sonucu 2,5 aya yakın hep yattım arada deliriyordumm ama bir şekilde geçti işte Allah kolaylık versinn canımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…