Rahim aldırma ameliyatı (Histerektomi) olanlar

Artemissisipi

'Motorları maviliklere süreceğiz..'
Pro Üye
25 Temmuz 2013
13.335
54.404
798
Merhaba canım kadınlar.
Burada açacağım ilk konunun bu olmasını istemezdim. Ben daha çok çok koyu çift çizgili testli konu açıp "acillll bakın hamile miyim?" başlığını atarım diye düşünüyordum ama gebeliğimde nedense yapmadım, aptal kafam eğlenirdik.

Bazılarınız biliyor, çeşitli miyomlarım sebebiyle zor bir gebelik geçirdim ve plasenta previa sebebiyle de aşırı kanamalı acil sezaryenle doğum yaptım. Çok kan kaybettiğim ve asıl amaç kanamayı durdurmak olduğu için miyomlara dokunmadılar. Onları da almaları demek daha fazla kanama yaşamam demekti.

Gelelim günümüze. Dün gün boyu yaşadığım ve zamanla artan bir karın ağrısı sebebiyle acildeydim. Verdikleri hiçbir ağrı kesici birazcık bile olsun ağrımı azaltmadı. En son morfin verdiler ve katlanılabilir seviyeye düştü ağrı. Evde ağrı kesicilerle devam ediyorum.
Bu arada ultrason, ilaçlı tomografi çekildi ve en son kadın doğumda ağrının kaynağının miyomlar ve endometriozis olduğu söylendi. Yaygın endometriozisim de var. Doğumda doktor, önce bağırsaklarımı rahimden ayırmak zorunda kalmıştı. Şimdi rahmim miyom dolu, içerisi çok karışık dediler. Bu şekilde ağrı kesicilere cevap vermeyen ağrı olduğu için ameliyat şart. Sadece miyomlar da alınabilir, ameliyatın durumuna göre rahim de alınabilir dediler. Öncelik rahmi korumak olur dendi yaşım 36 olduğu için.
Henüz kadın doğum doktoruyla görüşmedim. Bebeğimi bensiz geçireceği birkaç güne hazırlamam lazım öncelikle.

Sormak istediğim şey şu: Rahim aldırma ameliyatı zor oluyor mu? Ameliyat sonrası toparlamak uzun sürüyor mu? Sezaryen gibi mi yoksa daha mı ağır? Bebeğime bakmakta zorlanır mıyım?

Neden bu kadar uzattın diyecek olursanız çenem düşük.
Teşekkür ederim şimdiden.
 
Annem gecirdi. onunki biraz daha komplike idi, yumurtalik tupler rahim ve bagirsak Zari alindi. Ameliyat sirasinda biyopsi ile ameliyat sekillendi oyle olmasi gerekiyordu. Annem rahat durmadigi icin biraz agri cekti doktor da onaylamisti hizli beslenmeye basladi oda agir geldi. En onemlisi beslenmenizi yavas ilerletmeniz. Ama 1 hafta da gozle gorulur sekilde toparlandi tam toparlamasi 1 ayi buldu. Sezeryandan daha farkli cunku dikey kesi oluyor bildiğim kadari ile baska bir teyzem de oyle olmustu. Ilk etapta destek sart yemek konusu en onemlisi bagirsak uzun sure disarida kaldigi icin Karin icine yerlesmesi ve rahatlamasi zaman aliyor. Cok gecmis olsun simdiden..
 
Dikey kesi olduğunu bilmiyordum evet daha zor olacaktır.
Toparlanma süreci benim için önemli, elimden gelen dikkati gösteririm bu sebeple.
Teşekkür ederim.
 
Dikey kesi olduğunu bilmiyordum evet daha zor olacaktır.
Toparlanma süreci benim için önemli, elimden gelen dikkati gösteririm bu sebeple.
Teşekkür ederim.


Cok gecmis olsun. En doğru bilgiyi doktorunuz verir ama benim duyduklarim hep dikey kesi
Annemin tek yolu ameliyatti hatta grip oldu o surede bile vakit kaybetmisiz
Yemek destegi aldiktan sonra 1 hafta icinde toparlarsiniz insallah ama tabi zamana ihtiyaciniz var. Kac gun yatis dedi 3 4 diye dusunuyorum
Bol bol yuruyus yapin bagirsaklar yerlessin
 
Henüz ameliyatı yapacak doktorla görüşmedim. Bebeğimi hazırlayıp bir iki güne görüşeceğim.
 
40li yaşlarındaki arkadaşım çok hızlı toparladı, hiçbir şikayeti yok. Sadece bu ameliyattan sonra kullanması gereken hormon ilaçlarından birini temin edemiyor, şuan için piyasadan kaldırılmış. Climara forte. Doktorunuzla ameliyat sonrası hakkında da detaylıca konuşun mutlaka.
 
Canım öncelikle çok geçmiş olsun.
Ben yaklaşık 8 ay önce rahim ve sol yumurta mı aldırdım.
Kolay bir süreç demek isterdim ama kolay olmadı.Sezeryan gibi değil.Tabi bu herkes için farklı olabilir.
Bebeğine ve sana yardım edebilecek biri varsa hiç bekleme hemen ol.
Ama yalnız yapılacak bir şey değil.
Sormak istediklerin olursa yardımcı olabilirim.
 
Dikey kesi olduğunu bilmiyordum evet daha zor olacaktır.
Toparlanma süreci benim için önemli, elimden gelen dikkati gösteririm bu sebeple.
Teşekkür ederim.
Benim yatay canım sezeryan dikişimin olduğu yerde. Her doktor farklı yapıyor veya senin durumuna göre şekilleniyor.
 
Annem idrar kesesinden ameliyat olurken yumurtalıkları ve rahmi aldılar. Ameliyattan sonra çabuk ayaklandı. Ameliyatını alttan yaptılar. Karından kesi vs yoktu. Çabuk toparlandı. Hemen ayaklandı, biraz ağrısı oldu ama aşırı şiddetli ağrıları olmadı.
 
Artemissisipi eğer İstanbul'daysan Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir muayene ol istersen. Oraya Sarıyerden bir genç kız gelmiş doktor tavsiyesi ile, onunda miyomları varmış ve kız miyomdan dolayı beklenmedik anlarda aşırı şiddetli ağrılar ve kanamalar yaşıyor ve olduğu yerden kalkamıyor kıvranıyor ve acillik oluyormuş. Daha 18 19 yaşlarındaydı. Onun sadece miyomlarını aldılar ve o da kapalı ameliyay oldu, karından kesi olmadı.
 
Teşekkür ederim. Konuşacağım. Yumurtalıkları almadıkları zaman da hormon kullanılması gerekiyor mu sormam lazım.
 
Bebeğime annem bakacak. Benim yanımda eşim kalır özel oda bulabilirsek yoksa akrabalardan birinden rica edeceğim sanırım. Bebeğimi biraz anneme alıştırmam lazım. Benden başkasında asla durmuyor ve morarana kadar ağlıyor.
Ameliyattan sonra rahatladığını anlıyorum hemen ol demenden. Ağrıların tamamen geçti mi?

Özel mi devlet hastanesi mi
Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olacağım. Doğumumu yapan doktorla görüştük o bu ameliyatları yapmıyormuş, başka bir doktoru önerdi.
 
Teşekkür ederim Malatya'dayım. Öncelik rahmi korumakmış ama mümkün değilse onu da alıyorlarmış. Benim bir de derin endometriozisim var. İçerdeki organlar birbirine yapışmış durumda yani. O yüzden kapalı ameliyat da zor.Ama tabii doktorla konuşacağım bunu da.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…