Rahim Anomalileri

Selam kızlar
rahim filminde rahimde perde çıktı.
Ameliyat olmam gerekmiş,
rahim Y formunu almış perdeden dolayı,
geçen sene erken doğum yaptım,
bebeğim yaşamadı.
Rahimde perde erken doğumlara sebepmiş.
1 senedir de gebe kalamadım,
bu durumu yaşayanlar var mı aranızda??

Canım merhaba. Benimde 'y' görünümünde ortada perde vardı. 2 kere histereskopi oldum. 2 kere de rahim filmi çekildi. Doktorum düzeltene kadar gebelik risk olur dedi. Çok şükür düzeldi. Size tavsiyem bu probleminizi çözecek bir doktora gitmeniz. Geçmiş olsun tekrar.

Merhaba arkadaşım, ben de ameliyatı düşünüyorum, istanbuldayım..
Fİyatlar çok uçuk histerekopi fiyatları sanırsın ki tüp bebek yapıyosun..
Allah yardımcımız olsun bakalım..
Hamile kaldınız mı peki ameliyattan sonra?
Teşekkür ederim. .

Henüz hamile kalmadım. İnşallah en kısa zamanda Allah bu duyguyu yaşatmayı nasip eder. Hem yaş geçiyor hem de 7 yıldır evliyim. Allah hayırlısını versin hepimiz için.

Henüz hamile kalmadım. İnşallah en kısa zamanda Allah bu duyguyu yaşatmayı nasip eder. Hem yaş geçiyor hem de 7 yıldır evliyim. Allah hayırlısını versin hepimiz için.

Ben de 2012 geliniyim,
amin inşallah..

Slm arkadaşlar bende 16 haftalık hamilelikte erken doğumla düşük yaptım daha sonra rahim t şeklinde dendi be ameliyat olacağım bu konuda bilgisi olan var mı

Slm arkadaşlar bende 16 haftalık hamilelikte erken doğumla düşük yaptım daha sonra rahim t şeklinde dendi be ameliyat olacağım bu konuda bilgisi olan var mı
Merhabalar. "T" rahim Y şeklindeki rahim gibi rahim anomalilerine giriyor ve emin olmak için rahim filmi ve histereskopi gerekecek sanırım. Kendi problemimle ilgili doktorumla konuşurken bir hastasını operasyon yaptığını ve gebeliğe kaldığını anlattı. Biraz emek gerek arkadaşlar. Ben 2 yıl uğraştım başka rahatsızlıklarım da oldu bu süreçte toplam 3 yıldır emek sarfediyorum tabiki. Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın arkadaşlar.

Hsg filminde böyle bi sonuç çıkmadı gittiğim bir doktor söyledi bana bunu düşük yaptıktan sonra ilk tedavim tüp Bebekle ikiz gebelik yaşıyordum ama 16 haftada kaybettim yıllardır birçok doktor muayenesi gerçekleşti ama kimse söylememişti t rahim olduğunu

Merhaba, bende de cok benzer sorun vardi dr um ben hamileyken fark etti, kalp seklindeymis(uterus bikornis) dediler ilk once. 7.haftada kanamam basladi 21.haftaya kadar kanamalar hic durmadi, cnku rahmin bir tarafinda cocuk varken diger taraf surekli kaniyormus cocugu atmak icin. Bu kanamalarin 2si asiri siddetliydi, abartmiyorum, kovalarca kanamam oldugu oldu hastanede yattim gunlerce. Sonuc yatak istirahti, progestan igneleri ile 35.haftaya kadar dayandik. Cok sukur kizim sag salim sezeryanla dogdu, sezeryan esnasinda hersey ortaya cikti rahmimi ortadan ikiye bolen bir perde varmis, dr onu da ameliyatla aldigini soyledi. Rahim kucuklugunden kizim cok gelisememisti kilosu azdi ama suan masallahi var 4 yasinda ve yasitlarindan daha iri. Ben de 6ay once 2. Cocuk istedigimiz icin ön muayeneye gittim. Dr rahmimde bölme oldugunu hala sekil bozuklugu oldugunu boyle bir rahimle nasil hamile kalip düsurmeden cocuk dogurduguma sasirsigini soyledi. 2. Sansimin cok dusuk oldugunu ve ameliyat olmam gerektigini soyledi. 6 aydir da hamile kalmis olamam biraz endise vermeye basladi bu arada. 2. Oldugu icin cok dert etmiyorum ama yas da geciyor.

Hayırlısı olsun inşallah, bazen ikinci çocukta biraz geç olabiliyor.
Rabbim sağlıklısını hayırlısını nasip etsin. .
Güzel haberler alalım inşallah. .

Bende bu şekilde 9 sene önce üye rus bikornis olduğumu öğrendikten sonra bidaha hastalan madim kızım var.ama sonra 5 sene önce 38 haftada ölü doğum yaptım 2 sene sonrada düşük. Su an kızım çok istiyo kardeş diye dr gittim hsg çekti oda perde var dedi ama ameliyat falan demedi.bidaha gidemedim.gidicemcbakalim ne dicek deneyi,lerinizi paylasirsamiz sevinirim yıllar olmuş siz yazalı ama

Kızlar ne güzel bir başlık olmuş bu. Benim de yarım rahim. 2 yıldır hiç hamile kalamadım. Tüp denedim o da olmadı. Eşimin değerleri normal. Şimdi napsam diye kara kara düşünmekteyim. Şu stresle başa çıkmanın bi yolunu bulamıyorum. Her ay takmicam diyorum. Adetim yaklaşınca bana bişeyler oluyor. Dua edin nolur

Merhaba ben de yarim rahimliyim bu forumun tozunu attirdigim coook gunlerin ardindan kizima kavustum ben ancak zorlu bir surecti 3 asilama 2 tup bebek 1 kuryaj 1 kimyasal gebelik yasadim. Hamileligimim 7. Ayinda da erken dogum tehlikesi yasadim. Ancak Allah a inanirsaniz ina kosulsuz sartsiz dua edip hayirlisini isterseniz ve tedavinize de devam ederseniz er yada gec nasip olacaktir size yeterki umudunuzu kaybetmeyin.

Benim de sizlere bir sorum olacak unicorn uterus yani yarim rahim li olup da 2. Dogumunu yapabilen var mi aranizda. Kizima kardes dusunuyorum ancak tuo bebege yeniden gitmek gibi bir niyetim asla yok. Ben kendilinden olursa allah nasip ederse dusunuyorum. Sol tupum acik ve sol yumurtaligim gayey saglikli baska da bir sorunum yok. Var mi kendiliginden hamile kalan ?

Tebrik ederim insallah ikinci bebeginizi de sag salim alirsiniz kucaginiza. Ne tuhaf degil mi ben ds 1 rahmin yarisi var yani yarim rahimliyim. Gebelik sansim normal bir kadininkinin yarisi kadar ama sizin cift rahminiz var ve sansiniz iki misli allahin hikmeti ..

Benim gibisin. Panik yapma yani dogrudur benim sag tupum ve sag yumurtaligim dogustan yok. Hatta sag bobregim de yok. Ama bir kizim var 4.5 yasinda umudunu kaybetme tedavi ol sakin aksatma..

Unicorn uterus olanlar.
Eger tuplerinizden birisi yoksa muhtemelen olmayan taraftaki yumurtaliginiz da gelismemistir. Ve ayni taraftaki bobreginiz de olmayabilir. Mutlaka bir bobrek ulttasonu cektirip kontrol ettirin.
Bu bir üriner sistem anomalisi.
Benim yasadiklarim 3 asilama 2 tup bebek.
Tedavilerin oncesince klomen ile kendiliginden hamile kalmistim ancak 8. Haftada kalp atislari durdu ve kurtaj oldum. Sonra birdaha hamile kalamadim. O surece basliyorsun bir kere bebek istiyorsun akisina birakip rahat olamiyorsun zaten sorunlusun. Oyuzden ciktik bir yola once asilamalar tutmadi ardindan devletyen rapor alip tup bebege basladik. O da ayri bir hikaye ama sonunda ilaclarla ekstra fazladan muayne ve kontrollerle gebeligim 38 hafta 5 gunlukken 2800 gr guzel bir kiz bebek le sonuclandi:)) sizlere tavsiyem gebe kalsaniz da hep tetikte olun durumunuzu her gittiginiz doktora soyleyin. Bobreklerinize baktirin. Yoksa eger dogumda anestezi alirken ve ilac kullanmaniz gerekirse her doktora hayayiniz boyunca dogustan tek bobrekli oldugunuzu beyan edin.
Benim kizim 2. Transferimde tutundu tup bebek ilaclarini 3 aylik olana kadar kullandim. Sonrasinda doguma kadar progestan kullandim. 28 haftalikken sancilandim doktorum cok korktu 3 hafta progestan ignesi oldum ve nidilat kullandim doguma kadar.
Nidilat kasilmalari gevseten bir tansiyon ilaci bu gibi durumlarda kullaniliyor. 8 saatte bir iciyordum kasilmalar duzelince 12 saate bir almaya basladim. 32. Haftada doktorum duzeldi diye kesmek istedi ancak hemen aksamina.pembe lekelenmem oldu gene basladik ve doguma kadar da kullandim.
Sizlere tavsiyem durumunuzu bilin bilincli bilgili olun gebe kalsaniz da yasayabileceklerinizi goz ardi etmeyin normal bir gebe den daha fazla konteole gidin. Ve herseyden once dua......
Rabbim e siginin. Yazarken bile gozlerim doldu yutkunamiyorum..ol der ve olur siz ne yapsaniz da bos vakti saati belli. Dua edin hep hayirlisini isteyin.

Son düzenleme:
Rahimde perde ameliyatı olup hamile kalan varmı haleliginiz nasıl gidiyor?? Rahimde perde ameliyatı olmadan önce 27 haftalık erken doğum sonucu bebegim vefat etti hamileyken de çok Kanamam oldu 19 haftada açılma oldu serklaj yapıldı ama suyum geldi 27 haftada ameliyat olduktan sonra nasıl olacak çok korkuyorum

Benımde rahim t şeklinde ve perde varmış. 2. Negatiften sonra histeroskopi ile rahim şekli düzeltildi perde alındı ve rahime çizik atıldı operasyon sonrası herhangi bi ağrım olmadı sadece hafif kanama vardı şuan rahimi hazırlamak için ilaç kullanıyorum regl olunca 3. Tüp bebek sürecine başlıycaz

Ameliyattan sonra duzeldildigini nasıl anlayabilidiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…