Zeyhatçım toparladım herhalde
psikolojik bi şeyler kalıyo
haytta ne büyük sıkıntılar var deyip şöyle bi gevşemeliydim bence
ama tam tersi oldu
çok sıkıntılı bi tip oldum
herşeyi mi takar insan
çok kıl bi durum
herşey bana dert
adet oldum bakalım kist gitti mi
cumartesi gidicem doktora
çok normal bir adetti
ben yoğun kanama olur diye bekledim
inşallah gitmiştir
ay77 senin hamilelik nasıl gidiyor
tatlım üzülme diyeceğim ama aynı şeyleri bende yaşıyorum hatta benimki daha ileri boyutta sanatçıların bile hamiş kaldığını duyunca hafiften içerliyorum sonrada kendime kızıyorum ne kadar ayıp yaptığım diye ama elbet sabredeceğiz sonuna kadar...
selam kızlar
vallah benim başıma bir şey geldi; geçen hafta 12 haftalık oldum ve ikili test için dr a gittik; ikiz gebelikte kan testi yapılmıyor; sadece bebeklerin morfolojisine bakılıyor ve ense kalınlığı ölçülüyor... fakat dr bebeklerin birinin ensesinin kalın olduğunu söyledi 3-4 kere ölçtü ve 3mm miş; 3mm tam sınırda bir rakam ve maalesef böyle olunca insan ister istemez korkuya kapılıyor. hemen pazartesi için bize bir prof'tan randevu aldı; o ona da baktırmamızı istedi; bizde pazartesi prof'a göründük ve o da aynı şeyi doğruladı. bu durumda; CVS denen bir işlem yapılmalı; cvs aslında plasenta biopsisidir; plasentaya karından giriliyor ve bir parça alınıp labortuvarda inceleniyor. bebekte herhangi bir kromozom bozukluluğu olup olmadığı araştırılıyor. tabi bu işlem biraz riskli çünkü %1-2 ihtimal ile düşük ile sonuçlanabiliyor. eşim ve ben çok kararsız kaldık ve sonra perşembeye gün aldık ama bu hafta hiç geçmedi; ağlamakla geçti ... perşembe cvs yapıldı ve eşim plasenta materyalini hemen genetik laboratuvarına götürdü; bize en erken cumartesi döneceklerini söylemişlerdi fakat laboratuvar bizi dün aradı ve parçanın %98 temiz çıktığını söyledi; tabi havalara uçtum ve sevinçten ağladım. Allah hiç kimseye böyle bir durum yaşatmasın gerçekten çok zormuş... fakat tam sonucu 14 gün sonra alacağız; inşallah bebeğimde birşey yoktur... fakat kormozom anomalisi olmadığı kesinleşirse..yinede bu ense kalınlığı problemi başka hastalıklarında ön belirticisi olabiliyor;kalp rahatsızlığı da olabiliyor bebekte... bundan sonra bebeklerden birini daha yakından takip edeceğiz..fakat bazen bebekte hiçbir rahatsızlık olmayabiliyor..bebek büyüdükçe o sıvı dağılıyor ve herşey normal devam ediyor... bende vaziyet bu...
ay 77 csnım benim
neler hissettiğni anlıyorum
ömrümden ömür gitti dedikleri bu olsa gerek
hiç takma bence hiç bi şey yoktur
arkadaşımın bebeğide çok riskli çıkmıştı
doğduğunda bir baktık ki bebiş enseden ibaret
meğer babası gibi boynu kalınmış
çok sıkma canını
ki 98 yüzde daha ne olsun
başka da bi şey arama
zeyhatçım ne olur üzülme herşeyin bi sebebi var
benimde 1 sene olmamıştı ilk bebeğim
o burukluğu biliyorum
ama şimdi daha kötüyüm
benimle beraber hamile olanların bebeklerini görmek nasıl yoruyo beni bir bilsen
Allah illa ki vericek
hayırlısı için dua etmek lazım
bazen hiç hamile kalmasaydım daha az üzülürdüm diye düşünüyorum
çok çetrefilli duygular bunlar
en kötüsüde yok bilinçli olayım aman takmayayım falan işe yaramıyo
yıpratma yorma kendini
ben çok iyi biliyorum hiç bir faydası yok yalnızca zararı var
birde kıskanıyor muyum falan diye düşünme
ne istersen onu hissedersin kime ne
kıskanırsan ne olcak ki
özenmek,imrenmek olcak tabi ki hepsi
biz insanız arkadaşım
merhaba arkadaşlar.bende iki gün önce histeroskopi ve laparoskopi ameliyatı oldum.rahim filmimde septummu çift rahimmi tam anlaşılmamıştı.ameliyattan sonra öğrendimki perde varmış epey kalın ve derin bi perdeymiş yalnız.neyseki ameliyat iyi geçmiş perde alınmış.rahim için bi şey yokmuş başka neyseki.zeyhat sende bu ameliyatları olmuşsun.bana iki ay kullanacağım ilaç verdiler sanırım doğum kontrol hapları.sanada verildimi böyle bi ilaç.bir de tuvalete çıktıkça hafif kanama geliyo bu durum ne kadar sürüyo aşağı yukarı.histeroskopide bişey yokta lap.dolayı iki tane dikişim var biraz ağrıyo doğal olarak.ne kadar sürede kalkabilirim acaba.cvp verebilirsen sevinirim şimdiden sağol.
Canım geçmiş olsun. Doktorda bana iki ay hamilelik yasaklamıştı ama ilaç vermedi. Bu kanamalar normal regl gibi oluyorsun biraz daha devam eder ama önemli olan kanamanın renginin gittikçe kahverengiye dönüşmesi. Bana biraz yürüyüş yap ama çok ağır hareketler yapmaki içeri temizlensin denildi. Benim 20 güne yakın sürmüştü. Bendede iki yerde küçük dikeşler vardı pek büyük değil hatta dikişlerimi ben kendim almıştım :)) Ben aynı gün kalkmıştım. Ertesi gün eve yolladılar çok rahattım. Çok şükürkü septumdan kurtulmuşsun. Büyük geçmiş olsun üşütmemeye dikkat et. Birde reglinin zamanında ve düzgün iki ay gelmesi çok önemli benim doktor çok üstünde durmuştu bunun.
Canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.inşallah reglim zamanında ve normal şekilde gelir bundan sonra.canım bu ameliyatlardan sonra kontrol amaçlı rahim filmi veya başka bi işlem yapıldımı.yani rahimi kontrol etmek için herhangi bişey kalmışmı gibilerinden.bana bişey demediler gerçi ama.ben ilacı iki ay kullandıktan sonra bi doktor bulup özel muayenesine gideyim diyorum.bakalım neler diycek neler önercek diye.
birde kistim gitmiş arkadaşım
rahim temizdi
ama bir dakine karından dikiş falan dedi doktor canım sıkıldı
bende başka bir şeyde var bence
ama hiç kimse araştırmaya ihtiyaç duymuyo
çok sıkıldım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?