Rahim Anomalileri

hoşbuldum mydaisy :) bugün rahim filmimi hastanedeki konsey gördü.rahimde bölme yani perde olduğunu söylediler.bana laparoskopi yapılmasını önerdiler.bende kabul ettim.yarın sabah laparoskopi için kan vermeye ve diğer tetkiklerim için tekrar hastaneye gitcem.adetimin 1.günü hastaneyi arayıp randevu almam söylendi.şimdilik gelişmeler böyle canım.laparoskopi ile ilgili bilgin varmı?
 
Ben de şubatta olacağım galiba.Ben yarım rahimliyim unikorn yani.Açık ameliyata dönmezse çok zor değil aslında hem teşhis hem de tedavi için kullanılan bir yöntem.Rahat ol stres yapma bizi de mutlaka haberdar et.Perde en sık görülen rahim anomalisi ama benim ki gibi olan (unikornis) hiç kimseye rastlamadım Sema diye bir arkadaş vardı sadece ona da ben yetişemdim..Merak ediyorum benim durumumda olup da bebeği olan var mı acaba?2009 da hepimiz anne oluruz inşaallah.Ben biraz gerginim kayınvalidemin haberi oldu beni doktor doktor gezdirmek gibi yeni bir hobi edindi.Şimdiye kadar söylememiştik kimseye çevre baskısı başladı onu yap şuna git off off yani...
 
canım benimde daha önce yazdığım gibi önce bikornu,sonrada unikolli gözüktü usg de.ondan sonra biliyosun hsg çekildi ve filme görede laparoskopi önerildi bugün.perde gözüktü ama rahimin üst kısmına bakmak ve kesin bi karar vermek için laparoskopi önerildi.çünkü bazen bu rahim anomalileri ile perde birbirine benzer şekiller veriyomuş hsg de.o yüzden kesin tanı için laparoskopi öneriliyo.senin unikolli olduğuna nasıl karar verildi hsg ye göremi sadece?şubatta olacağım dediğin sanırım laparoskopi.peki niye şubatta oluyosun yani beklenen bişeymi var?bu arada sen kimseye aldırma, güvendiğin bi hastane ve doktor varsa tedavilerine devam et.ben ankarada yaşıyorum etlik zübeyde hanım kadın doğum hastanesine gidiyorum.bu konularda maalesef herkes bişeyler söylüyo.ama ben kendi yolumdan gidiyorum.sende takma bence..inşallah hepimiz sağlıkla hamilelik ve doğum haberlerimizi alırız burdan :)
 

Aramıza hoşgeldin. Senle aynı şeyleri yaşadım zamanında geçen yıl. Ultrasonda rahmim kalp şeklinde çıktı emin olmak için hsg çektiler ondada kalp şklinde olmadığı anlaşıldı. Ya septum ya çift rahimdi. Hsg net bişey vermedi. Ardından laparoskopi yapıldı hem tanı hem ameliyat amaçlı. Ameliyatta anlaşıldı septum olduğu ve histeroskopi yöntemiyle alındı.
 

Mydaisy dert etme kayınvalideni duyarsada duysun sen keyfine bak. Benim kistim patladığında doktor bana hamilelikte çok iyi bir takibin yapılmaı gerektiğini hatta rahim anomalileri olan kişilerde tüp bebeğe kadar gidebiliyor dedi ama kayınvalidem beni hala sıradan bir doktora götürme peşinde ama ben tavrımı net bir şekilde koydum hamille kalana ve iyice oturana kadar başa doktora gitmeyeceğim doğum risksiz olursa o zaman daha uygun bir hastaneye giderim diye kestirdim artık hangi doktora gideceğime karışmıyor. Önemli olan biizm doktora güvenmemiz.
 

Canım sen şanslısın tüp bebek ilk denemede oldu ikizleri kaptın :))) inşallah sonuda sağlıklı ve mutlu şekilde gelecek. Biliyormusun bir alet varmış bir sitede satılıyordu. Bebeğin kalp atışlarını hıçkırıklarını falan duyuyormuşsun aslında tüm hamilellere şart ben kalırsam almayı düşünüyorum :))
 
Son düzenleme:
zeyhat geçmiş olsun
şimdi nasılsın
doktora gittin mi
inşallah herşey yoluna girmiştir


ay sen nasılsın arkadaşım
bebişler nasıl

Canım ben doktorun hemşiresiyle konuştum telefonda. Eğer standart doktor hormon tahlili istiyors yaptırp gitme konusunda hemşireden fikir alacaktım. Hamileliğe benziyor dedi bende idrar testi yaptım çıkmadı diyince çıkmayabiliyor gel bir ultrasonla bakılsın sonr gerekli araştırmayı yapar belki daha farklı tahliller ister boşuna yaptırmış olursun dedi gebelikten bay şüphelendi ama sanmıyorum geçen ayda 15 gün gecikti bir dengesizlik var ama ben yeni heyecanlara giremeyeceğim için bir ay daha beklemeye karar verdim tekrar bir sorun olursa o zaman gideceğim şimdi aaçayı içiyorum reglde çoktan bitti bakalım bu ay neler olacak.
 
s.a kızlar öncelikle yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz ve allah kolaylık versin diyorm yazıları şöyle bir okudum ayy kuruntuları bırak rahatla biraz canım inşallah bebeklerini hiç bir sorun olmadan alacaksın kucağına zeynatcım ben 5. doktora gidiyodum en son ve çok memnun kaldım ve çok güveniyorum ona yerimi buldum yani oda ameliyat önermiyo 1 i hariç diğer hiç bir doktor ameliyat önermedi bana en son eşimden tekrar araştırmalı bir tahliil istemişti bu doktor tüp bebek merkezinde ve sonuçlar çok kötü çıktı 1,600,000 sperm çıktı tahlilde yani çok düşük şu haliyle tüp bebek dedi doktor ve üroloğa sevk etti hemen gittik meğersem eşimde varikosel denen bir rahatsızlık varmış ve bu hastalık yaklaşık 7-8 yıl önce başlamışve bu hastalık sperm kalitesinden hızına sayısına her şeyi etkiliyomuş ve en sonunda kısırlığa yol açıyomuş
4 kademesi varmış ve eşim 4. kademede yani baya ilerlemiş yarın ameliyat olacak inşallah dualarınızı bekliyorum canım bu arada senin şu adet düzensizliği kaç. aydır oluyo bence hemen doktora başvur dediğin gibi bir hormonel bozukluk başlamış olabilir canım iyi haberlerini bekliyorum hepinizi çok öptüm
 

hoşbuldum zeyhat :) evet seninle sıkıntılarımız çok benziyo anlattığına göre.sende de perde olduğunu ve alındığını yazmışsın.sen ne zaman bu operasyonu yaptırdın canım.yani perdenin alınmasından sonra hamilelik için doktorlar ne dediler.yani herhangi bi başka engel oluyomu..herhangi bi zaman dilimi veriliyomu hamileliği düşünmek için?sen tecrübeli olduğun için senden tavsiyelerini ve yaşadıklarını paylaşmandan çok mutlu olacağım...şimdiden teşekkürler:1rolleyes:
 

bebeğim hoşbulduk :) eşin için allah şifasını versin inşallah..inşallah sorun giderilir.doktorun sana ameliyat önermemiş, ne ameliyatı için dedi canım? ben yeni olduğum için o kısmı anlayamadım..:smiley-cool:
 
zeyhatçım hayırlısı
sen ihmal etme arkadaşım
biz kadın doğumculardan ayrılamaz olduk
nerdeyse har ay kontroldeyim
ama genede olacağına varıyo işte

bebeğim inşallah herşey yolunda gider
eşin ve senin için herşeyin en güzeli olsun
sorun bulunmuş ya o bile yolun 4te 3ünü tamamlamak demek bence
 


Ben geçen nisan ayında oldum ameliyatı. Bana doktor eğer perde varsa laparoskopi ve histeroskopi ile alacağını kapalaı ameliyat olacağını söyledi. Böylesi durumda ameliyatatn sonra 2 kez reg olduktan sonra hamile kalabileceğini söylüyor yalnız reglini düzgün olman önemli tarihleri falan. Ve normal doğum yapabileceğimi söyledi. Ama başka bir soruz varsa açk ameliyat olacaktı o zaman 8 ay hamilelik yasak ve sezeyanla doğum olabileceğini söyledi. Benimr eglim falan operasyon sonrası hemen gününde oldu bir sıkıntı yaşamadım. Sadece kanaman oluyor bir süre zamanla kahverengiye dönüp azalıyor. Yaklaşık 15 gün falan sürdü benimki. Bana kontrole gitiğimde artık hamile kalabilirsin dedi ama benimeşimin askerlik işleri vardı o yüzden geçen ay korunmayı bıraktık. Ve işin kötüsü bbk istediğm zaman rel dengem bozuldu.
 


Merhaba canım doktoruna güvenmen çok önemli. Bu sorunda sanırım erkekelrin damarında varis oluyormuş kan birikintis falan. Spermler ordan geçerken scaktan ölüyormuş diye duydum. ma çok kolaymış ameliyatı sanırım 5 dakika sürüyormuş asıl operasyon. İnşalalh çok iyi geçer ve biran önce normal yollaradn çocuğun olur. Geçmiş olsun canım.

Bu arada iki aydır böyle. Ama ben tesadüflerin kzıyım. Gözüme milyonda bir görülen hastalık geldi. Ardından rahimde adını bile hiç duymadığım sorun oldu. Tam bebek isterken reglim bozuldu. Sanırım sırada hormonal bozukluk erken menopozda olur eve eşimşn spermlerinde sorunlar çıkar yani beim hayatımda herşey bir tuhaf bekliyorum yani bu sıralamayı.
 


Haklısında sanki kendimi eften püften nedenelrle doktorlara atıyormuşum gibi geldi o yüzden bu ayıda bekleyeyim dedim. Ama adaçayı iyi geliyor sanki.
 
Bu arada kızlar benimde dualarınıza ihtiyacım var. Ben bir göz hastanesini mahkemeye vermiştim. Yarın 8,5 ta adli tıpta olacağım iki yılda ancak çıktı bu karar çok heyacnlıyım nasıl olacak. Dua edin bana bolca lütfen.
 
Son düzenleme:
Bebeğimm hoşbulduk.tşkederim.Sana da Rabbimden acil şifalar inşallah.En kısa zamanda bebişini kucağına lırsın.

Özel değilse bu hastaneyi neden mahkemeye verdiniz ? öğrenebilir miyim.Güvensiz bir yermi acaba?
 
zeyhatçım birde mahkeme falan şimdi
eminim canını sıkmıştır
herşey senin lehine olsun inşallah
eminim ki çok canını sıkmışlardır
iyi etmişssin mahkemeye başvurmakla
canların istediğini yapıp sonra sorumluluk almıyolar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…