Rahim Anomalileri

bu arada desteğin için teşekkür ederim ceydan, sana da çok geçmiş olsun, inşaallah sağlıcakla alırız bebeklerimizi kucağımıza

Merhabalar.öncelikle çok geçmiş olsun.bende septumdan dolayı lap ile birlikte his. ameliyatları oldum.hiç korkulacak şeyler değil.kısa süren operasyonlar zaten.senin sanırım öncelikle tanısal amaçlı yapcaklar bu işlemleri.eğer bişeyler görürlersede müdahele edicekler.septum vs gibi..his.alttan yapılan bi işlem olduğu için dikiş filan olmuyo zaten.lap.de ise benim göbek deliğimde 1-2 tane küçücük dikiş bi de sol kasığımda 1 tane dikişim var.1 sene olcak yaklaşık izler zaten kayboluyo gibi küçük oldukları için.ameliyatlardan sonra karnındaki dikişten dolayı 2-3 gün hareket kısıtlığı oluyor ama abartı değil.alttanda biraz kanama oluyo bikaç gün kadar..zaten seni bilgilendirirler her konuda merak etme..ama inan hiiiççç korkulacak şeyler değil..aksine herşeyi net görebilmeleri için bence çok faydalı işlemler bunlar.umarım herhangi birşeyin çıkmaz ve tanısal amaçlı kalır operasyonların..şimdiden geçmiş olsunn..

Öncelikle çok geçmiş olsun.maalesef bazen dr hataları insanları böyle zor duruma sokabiliyor.ama prof.e gitmeniz çok çok iyi olmuş.çift rahim gibi anomalilerde zaten öncelikle bir kez gebelik denenmesi öneriliyor.sizde denemişsiniz ama maalesef düşük olmuş.zaten yeni dr unuzda söylemiş; gebelikte takip edilmeniz gerektiğini.çünkü erken doğum riskiniz söz konusu olabilir..rahim anomalilerine sahip olan bizlerde bu sorun biraz daha fazla olabiliyor.bende septum yani perdeden lap+his.oldum geçen sene.ameliyat önceside ilk gebeliğim 10 hf.iken kalbi durduğundan sonlandı maalesef..şimdi allahıma şükürler olsun yaklaşık 17 haftalık hamileyim.ama zorlu süreçlerden geçtim.neyse..bu operasyonlardan sonra dr bana cyclo progynova adlı 2 ay kullanmam gereken ilaç vermişti.ilaçları kullandığım dönem adetlerim normal olmuştu.fakat bittiğinde adet miktarlarımda azalma olmuştu.yani 2-3 günde bitiveriyodu.normalde 5-6 gün sürerdi.bu durum için, bazen geçirilen kürtaj veya ameliyatlar sonrası rahimde yapışıklıklar olabiliyormuş.bu da reglde düzensizliğe,azalmaya veya hiç olamamaya neden oluyor.hamile kalıncada düşük riski oluşturabiliyor.ama sizin henüz ameliyatlarınız yeni olduğu için regl durumunuzu biraz daha gözlemlemeniz gerekir.sanırım ara ara da dr unuz kontrole çağırır sizi artık.kendisine öncekinden çok büyük fark olduğunda mutlaka bildirin regl durumunuzu..mesela bendede az bişey yapışıklık görmüştü dr um.ofis histeroskopisi ile açmıştı.herkeste olacak diye bişey yok tabiiki.ama ben yinede bilginiz olsun diye yazıyorum..çünkü bende o aşamalardan geldim anlıyorum yaşananları..allah hepimizin yardımcısı olsun..

sier sen hamilemisin?sevindim yaaaa hayırlısıyla çok güzel gelişecek öyle hissettim.şuan durumun nasıl ,kanamaların olmuyordur inşalah....çok dikat et kendine allah sana bağışlasınnnn

sier sen hamilemisin?sevindim yaaaa hayırlısıyla çok güzel gelişecek öyle hissettim.şuan durumun nasıl ,kanamaların olmuyordur inşalah....çok dikat et kendine allah sana bağışlasınnnn

evet cnm hamileyim :) güzel sözlerin için çok teşekkür ederim cnm benim geçirdiğim ameliyatlardan sonra bünyem biraz sapıttı.dr um reglimin 2.gününde muayeneye çağırıyordu hep ve her ay gözlemliyodu herşeyimi.bazı aylar herşey çok iyi iken bazı aylar bütün değerlerim bozulabiliyordu (mesela hormon testi olan fsh hormonu yüksek çıkıyordu 25 filan gibi..) ve bunları vücudumun yarattığı stres kaynaklı olduğunu düşünüyodu.sonrasındada yumurta rezervlerimde azalmanın başladığını yaşıma göre yaşlandığını söylemişti ve bunun üzerine yumurta takibi yapılmasını önerdi.zaman kaybetmemek adına.ve yumurta geliştirici iğne ile çatlatma iğnesi verdiği ilk ay allahıma şükür ki hamile kaldım :))) dr umda çok sevindi saolsun..ama bana ilk 3 ay kullanacağım düşük riskini engellemek için 3 günde bir vurulacağım iğne vermişti.bu tip tedavisel durumlarda yapılması gerekiyormuş.bizim için kıymetli bir gebelik demişti.ve biz elimizden geleni yapalım,gerisi allahın işi demişti.tabiiki o ilk üç ay çokkkk ama çokk zor geçmişti.her an korkularla geçiyordu.bi de ilk gebeliğim kötü sonuçlanınca herşeyden tırsıyoduk.ama çok şükürki bu zamanlara kadar geldik.şu ana kadar allahıma şükür kanama vs olmadı.tek korkum şu rahim ağzının kısalması konusu.zeyhattanda biliyosundur.o da benim gibi aynı ameliyatları olunca bende korkuyorum tabiiki.ama dr um ölçtüğünde o da gayet normal çıktı şükürki.umarım bundan sonrada bu konudada bir terslik olmaz..cnm biraz uzun yazdım ama bana benzer durumda olan arkadaşlara biraz olsun tecrübelerimi senin sayendede aktarmış olabilmeyi istedim.biliyorumki bu süreçler zor ve üzücü olabiliyor..işte böyle cnm..inşallah bebeğimi bende tam zamanında sağlıkla kucağıma alırım..bunun için ve bebek sahibi olmak isteyen herkes için hergün allahıma dualar ediyorum :))

sier sen septum ameliyatından tam olarak kaç ay sonra hamile kaldın? bebek nasıl cinsiyeti belilimi?hamileliğin tatını çıkar birde rahim ağzında problem olacak diye korkma başta kanamayla başlamadı senin öyüzden çok güzel geçireceksin hamileliğini tatını doya doya çıkar ,rahat ol .bebekler hissedermiş anelerinin ne hissettiklerini.sağlıcakla kalın....

Ben 2 kez septum için ameliyat oluştum.dr bu durumu da septumun derin olmasından dolayı 2 kerede almanın daha sağlıklı olacağını söylemesi idi.ilk ameliyatım 30 ocak 2009.ikincisi ise 8 mayıs 2009.ameliyat sonrası zaten 2 ay ilaç kullandım.o zaman içerisinde zaten kalamıyosun.benim son adet tarihim 12 kasım cnm.
Cinsiyeti geçenlerde öğrendik.erkek :)) zaten hep erkek hissetmiştim nedense.cnm ağzından bal damlıyor valla umarım senin dediğin gibi problem olmaz rahim ağzı konusunda..
Ben geçmişi okuyamadım senin durumun nedir cnm.ne aşamadasın?

teşekkür ederim sier, inşallah bi an önce geçiririm şu rahatsızlıkları.doktor bana da aynı ilaçtan verdi.ilk kutu bitti, bugün adet oldum 5. gün tekrar başlıycam.benim de düşükten önce 5-6 gün sürerdi kürtajlardan sonra 3 güne düştü.doktora hister. işleminden önce söyledim yapışıklık filan olabilir mi diye.ameliyattan sonra yanıma geldiğinde öyle bişey yok normal dedi.ama şuanki adetimde çok tuhaf, önce leke leke oldu şimdide normalde 4. gün nasıl oluyorsa öyle oluyor.endişeleniyorum. birde bel ağrılarım geçmedi. herkes kısa sürede ardarda işlemler geçirmeme bağlayıp rahatlatmaya çalışıyorlar beni . ne yapacağımı bilmiyorum. birde sier septum ameliyatından ne kadar sonra korunmayı bıraktınız?

ben diyorum düşüğümün üzerinden biraz zaman geçsin .şubatın 8 de düşük oldu mayısta histeroskopi olayım diyorum ama daha dr a danışmadım ..ben şuan doğuda çalışıyorum istediğm zaman prof bulamıyorum şartlarımda zor aslında.tedaviyi bursa da osman develioğlu diye bir prof var ona yaptırayım diyorum araştırıyorum daha henüz...hayırlısı artık bu olaylardan yıprandım birara tatil yapıp geleyim,kendimi eski haline getireyim,bitmiş enerji depolarıma takviye vereyim sonra tedavi .....ben önceden çok enerjik ve mutlu bir insandim ama şuan kendimde o enerjiyi hissetmiyorum ama kararlıyım ve inançlıyım hayatımı geri kazanacağım.....

Düşük yaşamışsın çok geçmiş olsun canım.Allah bir daha göstermesin.Bence de kendine iyi bir prof bul.Ben bir şey olmaz deyip normal dr a gittim.Sürekli kanamam oldu ve dr hiç bir önlem alamadı.4.5 aylık düşük yaptım.Ben çift rahimliyim.Bir oğlum var.Ona hamileyken hiç sorun yaşamamıştım.Bu düşükten sonra rahim filmi çektirdim.Dr yapılacak herhengi bir şeyin olmadığını söyledi yani tekrar hamile kalıp şansımı deneyeceğim.Allah bizim gibilerin yardımcısı olsun

sağol nilde desteğin için....kasıklarım çok ağrıyor sinirlerim laçka herşeye kızıyorum,ufacık söz beni köpürtüyor akşamdan ağlama kirizine girdim gözlerim balon gibi oldu eşime bir ton laf saydım nedir bana dr gidelim dedi..kızlar kendimi toparlıyorum derken iyice dibe batıyorum galiba....

herşey yoluna girecek inşallah ceydan, bu sıkıntılarda geçicek. şimdi kendimizi inişe geçmiş gibi hissediyoruz nasıl atlatacağımızı bilmiyormuşuz gibi geliyor. sıkıntıların arkası kesilmeyecekmiş gibi.ama o gibilerin hepsini fırlatıp atıcaz, bütün güçlükleri Allah'ın izniyle yenip hayırlısıyla dileğimize kavuşucaz.Allah darda kalan kulunu zorda bırakmaz...

Arkadaşlar kendinizi hiç üzmeyin, strese sokmayın..evet zor ve sıkıntılı süreçler bunlar ama inanın çaresi olmayan şeyler değil.bizler biraz cefa çekerek sefa süreceğiz maalesef bu böle.ama kendimi anlattım size bende çok üzülüyodum kafaya takıyodum ama bunlar hep vücudumun düzenini bozdu sadece..o yüzden rahatlamaya çalışın.çok iyi güvenilir bir dr bulun bu çok önemli..sakın ihmale getirmeyin.gerekirse imkanınız varsa özele gidin veya prof.e. çünkü en ufak bi hata arkasınıda zincirleme getiriyor maalesef..inanın ameliyat olmakta vs hiç birşey yok.öenmli olan sonrası.esas ondan sonra başlıyo herşey..yani ne kadar stres yapmaz ne kadar rahat olursanız bu iş o kadar kolay olur..hattaa ben bi ara kafam sürekli bu konularda oluyo psikolojim bozuluyo diye bu siteye bile girmedim.çünkü her okuduğum şey bende ters etki yapıyodu.biraz uzaklaştım ve o ara rahatlamıştım.sizlerde böyle yöntemler deneyerk kafanızdan bunları uzaklaştırabilirsiniz.eşinizle veya ailenizle tatiller yapın.kendinize hobiler edinin.yani kafanız bunlarla dolu olmasın..ve sonra mutlaka hamileliklerde gelecektir merak etmeyin:))

mrb kızlar nasılsınız

ceydam geçmiş olsun sierin dediğine katılıyorum septum için iyi bir dr bul bu konunun uzmanı olsunki sonra sıkıntı olmasın.

Sier bendede ameliyattan önce reglim çok düzenliydi tam 28 gün sonra ve aynı saatte başlardı. Ameliyyatn sonra benimde düzenim bolzuldu bazen 15 gün 1 hafta bile geçiyordu hatta bir kerede yumurtam büyümüş kiste çevirmiş ve patlamıştı iç kanama geçirdim. Dr ameliyatla ilgisi yok dedi ama bence vardı niy ondan sonra oldu diyorum yada ameliyat zamanı çok psikolojim bozuldu dr rahmin bile alınabilir demiştiki depresyoa girmiştim belki psikolojik olarak etkilendiğimdende bozlumuştur.

Ben şu tıbbı anlamıyorum hala çok eksik var.

Bu arada rahim azğını siercim her gittiğinde ölçtü dr una 16. jafatadan sonra bişey olmaz diye ihmal etme umarım olmaz ama sen hep hatırlat dr una.

sanırım benim de bu ay bu yüzden gecikti ..neredeyse 1,5 ay oldu.ben rahim zarını kalınlığıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.bence ameliyattan sonra rahim zarı eskisi gibi kalınlaşamıyor.hatta zeyhatcım bebeğinin rahimağzına yerleşmesinin sebebi de buydu sanırım yanlış hatırlamıyorsam..
adetin gerçekleşmesi için rahimin belli bir kalınlığa ulaşması lazım.

evet canım dr ameliyatta rahim kazındığı için inceldi bebekte en kalın yere rahim ağzına yerleşti dedi dr um.

Evet zeyhat ameliyatların buna benzer etkileri olabilior maalesef..o yüzden ameliyat sonrası çok önemli.düzenli bir takip tabiiki işinin ehli bir dr la..
senin durumun nasıl.maşşallah bu günlere geldin artık :))
cnm benimde artık dr um bundan sonra ölçelim demişti zaten ne olur ne olmaz diye..kesinlikle ihmal edilecek bir şey değil..benimde kısmetse salı gününe randevum var.ayrıntılı ultrasonda yapılacak.umarım herşey iyi gider.valla her randevuda korkularım artıyo..strese giriyorum bişey varmıdır bebeğim sağlıklımıdır yaşıyomudur diye ( elimde değil..bide daha hareketlerini filan issedemiyorum..sen artık hareketlerini hissediyosundur tabii..neyse bakalım randevudan gelince gelişmeleri paylaşırım.sende bizleri meraklandırma ara ara gir bi iki satır bişeyler yaz bizlere olurmu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…