merhaba arkadaşlar
ben sonunda tedaviye başladım.
doktorum rahim filmine bakarak rahimin büyüklüğünün gebeliği taşıyabilecek düzeyde oldugunu söyledi.ancak laparoskopi ve histereskopi yapmamız şart daha net görebilmemiz için dedi. hormon testlerini falan verdim ama çok korkuyorum nasıl zor oluyor mu bu işlemler.eyvahedigeldismile
cuma günü eşimin gerekli testleri yapılacak.daha önce yaptırdıgımız sperm testini yetersiz buldu doktor.
bakalım inş. allah emeklerimizi boşa çıkarmaz.
slm arkadaşlar, ben konuyu uzun zamandır takip ediyorum.ama bi türlü toparlayıp yazamadım.
önce kendimi tanıtayım.27 yaşındayım, 3,5 yıllık evliyim. 3. yılımız dolmak üzereyken karar verdik hamilelik için.daha önceki muayenelerde doktor çift rahim gibi bi durum olabilir diyodu ama ben pek dikkate almıyordum.gebeliğe kadar.malesef kısa sürdü.6 haftalıkken düşük oldu o günün akşamında kürtaj oldum.bikaç hafta ağrı ve akıntı geçmeyince başka bi doktora gittim.bozulmuş kesenin durduğunu söyledi. meğer doktorumuz rahmin boş olan kısmını temizlemiş. kontole gittiğimde patoloji sonucuna bakıp normal dediği ve ultrasonla bakmadığı için anlayamamış.neyse 4 hafta sonra tekrar kürtaj oldum.kürtajdan iki ay sonra rahim filmi çekildim.bu seferde başka başarısız bir doktor aleti doğru kullanmadığı için tüm akşamımı _hayatımda yaşamadığım kadar çok_kanamayla geçirdim, yine hastane ve dikiş atıldı (sanırım rahime giden kanala). artık doktorlardan korkuyorumson olarak 2 hafta önce izmir de prof dr erol tavmergan laparoskopi + histeroskopi yaptı. çok az bi parçayı almışlar ancak çift rahim netleşti.gebelik gerçekleştiğinde doktor kontrolünde sürdürmeliymişim.durum bu..
lap+histeroskopi geçiren arkadaşlara bi sorum var, şuan normal adet tarihime iki gün var lekelenme oluyor ama hiçbir adet belirtisi yok.sizce normal mi benzer şeyler yaşadınız mı?
bir de zeyhat seni merak ediyorum umarım heşey yolundadır, hepimize dua ediyorum arkadaşlar Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin inşaallah
sier sen hamilemisin?sevindim yaaaa hayırlısıyla çok güzel gelişecek öyle hissettim.şuan durumun nasıl ,kanamaların olmuyordur inşalah....çok dikat et kendine allah sana bağışlasınnnn
sier sen septum ameliyatından tam olarak kaç ay sonra hamile kaldın? bebek nasıl cinsiyeti belilimi?hamileliğin tatını çıkar birde rahim ağzında problem olacak diye korkma başta kanamayla başlamadı senin öyüzden çok güzel geçireceksin hamileliğini tatını doya doya çıkar ,rahat ol .bebekler hissedermiş anelerinin ne hissettiklerini.sağlıcakla kalın....
ben diyorum düşüğümün üzerinden biraz zaman geçsin .şubatın 8 de düşük oldu mayısta histeroskopi olayım diyorum ama daha dr a danışmadım ..ben şuan doğuda çalışıyorum istediğm zaman prof bulamıyorum şartlarımda zor aslında.tedaviyi bursa da osman develioğlu diye bir prof var ona yaptırayım diyorum araştırıyorum daha henüz...hayırlısı artık bu olaylardan yıprandım birara tatil yapıp geleyim,kendimi eski haline getireyim,bitmiş enerji depolarıma takviye vereyim sonra tedavi .....ben önceden çok enerjik ve mutlu bir insandim ama şuan kendimde o enerjiyi hissetmiyorum ama kararlıyım ve inançlıyım hayatımı geri kazanacağım.....
mrb kızlar nasılsınız
ceydam geçmiş olsun sierin dediğine katılıyorum septum için iyi bir dr bul bu konunun uzmanı olsunki sonra sıkıntı olmasın.
Sier bendede ameliyattan önce reglim çok düzenliydi tam 28 gün sonra ve aynı saatte başlardı. Ameliyyatn sonra benimde düzenim bolzuldu bazen 15 gün 1 hafta bile geçiyordu hatta bir kerede yumurtam büyümüş kiste çevirmiş ve patlamıştı iç kanama geçirdim. Dr ameliyatla ilgisi yok dedi ama bence vardı niy ondan sonra oldu diyorum yada ameliyat zamanı çok psikolojim bozuldu dr rahmin bile alınabilir demiştiki depresyoa girmiştim belki psikolojik olarak etkilendiğimdende bozlumuştur.
Ben şu tıbbı anlamıyorum hala çok eksik var.
Bu arada rahim azğını siercim her gittiğinde ölçtü dr una 16. jafatadan sonra bişey olmaz diye ihmal etme umarım olmaz ama sen hep hatırlat dr una.
sanırım benim de bu ay bu yüzden gecikti ..neredeyse 1,5 ay oldu.ben rahim zarını kalınlığıyla ilgili olduğunu düşünüyorum.bence ameliyattan sonra rahim zarı eskisi gibi kalınlaşamıyor.hatta zeyhatcım bebeğinin rahimağzına yerleşmesinin sebebi de buydu sanırım yanlış hatırlamıyorsam..
adetin gerçekleşmesi için rahimin belli bir kalınlığa ulaşması lazım.
mrb kızlar nasılsınız
ceydam geçmiş olsun sierin dediğine katılıyorum septum için iyi bir dr bul bu konunun uzmanı olsunki sonra sıkıntı olmasın.
Sier bendede ameliyattan önce reglim çok düzenliydi tam 28 gün sonra ve aynı saatte başlardı. Ameliyyatn sonra benimde düzenim bolzuldu bazen 15 gün 1 hafta bile geçiyordu hatta bir kerede yumurtam büyümüş kiste çevirmiş ve patlamıştı iç kanama geçirdim. Dr ameliyatla ilgisi yok dedi ama bence vardı niy ondan sonra oldu diyorum yada ameliyat zamanı çok psikolojim bozuldu dr rahmin bile alınabilir demiştiki depresyoa girmiştim belki psikolojik olarak etkilendiğimdende bozlumuştur.
Ben şu tıbbı anlamıyorum hala çok eksik var.
Bu arada rahim azğını siercim her gittiğinde ölçtü dr una 16. jafatadan sonra bişey olmaz diye ihmal etme umarım olmaz ama sen hep hatırlat dr una.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?