Rahim Anomalileri

slm kızlar yazdıklarınızı okudum desteğiniz için çok sağolun.zeyhat sende herşeyin hayırlısını iste umarım herşey güzel gelişir senin için.... kızlar ben mr çektirdi diyorum hsg çektirmeyeyim zaten histeroskopide herşey beli oluyor sizce ne yol izlemeliyim.

yücel bey hangi ilde ben doğuda olduğum için istediğim gibi araştıramıyorum izinde direk tedaviye gideyim diyorum uzun surermi ..gereksiz tetkik yaplmasımı istemiyorum insanı yoruyor yıpratıyor inşalah doğru yaklaşım yapan dr buluruz

neden aşılama yapıyorsun normal yolla belki hamile kalırsın ameliyatını olmuşsun belki direk olur.tabi senin durumunu tam bilemem hayırlısı hamile kalır kalmaz haber ver bizde kendi adımıza ümitlenelim. ha birde bu septum ameliyatından nekadar bir zaman sonra hamilelik öneriyorlar....by

kaçıncı haftadasın mydaisy herhalde çok az kaldı

merhabalarrr..bu topikte benimle benzer kaderi yaşayan arkadaşları görünce bende yazmadan edemedim..yazdıklarınızı bazen mutlulukla bazende hüzünle okudum..bu yolda hala çaba gösterenlerin Rabbim yardımcısı olsun..bebeğine kavuşanlarda sağlıkla büyütsünler inşallahbebişlerini
..kısaca kendimden bahsedeyim..ben 5 yıllık evliyim..eşimde sperm sayısı ve hareketi azlığı var..2 aşılama 1 tüp bebek denedik.tüp bebekte dış gebelik oluştu ve ameliyat oldum sol tüpüm alındı..aradan 1 sene geçti doktorumu değiştirdim bana histeroskopi yapmak istedi ve histeroskopide rahmimde perde olduğu anlaşıldı ve alındı..operasyonu geçireli 1 hafta oldu..3 ay sonta tedaviye başlayacağım..
beni de aranıza kabul edermisiniz arkadaşlar

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun cnm kabul edermisinizde ne demek..hepimiz hemen hemen aynı problemleri yaşıyoruz ve destek için burdayız..rabbim yar ve yardımcımız olsun:Saruboceq:

canım benim asıl problemim septum değil bizde sebebi belirlenemeyen kısırlık olduğunu söylüyor bütün doktorlar..zaten dedim ya hiç düşük yapmadım sorun septum olsaydı 2 veya 3 aylık olup düşermiş bebek. eğer senin sorunu sadece septumsa 3 ayda hamile kalma şansın var

canım yücel bey istanbul şişlide.tedavi derken histeroskopiden bahsediyorsan,1 günde çıkıyorsun zaten.ertesi güne de pek bişeyin kalmıyor.ben yücel beyden çok memnunum.

burda hepimiz birlikteyiz ve genelde hep aynı sıkıntılar olduğu için konuşup,paylaşıp sıkıntılarımızı atmaya çalışıyoruz.hoşgeldin canım:1hug:

kızlar biliyorsunuz en son genetik kan testini yaptırmıştım ve homozigot kan pıhtılaşması çıkmıştı.yücel bey,folikasit ve kan sulandırıcı vereceğini söylemişti bana ve adetin 2.günü gel demişti..yalnız kızlar ilginç bir durum var..sanırım vücudumun dengesi şaştı ameliyattan sonra.diğer yarım rahim ameliyatı olanlarda böyle birşey hiç duymadım ama benim bünye sanırım farklı.
ocak ayının 21inde adet oldum.5 gün sonra bitti.adetimin 10.gününe denk gelen gün kahverengi lekeler başladı ve bu lekeler yaklaşık 1 hafta sürdü.sonra bitti. normalde 10gün önce adet olmam gerekiyordu aslında ama hala olmadım.biliyorum hamilemisin acaba diye düşündünüz ama merak etmeyin.olması gereken adetimin ilk günü test yaptım evde ve tabiiki kocaman bir tek çizgi gördümmm..
eee..şimdi bu neyin nesi?arada rahimde batmalar oluyor.ama adet olamadığım halde normalde ağrıması gereken göğüslerimde hiçbir ağrı yok.normalde her ay gerçekleşen akıntım hiç yokkk..şaştım kaldım.bu zamana kadar bekledim gelir diye adetim.hala yok.olacakmışım gibi de değil hiç.çarş .günü yücel beye gidicez inşallah.dicem nedir bu şimdi?
aklıma gelen şey,şimdi yarım rahim ameliyatında rahim genişledi ya.haliyle normalinden daha ince oldu.adetin gerçekleşmesi içinde belli bir kalınlığa erişmesi gerkiyor.acaba ameliayttan dolayı rahmim gerektiği kadar kalınlaşmadığı içinmi adet olamadım?bilmiyorum tabii..eşime anlatıyorum.yine dr kesildin başımıza..kendi kendine kurup durma diyo bana.
ama çok kafamı karıştırıyor artık.ki adetlerim hep düzenlidir.yada ameliayattan sonra 1,5 ay hormon tedavisi gördüğüm için vücudumun ve hormonlarımın şaftı kaydı..kafamçokkarıştı

papatyaa sen çok hormonları takma mevsimsel olaylardan bile hormonlar etkileniyor....hele bir progestoron hormonu var azcık stres gebelik önlüyor yada düşük yapıyor ..sen ameliyatının üzerinden nekadar geçti? vücut kendini 6 ayda anca toparlıyor sen dinlen stres de yapma canım...

septumda gebelik oluşmasını önleyebilir....sen septuma bağla bir bakarsın sters farklı yöne kayar hamile kalırsın inşallahhhhhhhhhhhhhhh.:

sana kesınlıkle yucel beyı onerıyorum ona gıtmelısın bu konuda sayılı doktorlardan bende onun sayesınde gezmedım doktor doktor yurtdısındakı doktora kalsa benı 3kere melıyat edıyordu hısteroskopıde goremedı hıcbısey dusun ve laparoskopoıyle hısterookopı yapıcam aynı anda yenıden dedı bende hayır dedım hemen yucel bey gıttım sonuc ortada yanı hemen teshıs koydu hıc laparoskopı falan olmadım rahımımdede perde falan cıkmadı yapısıklık olmus sol tupum kapalı gerek gormedı laparoskopıye tek tupum var bakalım hala ılac kullanıyorum hamıle kalırsam yazıcam buraya ınsallah ısteyen herkese versın

aslında arkadaşlar bizim gibi bütün rahim problemi olanlar direk bir prof a gitmemiz gerek çünkü diğer kadın doğum uzmanları çokda birşey bilmiyor tek bildikleri sağlıklı gebelikleri takip etmek...bilgileri bu konularda yeterli olmuyor ben onu farkettim...boşuna birdolu laf söyleyip kafamızın karışmasına sebep oluyorlar..

evet ceydancım kesinlikle haklısın.ben yarım rahim olayım ortaya çıkmadan önce,op.dr bir bayana gidiyordum.ilk hsg mi de o çekmişti.kadın herhalde ilk kez bir yarım rahime rastladı.hsg sırasında anormal bişey varmış gibi davranıp saçma sapan konuşarak beni de strese soktu.bende diyorum kendi kendime.ay noldu ki?acaba dedim rahmim mi yok??ohaoldumsmile öyle abartı tepki verdi yaniiiiii...
sonra hsg ile ilgili rapor yazacaklar.onu bile doğru dürüst yazamadılar.benim hsg raporumda çift rahim olduğum yazıyor mesela.salaklar onu biile bilememişler.raporu alıcam,benim dr dediki,raporla ilgili bilgiyi size radyoloji uzmanı verecek.şaştım kaldım.kadın doğumcu olan kendisi ama beni radyolojiye yönlendirdi.bu da bilgisizliğini gösteriyor.üstelik de çok tanınmış bir hastanenin baş hekimi bu bayan.sonra bizimle konuşurken de moralimizi çok bozmuştu."olmaz demiyorum ama çok zor" demişti.hiç unutmuyorum.o gün saatlerce ağlamıştım..mafoldumben
neyse yani rahim problemlerinde kesinlikle prof. öneriyorum.bizimki normal değil bir,ikincisi diğerleri pek bişey bilmiyor.bi de insanın moralini bozuyorlar..

merhaba arkadaşlar
ben sonunda tedaviye başladım.
doktorum rahim filmine bakarak rahimin büyüklüğünün gebeliği taşıyabilecek düzeyde oldugunu söyledi.ancak laparoskopi ve histereskopi yapmamız şart daha net görebilmemiz için dedi. hormon testlerini falan verdim ama çok korkuyorum nasıl zor oluyor mu bu işlemler.eyvahedigeldismile
cuma günü eşimin gerekli testleri yapılacak.daha önce yaptırdıgımız sperm testini yetersiz buldu doktor.
bakalım inş. allah emeklerimizi boşa çıkarmaz.

slm arkadaşlar, ben konuyu uzun zamandır takip ediyorum.ama bi türlü toparlayıp yazamadım.
önce kendimi tanıtayım.27 yaşındayım, 3,5 yıllık evliyim. 3. yılımız dolmak üzereyken karar verdik hamilelik için.daha önceki muayenelerde doktor çift rahim gibi bi durum olabilir diyodu ama ben pek dikkate almıyordum.gebeliğe kadar.malesef kısa sürdü.6 haftalıkken düşük oldu o günün akşamında kürtaj oldum.bikaç hafta ağrı ve akıntı geçmeyince başka bi doktora gittim.bozulmuş kesenin durduğunu söyledi. meğer doktorumuz rahmin boş olan kısmını temizlemiş. kontole gittiğimde patoloji sonucuna bakıp normal dediği ve ultrasonla bakmadığı için anlayamamış.neyse 4 hafta sonra tekrar kürtaj oldum.kürtajdan iki ay sonra rahim filmi çekildim.bu seferde başka başarısız bir doktor aleti doğru kullanmadığı için tüm akşamımı _hayatımda yaşamadığım kadar çok_kanamayla geçirdim, yine hastane ve dikiş atıldı (sanırım rahime giden kanala). artık doktorlardan korkuyorum son olarak 2 hafta önce izmir de prof dr erol tavmergan laparoskopi + histeroskopi yaptı. çok az bi parçayı almışlar ancak çift rahim netleşti.gebelik gerçekleştiğinde doktor kontrolünde sürdürmeliymişim.durum bu..
lap+histeroskopi geçiren arkadaşlara bi sorum var, şuan normal adet tarihime iki gün var lekelenme oluyor ama hiçbir adet belirtisi yok.sizce normal mi benzer şeyler yaşadınız mı?
bir de zeyhat seni merak ediyorum umarım heşey yolundadır, hepimize dua ediyorum arkadaşlar Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin inşaallah

canım rahme giden kanala niye dikiş atsınlar orası serviks ağzı sen düşük yapmışsın dikat et rahmine bir problem olmasın rahim delinmesi yapabiliyorlar seni korkutmuş olmayayım ama kanamaların bitmese mutlaka git prof görün önce sağlıgına kavuş.lekelenmeler normal bende şubatın 8 düşük yaptım hala akıntılarım tamamen bitmedi birde rahim normal kalınlığına eriştikten sonra adet olunuyor sen içini rahat tut ama kürtaş olduğun için kanamana dikkat et..benim 2 düşüğüm oldu bendede septum var diye bende kürtaj olmadım ilaçla düşürdüm çok zor günlerdii ama bizide güzell günler bekliyor kızlar...

rahim filmi çekmek için aletler nereye takılıyorsa oraya zarar vermiş canım, iki doktora sordum rahim o olaydan zarar görmezmiş.. üzüldüğüm ve yıprandığımla kaldım. olaylar rahmin yıpranmasına sebep oldu tabi ama rahim delinmesi olduğunu düşünmüyorum çünkü kanama olayından sonra lap. ve histerpskopi işlemleri yapıldı farkedilirdi. ama doktor aynı zamanda rahim ağzında gevşeklik var, gebeliğin 12. haftasında dikiş atılması gerekiyor dedi. hayırlısı diyorum artık nasipte ne varsa..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…