Rahim Anomalileri

aaa..öylemiymiş..bilmiyodum canım..
o zaman bi şekilde bu dönemi atlatmaya çalışacaksın..bol dua ve sabır tatlımmm..

slm yeni aranıza katıldım...benim 2 düşüğüm oldu 7 ve 10 haftalık düştüler..uterus bicornis diyen oldu en sonki dr uterus septus var sedi sanırım septus.... histeroskopi olup başarılı olan ve doğum yapan varmı? moralim çok bozuluyor zaten düşük stresini üzerimden atamadım daha...sıkıntıda olan arkadaşlar allah sıkıntılarınızı giderir inşallah..

Zeyhatcım senin adına çok sevindim.ınşallah bu dönemi iyi bir şekilde atlatacaksın.Dualarımız senin ve senin gibi herkes için.Ben hala hamile kalamadım.Eylülden beri bekliyorum.Hayırlısı olsun.Sanırım yaş ilerledikçe zorlaşıyor hamile kalmak.

Merhabalar geçmiş olsun.benimde 1 düşükten sonra (10.hafta) önce bikornus dendi sonra rahim filmiyle septum olduğu anlaşıldı.histeroskopi ile laparoskopi ameliyatı oldum ve septum alındı.bu operasyonlardan sonra bazen rahimde yapışıklıklar görülebiliyo.bende çok azda olsa oluşmuştu ve dr um ofis histeroskopisi ile açmıştı.5 dak.lık bi işlem.ama sonra tabii yaşında mutlaka etkisi vardır; (31 yaşındaydım o sıralar şimdi 32) yumurtlama sorunları yaşadım bazı aylar hormon tahlillerim çok iyi çıkarken bazen mesela fsh hormonum yükseliyordu.vücut artık sapıtmıştı benim ve dr um yumurta rezervlerimdede azalma olduğunu söylemişti.bunun üzerine vakit kaybetmemek adına bana yumurta takibi tedavisi uyguladı.yani yumurta geliştirici iğne ve çatlatma iğnesi vermişti.ve o ay şükürler olsunki hamile kaldım.şu an yaklaşık 4.aylığım.ama halen korkularla yaşıyorum.zeyhat arkadaşımızın hikayesini okumuşsundur.bizlerde maalesef rahim ağzının erken açılması gibi bi risk var.yani erken doğum riski.neyseki benimde yarın yeni dr la randevum var ve bu konuyu iyice sorucam konuşucam kendisiyle.yani arkadaşım kısaca durumlar böyle.biraz ayrıntılı anlattım ama bu tarz şeyler sende yaşayabilirsin diye,bilgilen anlamında yani..tabii herkesin bünyesi farklı herkeste aynen bunlar olcak diye kesinlikle bişey yok ama sadece tecrübelerimiz bu şekilde..sen ameliyat oldunmu peki septum için?

uzulme banada hersey dendi anlayatim sana uzulme sadece iyi doktor bul kendine ben kendiligimde 3ayda hemen hamile kaldimsonra bebek olmus kurtaj oldum sonra parca kaldi yeniden kurtaj oldum ve adetim azaldi hemen doktora gittim ve dogum kontrol hapi verdi fduzeldisn diye duzelmedi ve ben zorla direk histeroskopi istedim tani amacli yapisiklik varmi diye ve bana goremiyorum sana laparoskopi yapicam dedi yarim rahimin var bile dedi olabilir cift rahim olabilir duvar var dedi rahiminde cokuntu var dedi neler neler ben istemedim tovbe yarabbim zaten histeroksopide hicbisye yapmamis tam teshi koyamadigi icin oylece bakip cikmis ve bunlari dedi bana ben inanmadim olmadim laparoskopi ayni and ahisterokopiyi kabul etmedim yani yucel karaman gittim film istedi ve sonuc tek tup takali solda yapisiklik arkuat rahim zaten dayanamamistim filmede histeroskopi yapildi ben zatenfilmin dogruyu tam yansitmadigini dunuyorduum herzaman sagolsun yucel bey cok iyi doktor bu konuda ve yapisiklik acildi sol tup kapali hic ellenmedi digeri acik ve arkuat rahim falan yok normal rahim var ayrica perde falan yok rahiminde cokme falan yok uzulme herseyede inanma iyi bir doktora git ayni sey arkadasimad aoldu busene onada yapisiklik aicp guya tup bebek yaptilar megerse hic ellememisler bile yapisikligi yani bosu bosun tup denemis oldu yucel beyde anlasildi ama cok pahali bir doktor

Zeyhat seni çok merak ediyordum iyi olmana sevindim cnm biraz daha sık dişini umarım 28.haftaya bebişinle sağsalim gelirsin.en azından dediğin gibi kısalma durumunda kötü bir tablo yok.bende yarın yeni dr uma gidicem bakalım bu konuyu iyice soruşturcam kendisinden.ben senden sonra biraz evham kaptım.yarın bi olsa da sonuçları paylaşırım bende..herzaman iyiyi olumluyu düşün cnm.moralini hep yüksek tut.önünde az bi zaman kaldı.dualarımız seninle..bizleri habersiz bırakma olurmu..

geçmiş olsun canım.umarım bebeğine kavuşursun.sana direk yücel karamana gitmeni öneriyorum.adam zaten rahim anomalileri konusunda uzmanlaşmış bir prof.ben de yarım rahimim.ona gittim.genişletme ameliyatı yaptı.arkasından da tüp bebeği de o yapacak.başka kimseye güvenmiyorum artık.
sen de git bence.birazcık fazla para verirsin ama için rahat olur.acabalarla geçirmezsin zamanını.ben de çok dr dolaştım ama keşke önceden bilseydim yücel beyi..neyse herşey kısmet tabii..sana bol şanslar canım.

cnm banada 2 ay önce rahim filminde aynı teşhis konuldu ve 1 ay öncede septum ameliyatı oldum..şuan iyiyim doktoruma gittim önümüzdeki ay aşılama denicem..benim hiç düşüğüm olmadı oyüzden biz tedaviyi denicez inşallah rabbim hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

Merhabalar..bugün yeni dr umdaki randevuma gittim.herşeyi tabiiki anlattım ameliyatlarımı vs..önce bebişe bakıldı şükür herşey normal ve güzel çıktı ultrasonda..sonra rahim ağzı konusundan bahsettim..dr um genelde bu haftalarda (15.haftadayım) tam net bi bilgi alamayız ama biz yinede takip edelim bundan sonra dedi.bebiş ten sonra vajinal usg ile r.ağzına baktı.gayet normal haftana göre dedi ve 5.1 cm olduğunu söyledi..sıkıntı yok yani şimdilik.tabii çok ama çok sevindimmmm..2 hafta sonra tekrar randevum var.ayrıntılı usg yapcak..ayrıca yine ölçüm yapcak..şimdilik bendeki durumlar şükür böyle..tekrar görüşmek üzere..kendinize iyi bakınn..

çok sevindim canım..inşallah sağlıcakla bebişin kucağına alacaksınnn..

mrb kılzar umraım herkes iyidir

benim bugün kontrolüm vardı bebek iyi ama bende durumlar karışık dr um artık tıbbın bittiği yerdeyiz elimiz kolumuz bağlı bekleyeceğiz dedi. Dikişi gene hatırlattım daha kötü olur bu haftadadn sonra hiç iyi değil dedi. rahim ağzı tekrar kapanamz ancak süreç yavaşaltılır dedi. artık ilaçalrınıda artırmıyorum günlük bir avuç ilaç artı iğnen var karaciğerin iflas edecek bebeği kurtaralım derken dedi. Marmara ünv. konuştuk dedi sancuların başlarsa oraya gel orası daha donanaımlı dedi bir hafta sonra ciğer geliştirici iğne yapacak. Bende çok üzülüyorum koca bebek kaybetmekten diyor. Kullandıın ilaçlara kasılmalarının durması lazım ama yetmiyor dedi nidilat diye bir ilaç varmış oda en son silahım doğumun başalrsa sancıyı kesmek için kullanacağız dedi. Benim şu an yaşadığım ağrılar kasılmalar hiçbirsi artık normal değilmiş bekleyip görecez gibi bişey oldu.

ayyy.canım benim yaa..ne desemki?:Saruboceq:
dua etmekten başka şansımız kalmadı ozaman..
şöyle bir 7 aylık falan olsa keşke..
tabii dileğim sona kadar gitmen ..ama şu durumda o mümkün değil gibi görünüyor..
Allah sağlıcakla yavrunu kucağına almayı nasip etsin bitanem..
dualarımdasın..dün akşam da dua etim sana..:)

burdayım canım elim kalbimde hergeçen günü kar sayıyorum sabah uyandığımda alahah bugünde doğurmadım diye şükrediyorum kasılmalarım çok kötü papatya yatakta sağdan sola dönünce, dizimi krıınca, hatta pijamanaın bir yeri katlanıp karnıma değince bile kasılıyorum rahmim herşeye tepki veriyor

çok üzüldüm cnım yaa..
keşke elimizden bişey gelebilse..
dr ne diyo peki?
hani 7 aylık falan olsaydı mutlaka daha iyi olurdu dimi?

dr bana sana kaç tane dr bakıyor hepimizin eli kolu bağlı diyor sürekli yatacaksın başka yolu kalamdı diyor haftaya pazartesi heyet raporu çıkartıyor. Bende 28. haftayı görürümüyüm diyorum inşallah diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…