Rahim Anomalileri

kızlar ben çift rahimim uterus didelfus geçen ay tüp bebek denedik tutmadı.böyle bişe başına gelen var mı çift rahim olduğumdan mı tutmadı acaba çok korkuyrum anne olamıcm diye :(

Cnm tekrar histeroskopi oldum şimdilik hersey yolunda..
Adette kontrole gideceğim bakalım transfer için belki başlayabiliriz heycanliyim:KK17:

Merhaba kızlar ben işyerinden giriyorum fırsat oldukça. bayağı yoğundu bakamadım bu aralar.
ferideei çok sevindim, bak 3 ayı geçirmişsiniz bile. rahat, gazsız , beslenmede sıkıntısız devam etsin bebişin inşallah :KK46:

akgUvercin inşallah yolunda gider herşey, transfer ya da ne gerekliyde doğru bir şekilde yapılır inşallah. Bu transfer tüp bebekte mi, yoksa aşılamada mı? bebişlerim tutunamıyor demiştin, sende kaç düşük oldu. baktırdın mı genetik, trombofili paneli vs. ?

kızlar ben çift rahimim uterus didelfus geçen ay tüp bebek denedik tutmadı.böyle bişe başına gelen var mı çift rahim olduğumdan mı tutmadı acaba çok korkuyrum anne olamıcm diye :KK43:
Moralini yüksek tut nur0146 inşallah güzel şeyler olur, durumumuz farklı bilemicem..

Merhaba, benim rahim yapim da dogustan unicornus. Su an 3.5 aylik hamileyim. Dr.um durumumu takip ediyor ancak benimle ayni durumu yasayanlardan da ogrenmek isterim, ozellikle dikkat etmem yapmam gereken herhangi birsey var mi?
selam oby, başlıkta evvelden unikornis olanların hamilelik sürecindeki pek çok mesajı vardı, hatta bu topiğin silinmeden önceki ilk halini açan sanırım selinda_ idi, o da unicornismiş ve çocuğu var. umarım sen de sağlıkla kucağına alırsın

Merhaba kızlar ben işyerinden giriyorum fırsat oldukça. bayağı yoğundu bakamadım bu aralar.
ferideei çok sevindim, bak 3 ayı geçirmişsiniz bile. rahat, gazsız , beslenmede sıkıntısız devam etsin bebişin inşallah :KK46:

akgUvercin inşallah yolunda gider herşey, transfer ya da ne gerekliyde doğru bir şekilde yapılır inşallah. Bu transfer tüp bebekte mi, yoksa aşılamada mı? bebişlerim tutunamıyor demiştin, sende kaç düşük oldu. baktırdın mı genetik, trombofili paneli vs. ?

Moralini yüksek tut nur0146 inşallah güzel şeyler olur, durumumuz farklı bilemicem..

selam oby, başlıkta evvelden unikornis olanların hamilelik sürecindeki pek çok mesajı vardı, hatta bu topiğin silinmeden önceki ilk halini açan sanırım selinda_ idi, o da unicornismiş ve çocuğu var. umarım sen de sağlıkla kucağına alırsın

Bende çift rahimliyim 1 ay oldu dogum yapali rabbim evlat isteyen herkese nasip etsin inşall Umudunuzu kesmeyin arkadaslar üstelik 2 düşükten sonra bebisim oldu çok şükür rabbime

Bende çift rahimliyim 1 ay oldu dogum yapali rabbim evlat isteyen herkese nasip etsin inşall Umudunuzu kesmeyin arkadaslar üstelik 2 düşükten sonra bebisim oldu çok şükür rabbime
cnm çok güzel darısı bana olur inşallah ben 1 senedir deniyorum tutmuyor nedensiz diyor doktorlar.niye tutmuyr diye çok düşünüyorum korkuyorum sizin gibileri duyunca umudum oluyr allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin size de.

Merhaba kızlar inşallah içinizden biri bana da cevap verir. 2.5 yıllık evliyim. Doktorum rahim filmi istedi ve sonuç y şekilli imiş bikornuat uterus yazıyor. Zaten tüp bebek olacakti dondurulmuş spermle. Hiç dusugum olmadan hiç tüp bebek denemeden bana histeroskopi ve laporoskopi yapmaları ne kadar doğru bilemiyorum kafam karışık ne yapacağımi bilmiyorum. Ameliyat olmak mi doğru olmamak mi bu ameliyatlarda eğik olan rahim düzeliyor mu?

Benim de rahmim arkuat uterusmuş. Hsg çektirmedim. 3 tane farklı doktorun usg de koyduğu tanı bu. Gebeliğimin ilk haftalarında kahverengi akıntılarım oluyordu. Progestan kullanıp yatak istirahati yaptım. Şimdi bi sıkıntım yok çok şükür. Ama her seferinde doktorum erken doğum olabilir riskini basa basa söylüyor. Çok üzülüyorum. Bebeğim hep sol tarafta hissediyorum. Benim gibi olup sağlıklı doğum yapanların hikayelerine çok ihtiyacım var. Aranızda benim gibi olan var mı ?

Merhaba kızlar inşallah içinizden biri bana da cevap verir. 2.5 yıllık evliyim. Doktorum rahim filmi istedi ve sonuç y şekilli imiş bikornuat uterus yazıyor. Zaten tüp bebek olacakti dondurulmuş spermle. Hiç dusugum olmadan hiç tüp bebek denemeden bana histeroskopi ve laporoskopi yapmaları ne kadar doğru bilemiyorum kafam karışık ne yapacağımi bilmiyorum. Ameliyat olmak mi doğru olmamak mi bu ameliyatlarda eğik olan rahim düzeliyor mu?

elbette bu senin vereceğin bir karar fakat ben kendi adıma bir kez daha normal yolla denemeye karar verdim, hayırlısı..
ameliyat hakkında araştırdım çok, yabancı kaynaklardan da okumuştum. genelde bikornuata " strassman metroplasti" denen ameliyatı uyguluyorlar ve benim doktorlarla konuşmam ve kendi araştırmalarım sonucu çıkardığım sonuç ameliyat olunca da gebeliğin ya da sağlıklı ve zamanında doğumun-ki asıl mesel zaten bu- garanti olmamasıydı. ameliyatta yapılan şey kabaca rahmindeki iki boynuzu birbirine bitiştirip dikmek.
herkesin hikayesi farklı olur tabii, Rabb'im hakkımızda hayırlısın versin.

ne güzel Allah huzurla, mutlulukla büyütmeyi ,iyi insan, hayırlı evlat olmasını nasip etsin.
Bikornuat teşhisi kondu bana da, bir düşüğüm oldu maalesef, ikincisinde hayırlısıyla kucağıma almak nasip etsin
sen de ameliyat olmadan oldu çocuk sanırım, değil mi

Benim hsg sonucum tupler açık ama rahimde egrilik var. Benim zaten tüp bebek olucak azosperm sebebi ile dondurulmuş sperm ile olcak. Bir doktor hemen histeroskopi ve laparoskopi olman lazım bebek tutmayabilir dedi. Başka bir doktora gittim hiç hamile kalmayandüşük yapmayan birine direk ameliyat onermem sağlıklı bir gebelikte gecirebilirsin dedi. Bu şekilde rahimi olup sağlıklı gebelik geçiren varmi

Eklentiler

• IMAG0137.webp
    IMAG0137.webp
    2,8 KB · Görüntüleme: 85
Benim hsg sonucum tupler açık ama rahimde egrilik var. Benim zaten tüp bebek olucak azosperm sebebi ile dondurulmuş sperm ile olcak. Bir doktor hemen histeroskopi ve laparoskopi olman lazım bebek tutmayabilir dedi. Başka bir doktora gittim hiç hamile kalmayandüşük yapmayan birine direk ameliyat onermem sağlıklı bir gebelikte gecirebilirsin dedi. Bu şekilde rahimi olup sağlıklı gebelik geçiren varmi
Ben şu an 18. Haftamdayım ama bebek çok aşağıda. Yatarak geçiriyorum gebeliğimi. Ayağa kalktığımda basınç hissediyorum ve hafif ağrılarım var.

Cevabın için çok teşekkür ederim ilk gebeliginizmi ameliyat oldunuzmu yada doktorlar ameliyat onerdimi? bu arada hayırlı olsun Allah im sağ salim kucaginiza almayı nasip etsin

Cevabın için çok teşekkür ederim ilk gebeliginizmi ameliyat oldunuzmu yada doktorlar ameliyat onerdimi? bu arada hayırlı olsun Allah im sağ salim kucaginiza almayı nasip etsin
Hayır ameliyat olmadım. Doktor 2den fazla kayıp yaşanırsa ameliyat öneriyoruz dedi. Çok teşekkür ederim hep birlikte allahın izniyle.

shine-41 cnm senin kistin falan var mı kistler de hamileliğe engelmiş.ben bir çok doktora gittim çiftrahimli olmak gebeliğe engel değilmiş :) bunu duydugumda cok sevınmıstım.şimdi kist tedavisi oluyrm.sen 8 sene niye bekledin aşılama veya tüp bebek denedin mi peki?

shine-41 cnm senin kistin falan var mı kistler de hamileliğe engelmiş.ben bir çok doktora gittim çiftrahimli olmak gebeliğe engel değilmiş :) bunu duydugumda cok sevınmıstım.şimdi kist tedavisi oluyrm.sen 8 sene niye bekledin aşılama veya tüp bebek denedin mi peki?
Cnm benim hikayem biraz uzun..ilk evliligim sorunluydu ve uzerinde durmadim.2..3 ayda bir birlikte oluyorduk esimle .bu yuzden olmuyo herhalde yumurlama donemine denk gelmiyor diyordum.neyse bosandik...suan 2, evliligim ve 1.5 yil oldu.hersey duzenli ama yine hamilelik olmadi..birkac dr gittim hepsi ciftrahim olur cocugun deyip yolluyo..neden bekleyim bu benim ilkevliligim degilki diyorum bekle olur diyorlar..en son gecen ay kendim gidip hsg ve mr cekildim..simdi ist bi dr dan randevu aldim bakalim ne dicek..bu arada kist falan varmi bilmiyorum

shine-41 yaşın daha küçükse kafana takma olur inşallah ben 30 yasındayım o yüzden drlar tüp bebek denediler olmadı.Allahım bzlere de nasip eder inş.

shine-41 yaşın daha küçükse kafana takma olur inşallah ben 30 yasındayım o yüzden drlar tüp bebek denediler olmadı.Allahım bzlere de nasip eder inş.
Yas 32 cnm.her dr baska konusuyor kafam karisti..Laparoskopi. ..diyen..histeroskopi diyen..hic mudahale etmeden tup diyen..bilmiyorum yani kafam bi dunya

Merhaba arkadaslar lutfen yardim edin bana.daha once yazmistim 8 yillik evli ve hic hamile kalmamistim.bendede ciftrahim var uterus bicornis.ilkdefa kendiliginden hamile kaldim gecen ay..sata gore 8 haftalik ama bana gore 6 haftalik yumurtlama gununden biliyorum ovulasyon testi yapmistim.neyse hamileligime sevinemedim 2 haftadir her peceteye silince kan.bazen yogun bazen az...ilac ve igneye ragmen gecmedi..2 gundurde artik wc ye damla damla kan akiyo..drum bos rahimden kan diyor ama cok korkuyorum.hep yatiyorum.kese gorundu.dr 10 gun sonra cagirdi yine..bebek sol rahime tutunmus.ama benim surekli sag kasigimda agri oluyor ..hamile olup boyle kanamasi olanlar lutfen yazsinn.sinirlerim cok bozuk

Benim de aynı şekildeydi. İlk haftalarda kanamam oldu. Bana da doktorum boş olan sağ taraf kanıyor demişti. Bebek büyüyüp rahmi kaplayınca kanamam kesildi. Ama sürekli yatman lazım. Ben de yTarak geçirdim hamileliğimi

Back
X