slm arkadaşlar.rahim anomalileri demek çift rahimmi demek oluyo.benim 11 yaşında bir kızım var.vede çok normal bir hamilelik geçirdim.sezeryanla doğum yaptım. bu kızım ilk evliliğimden.ikinci evliliğmde hamile kalamayınca dr a gittik.hsg de rahimimde perde varmış.uterus bikornus muş.normalde üçgen şeklinde olması gerekirken tepesi göçükmüş.ve ben bu yüzden geçtiğimiz mayıs ayında laparoskopi oldum.ve kasım ayında tüp bebek tedavime başlıcam.benim durumumda olupta hamile kalanınız varmı.birde bu tür vakalarda düşük tehlikesi dahamı çok oluyo.benim anlayamadığım ilkinde kendimi hiç korumadım.neden şimdi böyle bir problem haline geldi?
rahim anomalileri tam çift rahim değil rahimde doğumsal olan sorunalrın hepsini kapsıyor. Septumlu rahim, yarım rahim, kalp şeklinde rahim. çift rahim...
Yalnız uteris bikornusle septum farklı sanırım. Bende septum vardı ve ialçlı filmde rahmimi üçgen gibi olması gerekirken Y harfi gibiydi. Dr bu duruma ne dedi ilkinde çok iyi hamilelik geçirmene rağmen 2. de bu ameliyatı öerdi. Birde bu hamile kalmaya engel değil eğer sorunun ameliyatlıksa ve olmazsan düşük erken doğum görülebilir.
Bana dr um hamile kalmakmı istiyorsun doğum yapmakmı demişti. Bu halde zaten hamile kalırsın ama devam etmez gebelik dedi.