Rahim Anomalileri

slm arkadaşlar.rahim anomalileri demek çift rahimmi demek oluyo.benim 11 yaşında bir kızım var.vede çok normal bir hamilelik geçirdim.sezeryanla doğum yaptım. bu kızım ilk evliliğimden.ikinci evliliğmde hamile kalamayınca dr a gittik.hsg de rahimimde perde varmış.uterus bikornus muş.normalde üçgen şeklinde olması gerekirken tepesi göçükmüş.ve ben bu yüzden geçtiğimiz mayıs ayında laparoskopi oldum.ve kasım ayında tüp bebek tedavime başlıcam.benim durumumda olupta hamile kalanınız varmı.birde bu tür vakalarda düşük tehlikesi dahamı çok oluyo.benim anlayamadığım ilkinde kendimi hiç korumadım.neden şimdi böyle bir problem haline geldi?

rahim anomalileri tam çift rahim değil rahimde doğumsal olan sorunalrın hepsini kapsıyor. Septumlu rahim, yarım rahim, kalp şeklinde rahim. çift rahim...

Yalnız uteris bikornusle septum farklı sanırım. Bende septum vardı ve ialçlı filmde rahmimi üçgen gibi olması gerekirken Y harfi gibiydi. Dr bu duruma ne dedi ilkinde çok iyi hamilelik geçirmene rağmen 2. de bu ameliyatı öerdi. Birde bu hamile kalmaya engel değil eğer sorunun ameliyatlıksa ve olmazsan düşük erken doğum görülebilir.

Bana dr um hamile kalmakmı istiyorsun doğum yapmakmı demişti. Bu halde zaten hamile kalırsın ama devam etmez gebelik dedi.

Merhabalar, uzun bir aradan sonra yeniden tüm serüveni okumak iyi geldi bana :))

Beni hatırlamayabilirsiniz, 7 yıl bebek için uğraşmıştım sonunda da rahim anomalisi olduğunu yeni öğrenip hayıflanmıştım :)) sonra da o yazıştığımız dönemde maalesef işten ayrıldım tatil derken 5 ayı geride bırakmışım..

Zeyhat serüvenini baştan sona okudum demin sayfa sayfa dizi izler gibiydi walla :)) Ve mutlu kelimeyi okyunca gözlerim doldu.. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.. Allah kucağına almayı nasip etsin sağlıkla..

Evet ben de bir sürü serüvenden sonra hazır iş sıkıntısı da yok , bebeğim için yola devam diyip, istanbula kadar doktor doktor dolaştım..Hist. lap. operasyondan sonra hiç rahim filmi çekilmemişti. Benim rahmim de hafif T imiş operasyondan sonra hsg de problem azaldı dedi drlar..Şimdi ise maalesef zeyhat senin gibi yumurtlama sıkıntısı yaşıyorum.Doktor DHEA yı öneriyor. Bakalım bu ay kullandım. Ama çok ilginçtir ben regl olduktan sonra 20 mm lik yumurtayı gözlemledik dr la. Tuhaf bir yumurtalama şeklim var sanırım..:)

Ben de yarın kan testi yaptıracağım. 10 ekim de bekliyordum adetimi ama hala gelen giden yok. :D
Hakkımızda hayırlı olsun.. Yalnız bana yardımcı olmak isterseniz diye söylüyorum, mide ekşimesi , ve göğüs acısı hamileliği işaret edebilir yoğunlukla ama regl öncesi de olabilior sanırım. Hamile olan arkadaşlarımz en belirgin yaşadıklarını anlatabilirler mi :) Şimdiden teşekkürler Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin inşallah..

lilufer tekrar hoşgeldin.ınşallah hamilesindir.Bugün o güzel haberi duyarız.Benim hamilelikte yaşadığım tek belirti bel ağrısıydı.Başka hiçbir şey yaşamadım.Bende de yumurtlama problemi vardı.Pko yani ama oldu.Bence bebek olmamasında en hafif problem bu çabuk çözülüyor bak zeyhata.Papatya sana gece gündüz dua ediiyorum.ıyi dileklerin için sağol.Dediğin gibi uu işte ve asıl problem hamile kaldıktan sonra başlıyor.Söylemiştim herhalde ama dr.um çalışmama izin vermedi.Ben okula giderim problemli zamanlarda rapor alırım diye düşünmüştüm ama olmadı.Bu arada zeyhat serklajı bence yaptır en azından için rahat olur.

Merhabalar, uzun bir aradan sonra yeniden tüm serüveni okumak iyi geldi bana :))

Beni hatırlamayabilirsiniz, 7 yıl bebek için uğraşmıştım sonunda da rahim anomalisi olduğunu yeni öğrenip hayıflanmıştım :)) sonra da o yazıştığımız dönemde maalesef işten ayrıldım tatil derken 5 ayı geride bırakmışım..

Zeyhat serüvenini baştan sona okudum demin sayfa sayfa dizi izler gibiydi walla :)) Ve mutlu kelimeyi okyunca gözlerim doldu.. Hayırlı uğurlu olsun inşallah.. Allah kucağına almayı nasip etsin sağlıkla..

Evet ben de bir sürü serüvenden sonra hazır iş sıkıntısı da yok , bebeğim için yola devam diyip, istanbula kadar doktor doktor dolaştım..Hist. lap. operasyondan sonra hiç rahim filmi çekilmemişti. Benim rahmim de hafif T imiş operasyondan sonra hsg de problem azaldı dedi drlar..Şimdi ise maalesef zeyhat senin gibi yumurtlama sıkıntısı yaşıyorum.Doktor DHEA yı öneriyor. Bakalım bu ay kullandım. Ama çok ilginçtir ben regl olduktan sonra 20 mm lik yumurtayı gözlemledik dr la. Tuhaf bir yumurtalama şeklim var sanırım..:)

Ben de yarın kan testi yaptıracağım. 10 ekim de bekliyordum adetimi ama hala gelen giden yok. :D
Hakkımızda hayırlı olsun.. Yalnız bana yardımcı olmak isterseniz diye söylüyorum, mide ekşimesi , ve göğüs acısı hamileliği işaret edebilir yoğunlukla ama regl öncesi de olabilior sanırım. Hamile olan arkadaşlarımz en belirgin yaşadıklarını anlatabilirler mi :) Şimdiden teşekkürler Allah hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin inşallah..

Çok teşekkürler canım ben klomen ve ovitrelle kullandım kullandığım aylarda hamile kalmadım ara verdiğim ay hamile kaldım. Tabi klomenin etkisi devam ediyormuş dr ondan yumurtan büyüdü dedi ama bana göre adaçayınında faydası oldu yumurtaları destekliyor. Dhea yı internetten okudum. Yumrutan belki çok çabuk büyüyordur bir kere benim adetimin 11. günü 20 oldular. Bu arada adetin baya geçmiş testin vakti gelmiş geçiyor bir an önce idrar testi yapmalısın en azından :))

Ben o kadar sabırsızdımki adetime bir hafta kala kan testi yaptırıyordum.

lilufer tekrar hoşgeldin.İnşallah hamilesindir.Bugün o güzel haberi duyarız.Benim hamilelikte yaşadığım tek belirti bel ağrısıydı.Başka hiçbir şey yaşamadım.Bende de yumurtlama problemi vardı.Pko yani ama oldu.Bence bebek olmamasında en hafif problem bu çabuk çözülüyor bak zeyhata.Papatya sana gece gündüz dua ediiyorum.İyi dileklerin için sağol.Dediğin gibi uu işte ve asıl problem hamile kaldıktan sonra başlıyor.Söylemiştim herhalde ama dr.um çalışmama izin vermedi.Ben okula giderim problemli zamanlarda rapor alırım diye düşünmüştüm ama olmadı.Bu arada zeyhat serklajı bence yaptır en azından için rahat olur.

şuan kapalı rahim ağzı dedi dr takip edeleim açılma olursa 13-14 de dikiş atarım dedi eğer gerekirse hiç tereddütsüz yaptırırım canım.

İşini düşünme şu an en önemli şey sen ve bebeğinin sağlığı bolca dinlen yorulacağın günler yakın :)

Ben de sabrı su kesip, hemen kan testiyapanlardanım :) Sonuç negatif Zaten hemen bu ay hamile olmayı beklemiyordum ama bir umut işte :))

Ancak kızlar çok ilginç bugün de regl olmadım Etti 39. gün :) göğüslerimin sancısından, midemin ekşimesinden ve belimin ağrısından uyuyamıyorum .. Bu şikayetlerimin sebebi kullandığım ilaç olabilir mi bilmiyorum ama DHEA nın verdiği enerji ile yorulamıyorum :))) Nasıl bir zindeliktir bilmiyorum ama günlük 3 sat uykuyla yorgunluk hissetmeden ,günü tamamlıyorum..

Mydaisy sana da çok sevindim :) Allah tamamına erdirsin inşallah..sağlıkla kucağına alırsın ..

Burda bebek bekleyen tüm anne adaylarına bu dileklerim :) Ve darısı biz olmayan ve çok dileyenlerin başına inşallah :))

inşallah canım hala devam ediyor bende lekelenmeler acaba biraz büyüynce bebek asıl o zaman ne olacak yukarımı çıkacak yada dahami kötü olacak düşünüp duruyorum

amin canım inşallah en kısa zamanda hamile kalrısn ve sorunsuz devam eder.
bence ilerleyen zamnlarda rahim daha yukarı çıkacağı için lekelenmelerin inşallah kesilecek gibi geliyor:)

lilufer tekrar hoşgeldin.İnşallah hamilesindir.Bugün o güzel haberi duyarız.Benim hamilelikte yaşadığım tek belirti bel ağrısıydı.Başka hiçbir şey yaşamadım.Bende de yumurtlama problemi vardı.Pko yani ama oldu.Bence bebek olmamasında en hafif problem bu çabuk çözülüyor bak zeyhata.Papatya sana gece gündüz dua ediiyorum.İyi dileklerin için sağol.Dediğin gibi uu işte ve asıl problem hamile kaldıktan sonra başlıyor.Söylemiştim herhalde ama dr.um çalışmama izin vermedi.Ben okula giderim problemli zamanlarda rapor alırım diye düşünmüştüm ama olmadı.Bu arada zeyhat serklajı bence yaptır en azından için rahat olur.
iyi dilekleriniz için çok sağolun kızlar..zeyhat bi yandan sen bi yandan hep aklımdasınız..2 gündür pc bozuktu..deli oldum valla evdeeeedelikafadulden..inşallah bebişlerinizi sağlıcakla kucağınıza alacağınız günleride göreceksiniz..dualarım sizinleee...

Mrb kızlar nasılsınız

Ben bir haftadır çok yoruluyorum işte kahverengi lekelr vardı ama azdı.

Dün öğlene kadar işteydim sonra yolda belime hatta sağ böbreğime doğru bir ağrı girdi dehşet bir şeydi nefes alamıyordum zor geldim eve nerdeyse bayılacaktım ağrıdan.

Geceye kadar devam etti sonra belime kadar indi ağrı ve lekelenmem arttı çamaşırım falan kirleniyor artık moralim çok bozuk.

ışte çok yoruluyorum hamile olduğumu bildikleri halde özelliklle erkekler hiç yardımcı olmuyor yakında dosyaları kaflarına fırlatıp bağırma noktasına geldim.

Düşünebiliyormusnuz bugün beni arşiv çalışması yapmak için çağırdılar. Çelik dolaplar kurulacak çuvallar açılıp içindeki zarflar onun içine konulacak. En sonunda kızdım yeter artık zorla bana heyet raporu aldıracaksınız durumumu bilmiyormusnuz diyorum. Şef gelde bişey yapma diyor hala inat ediyor ya niye geliyorum o zaman. E başka bölümün şefi hayır gelmeyecek dedi inadı kesti.

Çok uzun anlattım çok ama çok sinirliyim.

Mrb kızlar nasılsınız

Ben bir haftadır çok yoruluyorum işte kahverengi lekelr vardı ama azdı.

Dün öğlene kadar işteydim sonra yolda belime hatta sağ böbreğime doğru bir ağrı girdi dehşet bir şeydi nefes alamıyordum zor geldim eve nerdeyse bayılacaktım ağrıdan.

Geceye kadar devam etti sonra belime kadar indi ağrı ve lekelenmem arttı çamaşırım falan kirleniyor artık moralim çok bozuk.

İşte çok yoruluyorum hamile olduğumu bildikleri halde özelliklle erkekler hiç yardımcı olmuyor yakında dosyaları kaflarına fırlatıp bağırma noktasına geldim.

Düşünebiliyormusnuz bugün beni arşiv çalışması yapmak için çağırdılar. Çelik dolaplar kurulacak çuvallar açılıp içindeki zarflar onun içine konulacak. En sonunda kızdım yeter artık zorla bana heyet raporu aldıracaksınız durumumu bilmiyormusnuz diyorum. Şef gelde bişey yapma diyor hala inat ediyor ya niye geliyorum o zaman. E başka bölümün şefi hayır gelmeyecek dedi inadı kesti.

Çok uzun anlattım çok ama çok sinirliyim.

zeyhatcım çok geçmiş olsun.Seni çokda yormalarına izin verme.Dr a düzenli git ve mümkün olduğunca moralini bozma moral çok önemli.Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.Bende 2 aydır korunmuyorum bu ay yine kırmızı kart gördüm bugün.Zaten daha şu rahim filmini çektirmemiştim.Onun için hamile kalmayı çok istiyordum yani o filmi çektirmek istemiyordum.Artık bakacağız herşeyin hayırlısı.a.s.

zeyhat üzme kendini ama hakkını da savun.Ne zorluklarla buluyoruz biz bu bebekleri.Bir de ağrılar konusunda benim ilk aylarda dediğin tarzda çok ağrım oluyordu ama şimdi o kadar olmuyor.Bir süre sonra senin de geçer inşaallah

zeyhatcım bence de savun hakkını..hatta ben olsam rapor bile alırdım yani..ne zor buluyoruz buldun meleğini..ayy ne sinir insanlar var yaa..ben de sinir oldum şimdii..:oklava: :oklava:

kızlar bu arada 28 ekim adet günüm..bugün sancılarım vardı..inşallah gelmezzz...bu ay da olmazsa yücel beye gitmeyi düşünüyorumm..

zeyhat nasılsın ben bugün dr gittim 5 haftalık bebegi keseyi gördü ama kalp atışları duymadı yeşim cuma gel tekrar bakalım dedi :(( inş bişey yoktur zeyhat senin kalp atışlarını dinledimi doktor seninki kaç haftalık oldu ???

Merhaba kızlar ben yeni maceralarla geldim.

Pazar akşamı artık benden pıhtı gelmeye başladı kanama arttı. Gece rüya görüyorum lavaboya gitmişim benden sonra eşim girmiş buralar hep kan ne oldu sana derken uyandım. Bir anda ıslaklık hissettim lavaboya fırladım kan içindeyim. Üstelik kırmızı işn garibi ağrılarda azalmıştı. Sonra dr a gitttik adam moralimi bozdu kesen bozulmuş içinde bebek yok dahada aşağı inmiş 3-4 gün bekle kürtaj yapalım dedi. Eve yolladı. Sürekli ağlayıp dua ettim.

Sabah yumurta tedavimi uygulayan dr a gittim. Baktı kese düzgün bebek içinde kalbi atıyor dedi ama rahimde kanama olduğunu ultrasonda gördü. Günlük 3 tane progestron alyordm onların yanında iğne verdi. Haftada iki kez iğne yaptıracağım.

Öğleden sonrada kendi dr uma gittim oda baktı ve kanaman çok azmış dedi. Herşeye rağmen kese büymüş bebek gelmiş kalbi atıyor dedi. Şuan pedle geziyorum çok moral bozucu.

zeyhatcım çok geçmiş olsun.Seni çokda yormalarına izin verme.Dr a düzenli git ve mümkün olduğunca moralini bozma moral çok önemli.Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin.Bende 2 aydır korunmuyorum bu ay yine kırmızı kart gördüm bugün.Zaten daha şu rahim filmini çektirmemiştim.Onun için hamile kalmayı çok istiyordum yani o filmi çektirmek istemiyordum.Artık bakacağız herşeyin hayırlısı.a.s.

canım hiç korkma rahim filmini çektir çok rahatlayacksın ben çektirdiyesem emin ol sen daha kolay çektirisin.

zeyhat nasılsın ben bugün dr gittim 5 haftalık bebegi keseyi gördü ama kalp atışları duymadı yeşim cuma gel tekrar bakalım dedi :(( inş bişey yoktur zeyhat senin kalp atışlarını dinledimi doktor seninki kaç haftalık oldu ???

canım çok erken kalbi için benimde 5 haftalıkken kese görüldü 7 haftalıkken kalbi duyuldu endişelenme

zeyhatcım bence de savun hakkını..hatta ben olsam rapor bile alırdım yani..ne zor buluyoruz buldun meleğini..ayy ne sinir insanlar var yaa..ben de sinir oldum şimdii..:oklava: :oklava:

kızlar bu arada 28 ekim adet günüm..bugün sancılarım vardı..inşallah gelmezzz...bu ay da olmazsa yücel beye gitmeyi düşünüyorumm..

haftaya kadar evdeyim canım inşallah bu ay reglin gelmez gelirsede yücel beyi ihmal etme. Bak bu forumdan ay77 onunda rahminde perde vardı sanırım ameliyatını ve tüp bebeğini aynı dr yaptı.

zeyhat üzme kendini ama hakkını da savun.Ne zorluklarla buluyoruz biz bu bebekleri.Bir de ağrılar konusunda benim ilk aylarda dediğin tarzda çok ağrım oluyordu ama şimdi o kadar olmuyor.Bir süre sonra senin de geçer inşaallah

öyle canım belim iki büklüm sanki 9 aylık hamile gibi bel ağrısı çekiyorum. Ara arada adet sancısı gibi oluyor.

Merhaba kızlar ben yeni maceralarla geldim.

Pazar akşamı artık benden pıhtı gelmeye başladı kanama arttı. Gece rüya görüyorum lavaboya gitmişim benden sonra eşim girmiş buralar hep kan ne oldu sana derken uyandım. Bir anda ıslaklık hissettim lavaboya fırladım kan içindeyim. Üstelik kırmızı işn garibi ağrılarda azalmıştı. Sonra dr a gitttik adam moralimi bozdu kesen bozulmuş içinde bebek yok dahada aşağı inmiş 3-4 gün bekle kürtaj yapalım dedi. Eve yolladı. Sürekli ağlayıp dua ettim.

Sabah yumurta tedavimi uygulayan dr a gittim. Baktı kese düzgün bebek içinde kalbi atıyor dedi ama rahimde kanama olduğunu ultrasonda gördü. Günlük 3 tane progestron alyordm onların yanında iğne verdi. Haftada iki kez iğne yaptıracağım.

Öğleden sonrada kendi dr uma gittim oda baktı ve kanaman çok azmış dedi. Herşeye rağmen kese büymüş bebek gelmiş kalbi atıyor dedi. Şuan pedle geziyorum çok moral bozucu.

haftaya kadar evdeyim canım inşallah bu ay reglin gelmez gelirsede yücel beyi ihmal etme. Bak bu forumdan ay77 onunda rahminde perde vardı sanırım ameliyatını ve tüp bebeğini aynı dr yaptı.

canım doktorunun iğne verdiği çok iyyi olmuş bence..iğne tutunmada daha etkili çünkü..
inşallah bebişin 9 ay boyunca sana sımsıkı tutunur ve annesini hiç bırakmaz..
sen sen ol çok zorunda kalmadıkça canım,kendi doktorundan başka doktora gitme..:olmaz: bak bunu daha önce de yaşadın hayatım..hep negatif hep negatif..
anam adama bak ya..bi de kürtajla alacak sapasağlam bebeği..Allah böyle doktorlara düşürmesin yarabbim inşallah hiçbirimizi..zaten ne zor buluyoruz biz bu bebekleri..bi de doktorla uğraş işin yoksaaa...ayyy yine sinir oldum yaa..:oklava: bir daha başka doktora gitmiyorsun zeyhatcım tamammı????vereliniortak
bu arada kızla r bişey demek istiyorum..umarım bana kırılmaz ve kızmazsınız..:kedi:
ben bu ay dondurulmuşlarla olan 3.denememi de yaptım..aydın beyle olan son denememdi yani...sürpriz olsun diye de özellikle söylemedim..
öncekilerden çok çok daha rahattım..daha pozitiftim..negatif çıksada sonuç üzülmicem dedim..ama inanır mısınız?en çok bunda ağladım..:gitme: normalde bugündü test günüm..ama dayanamayıp pazartesi yaptırdım kan testini..sonuç yine negatifff..
anlamıyorum yaaa..dondurulan 7 embrionun 6sı sağlıklı olarak çözündü..2 tanesi 2.kaliteydi..geride kalan 4 tane 1.kalite embriyo konuldu..bu bebekler konuyo konuyo nereye gidiyo anlamıyorum..4+4+2=10 tane 1.kalite yavru boşu boşuna gitti..:gitme:
az değilki..
yücel beyi biliyordum zaten zeyhatcım..hemen o gün ona mail attım..anlattım biraz bizim durumu..cevap olarak yarım rahimden dolayı rahim yeterince kalınlaşamıyor,o yüzdende tutunma zor oluyor diye yazmış..ama bende yarım rahim olmama rağmen öyle bir sorun yok..aydın beyde söylemişti bunu..senin rahmni normal rahim gibi gayet iyi kalınlaşıyor demişti.her transfer öncesi 10 milimlerde olan kalınlıkla girdim..gayet normal yani..
anlamıyorum..kafayı yedim artık sebep aramaktann..hiçbişery düşünemiyorum..kafamda hep bu var..eşim ara verelim biraz diyor ama o zamanda rahat etmiyor içim..bi tarafıma bişey olur,yumurtalar azalır mazalır ,geç kalmış olurum diyede korkuyorum..
ama bugün yücel beye randevu aldım..7 kasıma..operasyonu olmadan hamile kalırım belki diye önce aydın beyde denemek istemiştim..ama olmadı..bana operasyon yolu da görünüyor galiba bu gidişle..hakkımızda hayırlısı..sağlık,mutluluk,huzur tabiiki çok önemli..ama bebişsiz de olmuyorki..Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın..:Saruboceq:

papatya gerçekten çok üzüldüm hep dualarımdasın inşaallah bir an önce bebeğine kavuşursun.Benim tutan aşılamamda endometrium kalınlığı 9 mm idi.10 mm gayet iyi.Ama zamanı gelmeyince herşey mükemmel de olsa olmuyor.Hakkından hayırlısı canım.Ara verip vermemekte senin psikolojine bağlı.Ben taşınınca ara vermiştim ve o zamana kadar sadece yumurta takibi yapılmıştı zaten.Ama tam anlamıyla başladıktan sonra ara vermeyi hiç istemedim.Tüp bebeğe geçecekken doktorum 3. aşılamaya ikna etti.Bir de Yücel hoca sana histereskopi derse (diğer doktorunun rahminin çok küçük olmadığını söylemiştin yanlış hatırlamıyorsam) sonra balon tüp bebek süreci 5 ayı buluyor diye biliyorum.Eğer birkaç ay ara verirsen yaz tatilini bulur.Eğer maddi sıkıntın yoksa ve psikolojik olarak da kaldırabilirim diyorsan benim naçizane fikrim ara verme.Çünkü tedeviye devam etmesen de beklentin devam ediyor.Dualarım hep seninle

zeyhat kesinlikle kendi doktorundan başka birine gitme.Benim annemlerin yanındayken gittiim doktor da hatırlarsan sen ne yaparsan yap bebek düşecekse düşer biz de hiçbir şey yapamayız demişti.Sadece moral bozuyorlar.Bizimle beraber bu süreci bereber geçiren doktorlar nasıl zor bulduğumuzu bildikleri için daha özenli oluyor.Çok geçmiş olsun kendine ve bebeğine iyi bak.

Back
X