Rahim Anomalileri

papatya gerçekten çok üzüldüm hep dualarımdasın inşaallah bir an önce bebeğine kavuşursun.Benim tutan aşılamamda endometrium kalınlığı 9 mm idi.10 mm gayet iyi.Ama zamanı gelmeyince herşey mükemmel de olsa olmuyor.Hakkından hayırlısı canım.Ara verip vermemekte senin psikolojine bağlı.Ben taşınınca ara vermiştim ve o zamana kadar sadece yumurta takibi yapılmıştı zaten.Ama tam anlamıyla başladıktan sonra ara vermeyi hiç istemedim.Tüp bebeğe geçecekken doktorum 3. aşılamaya ikna etti.Bir de Yücel hoca sana histereskopi derse (diğer doktorunun rahminin çok küçük olmadığını söylemiştin yanlış hatırlamıyorsam) sonra balon tüp bebek süreci 5 ayı buluyor diye biliyorum.Eğer birkaç ay ara verirsen yaz tatilini bulur.Eğer maddi sıkıntın yoksa ve psikolojik olarak da kaldırabilirim diyorsan benim naçizane fikrim ara verme.Çünkü tedeviye devam etmesen de beklentin devam ediyor.Dualarım hep seninle
çok sağol canım..bende psikoloji kalmadı ki zaten:) kafamı dağıtmaya çalışıyorum bu aralar..aslın da yücel beye randevu aldığım içinde mutluyum..çarem ondaymış gibi hissediyorum..evet aydın bey bana rahmin çok küçük değil,bir hamileliği kaldırabilecek genişlikte demişti..ama başka bir siteden diğer uu lu arkadaşlarımlada konuşuoyrum..onlarda diyorki..biz kaç doktoru dolaştık,hiçbiri rahmin çok küçük,hamileliği kaldıramaz demediki,hepsi ameliyata gerek yok demişler..hatta benden önce aydın beye giden bir arkadaşımada aydın bey böyle demiş..o da 2 düşüğün ardından yücel beye gidip operasyonu yaptırdı,tüp bebkle hamile kaldı..son haftalara kadar geldi ve yeni doğurdu o da..ben hep Allaha şöyle dua ettim..Allahım eğerki bu hamilelik çok sorunlu olacaksa,sağlıklı olmayacaksa,yada düşük falan olcaksa hiç olmasın diye dua eetim..hakkımda hayırlısı buymuş..o yüzden operasyonu göze aldım artık..
söylemeyi unuttum..birkaç aydır eşime bazı ilaçlar vitaminler keçiboynuzu falan içirmiştim..değerleri bayağı düzeldi..eşimde diyorki.operasyonu yaptıktan sonra biraz normal deneyelim diyor..bakalım..bir gidelimde yücel beye..bakiyim ne diyecek?heyecanla bekliyorum..3 defadır tutmamasına ne diyecek?mutlaka test mest ister sanırım..
inşallah yücel beyle bebeğime kavuşurum bende..hoşçakal tatlım..

kızlar bu arada hepimizin CUMHURİYET BAYRAMI kutlu olsun..
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...turkbayragi turkbayragi turkbayragi

gece geç saatti 3 tü adamı arayıp rahatsız etmeyeyim dedim kalktım gece doğum acili olan bir hastaneye gittim. Dr umda gece kaç olursa olsun beni ara ben sein dr unum başka yerlere gidip kafanı karıştırma dedi. Öbürüne kalsa hemen kürtajdan bahsediyor.

Mydaisynin dediği gibi düşeceği varsa düşer tutamayız ilk 3 ayda engel olunamaz kromozal bozukluğu vardır dedi. Madem öyle diğerleri neden iğne ilaç veriyor nasıl dr oluyorlar anlamıyorum.

papatyacacım mydaisye katılıyorum eğer kendini yorgum hissetmiyorsan sabredebilirsin ve ekonomik anlamda bir sorun yoksa bencede bekleme hazır bu işe kalkışmışken bırakma.

Benimde ilk yumurta tedavimde daha az üzülmştüm 2. cede daha az üzülürüm bu duyguyu artık biliyorum derken onda daha çok üzüldüm.

Bende aslına bakarsan yumurtalar büyüyor sayıda fazla çatlıyo eşimde sorun yok ama olmadı bıraktığım ay oldu. Allah ne zaman verirse o zaman geliyor ama elden geleni yapmak lazım.

Moralini bozma canım dr a gitsende gitmesende çalışmalara devam :)

çok sağol canım..bir gidelim bakalım yücel bey ne diyecek?aydın beyin yaptığı polip operasyonunun cd sini de götüreyim diyorum doktora..en azından rahmin içini görür,bir fikri olur en azından..
bir de kızlar bişey sormak istiyorum size..
ikiniz de yaptırdınız sanırım yumurtlama takibi..ben hiç yaptırmadım daaa..
diyorum bir bu kaldı zaten yaptırmadığım..bunu da yaptırem barii..kaydirigubbakcemile3
nasıl oluyor?iğne kullanılıyormu?her hastane,her kadın doğumcu yapıyormu bunu?yoksa tüp bebek yapan yerler mi yapıyor?bir yazabilirmisiniz bana?
bir de maydaisy şu uu genişletme yani sadece bu operasyon ne kadar sürüyor zaman olarak?

papatya yumurta takibi bir kaç şekilde oluyor bildiğim kadarıyla.Doktorum önce hiçbir şey yapmadan takip etti yumurtlama ve çatlama oluyor mu diye (bunun için ovulasyon testi de alabilirsin bence aşağı yukarı aynı şey yumurtladığın günü buluyorsun) daha sonra yeteri büyüklüğe gelsinler diye 2. ay klomen tarzı ilaç verdi.3. ay da ise bu ilacın yanında yumurta yeteri kadar büyüyünce çatlatma iğnesi yaptı.Benim eşimde de problem vardı biliyorsun sonuç alamadık.Bu arada bunu ben tüp bebek merkezinde yaptırdım.Bu zaten tedavinin ilk başlangıç döneminde yapılıyor sen geriye dönmüş olacaksın ve hala beklenti içerisinde olduğun için bu dönem yıpratıcı oluyor.Ama zamanım var ya da maddi anlamda zordayım para biriktireceğim bu dönemi de boş geçirmek istemiyorum diyorsan yaptır.Yücel hocanın yaptığı histereskopinin arkadaşım 30 dakika sürdüğünü söyledi.Ertesi gün de iş hayatına dönmüş.Fiyat konusunda bilgin var mı bilmiyorum ama geçen sene ocak ayında histereskopi için 3.000 tl fiyat almıştım yanlış hatırlamıyorsam.Ayrıca bunun balonu ve tüp bebeği de var.ınşaallah bütün bu sürece gerek kalmadan kendiğinden hamile kalırsın.Kullandığın ilaçların etkisi devam ediyor daha bu ayı boş geçirme :kedi:

papapatyacım bencede götür cd ni dr daha sağlıklı yorum yapar bende cd mi saklıyorum ne olur ne olmaz diye

papatya yumurta takibi bir kaç şekilde oluyor bildiğim kadarıyla.Doktorum önce hiçbir şey yapmadan takip etti yumurtlama ve çatlama oluyor mu diye (bunun için ovulasyon testi de alabilirsin bence aşağı yukarı aynı şey yumurtladığın günü buluyorsun) daha sonra yeteri büyüklüğe gelsinler diye 2. ay klomen tarzı ilaç verdi.3. ay da ise bu ilacın yanında yumurta yeteri kadar büyüyünce çatlatma iğnesi yaptı.Benim eşimde de problem vardı biliyorsun sonuç alamadık.Bu arada bunu ben tüp bebek merkezinde yaptırdım.Bu zaten tedavinin ilk başlangıç döneminde yapılıyor sen geriye dönmüş olacaksın ve hala beklenti içerisinde olduğun için bu dönem yıpratıcı oluyor.Ama zamanım var ya da maddi anlamda zordayım para biriktireceğim bu dönemi de boş geçirmek istemiyorum diyorsan yaptır.Yücel hocanın yaptığı histereskopinin arkadaşım 30 dakika sürdüğünü söyledi.Ertesi gün de iş hayatına dönmüş.Fiyat konusunda bilgin var mı bilmiyorum ama geçen sene ocak ayında histereskopi için 3.000 tl fiyat almıştım yanlış hatırlamıyorsam.Ayrıca bunun balonu ve tüp bebeği de var.İnşaallah bütün bu sürece gerek kalmadan kendiğinden hamile kalırsın.Kullandığın ilaçların etkisi devam ediyor daha bu ayı boş geçirme :kedi:

papapatyacım bencede götür cd ni dr daha sağlıklı yorum yapar bende cd mi saklıyorum ne olur ne olmaz diye
sağolun kızlar..yalnız mydaisiy canım ben operasyonun çok kısa sürdüğünü ve ertesi gün işe dönüldüğünü biliyorum..orda sorduğım şey,hani operasyondan sonra balon malon takılıyor ya..ilaç falan veriyor tabii operasyondan sonra..yani rahim ne zamana kadar iyileşmiş oluoyr..?yani hepsi beraber ,sadece tüp bebk hariç ne kadar sürüyor?
zeyhatcım senin ne kadar sürdü mesela rahim iyikleşmesi,yani normale dönmesi?1 ay ,2 ay??sende de balon takıldımı?

selammmmmmmmmmm 26 kasım sezeryan ıcın gun werdı doktor yarın netleşicekkkk

darısı szlereeeeee

papatya bildiğim kadarıyla operasyondan sonra rahimde yapışıklık olmaması için spiral takılıyor.1 ay sonra balon,balondan sonra ilaç kullanıyorsun.Tüp bebek hariç 2-2,5 ayı buluyor diye biliyorum.Gerçi sen muayeneye gittiğinde sorarsın Yücel hocaya.Normal denemek istiyorsan bu süreçten sonra devam edersin herhalde.Ama bizim diğerlerine göre her ay %50 şansımız var çünkü tüplerden birinin uu olduğumuz için işlevi yok.Pko varsa tam yumurtlama tarihini doktora gitmeden ancak ovulasyon testiyle bulabilirsin.Bir de eş faktörü var.Bizde bu saydıklarımın hepsi vardı.Keçiboynuzu yükseltti ama gerçekten 3 ay yapmak gerekiyor biz gerçek etkisini 3. ayda gördük.Bizi habersiz bırakma

Bugün dr a gittim.ılaçlrımı yazdılar.ığne,antibiyotik gibi bi şey,bi de ağrı kesici.Kasımın 10una HSG çekilecek.Dr canımı çok sıktı aslında bu benim dr. un öğrencisi,tahliller bitene kadar o ilgileniyor.ışte çift rahimlisin yapacak bi şey yok dedi.Aynı şeyle tekrar karşılaşabilirsin yani düşükle.Böyle saçma sapan şeyler söyledi.Moralim çok bozuldu.Ayrıca kafama bi şey takıldı internette biraz araştırdım.Bu HSG filni adet bittikten 2 gün sonra çekiliyormuş.Çünkü böyle daha iyi görülüyormuş.Ama ben adet bittikten 11 gün sonra çekiliyorum.Kafam çok karıştı.

adetten sonrakı 5 ıncı gunde cektırmıstım bende nıldeccım
ayrıca hııccc moral bozm abende cıft rahımlıyım hemde ılerı derecede
ama bak kac haftalık hamıleyım:nazar:
korkmaaaa

korkmaaaa

Sağol canım cevabın için.Allah hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah.Benim bi oğlum var 4.5 yaşında .2. bebeğimi 4,5 aylıkken düşük yaptım 5 ay önce.Şimdi 2. kez aynı şeyle karşılaşmamak için yapılabilecek bi şey var mı diye öğrenmek istiyorum.Ama işte böyle tecrübesiz drlar yüzünden ne tatminkar bi cevap alabiliyorum.Ne de doğru düzgün bi karar verebiliyorum.Şu HSG filmi bi sonuçlansın dr la görüşüp bi karar vereceğim.a.s

sağolun kızlar..yalnız mydaisiy canım ben operasyonun çok kısa sürdüğünü ve ertesi gün işe dönüldüğünü biliyorum..orda sorduğım şey,hani operasyondan sonra balon malon takılıyor ya..ilaç falan veriyor tabii operasyondan sonra..yani rahim ne zamana kadar iyileşmiş oluoyr..?yani hepsi beraber ,sadece tüp bebk hariç ne kadar sürüyor?
zeyhatcım senin ne kadar sürdü mesela rahim iyikleşmesi,yani normale dönmesi?1 ay ,2 ay??sende de balon takıldımı?

yok canım ben ameliyattan sonra spiral falan vermedi balonda yapılmadı.

Ameliyatım rahat geçti hatta kendini yormadan yürümen gerekliki içeri temzilensim dedi. Bir ay cinsel ikişki 2 ay gebelik yasak dedi dr rahmin toparlanması için.

Bugün dr a gittim.İlaçlrımı yazdılar.İğne,antibiyotik gibi bi şey,bi de ağrı kesici.Kasımın 10una HSG çekilecek.Dr canımı çok sıktı aslında bu benim dr. un öğrencisi,tahliller bitene kadar o ilgileniyor.İşte çift rahimlisin yapacak bi şey yok dedi.Aynı şeyle tekrar karşılaşabilirsin yani düşükle.Böyle saçma sapan şeyler söyledi.Moralim çok bozuldu.Ayrıca kafama bi şey takıldı internette biraz araştırdım.Bu HSG filni adet bittikten 2 gün sonra çekiliyormuş.Çünkü böyle daha iyi görülüyormuş.Ama ben adet bittikten 11 gün sonra çekiliyorum.Kafam çok karıştı.

salakmış adam madem yapılacak bir şey yok neden seni uğraştırıyorlar.

Benim ilk önce anlaşılmadı septummu çift rahimmi olduğunu. Çift rahimse dr sezeryan gibi karnımı açıp iki rahmi birleştireceğini söyledi. Tabi bu operasyonun çok dikkatli yapılması gerek dr un tecrübesi çok önemli. Bana adetin 9. günü falan yapıldı hsg.

SUNWAYS BENDEDE ÇıFT RAHıM VAR. Seni görünce moralim düzeldi Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin çok az kalmış.

Özellikle dikkat ettiğin hususlar oldumu:)) nelere dikkat etmeli , normal hamilelik süreçlerinden farklılılar oluyormu

korkmaaaa

SUNWAYS BENDEDE ÇİFT RAHİM VAR. Seni görünce moralim düzeldi Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin çok az kalmış.

Özellikle dikkat ettiğin hususlar oldumu:)) nelere dikkat etmeli , normal hamilelik süreçlerinden farklılılar oluyormu

sunways doğuma ne kadar az kalmış allah kolay doğum nasip etsin inşalalh.

he ya az kaldı canım
ınsallah dedıgın gıbı allahkolay dogum nasıp eder
26 kasım da sezeryan dedı doktor ınsallah sorunsuz olur
doktorum dedı elıf bır yere gıtme bayram oncesı amelıyat planlıyorum dedıkaydirigubbakcemile3

Back
X