Hayır aslında şöyle estrofemin dozunun ayarlanması önemli ve başka ilaç protokolleri de var dedi. Bana 2x2x2 verildi daha yüksek olmuyormuş dedim ama 3 bile olabiliyormuş. O yüzden ben şimdi kendisine bir kontrole gideceğim adetin 2. günü zaten o zaman detaylı her şeyi öğreneceğim. Bora ve Buğra hocayla da ona göre konuşacağım. Histeroskopini de görmek isterlerse ben yaparım ve cd olarak veririm sana götürürsün dedi. Bunun için 80.000tl vermeye gerek yok diye ki veremiyorduk zaten. İçim rahatladı en azından. Kendisi çok iyi bir prof olduğu için bana umut oldu en azından.Prp ve cizik atma konusunda katiliyorum ayrica merkezin devamli ek bir sey yaptirmasi konusuna da katiliyorum ancak fitil falan tum dunyada uygulanan ilaç protokolü o kismi bilemedim. Bazilari agizdan alinan ilaçlardan ziyade x2 fitil kullarak sonuc elde etmis hatta boyle seyler okumustum. Yani sadece takip edecegiz mi dedi?
Sizin kaç çıkıyor kalınlık? Hangi ilaçları verdi doktorunuz?Aynı durum bende de oldu rahim 2 sefer kalınlaşmadi. Mayıs ayında yumurta toplama olmayacak direk transfer. İnşallah bu sefer rahim kalinlasir
Bir kere 7,8 geldi doktor 9 altı istemedi. Diğer sefer 5 küsuratti. Hepsi yumurta toplama ile kombine oldu. Bu sefer direk transfer için Rahmi hazirlayacaklar. İnşallah olurSizin kaç çıkıyor kalınlık? Hangi ilaçları verdi doktorunuz?
Anladim hadi bakalim insallah hallolurHayır aslında şöyle estrofemin dozunun ayarlanması önemli ve başka ilaç protokolleri de var dedi. Bana 2x2x2 verildi daha yüksek olmuyormuş dedim ama 3 bile olabiliyormuş. O yüzden ben şimdi kendisine bir kontrole gideceğim adetin 2. günü zaten o zaman detaylı her şeyi öğreneceğim. Bora ve Buğra hocayla da ona göre konuşacağım. Histeroskopini de görmek isterlerse ben yaparım ve cd olarak veririm sana götürürsün dedi. Bunun için 80.000tl vermeye gerek yok diye ki veremiyorduk zaten. İçim rahatladı en azından. Kendisi çok iyi bir prof olduğu için bana umut oldu en azından.
Benim 7mm olsa transfer olacak nasıl kabul etmedi acaba sizin çok güzelmiş kalınlık. Üç çizgi görünü oluşuyor mu? En önemlisi o deniliyor. Benim üç çizgi hep oluştuğu için gerekirse 6.00mm ile koyacağım dedi en son.Bir kere 7,8 geldi doktor 9 altı istemedi. Diğer sefer 5 küsuratti. Hepsi yumurta toplama ile kombine oldu. Bu sefer direk transfer için Rahmi hazirlayacaklar. İnşallah olur.
Ahu dudu çayını ben de deneyeceğim
Bakalım Bora hoca histeroskopi yaptır bakalım derse yaptıracağım bilkent şehir hastanesinde yoksa ona da gerek kalmayacak zaten. Rahim filmimde sorun yok zaten onu da Bora hoca çektirmişti yine görüntüleme merkezinde. Rahim dokusu da iyi diyor. Önümüzdeki hafta prof.tan duyacaklarım da önemli olacak benim için şöyle yap böyle yap derse eğer buraya da yazarım ki herkes faydalansın.Anladim hadi bakalim insallah hallolurEvet histeroskopi olayini da hoca hallederse tabi eger gerekliyse gerçekten super olur. Fiyati inanilmaz zaten bu arada:/
O vakit tutma şansı azalıyor dedi doktorum canım. Ki doktora güveniyorum bu konuda. Embriyolar a yazık olur dendi. Zaten zar zor toplanan yumurtalar rezerv azlığından.Benim 7mm olsa transfer olacak nasıl kabul etmedi acaba sizin çok güzelmiş kalınlık. Üç çizgi görünü oluşuyor mu? En önemlisi o deniliyor. Benim üç çizgi hep oluştuğu için gerekirse 6.00mm ile koyacağım dedi en son.
Ben de kesinlikle profun yönlendirmesiyle hareket etmeyi düşünüyorum. Bana da iyi geldi :)Bende izmir şehir hastanesinde tedavi görüyorum tüm bu bahsettiğim işlemleri şehir hastanesinde prof dr. Ahmet demir’e oldum histereskopi zamanı çizik atmaktan bahsetmedi bile ve prpyi önermemişti dediğim gibi. Gerçekten özel devlet farkı oluyor buna çok inanıyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah bu bahsettiğiniz doktorunuzun yönlendirmelerine göre hareket etmenizi tavsiye ederim kendimce, yazdıklarınızı okurken bana da güven verdi
İşte her doktor başka bir şey diyor. Böyle olunca konu da çok karışıyor. Bir çok doktor da artık kalınlık değil önemli olan üç çizgi görünümü diyor 7mm ve üstü yeterli diye. Kimisi 8 üstü olmadan yapmıyor ama yine burada üç çizgisi olmadığından 8-9mm ile tutmayanları da okudum. Şans mıdır nedir diyorum artık. Kimisi hiç bir şeye dikkat etmeyip alkol sigara beslenme fast food falan mesela ama tek seferde tak diye hamile kalıyor falan. Cidden çok ilginç mevzumuz.O vakit tutma şansı azalıyor dedi doktorum canım. Ki doktora güveniyorum bu konuda. Embriyolar a yazık olur dendi. Zaten zar zor toplanan yumurtalar rezerv azlığından.
Bence olacağı varsa vakti gelince oluyor. Bizler sadece her tedbiri almaya çalışıyoruz canım benimİşte her doktor başka bir şey diyor. Böyle olunca konu da çok karışıyor. Bir çok doktor da artık kalınlık değil önemli olan üç çizgi görünümü diyor 7mm ve üstü yeterli diye. Kimisi 8 üstü olmadan yapmıyor ama yine burada üç çizgisi olmadığından 8-9mm ile tutmayanları da okudum. Şans mıdır nedir diyorum artık. Kimisi hiç bir şeye dikkat etmeyip alkol sigara beslenme fast food falan mesela ama tek seferde tak diye hamile kalıyor falan. Cidden çok ilginç mevzumuz.
Evet aynen ben de böyle düşünüyorum.Bence olacağı varsa vakti gelince oluyor. Bizler sadece her tedbiri almaya çalışıyoruz canım benim
Ben de öyle ağrılı acılı bir şey olmadı İlk gün biraz oluyor haliyle ama öyle büyütülecek bir şey değil. Benim histeroskopim'de müdahale edilecek bir şey görmemişti doktorum sadece birkaç çizik atmıştı belki o yüzden çok etkilemedi.Evet anestezili işlem ama çok acılı ve kanamalı bir işlem olduğunu biliyorum histeroskopinin çünkü şu an tedavi olduğum klinikte histeroskopi olanlar ciddi ağrı ve acı çekmiş maalesef. Doktorum ikisinin bir arada kesinlikle işe yarayacağını düşünüyor. Ben de korkuyorum vücuduma bunu yapmaktan açıkçası ve çok pahalı ayrıca toplam bu operasyon. Ne yapacağımı şaşırdım.
Ben prp'nin işe yaradığını düşünüyorum. Doktorunuza bir danışın zor bir şey de değil.Aynı durum bende de oldu rahim 2 sefer kalınlaşmadi. Mayıs ayında yumurta toplama olmayacak direk transfer. İnşallah bu sefer rahim kalinlasir
Ben toplanan ve gelişen tüm embriyolarımı genetiğe gönderdim her ay deneme yanılma yapmamak için. Yumurta kaybı da yaşamadım açıkçası çalışılan laboratuvarla alakalı olabilir belki. 14 yumurta toplanmıştı benden daha sonra 6 tanesiancak 5. ve 6. güe ulaşan oldu. Hepsini gönderdim ve 3 tanesi sağlam geldi. Öbür türlü hasarlı konulacaktı belki tutmayacaktı vs. Bence bizim yaşımızda en önemlisi genetikli yapıp riske girmemek. /mm ve iç çizgi görünü çok iyi bence yoksa sizde çıkan. Ben 7mm ile görsem doktor zaten transfer yapacak bana da. Bence sizin durumunuz kalınlıktan çok şu an hangi embriyonun hasarlı hasarsız olmadığını bilmemenizden. Çözülebilecek bir durum dolayısıyla.Her doktor farkli bir yorum yapiyor gercekten ben 2 sene boyunca Zeynep Kamil de tedavi gordum 3 asilama ve 1 tup bebek tedavisi gordum orda 2. Transferimde tutmustu ama gelismedi 6. Hafta dusuk oldu, bu sefer özel bir klinige gidiyorum Öznur Dündar dr. Bu doktorla guzel basladik ama ilk yumurta toplama islemim de 5 yumurta toplandi sadece 1 tanesi 5. Gune gitti dondurdik. Sonra 2. Kez toplayalim dedi her ay farkli olabiliyor dedi. 2. Yumurta toplama isleminde 9 yumurta cikti ve 6 tanesi 5. Gune ulasti hepsini dondurduk. Rahim inceligi problemi oldugu icin taze transfer yapmadik. Sonra ilk denemem de rahim estrofemle kalinlasmisti 7mm civariydi 3 cizgi yi gordugu icin koyalim dedi.pozitifi gorduk beta da, bu sefer de kese kontrolune gittigimde kese gorunmedi betaya baktik geri dusmustu malesef2 dusukte de kurtaj olmadim kendiliginden dustu benim. Benim dusuklerim embriyodan kaynakli mi oluyor yoksa rahim inceliginden mi bilemiyorum hala net birsey soyleyemiyor dr. Tekrar 2. Transfere hazirlanirken estrofeme 4 gun 1x1x1, 4 gun 2x2, 4 gun 3x3 seklinde kulalndim kontrole gittigimde rahim hic kalinlasmamisti 2.5 mm gibi birseydi iptal ettik. Dun tarlusalim bitti bugun lekelenmem basladi tekrar estrofemle baslicaz bu ay hayirlisi bakalim. Benim dr aslinda cok guzel yonlendiriyor bu dongulerin her ay degistigini ve bi sonraki ay ayni sekilde olmayacagini soyluyor. Histereskopi ya da prp onermiyorum dedi cunku rahim filmim guzel cikmisti ve dusuklerde kurtaj olmadim oyle bir sorun olamayacagini dusunuyorm dedi nar suyu icebilirsin dedi, gelecek ay bir daha bakalim diye beni ikna etti. Dr um cok guzel herseyi anlatiyor ben ikna oluyorum onunla konustugumda. Bana genetikli yapmama sebebi yumurta sayim cok fazla degil genetik yapilirken yumurta kayiplari cok oluyor 10 dan fazla embriyom gelisse genetik deneyebiliriz ama ben ziyan etmek istemiyorum dedi. Yasim 40 bu arada kalan yumurtalarim gebelik vermezse mecburen genetikli deneyeegim bende hayirlisi bakalim. Hepimizin gonlunden gecen olsun kizlar
Ahududu yaprağı çayını ben de deneyeceğim. Araştırmalarıma göre rahim kalınlaştırmada bir etkisi yok muş aslında. Doğum öncesi rahim kasılması yaparak doğumu başlatmaya yarıyormuş ama yine de deneyeceğim.. Nar suyu falan her şeyi denedim neticede. Buraya yazdığım gibi görüştüğüm prof. prp ve çizik atmanın hiç bir işe yaramadığını söylediği için hiç o maliyetlere girmeyeceğim. Her ay döngü farklı farklı sonuçlar çıkıyor normal dedi. Doğru zamanda transfer yapılır dedi. Bir de ilaç dozlarımı kendisine soracağım adetin 2. gününde gidince. Sonra özeldeki doktorumla ona göre ilerleme yapmayı düşünüyorum.7 civarı olan kalınlıklarda pgtli embriyolarım tutmamıştı. Hepsinde 3 çizgi vardı. 8 üstüne çıkınca tuttu, o bir türlü kalınlaşmayan rahim Allah'ıma çok şükür 37. haftaya kadar ikiz bebek taşıdı. Günde bir fincan ahududu yaprağı çayı kısa bir süre içtim, adetin 2. günü başladım 5-6 gün içtim sadece. Sonrasında da endometrial PRP. Yukarıda yazdığım gibi doğal transfer olmasına rağmen biz ilaç katkısı da uyguladık. Az doz meriofert, çatlatma iğnesi, ayrıca bunu şu an hatırladım climara bant da kullanmıştık. Bunların hepsi bir araya gelince o kalınlaşmayan endometrium ilk kez 8 mm üstüne çıktı. Ve ben cesaret edip 2 pgtli embriyomu birden koydurdum. Allah'ıma çok şükür o 8 milim endometrium 37 hafta 2 tane bebek taşıdı.
Kirmizi pancar ve elma rendeleyip yiyorum bir de nar suyuBir kere 7,8 geldi doktor 9 altı istemedi. Diğer sefer 5 küsuratti. Hepsi yumurta toplama ile kombine oldu. Bu sefer direk transfer için Rahmi hazirlayacaklar. İnşallah olur.
Ahu dudu çayını ben de deneyeceğim