rahim filmi ANKARA... yardım ltfn!

simeray

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2007
705
4
arkadaşlar doktorum rahim filmi istedi. medicana ya gidiyorum ben. ne kadar fark çıktığını sorucam ama siz ankarada nerelerde çektirdiniz?

kaç tl ödediniz?

ayrıca bu film nasıl çekiliyo...

ilaç veriliyor rahime sonra normalde nasıl film çekiliyorsa öyle mi?
kadın doğum uzmanı kendi odasında mı yapıyor bu işlemi?

yardımcı olup beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
 
Merhabalar.ben ankarada etlik zübeyde hanım kadın doğum hastanesinde çekilmiştim filmlerimi.ben iki kez çekildim bu arada.hiç bir ücret ödemedim devlet hastanesi olduğu için.röntgen odasında çekiliyo.uzun bi masa var oraya uzanıyosun.klasik muayene pozisyonunda işem yapılıyo..kesinlikle kendini kasma hiç acıma filan olmuyo.kendini ne kadar rahat bırakırsan kasmazsan o kadar rahat olur işlemin.ilaç verilirken dr zaten söylüyo şu an kasıklarında biraz sancı olabilirdiye.hemen olmaya başlıyo ama inan çok az ve çok kısa süreli bi sancı oluyo adet sancısı gibi..en güzel yanı sancı en fazla 10 saniye sürüyo..masanın üzerinde röntgen cihazları var üst kısımda yani. sıvı verilir verilmez onlar çekiyo zaten..işlem topu topu 5 dak.sürüyo o yüzden korkulacak bir yanıda yok.
umarım yardımcı olabilmişimdir.şimdidedn geçmiş olsun..
 
evet sier in dediği gibi...
bende atatürk egitim araştırma hastanesinde çektirmiştim rahim filmini..
benimkini asistanlar çekmişti canım çok acımıştı...
devlet hastanesi olduğu için üçretli değildi..
 
teşekkür ederim arkadaşlar. bende kararsızım nerede çektireceğime daha karar vermedim.
medicana hastanesine gidiyorum normalde ama rahim filmi için ne kadar fark alırlar sormadım. çarşamba tahlil sonuçlarını göstermeye gidicem o zaman sormam lazım. inşallah fazla acı çekmem. ağrı eşiğim düşüktür fazla dayanamam çünkü... bazıları anestezi kullanılıyor falan diye yazmış. sizde oldumu öyle bişey. yoksa gerek yokmu?
 
anestezinin sebebi ,sıvı gönderildiği zaman kendini kastığında film kötü çıkarmış ve yeniden çekilmesini isteyebilirmiş doktor ama anestezi olunca kendini kasmayacağın için film daha iyi çıkarmış
 
1- 100 tl civarı
2- vajinadan ilaç veriliyo 3-4 dk adet sancısı gibi sancı oluyor sonra yavaş yavaş diniyo ağrı, önemli olan rahat ve kendini kasmadan sakin olmak pisikolojik olarak rahatlat kendini bir anlık olup bitiyo işlemden önce doktor antibiyotik ve ağrı kesici veriyor seni daha rahatlatıyor.
3- özel filim odasıda doktorun hemşiren ve paravan arkasıda filmi çeken
 
hacettepede çektirdim çünkü özel doktorum oradaydı.. ilacı yollarken enfeksiyon kapmışım 2 gün sonra tüm karın içime yayıldı. 4 gün hastanede yattım sonuç mu filmde bir şey çıkmadı ama enfeksiyon sonucu yapışıklık meydana geldi. çok pişmanım çektirdiğime şimdi sol yumurtalığım yer değiştirmiş rahime yapışık. o yüzden çektirirken iyice düşünün steril bir ortam olmasına dikkat edin.
 
KIZILAY daki Cag hastanesine gidebilırsın ne kadar ödendgni hatrlamıorum ama hem cok steril hemde emin olabilirsin ben cok memnundum
 
X