Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaslar merhaba...konuya uzun sure yazan olmamis, ama bana acil cevap vermenizi rica eederim, rahim filmi cekdirmek istiyorum, ama agrisindan korkdugum iicn anestizili istiyorum, fakat bilmek istediyim sey bu, anestezi lokalmi oluyor? nasil yapiyorlar? iyne nereye vurulur ? kac dakika surer? genelmi olur yoksa anestezi ? yani yatib kalkarsinmi ?
3aşılamadan sonra şimdi tüp bebek tedavisine başladık. rahim filmi ya da hss mi ne öyle bişey istediler.. bu rahim filmi çok ağrılı mı oluyo? tedavim özel hastanede oluyo ordan kendi yapacakları bir görüntüleme yöntemini önerdiler. (rahim filmini dışarıda çektirecektim) emin olamıyorum. içime şüphe düşmüyor değil, acaba hastanede daha yüksek ücretli olan yöntemi uygulayalım diye mi rahim filmi çok ağrılı oluyo dediler? biri bişeyler yazsın lütfen. bu konuları ailem dahil kimseyle paylaşmadım:uhm
Slm ben dün çektirdim. İnanınki korkulacak hiç birşey yok bende korkarak gitim 5 dak bile sürmedi ve sadece kasıklarımda hafif bi ağrı oldu okadar olmadan 1 saat önce ağrı kesici iğne olmuştum herhalde onun etkisidir boştanyere anestesi olmayın büyütülecek bişey değil
selam canım ben cektırdım senın gıbı cok korkuyordum ama ozel bır tıp merkezınde ve anestezı altında cekıldı fılmım uynadıgımda hersey bıtmıstı agrım da yoktu ..sana tavsıyem kesınlıkle anestezı al psıkolojın acısından en ıyısı...
selam canım ben cektırdım senın gıbı cok korkuyordum ama ozel bır tıp merkezınde ve anestezı altında cekıldı fılmım uynadıgımda hersey bıtmıstı agrım da yoktu ..sana tavsıyem kesınlıkle anestezı al psıkolojın acısından en ıyısı...
Merhaba arkadaşlar..Bu haftasonu ben de HSG çektireceğim anestezili istiyordum yazılanları okuyunca kesin kararlıyım anestezili olması konusunda..Ama hala endişeliyim uyanamamaktan korkuyorum hepanesteziyi ne kadar veriyorlar , ne kadar srüyor uyuyup uyanmak,sonrasında hastanede kalınıyor mu ağrı sızı oluyor mu var mı bilgilendirecek olan acayip geriliyorum ya olup bitseydi..
merhaba bende anestezili çektirdim 15 gün önce... açıkcası anestezi olmadan çektirmekten çok korktum. endişe edecek hiçbirşey yok. ben hastaneye gittiğimde yatış verdiler. odama geçtim. eşim vardı yanımda.elimin üstünden damar açtılar. sonra sedyeyle ameliyathaneye indirdiler. ameliyat masasına geçtim. hatta geçince ben hsg olucam yanlışlık olmasın dedim:)))) üzerime bir örtü örtüp önlüğümü belime kadar topladılar. bileklerimden bağladılar. yaşımı kilomu sordular. ben anlatırken uyumuşum. uyandığımda yatağıma alıyorlardı. demekki 10-15 dk.lık anestezi vermişler. hafif sızı hissettim. inip çıkmam yarım saat sürmüş. serum bitince kalkıp lavaboya gittim. bacaklarımda ilaç vardı.. ıslak mendille temizledim. giyindim. tekrar bir röntgen çekildi. grafik dediler. sonrada hastaneden çıktım. yanında ıslak mendil ve ped bulundur mutlaka. azar azar 2 gün kanamam oldu.
sakın gerilme.. bende çok gerilmiştim hastaneden önce ama hastaneye girdiğim andan itibaren çok rahatladım. bir an önce olup bitsin istedim. insanlar ne acılar yaşıyorlar. bunları düşün teselli et kendini.. geçmiş olsun.
Merhaba, ben bugun ilk kez kadin hastaliklari uzmanina gorundum, yeni evliyim ve 28 yasindayim. Bebek dusunuyor oldugumuz icin esimle doktora gittik herhangi bir sorun var mi diye. Doktorum emin olmak icin hag istedi ve beni findikzade'de bir laboratuara yonlendirdi ve orda agrisiz hsg cektirdim. Anestezi filan yoktu. Cihaz, doktor ve gorevliler son derece modern ve kaliteliydi. Ben basta cok korktum, gerildim. İslem sirasinda regl agrisindan daha fazla olmayan bir agri yasadim sadece, dayanilacak bir agriydi. Doktorum sagolsun laboratuara giderken internete girip yorumlari okuma, bu test gicik bir test ama ben seni en agrisiz yere gonderiyorum, guven bana dedi. İslem bitince biraz kotu oldum, o da gerilmekten. Kadin bana, bundan daha kotu cihazlar var, buraya geldigin icin cok sanslisin dedi. Anesteziyle olan cok daha kotu dedi. Bir saat kadar regl agrisi gibi bir agri devam etti, psikolojim duzeldikce agrim da hafiflefi, Burda yazanlari okuyunca ben de iyi bir yere gittigimden emin oldum. Sonuclar maille doktoruma aninda ulasti. Yani bu isler, gidilen doktorla, doktorun sizi rahatlatmasiyla, karsilikli duyulan guvenle alakali. Herkese cok gecmis olsun...