evet doktorun istediği hsg yani rahim filmi. adet bittikten sonraki 2 3 gün içinde çekiliyor
umarım cihazları yenidir acısız çekerler

arkadaslar bende 4 saat oncerahim filmi çektirdim.Yazılanları okuyunca cok korkarak gittim hele son dakıkalarda bacaklarım titriyordu artık. benım canım cok kıymetlıdır. hemşire bir agrı kesici igne vurdu sonra rontgen odasına aldılar. hazırladılar.doktor geldıgınde aklımdan gecen hemen toplanmak ve odadan cıkmak oldu ama yapamadım :) işlem 10 dakıka suruyor. o sıvıyı iceri verirken kasıklarınız patlayacakmıs gibi oluyor o sırada doktor bana derın nefes al nefesını kasıklarında hisset ve dısarı ver dedı hep allah için doktorumda iyi yonlendırdı benı. agrı 1 dakıka ıcınde kayboluyor zaten adet sancısı gibi iyikide anestezi falan almadım gerek yokmus bebek istemek için cesaret ediyoruz 1-2 dakıkalık sancıya dayanamacaksak hıc yapmayalım bu işi. Asla korktugum gibi olmadı.Kafanızda kurarak sakın gitmeyin.cıktıktan sonra bu kadarmıydı diyeceksiniz cünkü.Hastaneden sonra ben alışveriş merkezine bile gittim yani siz düsünün.Şimdi evdeyım dınlenıyorum. Agrım varmı dersenız adet halınız gibi düşünün arada kramp giriyor o kadar. Yanınıza mutlaka ped alın kalktıntan sonra kendinizi rahatsız hissedip ped koymak isticeksiniz.İşte bu kadar. Doktor 3 ay önemli dedi. Hayırlı haberler bekliyorum kendimden :) Bu arada kocanıza naz yapmayı unutmayın

Bu arada bazı arkadaslar cihaz iyiyse acı cekmezsın falan diyor bunun cihazla bir alakası yokkı.Ben sol yumurtalıgıma sıvı gonderirken fazla duymadım dayanabılecegım kadardı. Sag tarafıma gonderırken derın nefesler aldım onu hıssettım. Sonra doktorum dedı sag tarafın biraz tıkalıydı ondan daha fazla hissetin diye.Yani cihazla alakası yok. Röntgen masasına yatıyorsun bacaklarını kendıne cekıyorsun doktorun da iceriyi temizleyip sıvı basıyor. Röntgencide kendi makınasından filmlerini çekiyor. Bu cihaz mevzusu nedir anlamadım gitti.

merhaba arkadaslar dun istanbuldaydım, sırf rahimfilmi ağrısız sızısız çektirmek için istanbul fındıkzadeye gittim, radyomar merkezine dr.cevat bayrak bey cekti.eşimle gittik merkeze ben beklerken ağlamaya başladım korkudan eşime dedim kalk gidelim ben vazgeçtim dedim okadar korkan biriyim yani anlayacağınız eşim ve ordakı hemşire bayan sakinleştirdi beni ve sıra bendeydi cevat bey ne kadar korktugumu anladıgı için öncelikle bana neler yapacagını anlattı nasıl bi işlem oldugunu anlattı ve hiçbirsey anlamayacaksın dedi sakinleştirdi beni,herhangi bir ağrı kesici hap veya iğne olmadım gerek yok dediler .evet mutlu son gercekten hıcbırsey anlamadım kızlar anlatamam ordakı mutlulugumu hıc bırsey hıssetmezmı ınsan ya hıcbırsey hıssetmedım hıcbır acı hıssetmedım .benım gıbı tedırgın olanınız varsa aranızda fındıkzade radyomarı önerırım kızlar cevat bey muhtesem bı doktor benım gıbı mutlu cıkmak ıstıyorsanız adres bellı.herkese tavsıye ederım ınsallah Allah herkese agrısız sızısız fılm cekılmeler nasıp eder.ayrıca ped de verdıler ama bı gram sızıntı veya kanamam bıle olmadı butun gun esımle ıstanbulda dolastık istanbulun altını ustune getırdık,gecede yola cıktık hıcbır sorunla karsılasmadım herkese tavsiye ederim.buarada sonuclarım da ıı cıktı tupler acıkmıs.... :81:

kesinlikle ve kesinlikle bir an tereddüt bile etmeden Fındıkzade radyomar Cevat Bayrak' a gidin
çok sıcak iyi ve başarılılar hsg konusunda
hiç bir acı ağrı kanama sızlama hiç bir şey hissetmiyosunuz ve 10 dk kadar sürüyo
bende ne korkularla gitmiştim acaba neler olacak diye beklerken Cevat beyin bitti kalkabilirsin tüplerin açık allah sana hayıırlı evlatlar versin demesiyle kendime geldim şaka gibiydi
hiç bişey hissetmemiştim
sadece bikaç saniye adet sancısı gibi o kadar önemsizki o his sinek ısırığı gibi
Hiç çekinmeden korkmadan tereddüt etmeden Cevat bey'e gidebilrisiniz.
Sevgiler
Allah hepinize Şifa versin Arkadaşalrr

cnm benim çook sevindim beni çok rahatlattın ben de gelecek ay çektireceğim umarım gerek kalmaz

Arkadaşlar;
rahim filminini bir fotoğraf olarak mı algılamak lazım? üstünde yazan R harfi, aslında hangi yöndür? tersten mi okumak gerekiyor?

evet doktorun istediği hsg yani rahim filmi. adet bittikten sonraki 2 3 gün içinde çekiliyor
umarım cihazları yenidir acısız çekerler

nazlinur doktor adetin ilk gunu olmasi gerek dedi adet olmayi bekliyorum....adet bittikten sonra olmuyormus...:26:

nazlinur doktor adetin ilk gunu olmasi gerek dedi adet olmayi bekliyorum....adet bittikten sonra olmuyormus...:26:

canım rahımfılmı adet bıttıkten sonrakı 2-3 gun ıcınde cekılır ,mesela benım adet bıttı 3 gun sonra cektırdım doktorunla tekrar gorus ıstersen canım bı yanlıs anlasılma olmus olabılır.

cnm benim çook sevindim beni çok rahatlattın ben de gelecek ay çektireceğim umarım gerek kalmaz

canım umarım gerek kalmaz ama kalırsa eger hıc korkma hıc hemde hıcbırsey anlamayacaksın unutma kendını uzme hıc .

rahim filmini doktorlarınızmı tavsiye etti yoksa gidip çektireyimmi dediniz kendi kendinize? benm doktorum bana hiç rahim filminden bahsetmedi. ama bende merak ediorum acaba tüpler kapalımı açıkmı die? napsamki fikir verirmisiniz kızlar?

ya arkadaşlar yazdıklarınızı okudumda şaşırdım bu meret bitek bendemi ağrı yaptı die ben film çekilirken ağrıdan resmen kriz geçirdim doktor bıraktı bayılcaktım inanılmaz sancım oldu ortalı yıktım feryat figan yani sonra bağıra çağıra çekti filmi ama ömrümden ömür gitti masada kitlenip kaldım 15 20 dk bacaklarımı açamadım hemşire ova ova açtı bittikten sonrada çok sancım oldu oturamadım kreç gibi dolandım ilaç boşalana kadar ve 3 günde adetim yeni bittiği halde dolu dolu kanamam oldu adetimkinden fazlaydı bide ama allaha çok şükür tüplerim açık çıktı doktor açık olduğu için okadar sancım olduğunu söyledi ama tüpleri açık olupta ben kadar acı çekmeyen var anlamadım gitti acaba başka bişi varda ondanmı okadar canım yandı kuşku düştü bak şimdi içime.

aynen sana katılıyorum çıktığımda asansörde yere düşecektim zor tuttular sonradan 4 gün yürüyemedim nerdeyse ama benim kanalın biri tıkalıymış filmde açıldı 4 günde kanamam oldu

kızlar ben şöyle acıklayayım size, sız nerde cekıldınız bılmıyorum ama sanırım eskı cıhazla cekılmıssınız(eskı cıhazlarda daha farklı cekılıyormus ve ıslem daha uzun suruyormus cengellı bıseyle rahım tutulup ılerı gerı duzeltılıyormus bu ıslemler hep cok agrı acı sızı yapıyormus ben bunların hıcbırını yasamadım cok sükür) ,suan yenı cıhaz olan tekyer radyotom turkiyede bır tane,ben ınternetten cok arastırdım ve son teknolojının oldugu ve agrısız cekılen tek yerın radyomar oldugunu ıyıce arastırdım ve buldum.öyle rahımi tutup duzeltılme falan olmadı o ıslemler gerekmedı hıc yeni cihaz oldugu için.türkiyede sadece istanbulda var bu son teknolojıyle cekılen rahım fılmı .ben sırf boyle oldugu ıcın istanbulda oturmamama ragmen işden izin alıp eşimle birlikte 8 saatlik yola cıktım istanbula gittim.ama deydı hıcbırsey anlamadım herkesede tavsıye ederım.

kullandıkları cıhazda,bilgisayarlı "C" kollu röntgen cihazı, kullandıkları yeni teknikler ve yeni kontrast maddeler sayesinde ağrısız HSG (yanı rahımfılmı) cekılıyormus.
bıraz uzun ve karısık oldu yazdıklarım ama kusura bakmayın .
herkese acıl sıfalarrrrrrrr....

canım rahım fılmını doktor tavsiye etti bana ıkıyıldır korunmadıgımız halde cocugumuz olmadı klomen tedavısıde oldum yıne olmadı artık asılama dusunuyorum doktorda önce bı rahımfılmı cektır dedı.bu sekılde yani....

türkiyede adet bittikten sonra çekiliyor ama yurdışında farklı bir yöntemmi var bilmiyorum
belki sadece muayene için ilk gün çağırmıştır

ya kızlar, rahim filmi çekildikten sonra adeti daha kolay (sancısız ) ve erken olar var mı? benim adetim normalde çok sancılı olur, hastaneye bile kaldırılırım ama bu sefer wc ye gitmesem anlamayacağım olduğumu ve erken oldu... normal mi sizce?
(2 hafta önce çekildim o zamanda biraz kanamam oldu ve geçti)

birde eskiden adet olmadan 1 hafta önceden belim kopardı ama bu sefer şaka gibi hiç ağrım falan olmadı birazda kara kara pıhtılar var

Son düzenleme:

canım demekki ufak tefek tıkanıklıklar varmış onlar açılmış. normal olan böyle olması zaten. çok ağrılı olması normal değil.

alla allaahhh bu kadin niye bana adetin ilk gunu gel dedi tuplerinin acik olup olmadigina bakicaz dedi...acaba yurtdisinda boyle mi yok ya sanmam yaa..heryerde aynidi[ /B]

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…