- 15 Şubat 2013
- 26.531
- En iyi cevaplar
- 1
- 103.186
- 798
valla 10 gune falan cikti. senin kac hafta geride? eger bi anormallik olsa dr farkeder canim. o aletlerin yaptigi olcumlere cok guvenme. moralini bozma.canım daha sonradan sizin hafta olarak ilerledimi acaba sadece 1 haftamı gerilik vardı
Bebeğim 2 hafta geriden geliyordu, kaldı ki zaten doktor tarihi zaten geriye almıştı.merhaba bebeğiniz kaç hafta geriydi acaba nasıl bi süreç geçirdiniz.
Benim kızım 4 haftalık bir gerilikle doğdu. Hatta gelişemediği için 4 hafta erken aldılar. Yani 36 haftalık doğdu ama 32 haftalık bir bebek gibiydi. Anne karnında beslenemediği için büyümedi ama maşallah sapa sağlam doğdu. 1800g doğmasına rağmen kuvoze bile girmedi. Hepimizi şaşırttı. Bir hafta gerilik hiç birşey değil. Uzmeyin kendinizi.
Allah sana da kolay dogumlar versin. Senin de mi benimki gibi butun olculeri geri kaliyor yoksa sadece kilosu mu düşük
valla 10 gune falan cikti. senin kac hafta geride? eger bi anormallik olsa dr farkeder canim. o aletlerin yaptigi olcumlere cok guvenme. moralini bozma.
Bebeğim 2 hafta geriden geliyordu, kaldı ki zaten doktor tarihi zaten geriye almıştı.
Yani sata göre neredeyse 3 hafta gerideydi.
Sonuç, minnoş mu minnoş bir avuç tutmaya kıyamadığım bir bebek dünyaya geldi.
2700gram doğdu.
Yaşadığım tek zorluk, emmesiydi.
Çünkü çene kasları henüz gelişmediğinden ememedi, sağıp verdim 40 gün kadar.
Onun dışında doğduğundan beri yaramaz, istediği yere dönebilen, kafasını doğduğu gibi dik tutup sağa sola çeviren bir bebeğim oldu.
Hiç yan yatıramadım fırıl fırıl dönüyordu, güya gelişimi geriydi.
Şuan zaten bir canavar.
Bebeğinizin sağlığıyla alakalı aksi bir durum söz konusu değilse, sakın korkmayın.
Sadece küçük oluyorlar, başka hiçbir zorluğu yok.
Hiç bir sorunu yoktu. Dört kere ayrıntılı ultrasonla bakıldı. İç organları vs hep normal görünüyordu. Bacak boyu kısaydı. Kilo alamıyordu. Baştan Down sendromu olabilir denildi. Ayrıntılı ultrasonda bunun için bir ipucu görünmeyince başka sendrom olabilir dediler. Ama maşallah sadeceküçük doğdu. Hiç bir sıkıntımız olmadı. Bir tek memeyi tutamıyordu. Onu da zamanla hallettik. Sizde kaç haftalık bir gerilik var?merhabalar bende şuan 28 haftadayım ama gelişme geriliği var nasıl bi süreç atlattınız acaba bebeğinizde başka bir prblem varmıydı bana doktorların dedği bukadar gerilik normal değil bu çocuk kesin problemli deniyor.
Benim gelişimi önde giden bebeğim 26 28.haftada geriye düştü.canım benimde 3-4 hafta doktoruna göre değişiyo şuan 28.haftadayız mesela doktorların tek dediği bukadar gerilik var ise kesin problemli bir bebek sizin kaçıncı haftada gerilk olmuştu bi sebebi felan varmıydı plesanta kaynaklı felan bizim hiçbir sebep yok
ayrintili ultrasona gittin mi? benim takibimi bir perinatolog yapmisti. aklinda suphe varsa mutlaka bi perinatolog bul. en dogru yonlendirmeyi onlar yapar.bizim 3-4 hafta geride ve bukadar gerilik var ise kesin problemli bir bebektir deniyor birkaç doktora gittik aynı şeklilde napıcağımızı şaşırdık
ayrintili ultrasona gittin mi? benim takibimi bir perinatolog yapmisti. aklinda suphe varsa mutlaka bi perinatolog bul. en dogru yonlendirmeyi onlar yapar.
Benim gelişimi önde giden bebeğim 26 28.haftada geriye düştü.
Özellikle kafa ölçümleri 3 hafta geriydi, vücudu 2 hafta ama doktorum hiç önemsemedi.
Dediğim gibi bir de adet tarihimi 12 gün ileri çekmişti zaten ona rağmen gerilik vardı.
Çünkü ne detaylı ultrasonda ne de testlerde bir şey çıkmamıştı ve saniye yerinde durmuyordu, minik bir bebek sadece demişti.
Siz bir de perinatologa görünün bence.
Sadece gerilik mi söz konusu yoksa başka bir şey bir şey mi var baktırın derim.
Hiç bir sorunu yoktu. Dört kere ayrıntılı ultrasonla bakıldı. İç organları vs hep normal görünüyordu. Bacak boyu kısaydı. Kilo alamıyordu. Baştan Down sendromu olabilir denildi. Ayrıntılı ultrasonda bunun için bir ipucu görünmeyince başka sendrom olabilir dediler. Ama maşallah sadeceküçük doğdu. Hiç bir sıkıntımız olmadı. Bir tek memeyi tutamıyordu. Onu da zamanla hallettik. Sizde kaç haftalık bir gerilik var?
Beslenmenin neden sorunlu olduğu bilinememişti. Bir gittik damarda hafif tıkanıklık var denildi. Sonra gittik hiç bir sorun yok denildi. Doğduğunda kordonda kör düğüm vardı. Ondan olabilir diye düşündük. Bir kaç doktora da sorduk. Kimi olabilir dedi. Kimi ihtimal vermedi. Bilmiyoruz yani. Baak boyunda hiç bir tuhaflık yoktu. Ölçümlerde niye öyle çıktı bilmiyorum. Şu an boyu gayet iyi.bizde peritontolğa gittik ve birkaç iyi doktora hiçbir organında problem var denilmiyor sadece ellerini açmıyor ama anlık bişey olabilir denildi hepsi banada down veya başka bir sendrom olabilir deniyor ama tabi kesin bir şey yok ortada bacak boyu kısa demiştin doğduğund öyle bir problemi varmıydı beslenememesi neyden kaynaklıydı sizin acaba bellimiydi?
Allah Allah öyle şey olur mu ya, içinize su serpmeleri lazım.perintaloğa gittim canım bana doktorların dediği bukadar gerilik var ise kesin bu çocukta bir problem var diyor ben anlamadım senin geriliğinde benimki gibiymiş çok şükür sağlıklı yavrum ben kaç doktora gittim ise bana böyle diyolar başka organlarında bir sıkıntı yok hiçbiri organlarında sıkıntı var demiyo sadece ellerini açmıyo ultrasonda oda anlık olabilir diyolar sizin gerilik plasanta kaynaklı felanmıydı bizim herhangi bir sebep yok buyüzden sanırım bu düşüncede tüm doktorlar.
Allah Allah öyle şey olur mu ya, içinize su serpmeleri lazım.
Yani dediğim gibi benim doktorum hiç gerilik var bile demedi bana, ölçümleri küçük çıkıyor minnoş bu diyordu o kadar.
Beni endişelendirecek tek bir cümle kurmadı.
Mesela bebeğim uyurken muayene ettiğinde bana bir şeyler ye annesi uyandır da gel der, yarım saat sonra yine muayene ederdi.
Elleri hiçbir kontrolde mi açık değildi detaylıda uzun bakılıyor ya da hareket ederken görmediniz mi?
Şehrinizde riskli gebeliklerde nam salmış, uzmanlığı bu alanda olan başka doktorlara gidin lütfen.
Olacak iş değil, gerilik var sıkıntı var deyip yollamak.
Beslenmenin neden sorunlu olduğu bilinememişti. Bir gittik damarda hafif tıkanıklık var denildi. Sonra gittik hiç bir sorun yok denildi. Doğduğunda kordonda kör düğüm vardı. Ondan olabilir diye düşündük. Bir kaç doktora da sorduk. Kimi olabilir dedi. Kimi ihtimal vermedi. Bilmiyoruz yani. Baak boyunda hiç bir tuhaflık yoktu. Ölçümlerde niye öyle çıktı bilmiyorum. Şu an boyu gayet iyi.
Amin. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın. Anladığım kadarıyla durumlarımız hemen hemen aynı. Bak bazen sebepsi yere de beslenmeyebiliyormuş. Bol bol dua et. Hakkınızda hayırlısı.bizdede hiçbir sorun görünmüyo kordonunda felan oyüzden problemli olduğu üzeirnde duruyolar aslında kan akışı normalse bu çocuk neden büyümez diyolar. rabbim sağlık versin sizin çocuğunuzada bizimkinede inşallah rabbimden gelen herşeye razıyız.
Amin. İnşallah sağlıkla kucağına alırsın. Anladığım kadarıyla durumlarımız hemen hemen aynı. Bak bazen sebepsi yere de beslenmeyebiliyormuş. Bol bol dua et. Hakkınızda hayırlısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?