cnm malesef hormonlar yükselince öyle hemen düşmüyor istenilen sınıra ama sende azda olsa bir düşüş var..bende senin düşüncene kesinlikle katılıyorum ilaçlardan oluyor bu hormon düşmeleri yükselmeleri..benimde adetlerim çok az ve çok koyu renkte geliyor var bi sorun ama bakalım ne çıkacak...ben artık kendimle ilgili olumsuzluklara çok duyarsızlaştım..tedavi sırasında öleydiki içimden üzülmek bile gelmiyordu..en iisi biraz bu düşüncelerden uzaklaşmak galiba bence kendine biraz mola ver tatil yap kafanı dağıt..başkada yapacak birşey yok malesef:S
canım sen de yakın zamanda yaptırmadıysan E2, FSH, LH testlerini yenile derim. benimde geçen ay koyu kahve ve sadece damla damla oldu, e2 yüksek çıktı işte.
herşeyin sebebi hormonlarımızla düşüncesizce oynanması, doktorlar için işlem anına hazırlamak önemli ama sonrasında vücutta ne yaratacağını gözardı ediyorlar, ne olacakki onlar için hormonların tepetaklak olduysa, başka hormon ilaçları verir düzeltirler.
ben artık büyük bir girdap içinde olduğumu düşünüyorum....... hiçbir zaman tüp denemeleri öncesi hormon değerlerime ve vücut sağlığıma kavuşamam mümkün değil. ancak yapay düzelmeler yaratılacak birşekilde... bazen düşünüyorum, kendiliğinden bebeğimi alsaydım kucağıma belki sağlığım bu kadar bozulmayacaktı, yarın acaba vücudumun bir köşesinden başka birşeyler çıkarmı bebeğimi büyütmeye vaktim olacak mı diye düşünmezdim. sonuçta diyorumki, doktorlar benden hayatımı çaldı.... basit sorunlar çıkmazlara girdi, bunda da geldiğim nokta doğru doktora doğru zamanda gitseydim belki şu anki bu kaderi yaşamazdım. neyse çok doluyum.
bende çiğdeme katılıyorum yıldızcım biraz uzaklaş istersen ne bileyim tatil felan iyi gelir belki çok hormon yüklendi vücudumuza ben de negatiften bir gün sonra hemen adet oldum tam 6 gün sürdü hemde çok geldi sonra 10 gün sonra yine bir adet oda 6 gün ve çok tamam dedim ya bittim ben çok zor geçti cidden çok yorgun düştüm eylül ekime kadar belki gelecek ocağa kadar bilemiyorum çıkardım aklımdan tedavi işini bi sözzüm vardı hep biz zorlamıyoruz engelleri aşıyoruz demiştim ama ne bileyim sanki kendi sözüme yenildim gibi hisediyorum sani zorlamama gerekiyo gibi düşünüyorum.gerçi şimdilik sonra yine eski pınar olacağım yine hırslanacağım ben kendimi tanıyorum:))
pınarcım aslında planım ara vermekti, hatta birkaç ay doktora bile gitmeyecektim, ama geçen ay hormon düzenleyici olarak doğum kontrol hapı vermişti, bu e2 seviyesini düşürür demişti, meraktan gittim e2 testi yaptırdım ve paniğe kapıldım. şimdi En azından bu dinlenme dönemi e2 nasıl düşer ona çabalamalıyım. hani bu kadar koştururken bile bakıyorum, bir dokuz ay geçmiş, bir dokuz ay daha , bir daha......... bu çok koyuyor bana..... hani bebekten vazgeçeceğim ama sonrası bu hayatı istermiyim??? şu an amacım var, amaca ulaşmasamda çabam var, ama çaba yetmiyor, çabanın içinde umutta olmalı. işte umut çok tükendi diyebilirim.
üzmeyeyeim sizleri de... hepimizin derdi aynı değilmi zaten.