Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

kizlar ya bugun histereskopi ameliyati oldum doktor rahim girisin cok kalin cok zorlandim iceri girerken dedi..bebek istiyorum 2 seneye yakindir ondan olmama ihtimali varmi canlar ??

merhaba,forumda dolaşırken bu topiği gördüm..
öncelikle geçmiş olsun ..bence,2 senedir bebek isteyip de olmamasının nedeni bu olmalı ki histeroskopi olmuşsun..histeroskopiden sonra dr.un ne dedi?asıl önemli olan o aslında..inşallah bebeğine kavuşursun hayırlısıyla..

kizlar ya bugun histereskopi ameliyati oldum doktor rahim girisin cok kalin cok zorlandim iceri girerken dedi..bebek istiyorum 2 seneye yakindir ondan olmama ihtimali varmi canlar ??

selam, rahim girişinin kalınlığının bebek sahibi olmamakla ilgisi olduğunu pek sanmıyorum. Çünkü rahim girişin kalın olabilir diye histeroskopi yapıldığını hiç duymadım. Tutmayan tüp bebekte, aşılamada, kürtaj sonrası veya adet azalmasında kontrol amaçlı histeroskopi yapılıyor. Yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaşımında kalındı ve ilk denemede girilememişti ama öncesinde bir doğumu vardı.

Her ne için yapıldıysa inşallah sonuç alınır

kimsecikler uğramıyor artık konu başlığımıza (ben dahil)
umutsuzluğamı kapıldık dinlenmeyemi çekildik????
galiba enerjimiz azaldı .... ortamı canlandıracak birşeyler var mı? kendimize olan inancımızı umutla besleyelim, zaten yapabileceğimiz tek şey bu.

"İnançlı olunduğunda, umutsuz durumları bile bir umuda çevirme ve huzurlu, mutlu kalma gücünü buluruz. Biz ne zaman bunu sağlamayı başarırsak herşeyin daha iyiye dönüştüğünü izleriz. Zira aslında bizi zorlayan sınavımızı geçmeyi başardığımız için sınav yavaş yavaş etkisini kaybedip hayatımızdan çıkıp gidecektir. "

"her sınavın bir başlangıcı ve mutlaka bir sonu vardır, sınavın biteceği şüphesizdir"

Son düzenleme:
Kendi adıma ne umudum, ne inancım kaldı. Ama bu tedavimi aksatacağım anlamına gelmiyor. Tabi ki tedavimi tıp bana dur dediği noktaya kadar olacağım ama o kadar, her tedavi umutla başladım, her tedavi için bu son dedim ama olmadı.

Gene de bazı bazı gerçekten sandığımdan güçlüymüşüm diyorum, ben bile benden bu kadar dirayet beklemezdim.

Son düzenleme:
Kendi adıma ne umudum, ne inancım kaldı. Ama bu tedavimi aksatacağım anlamına gelmiyor. Tabi ki tedavimi tıp bana dur dediği noktaya kadar olacağım ama o kadar, her tedavi umutla başladım, her tedavi için bu son dedim ama olmadı.

Gene de bazı bazı gerçekten sandığımdan güçlüymüşüm diyorum, ben bile benden bu kadar dirayet beklemezdim.

ben de zaman zaman kayıplarımı, dış gebeliklerimi, tüplerin sayısını, transfere kadar gidemediğim zamanları, olduğum ameliyatları, defalarca defalarca defalarca saydığım 12 günleri, yumurta oldu olmadı, erken çatladı, yok gelişmedi streslerimi, doktor hatalarını, yumurta takiplerimi vs. vs. şöyle bir gözümün önüne getiriyorum, hepsi 5 dk. sürüyor ama toplamı benim ömrüm hayatım........ ben herşeyimi bunlara bağlı yaşar oldum... ve geriye sadece kocaman bir hayal kırıklığı toplamı var... cüsseme bakıyorum bunca şeye rağmen hala ayaktayım diiyorum. inanki başka ne için bu kadar acı çekilir, türkiyenin en büyük 10 zengininden biri olmak için ???? kesinlikle hayır.

:))) hani filmlerde vardır ya özellikle duruşma sahnelerinde " doğruyu sadece doğruyu söyleyeceğime" diye devam eder.

doğru istersen ; umutsuz, inançsız, boşuna kürek çeker havasında

yalanı istersen; iyiyim sen nasılsın :)

al bir yalanda benden
iyiyim çiğdemcim :) nerelerdesin?
pınarda yok.

sizi yalancılar sizi :)))
vallahi kızlar bende sanki uzay boşluğunda yaşıyor gibiyim hayatım hala pause tuşunda nasıl olduğuma, olacağıma temmuz 9 karar verecek :)) anlıycağınız hala beklemedeyim bu sınavdan başka birşeye odaklanamıyorum şu anda..
ben görmeyeli burası çok sessiz kalmış pınar nilu nerelerde diğer arkadaşlarda yok. galiba herkesde bir bahar yorgunluğu var..

slm kızlar buralardayım aslında okuyup kaçıyorum hiç içimden gelmiyo bişeyler yazmak yazacak paylaşabileceğim bişey yokki neyse hala hızla kilo vermeye çalışıyorum 7 kilo oldu kaldı 9 kilo:)) veriyorum ama bi sonraki tedavide alacağım için üzülüyorum bu sefer daha dikkatli olmaya çalışacağım neyse başkada bişey yok iş güç koşuşturmaca umarım herkes iyidir...

kızlar geçen ay 155 olan e2 bu ayda düşmemiş, doğum kontrol hapı vermişti doktor onu kullandım adet oldum ve bu ay e2 ye baktırddım 119 ............. yine çok yüksek........ benim 4 ay önceki testime baktım e2 35............ nasıl fırladı anlamıyorum, sadece iptal olan 2 dondurulmuş tedavimde avuç avuç aldığım estrofemlere bağlıyorum, ondan sonra adet düzeni kalmadı hatta kahverengiye dönmüştü. neyse bu ay kırmızıları gördüm sevindim ama e2 119 çıkınca yıkıldım...........

çok üzgünüm çokkkkkkkkkkkk çıkmazlarım azalmıyor artıyor :59:

ben hayalime doğru canımı koyuyorum ortaya ama hayalim benden hep daha uzaklaşıyor, ne yapsam ne etsem yeni hesapsız bir engel çıkıyor karşıma............................
dondurulmuş tedavisi rahim kalınlaşmadığı için yarıda kesiliyor diye üzülürken
şimdi tedaviye başlanmıyor bile çünkü e2 yüksek.......................
artık yarı yolda kalıyorum dememe bile gerek yok .....baştan kapılar kapanıyor.........
hep bir adım geri gidiyorum
şimdi bir adım geride ne var acaba :59:

kızlar geçen ay 155 olan e2 bu ayda düşmemiş, doğum kontrol hapı vermişti doktor onu kullandım adet oldum ve bu ay e2 ye baktırddım 119 ............. yine çok yüksek........ benim 4 ay önceki testime baktım e2 35............ nasıl fırladı anlamıyorum, sadece iptal olan 2 dondurulmuş tedavimde avuç avuç aldığım estrofemlere bağlıyorum, ondan sonra adet düzeni kalmadı hatta kahverengiye dönmüştü. neyse bu ay kırmızıları gördüm sevindim ama e2 119 çıkınca yıkıldım...........

çok üzgünüm çokkkkkkkkkkkk çıkmazlarım azalmıyor artıyor :59:

cnm malesef hormonlar yükselince öyle hemen düşmüyor istenilen sınıra ama sende azda olsa bir düşüş var..bende senin düşüncene kesinlikle katılıyorum ilaçlardan oluyor bu hormon düşmeleri yükselmeleri..benimde adetlerim çok az ve çok koyu renkte geliyor var bi sorun ama bakalım ne çıkacak...ben artık kendimle ilgili olumsuzluklara çok duyarsızlaştım..tedavi sırasında öleydiki içimden üzülmek bile gelmiyordu..en iisi biraz bu düşüncelerden uzaklaşmak galiba bence kendine biraz mola ver tatil yap kafanı dağıt..başkada yapacak birşey yok malesef:S

bende çiğdeme katılıyorum yıldızcım biraz uzaklaş istersen ne bileyim tatil felan iyi gelir belki çok hormon yüklendi vücudumuza ben de negatiften bir gün sonra hemen adet oldum tam 6 gün sürdü hemde çok geldi sonra 10 gün sonra yine bir adet oda 6 gün ve çok tamam dedim ya bittim ben çok zor geçti cidden çok yorgun düştüm eylül ekime kadar belki gelecek ocağa kadar bilemiyorum çıkardım aklımdan tedavi işini bi sözzüm vardı hep biz zorlamıyoruz engelleri aşıyoruz demiştim ama ne bileyim sanki kendi sözüme yenildim gibi hisediyorum sani zorlamama gerekiyo gibi düşünüyorum.gerçi şimdilik sonra yine eski pınar olacağım yine hırslanacağım ben kendimi tanıyorum:))

cnm malesef hormonlar yükselince öyle hemen düşmüyor istenilen sınıra ama sende azda olsa bir düşüş var..bende senin düşüncene kesinlikle katılıyorum ilaçlardan oluyor bu hormon düşmeleri yükselmeleri..benimde adetlerim çok az ve çok koyu renkte geliyor var bi sorun ama bakalım ne çıkacak...ben artık kendimle ilgili olumsuzluklara çok duyarsızlaştım..tedavi sırasında öleydiki içimden üzülmek bile gelmiyordu..en iisi biraz bu düşüncelerden uzaklaşmak galiba bence kendine biraz mola ver tatil yap kafanı dağıt..başkada yapacak birşey yok malesef:S

canım sen de yakın zamanda yaptırmadıysan E2, FSH, LH testlerini yenile derim. benimde geçen ay koyu kahve ve sadece damla damla oldu, e2 yüksek çıktı işte.
herşeyin sebebi hormonlarımızla düşüncesizce oynanması, doktorlar için işlem anına hazırlamak önemli ama sonrasında vücutta ne yaratacağını gözardı ediyorlar, ne olacakki onlar için hormonların tepetaklak olduysa, başka hormon ilaçları verir düzeltirler.
ben artık büyük bir girdap içinde olduğumu düşünüyorum....... hiçbir zaman tüp denemeleri öncesi hormon değerlerime ve vücut sağlığıma kavuşamam mümkün değil. ancak yapay düzelmeler yaratılacak birşekilde... bazen düşünüyorum, kendiliğinden bebeğimi alsaydım kucağıma belki sağlığım bu kadar bozulmayacaktı, yarın acaba vücudumun bir köşesinden başka birşeyler çıkarmı bebeğimi büyütmeye vaktim olacak mı diye düşünmezdim. sonuçta diyorumki, doktorlar benden hayatımı çaldı.... basit sorunlar çıkmazlara girdi, bunda da geldiğim nokta doğru doktora doğru zamanda gitseydim belki şu anki bu kaderi yaşamazdım. neyse çok doluyum.

bende çiğdeme katılıyorum yıldızcım biraz uzaklaş istersen ne bileyim tatil felan iyi gelir belki çok hormon yüklendi vücudumuza ben de negatiften bir gün sonra hemen adet oldum tam 6 gün sürdü hemde çok geldi sonra 10 gün sonra yine bir adet oda 6 gün ve çok tamam dedim ya bittim ben çok zor geçti cidden çok yorgun düştüm eylül ekime kadar belki gelecek ocağa kadar bilemiyorum çıkardım aklımdan tedavi işini bi sözzüm vardı hep biz zorlamıyoruz engelleri aşıyoruz demiştim ama ne bileyim sanki kendi sözüme yenildim gibi hisediyorum sani zorlamama gerekiyo gibi düşünüyorum.gerçi şimdilik sonra yine eski pınar olacağım yine hırslanacağım ben kendimi tanıyorum:))

pınarcım aslında planım ara vermekti, hatta birkaç ay doktora bile gitmeyecektim, ama geçen ay hormon düzenleyici olarak doğum kontrol hapı vermişti, bu e2 seviyesini düşürür demişti, meraktan gittim e2 testi yaptırdım ve paniğe kapıldım. şimdi En azından bu dinlenme dönemi e2 nasıl düşer ona çabalamalıyım. hani bu kadar koştururken bile bakıyorum, bir dokuz ay geçmiş, bir dokuz ay daha , bir daha......... bu çok koyuyor bana..... hani bebekten vazgeçeceğim ama sonrası bu hayatı istermiyim??? şu an amacım var, amaca ulaşmasamda çabam var, ama çaba yetmiyor, çabanın içinde umutta olmalı. işte umut çok tükendi diyebilirim.
üzmeyeyeim sizleri de... hepimizin derdi aynı değilmi zaten.

zaman çabuk hemde çok çabuk akıp gidiyo maalesef hayat işte ben hiç akapunktur yaptırmadım canım bi bilgim yok maalesef...

Back
X