- Konu Sahibi YILDIZ1980
- #1.181
canım sen de yakın zamanda yaptırmadıysan E2, FSH, LH testlerini yenile derim. benimde geçen ay koyu kahve ve sadece damla damla oldu, e2 yüksek çıktı işte.
herşeyin sebebi hormonlarımızla düşüncesizce oynanması, doktorlar için işlem anına hazırlamak önemli ama sonrasında vücutta ne yaratacağını gözardı ediyorlar, ne olacakki onlar için hormonların tepetaklak olduysa, başka hormon ilaçları verir düzeltirler.
ben artık büyük bir girdap içinde olduğumu düşünüyorum....... hiçbir zaman tüp denemeleri öncesi hormon değerlerime ve vücut sağlığıma kavuşamam mümkün değil. ancak yapay düzelmeler yaratılacak birşekilde... bazen düşünüyorum, kendiliğinden bebeğimi alsaydım kucağıma belki sağlığım bu kadar bozulmayacaktı, yarın acaba vücudumun bir köşesinden başka birşeyler çıkarmı bebeğimi büyütmeye vaktim olacak mı diye düşünmezdim. sonuçta diyorumki, doktorlar benden hayatımı çaldı.... basit sorunlar çıkmazlara girdi, bunda da geldiğim nokta doğru doktora doğru zamanda gitseydim belki şu anki bu kaderi yaşamazdım. neyse çok doluyum.
pınarcım aslında planım ara vermekti, hatta birkaç ay doktora bile gitmeyecektim, ama geçen ay hormon düzenleyici olarak doğum kontrol hapı vermişti, bu e2 seviyesini düşürür demişti, meraktan gittim e2 testi yaptırdım ve paniğe kapıldım. şimdi En azından bu dinlenme dönemi e2 nasıl düşer ona çabalamalıyım. hani bu kadar koştururken bile bakıyorum, bir dokuz ay geçmiş, bir dokuz ay daha , bir daha......... bu çok koyuyor bana..... hani bebekten vazgeçeceğim ama sonrası bu hayatı istermiyim??? şu an amacım var, amaca ulaşmasamda çabam var, ama çaba yetmiyor, çabanın içinde umutta olmalı. işte umut çok tükendi diyebilirim.
üzmeyeyeim sizleri de... hepimizin derdi aynı değilmi zaten.
yıldızcığım üzmek ne demek tabiki sıkıntılarımızı paylaşacağız.. hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz sıkıntılarımız hemen hemen aynı paylaşacağızki biraz olsun rahatlayalım...umutlarımız asla tükenmesin şunu gerçekten gönülden söylüyorumki her işte bir hayır var eğer bizler anneliği yaşayamıyorsak bundada hayır var..
sizlere bir rüyamı anlatayım tüp bebekde tahlilden 3 4 gün önce gördüm bu rüyayı okadar çok dua ediyodumki ALLAH ım hayırlısıyla bebeğime kavuşayım diye yine gece dua okudum ve yattım kızlar rüyamda öle canlı gördümki anlatamam hamileydim ikizdi biri kız biri erkek 5 yada 6 aylıkdı bebekler ama söylemesi öle zorki iki bebeğiminde belinden altı yoktu sakattılar...öyle içim yanarak uyanmıştımki ve hep şunu söyledim dayanamıyacağım kaldıramayacağım acılar yaşatma ALLAH ım ..olmamasına dayanabilirim ama başka türlü acılara dayanmak çok daha zor olabilir...bu yüzden üzüntülerimi daha hafif yaşamaya çalışıyorum..
şimdi nur topu gibi bi bebeğim olsa güzel olmazmı hemde nasıl güzel olur bakmaya kıyamam sevmeye öpmeye kıyamam belkide ama olmuyosada gerçekten vardır bir hayır...herşeye rağmen hayat yaşamaya değer...umud etmeye değer...