Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

RAHİM İÇİ ZARI SORUNLARI İNCELENMELİ

Rahim iç zarında salınan bazı maddelerin eksikliği yumurtanın rahim içine girememesine, yumurtanın tutunamamasına veya sağlıksız bir biçimde gömülmesine yol açıyor. Bazı kadınlarda yaşanan fazla düşüklerin sebeplerinden bir de bu. Yumurta eksik salgılanan bazı hormonlar sebebiyle rahimde tutunamıyor. Bu durumda da kadın gebe kalamıyor.

Prof. Dr. Timur Gürgan bunun çözümünün de aslında son derece basit olduğunu söylüyor. Bir çeşit aşılama olarak bilinen bu yöntemin uygulanışını Prof. Dr. Gürgan şöyle anlatıyor; "kadın hastanın kolundan kan alınıyor ve kanda monosit denilen hücreler ayrılıyor ve özel vasatlarda üretiliyor. Bu esnada yumurtanın başarılı bir şekilde gömülmesini sağlayacak maddelerin üretilmesine yardımcı olacak hormonlar ilave ediliyor. Bu hücrelerin salgıladııkları maddeleri de içeren sıvılar ayrıştırılarak embriyo transferinden bir gün önce rahim içine konuyor. Bu şekilde rahim iç zarındaki eksiklikler düzeltilmiş oluyor ve sonradan rahim içine yerleştirilen döllenmiş yumurtaları gebelik oluşturma olasılığı belirgin şekilde yükseliyor.

canım ben bunu duymamıştım, nerelerde uygulama yapılıyor acaba?
bize progesteron pompalıyorlar sadece.
acaba rahim içine konan o hormonlar neki?

günaydınlar hayırlı cumalar cümleten :34:
sanada canım, güzel haftasonu aynı zamanda ...
çayıra çimene yayılma zamanı şimdi.

fıstıklarrr merhaba,,,
pınarcım önce annen nasıl onu sorayım dedim, hersey güzel olcak diyorum ,inşallah öyle olcak,

ya kızlar bu araştırmalar bu dr lar off o kadar kafa karıstırıyorki anlamak için ben tıp okumaya valla başlıycam,
benim kafam almıyor artık , ve habire dr da değiştirmek istemiyorum denedim ben o işi ama maalesef bizim duruma böyle ilgilii alakalııı bir yer bulmak cok zor, cok para tuzagı hersey, ve cok sömürü var bu işte,

tek bir yerle devam etmek galiba en akıllısı diyorum :)

genetik testlerden mi bahsediyorsun? yoksa karamelitonun haberinden mi?
arkadaşının ne zamandı test tarihi?

Son düzenleme:
sanada canım, güzel haftasonu aynı zamanda ...
çayıra çimene yayılma zamanı şimdi.

genetik testlerden mi bahsediyorsun? yoksa karamelitonun haberinden mi?
arkadaşının ne zamandı test tarihi?

ya varya hepsinden bahsediyorum, geçen gün eşim tv de görmüş, amerikadan bir dr ankarada genart diye bi rmerkezi anlatıyormus, nakıl hucreden felan filan birsey ama kendi yumurtan sanırım kök hucereden okumustum ama unuttum sımdı, ıste o birşey dıyor hopp o dr a kosuyoruz bu birşey dıyor hopp oburune, yani ben kendim çok dalgalandım , çok gezdim gittim denemeler yaptım kım ne dedıyse al ıste noldu gene aynı sey,

karamelitonun dedıgı olayı bılıyorum ben teksen çamlıbel yapıyordu bunu cok oncelerı, onunlada konustum ben mesela, sende oyle bır durum yok dedı bana, ve dedıkı butun bunlar afakiii,
rahıme konduktan sonra ne olacagınıı henuz kımze bılmıyor, rahım cok ıyıkende tutmuyor, bir sorun varsada tutumuyor bazen sebepsiz oluyor hala bilemediğimiz alan burası demişti,

canımcımın bugun 8. gunu, hafataya sanırım, salı yada carsamba olması lazım , henüz bir belirti birşey yok, artık cok takılmıyor oydu suydu bekliyor bakalım hayırlısını,

yani pgt testi ok, mesela bende ıstedım onu ve bana yapıcaklar zaten bu yüzden benden yum toplamaya calıstılar mumkun olan sayıda, ama diğer testler formuller felan nebilim bana artık cokk net gelmiyor, yada su an kafam oyle almıyor valla yaaa,

bunu demek istedim yani :),

Nazenin, tek yerle devam etmek en akıllısı demişsin. Valla akıllıca olsun diye değil ama ben tek yerle devam ediyorum.

5. negatiften sonra memoriala gittim, bilmem biliyor musun ilk görüşmeyi çok uzun tutuyorlar muayene vs sonra elinize reçete yazıp veriyorlar. Diyelim 3 ay sonra başladınız bu sefer o reçete vs olduğu için daha kısa bir görüşme oluyor.

Hani kuaföre gidersiniz hemen ilk lafları saçınızı kim kesti olur ya diğerine bok atmak için. doktorlarda hemen diğer doktoru kötülerler. Asla öyle birşey olmadı. Memorialın doktoru, doktorunuzun tedavisine imzamı atarım dedim. Ve elime verdiği reçete ve protokol bana doktorumun uyguladığı idi.

Doktorum ne protokol varsa ( Kısa,uzun, femara) uyguladı.Değişik ilaç varyasyonları, dozajları vs vs. herşeyi denedi, deniyor. E ozaman niçin başka yere gideyim ki hem doktorumu çokkk seviyorum.

Son düzenleme:
ya varya hepsinden bahsediyorum, geçen gün eşim tv de görmüş, amerikadan bir dr ankarada genart diye bi rmerkezi anlatıyormus, nakıl hucreden felan filan birsey ama kendi yumurtan sanırım kök hucereden okumustum ama unuttum sımdı, ıste o birşey dıyor hopp o dr a kosuyoruz bu birşey dıyor hopp oburune, yani ben kendim çok dalgalandım , çok gezdim gittim denemeler yaptım kım ne dedıyse al ıste noldu gene aynı sey,

karamelitonun dedıgı olayı bılıyorum ben teksen çamlıbel yapıyordu bunu cok oncelerı, onunlada konustum ben mesela, sende oyle bır durum yok dedı bana, ve dedıkı butun bunlar afakiii,
rahıme konduktan sonra ne olacagınıı henuz kımze bılmıyor, rahım cok ıyıkende tutmuyor, bir sorun varsada tutumuyor bazen sebepsiz oluyor hala bilemediğimiz alan burası demişti,

canımcımın bugun 8. gunu, hafataya sanırım, salı yada carsamba olması lazım , henüz bir belirti birşey yok, artık cok takılmıyor oydu suydu bekliyor bakalım hayırlısını,

yani pgt testi ok, mesela bende ıstedım onu ve bana yapıcaklar zaten bu yüzden benden yum toplamaya calıstılar mumkun olan sayıda, ama diğer testler formuller felan nebilim bana artık cokk net gelmiyor, yada su an kafam oyle almıyor valla yaaa,

bunu demek istedim yani :),

nazenin cnm ben gen artta yaptırmıştım tüp bebeği..ama dr um orda değildi dişardan geliyordu..ben tercih etmedim dr um orayla anlaşmalıymış ama pekde memnun kaldığım söylenemez..

bu arada bayadır yazamıyorum şöle bir göz attım arkadaşın inşş bebeğine kavuşur bu sefer..

nazenin cnm ben gen artta yaptırmıştım tüp bebeği..ama dr um orda değildi dişardan geliyordu..ben tercih etmedim dr um orayla anlaşmalıymış ama pekde memnun kaldığım söylenemez..

bu arada bayadır yazamıyorum şöle bir göz attım arkadaşın inşş bebeğine kavuşur bu sefer..

saol canımmm sen nasılsın???, biliyormusun sana bahsettiğim o zeytinyağından yedi hep şimdide yiyor ve hiç kabız felan olmadı tam aksine:))),

ne mahkemesi bu çiğdem yolundadır ınş herşey :),

saol canımmm sen nasılsın???, biliyormusun sana bahsettiğim o zeytinyağından yedi hep şimdide yiyor ve hiç kabız felan olmadı tam aksine:))),

ay bu zeytinyağı e2'yide düşürür mü ? :86:
şuan buğday çimi, calciumdglucarate, hayıt üçlüsüyle flört ediyorum. ya batıcam ya çıkıcam, ya da koca bir hiç olarak ...

Son düzenleme:
Günaydın Hanımlar,

Pınar bence doğru bir doktora gitmişsin. Çünkü artık hemen hepsi şunu da yapalım noktasındalar.

Hatırlayamadım kusura bakma lütfen, sen pgt yi daha önce kayıpların olduğu için mi istiyordun yoksa tutmama sebebinin araştırılması için mi ?

sağol canım aslında gebelik kayıpları için istedim tutunmamada başka bi sorun tabi

eylül ekime kalmadan doğal bir hamilelik yaklaman en büyük dileğim canım. annen nasıl oldu? genetik doktoruna beraber gitmeniz çok iyi olmuş, seni kendi kulaklarından başka birşey tatmin etmezdi. herşeyi sormak duymak başka türlü.
karmelitoya katılıyorum, hemen her doktor şunu yapalım bunu da yapalım diyor... gerekli gereksiz...
kararlarınızı çok mantıklı buldum, 20 gün sonrada birşey çıkmayacak gibi geliyor banada.
bana bir doktor, neden tutmuyor belkide 1. kalite diye görülen embriyolar gerçekte sağlıklı değil, dedi. yumurtanın kenarında küçük bir çıkıntısı olurmuş, onada polarbadi denilirmiş, bunlar üzerinde testler yapılacakmış. bunun ücretide iki tüp parası falan ediyordu. sonra başka bir doktora daha gittik o dediki rahimde geçirdiğin ameliyatlardan dolayı hasar var ondan tutunma zorlaşıyor, belki 5. belki 10. denemede tutacak, teste hiç gerek yok... evet benim gerçeğim rahim hasarlıydı, öbürüde bunu çok iyi biliyordu ama kendine bir kazanç kapısı daha yaratmaya çalışıyordu.

inşallah canım normal gebelik en büyük dileğim annem iyi çok şükür şimdide akciğerlerinde nodül çıktı onunla uğraşıyorlar inşallah hemen iyileşir

fıstıklarrr merhaba,,,
pınarcım önce annen nasıl onu sorayım dedim, hersey güzel olcak diyorum ,inşallah öyle olcak,

ya kızlar bu araştırmalar bu dr lar off o kadar kafa karıstırıyorki anlamak için ben tıp okumaya valla başlıycam,

benim kafam almıyor artık , ve habire dr da değiştirmek istemiyorum denedim ben o işi ama maalesef bizim duruma böyle ilgilii alakalııı bir yer bulmak cok zor, cok para tuzagı hersey, ve cok sömürü var bu işte,

tek bir yerle devam etmek galiba en akıllısı diyorum :)

nazenincim çok sağol biraz daha iyi annem inşallah herşey çok güzel olsun... hepimiz için

kızlar ben onu bunu bilemem ama benim keşfettiğim bu zeytinyağı muhteşem ötesi, alan herkes aynı şeyi söylüyor, zeytin kuran da da geçtiğine göre illaki şifa niteliği var olmaz olu rmu? birde cok lezzetli yaaa, her sabah ekmek banıp domates salatlık yiyorum valla,

arkadaşımda bak nerden baksan 3 , 4 aydır kullanıyor birde zaten doğal sağlıklı için rahat yiyorsun ,

ben kesin inanıyorumkı turk halkının bukadar hem erkek de hem de kadında sorun yaşamsı bu gdo lu bozuk ürünlerden işte ne kalddıki doğal allah askına etrafta hersey ıthal hersey hormonlu yuhhh ne yıycez içcez yaaa, cocugum olursa nasıl beslıycem dusunsenizeeee:)

iiyim cnm benm koşturmaca devam ediyor az kaldı temmuza gün sayıyorum :)) ben adresi saklıyorum ama fırsat bulup isteyemedim önce bi histeroskopi olayım ondan sonra kullanacağım inşş.. onuda temmuzdan sonrasına erteledin anlıycan:)) sizde işe yaramasına sevindim dahada hevesle kullanacağım :))
cnm beni kürtaj yapan dr u mahkemeye vermiştim 2 seneye yakındır sürüyor bakalım sonuç ne olacak..

çiğdem mahkeme ne oldu? aldınmı yazıyı?

cnm daha bana kararla ilgili bi yazı gelmedi onu bekliyorum o gelsin hem itiraz edeceğiz hemde bilirkişi istemeyi düşünüyoruz..beklemedeyim bakalım...
sen nasılsın ???

Nazenin arkadaşının kaçıncı günü bugün ? Varmı bir haber

ya canımmm bende valla heyecandan şaşırdım nereye ne yazdıgımı, bugün 12. gündü kan testi 94 çıktı küsürluydu galiba hatırlamadım bak şimdi, dr u gayet iyi demiş , ıkı gun sonra tekrarlayın demiş, 2 hafta sonrada inşallah görelim gelin demiş,

kızı ben paniklettim, burda hep okuyorumya, 200, 400 degerleri, birde oncekisi onun 130 du bende 280 di aaa düşükmü dedim demez olaydım:),
bu pinpirikli tabi tuttrudu düşük tabi ondan istedi 2. testi tekrarı diye bu sefer her topiğe degeri yazdık :), ama arkadaşlar gayet iyi bir değer diyor rahatladı biraz , hay dilime valla, sabah beri onu ara bunu ara :),

ben sana birşey sorayım, neye göre bu deger farklılık gösteriyorki? mesela 11. gun kimisi daha yüksek, 12. kimisi 40 oluyor kimi aynı gün 300 lerde kimi 100 lerde tamam ikiz ayrı ama tek olan da da boyle fark var, tutunma zamanınına göre mi? birazda yüksek bekliyordum ben ıkız tutar ümidi ile ondan galiba düşük gibi geldi ama değer gayet iyiymiş yaa hatta sonuc kagıdında H. işaretliymiş :))

darısı bize inşallah , inşallah güzel devam eder bu sefer de artık mutlu mutlu sağlıklı sonuca ulaşırız:)

Nazenin hayırlısı olsun. Bu iş biraz kısmet işi 300 le devam etmeyen var, 45-50 ile devam eden var. İnşallah iyi olur.

Okuldan arkadaşım demiştin aynı yaştasınız dua edin ikiz olmasın, bende çok isterdim bir zamanlar ama biz yaşlarda anne için, bebek için çok sağlıklı bir durum değil. Amniyosentez yapılamıyor, ense, burun ölçümüne ve detaylı ultrasona güvenmek zorunda kalıyorsun. Amniyosentez olmadığı içinde hep yürek çarpıntısı.

Tek olsun sizin olsun.

Son düzenleme:
Nazenin hayırlısı olsun. Bu iş biraz kısmet işi 300 le devam etmeyen var, 45-50 ile devam eden var. İnşallah iyi olur.

Okuldan arkadaşım demiştin aynı yaştasınız dua edin ikiz olmasın, bende çok isterdim bir zamanlar ama biz yaşlarda anne için, bebek için çok sağlıklı bir durum değil. Amniyosentez yapılamıyor, ense, burun ölçümüne ve detaylı ultrasona güvenmek zorunda kalıyorsun. Amniyosentez olmadığı içinde hep yürek çarpıntısı.

Tek olsun sizin olsun.

katılıyorum tek olsun, hem düşük riski daha az, bakımı daha kolay :)

canlar günaydın size bi sorum olacaktı adetin 13. 14. gün rahim duvarı 8.1 mm çok mu kötü sizce doktor daha ince dedi ama tekrar bant verdi kullanmam için bandı iki günde bir değiştirsem daha etkili olur mu

Serap sen tedavidesin değil mi ? Dondurulmuş mu, yoksa normal tüp mü ? dondurulmuşu bilmem ama tüp için hiç ince değil ama bantlarla daha artar.

Back
X