Rahim Yeterli Kalınlığa Ulaşmıyorsa Ne Yapmalı?

evet canım bu arada bu rahim inceliği ilişkide ağrı yapıyor mu son iki aydır böyle oluyor kimisi klomenden diyor ama bilemiyorum

valla böyle bir şeyi duymadım çünkü rahim çok çok geride. doğrula beni yıldız :)

valla bende böyle birşey duymadım karmelitocum , evet rahim çokkkkk geride, şu bizi muayene eden aletin uzunluğunu düşün, onunla bile rahme sadece uzaktan bakıyorlar..
klomen kuruluk yapıyor buna bağlı bir ağrı olabilir...
ama rahim inceliği ilişkide mümkün değil ağrı yapmaz, ben hiç yaşamadım.
rahimde miyom, polip, görülmedi değil mi?

benedeeeee hadi gülüm yandannnn ohhhh ohhhh ne güzellllll ,
sen tabiki övgüyü hak ediyorsunnnnnnnnnnn hemdee cokkkkkkkkkkkk

sabah kalkınca oynak bir şarkı türkü çığırn diyorlar ve bunun inanılmaz bir büyüsü varmış, tüm günün daha neşeli geçmesini sağlıyormuş, ben iki gündür daha yataktan doğruluyorum, başlıyorum şarkıya
bak bu sabah
helvacı helva
kendir tohumlu helva
şeker lokumlu helva :24:

eşimde diyorki gitti bizimki gittiiiii... :1:

ne yapayım, önümdeki engelleri aşmaya çalışırken biraz hayatı hafife almam gerekiyor, bazen dip yapıyorum ama hep orada kalınca hem işim, hem evim, hemde tüm bedenim olumsuz etkileniyor, sonuçta bu günleri öyle böyle geçiriyorum, bari biraz tebessüm olsun içinde.

hadiiii nazeninnnnnnnnnnn devamını da söyle...

Son düzenleme:
valla bende böyle birşey duymadım karmelitocum , evet rahim çokkkkk geride, şu bizi muayene eden aletin uzunluğunu düşün, onunla bile rahme sadece uzaktan bakıyorlar..
klomen kuruluk yapıyor buna bağlı bir ağrı olabilir...
ama rahim inceliği ilişkide mümkün değil ağrı yapmaz, ben hiç yaşamadım.
rahimde miyom, polip, görülmedi değil mi?
yok öyle bi şey demedi doktor gerçi doktorum çok konuşmuyor zaten:53:c.tesi gittiğim zaman sorayım en iyisi

yok öyle bi şey demedi doktor gerçi doktorum çok konuşmuyor zaten:53:c.tesi gittiğim zaman sorayım en iyisi

bak yaaaaaaa korktun mu? şimdi takarsın bunu, sorma bile ... görseydi söylerdi, alalım derdi, hiç takma kafana yokturrrrrr, ben öylesine sordum, görseydi 50 kere söyler onları alalım derdi,
o ağrılar sadece klomenin yan etkisi tamam mı?

bak yaaaaaaa korktun mu? şimdi takarsın bunu, sorma bile ... görseydi söylerdi, alalım derdi, hiç takma kafana yokturrrrrr, ben öylesine sordum, görseydi 50 kere söyler onları alalım derdi,
o ağrılar sadece klomenin yan etkisi tamam mı?

korkunun ecele faydası yok misali yine de sorayım dimi ama dediğin gibi geçen ayki yumurtaladığım zaman doktor öyle demişti çok ağrı oluyor dedim yumurtalar geliştiği için yumurtalıklar uyarıldığı için demişti ama neyse teşekkür ederim desteğin için gerçekten kendime güvenim gelmeye başladı daha rahat hissediyorum kendimi çalıştığım yerde bayan yok konuşamıyorum arkadaşlarımın hepside il dışında kimi okulda kimi görevde kendimi yanlız hissediyordum burası gerçekten bana çok iyi geldi Allah'ın izniyle :nazar:bebişlerimize de kavuşursak çok d aha güzel olacak bu forum:nazar:

yıldız, bir sorunu atlamışım buğday çimi karın ağrısı yapar mı demişsin. Çoğu kişide bağırsakta yumuşama yaptı detoks etkisi, 20 tane tek seferde belki yapar, hoş bende tek seferde 11 yutuyordum.
Ama yumurta çatladıktan sonra içmiyorum e2 yi düşürdüğü için rahim kalınlaşmaz diye bırakıyorum.

Son düzenleme:
ben daha oynak bir şarkı buldummm,
gaydırı kubbak cemilemmmde nasıl nasıl ederım deee seniii bennnn ( doğrudur umarım:) ...hahahah bu cok komık gelir bana hepp,

ya bu arada ben bugday çımını detoks yaparken kullandım çok guzel kılo verdırıyor bagırsakta bırsey durmuyor cunku doğal lavman hehehhe,

birde manda yuva yapmış söğüt dalıııınaaaa vay vayyyyy amanınnn yandımmm yandımmmm olabilir :))))))))
sapıttık mı ne?

korkunun ecele faydası yok misali yine de sorayım dimi ama dediğin gibi geçen ayki yumurtaladığım zaman doktor öyle demişti çok ağrı oluyor dedim yumurtalar geliştiği için yumurtalıklar uyarıldığı için demişti ama neyse teşekkür ederim desteğin için gerçekten kendime güvenim gelmeye başladı daha rahat hissediyorum kendimi çalıştığım yerde bayan yok konuşamıyorum arkadaşlarımın hepside il dışında kimi okulda kimi görevde kendimi yanlız hissediyordum burası gerçekten bana çok iyi geldi Allah'ın izniyle :nazar:bebişlerimize de kavuşursak çok d aha güzel olacak bu forum:nazar:

her zaman herşeyi sorabilirsin, bilgimiz ölçüsünde yanıtlarız, yeterki bir faydası olsun..

yıldız, bir sorunu atlamışım buğday çimi karın ağrısı yapar mı demişsin. Çoğu kişide bağırsakta yumuşama yaptı detoks etkisi, 20 tane tek seferde belki yapar, hoş bende tek seferde 11 yutuyordum.
Ama yumurta çatladıktan sonra içmiyorum e2 yi düşürdüğü için rahim kalınlaşmaz diye bırakıyorum.

heee detoks demek, çok şükür sabahki ağrılarım kalmadı, çok korktum adet olucam diye...
tedaviye başlayacağım dönem bende almıycam zaten.
birde birşey daha sorucam e2 ye illede adetin 2. günümü baktırmalı, sonraki zamanlar gösterge olmaz dimi? meraktayım da...

ben daha oynak bir şarkı buldummm,
gaydırı kubbak cemilemmmde nasıl nasıl ederım deee seniii bennnn ( doğrudur umarım:) ...hahahah bu cok komık gelir bana hepp,

ya bu arada ben bugday çımını detoks yaparken kullandım çok guzel kılo verdırıyor bagırsakta bırsey durmuyor cunku doğal lavman hehehhe,

birde manda yuva yapmış söğüt dalıııınaaaa vay vayyyyy amanınnn yandımmm yandımmmm olabilir :))))))))
sapıttık mı ne?

aferin nazenin bak bu yeni halin daha güzel :21:

her zaman herşeyi sorabilirsin, bilgimiz ölçüsünde yanıtlarız, yeterki bir faydası olsun..

heee detoks demek, çok şükür sabahki ağrılarım kalmadı, çok korktum adet olucam diye...
tedaviye başlayacağım dönem bende almıycam zaten.
birde birşey daha sorucam e2 ye illede adetin 2. günümü baktırmalı, sonraki zamanlar gösterge olmaz dimi? meraktayım

aferin nazenin bak bu yeni halin daha güzel :21:

canımm ben hep böyleyimm kızımmm:)))), bak e2 yi regl 2.ci gunu bakıyorlar birde ortalarında, birde yumlar toplanırken sonra bakan olmuyor hatta bana birkez böyle baktılar bahceci hiç bakmadı o progesterona baktı ilginçtır

yok olmaz çünkü yumurtlamaya yakın rahim kalınlaştığı için e2 artıyor.

uzun zamandır yumurta takibini bıraktığımdan bazı şeyler hafızamdan silinmiş

benim 12. veya 13. gün yumurtalarım çatlar, bunu test takipleriyle hep aynı günde çift çizgiyi göre göre öğrenmiştim. bu çatlayanları adet kanamasıyla atıyoruz.

yeni yumurta üretimi ise 21. günden itibaren mi başlıyordu ? yani adetin 2. günü görülen yumurtalar aslında 21. günden başlayarak oluşanlarmıydı ?

şimdi bir arkadaşımla konuştum, oda dondurulmuş tedavisi görecek, dediği şu 21. günden itibaren günde 1 tane estrofem alıcam diyor, nedeni yumurtalar baskılansın diyeymiş.
eee benimde sorunum zamansız gelişen yumurtalarla e2 nin yükselmesi. yani bendede doğum kontrol hapıyla baskılamaya çalıştı ama olmadı. estrofemle 21. günden baskılamaya çalışmak e2 yi yükseltir diyemi bana vermedi acaba????

diğer soruma gelelim çok sordum biliyorum.
sen buğday çimine adetin kaçıncı günü başlıyorsun kaçıncı günü bırakıyorsun?
ben bir ay tamamen yutayım, yeni adet başlayınca bırakayım şeklinde planladım sen ne dersin? belki böylece e2 dip yapmış olur.

şimdi sıradaki soru he he :)
şaka ...

pınarrrrr nerdesin, bak coştuk bugün, işi gücü bırakttık, yaşasın kadınlar kulübüüüüüüü :74:

slm kızlar gelebildim sonunda çok şükür bu aralar çok koşuşturmam var işlerim çok yoğun annem astım bronşit nedeni ile 10 gündür hastanede yatıyo sanırım bi o kadr daha yatacak o izmirde ben manisa ordan oraya koşup duruyorum bu arada ev kocişim zaten yeterince yoruyo beni
herkes işte en az 1 yıl kapat şu bebek olayını diyo ama benim içim el vermiyo kapatmak istemiyorum kaç defa denedim bu işin garantisi yokki nereden bileceğim 1 sene sonra hopp olacağını biyolojik yaş ilerliyo ben egeden bi genetik profösöründen randevu aldım yarın 2 de ama sanırım benim bi toplantım olacak gidebilecekmiyim bilmiyorum eşimde tam benin istediğim gibi anlatamaz öff bilmiyorum işte zaten bu ay 2 defa adet oldum şimdi yine adet olacakmışım gibi memişlerim acıyo bide sinir sinir burnumdan soluyrum anlayacağınız haa bide kocişim çok hasta ayyy çok fena içinizi kararttım kusura bakmayın kızlar neyse gelirim siz benim yerimede eğlenin....

slm kızlar gelebildim sonunda çok şükür bu aralar çok koşuşturmam var işlerim çok yoğun annem astım bronşit nedeni ile 10 gündür hastanede yatıyo sanırım bi o kadr daha yatacak o izmirde ben manisa ordan oraya koşup duruyorum bu arada ev kocişim zaten yeterince yoruyo beni
herkes işte en az 1 yıl kapat şu bebek olayını diyo ama benim içim el vermiyo kapatmak istemiyorum kaç defa denedim bu işin garantisi yokki nereden bileceğim 1 sene sonra hopp olacağını biyolojik yaş ilerliyo ben egeden bi genetik profösöründen randevu aldım yarın 2 de ama sanırım benim bi toplantım olacak gidebilecekmiyim bilmiyorum eşimde tam benin istediğim gibi anlatamaz öff bilmiyorum işte zaten bu ay 2 defa adet oldum şimdi yine adet olacakmışım gibi memişlerim acıyo bide sinir sinir burnumdan soluyrum anlayacağınız haa bide kocişim çok hasta ayyy çok fena içinizi kararttım kusura bakmayın kızlar neyse gelirim siz benim yerimede eğlenin....

pınarcım annene çok geçmiş olsun eşinede... tatsızlıklar geldimi hep üst üste gelir nedense... daha beteri yaşanmasın demekten başka birşey gelmiyor aklıma. inşallah kısa zamanda iyileşirler sağlıktan değerlisi yok sana da güç kuvvet ve güçlü sinirler diliyorum.
1 yıl ara verilmesine karşıyım aynen dediğin gibi bu işin garantisi yok, zamanı boşa harcamamak lazım. sen en iyisi yazı dinlenerek geçir eylül ekim gibi tekrar denersin. şu genetik profu bakalım neler diyecek hayırlı haberlerle gel, görüşmede seninde olman en iyisi. kocalar beceremez bizim kadar konuyu didiklemeyi... olmadı erteleyin randevuyu seninde gideceğin bir zamanda olsun. tekrar anneciğine acil şiafalar diliyorum.

Günaydın Kızlar ;

uzun zamandır yumurta takibini bıraktığımdan bazı şeyler hafızamdan silinmiş

benim 12. veya 13. gün yumurtalarım çatlar, bunu test takipleriyle hep aynı günde çift çizgiyi göre göre öğrenmiştim. bu çatlayanları adet kanamasıyla atıyoruz.

yeni yumurta üretimi ise 21. günden itibaren mi başlıyordu ? yani adetin 2. günü görülen yumurtalar aslında 21. günden başlayarak oluşanlarmıydı ? EVET TASLAKLAR 21. GÜNDE GÖRÜLÜYOR

şimdi bir arkadaşımla konuştum, oda dondurulmuş tedavisi görecek, dediği şu 21. günden itibaren günde 1 tane estrofem alıcam diyor, nedeni yumurtalar baskılansın diyeymiş.
eee benimde sorunum zamansız gelişen yumurtalarla e2 nin yükselmesi. yani bendede doğum kontrol hapıyla baskılamaya çalıştı ama olmadı. estrofemle 21. günden baskılamaya çalışmak e2 yi yükseltir diyemi bana vermedi acaba???? BENİM ARKADAŞIMDA 21. GÜN ESTROFEM KULLANDI AMA ADETİN 2. GÜNÜ BAKILDIĞINDA YÜKSEK ÇIKTI E2 AMA HAPTAN OLDUĞU BİLİNİYORDU YANİ KISACA EVET YÜKSELTİYOR VE MUHTEMEL O YÜZDEN VERMİYORDUR. BENCE DOKTORUNA LUCRİNLE BASKILAMAYI DA SOR, BENİM DOKTOR DK HAPINI TERCİH ETMİYOR KENDİNİZİNDE BİR ŞANSI VAR YOK ETMEYELİM DİYE.

diğer soruma gelelim çok sordum biliyorum.
sen buğday çimine adetin kaçıncı günü başlıyorsun kaçıncı günü bırakıyorsun?
ben bir ay tamamen yutayım, yeni adet başlayınca bırakayım şeklinde planladım sen ne dersin? belki böylece e2 dip yapmış olur. BEN ADETLE BİRLİKTE BAŞLADIM MUHTEMEL ÇATLAMA ZAMANI BIRAKTIM. ÇATLAMADAN SONRA YENİ ADETE KADAR KULLANMADIM.

şimdi sıradaki soru he he :)
şaka ...

Annene çok geçmiş olsun Pınar, inşallah tez zamanda kendini toparlar.
Bence doktora gidemeyeceksen iptal et çünkü eşler hiçbir zaman bizim gibi detaycı olamıyorlar. Birde yok öyle iç kararttım falan zaten içler kara kimse kimseyi daha fazla dip yaptıramaz merak etme.

Son düzenleme:
Günaydın herkese,

Karamelitocum sağolasın bilgilendirme için.
daha öncede baskılama için subrafact vermişti, burun spreyi.... oda pek işe yaramamıştı.
Lucrin aklıma gelmedi, önceki yıllarda uzun protokol öncesi olmuştum sanki, tam hatırlayamadım şimdi.
lucrin bir tek iğnemiydi? yoksa birkaç tanemi? 21. gün oluyorduk onuda.

Lucrin tek iğne, içinden günlük dozu kendin çekip yapıyorsun. Ben adete kadar 10 IU, adeten sonra 5 IU kullanıyorum.

Uzun protokolda Lucrin uygun ancak tabi ki dondurulmuşla nasıl olur bilemeyeceğim. Geçen sefer dondurulmuş istiyorum ne zaman geleyim dediğimde 2. gün gel demişti. Yani 21.günden baskılamak gereği duymamıştı. ,

Son düzenleme:
Rüya öncesi bilgilendirme notu :) Şimdi benim 2 tane çok sevdiğim doktorum var

kadın doğumcum : A
tüpçüm : B ama sanki tüpçüm az biraz daha öne geçti.

rüya herkese anlatılmaz derler ama ben hayra yordum bir kere :)

rüyamda can dostumla doktora gidiyoruz, bir kadın doktor var(tanımıyorum) bana diyor ki sen doğurana kadar ben Gebze'ye tayin olmuş olacağım seni A doğurtur. A tabiki diyor ( sözle söylenmese bile hamileymişim) A yı çok severim ama arkadaşıma dönüyorum B, B diyorum. Arkadaşımda bi sus ya diyor. Ben ısrarla B,B diyorum gene :)

Hayır olsun sevdim bu rüyayı.

Son düzenleme:
Lucrin tek iğne, içinden günlük dozu kendin çekip yapıyorsun. Ben adete kadar 10 IU, adeten sonra 5 IU kullanıyorum.

Uzun protokolda Lucrin uygun ancak tabi ki dondurulmuşla nasıl olur bilemeyeceğim. Geçen sefer dondurulmuş istiyorum ne zaman geleyim dediğimde 2. gün gel demişti. Yani 21.günden baskılamak gereği duymamıştı. ,

ben ilk dondurulmuşlarla deneyeceğim zaman (şubat ayındaydı) benim doktorda 2. günü gel dedi ve estrofeme başlamıştı. yani ilkinde oda baskılama gereği duymadı. sanıyorum e2 yüksek çıkınca baskılanıyor. rahim kalınlaşmayınca e2 ye baktık 155 çıktı, ardından 119... e2 nin yüksek olduğu iki ayda baskılama yaptık ama işe yaramadı.
benim kanımca ilk denemede e2 yüksekti, bakılmadığı için farkedilmedi, üstelik estrofemle dahada arttı, sonrada daha düşmeden baskılama yapılmaya çalışınca işe yaramadı.
yani önce bir 50 nin altına çekilmesi sonra baskılanması gerekli.
nasıl ama tezim....

Back
X