arkadaşlar bugün dr a gittim görüşmek için tıp fakültesinde prof..aslında bi arkadaşımın kontrolü vardı uzaktan geliyor onu görmek için gitmiştim gitmişken bi görüşeyim dedim durumumu anlattım azda olsa adet olabilmen bir avantaj dedi ama az adet olmak yapışlık var demek değil dedi bunu flmle anlarız dedi..birde senin durumunda bir hastam vardı geçen hafta aradı hamileymiş dedi kendim hamileymiş gibi sevindim duyunca :)) randevu aldım eylül 19 a muane olacağım film için gün alacağım..çok heycanlıyım çocuk gibi inşşş güzel bir başlangıç olur diyorum..
çiğdemcim hakkında hayırlısı olsun, doktoru iyice araştır sen yinede ve kullandıkları teknolojiyide. ben artık her konuda evhamlı oldum.
aslında yıldız benim tam 3 ay var başlamasına tedavinin kullansammı tebokan nasıl olur ki.
hadi hayırlısı olsun çiğdemcim inanıyorum çoookk güzel bi başlangıç olacak...
Pınarcım 3 ay öncesi başlayacaksan tebokan değilde, tebokanın bitkiseli ginkobiloba kullanmanı öneririm. sonuçta tebokan ilaç, ama bu ginkobiloba GNC'de satılıyor ve tamamen bitkisel. bende bunu kullanıyorum. sonuçta etken madde aynı ginko bitkisi. tedavi sırasında da istersen tebokan kullanırsın doktorların çoğu tebokanı tedavi sırasında veriyor zaten.
pınar bence başlamalısın cnm 3 ay sonraa tedavi düşünüyorsan bende filmin sonucuna göre başlıycam bide yeniden bitkilre nar suyuna başladım bakalım durum ne olacak..
bitkileri aynı anda içmeyin, birbirine karıştırmayın da diyorlar, birbirlerinin etkisini öldürebiliyormuş, bunuda iyi araştırmalıyız arkadaşlar.
ya arkadaşlar benim bir sorunum var daha önce bir defa normal yollarla fakat gelişim geriliği nedeni ile sonlandırılmış sonrasında tüp bebekle gebelik oluşmuş fakat kalp atımı olmadığı için kürtajla sonlandırılmış iki gebeliğim var üzerine 2 tüp bebek denememde olumsuz oldu yani hiç tutunma olmadı bu arada bütün genetikler yapıldı sadece bende kanda pıhtılaşma sorunu çıktı kan sulandırıcı iğne kullanmama rağmen gebelik oluşmadı doktorum bi daha ki denemede pgd yaptıralım dedi fakat başka bir tüp bebek uzmanı eğer genetikte bir sorun yoksa anlamsız çünkü pgd oradan hücre alındığı için gebelik şansını azaltabilir dedi tabi bende şaşırdım kaldım zaten mali olarakta külfetli tabiiki gerekiyorsa yaptıracağız ama benim kafam karıştı hemde çok...
pgt konusunda bir doktorda bana bunun çokta anlamlı olmadığını söylemişti. çünkü bir hücreye bakılacak belki o hücrede kendini ele vermeyecek, diğer hücrelerde sorun gizli demişti. pgt aslında gözle kaliteli bir görünen embriyonun gerçekten kaliteli olup olmadığını gösteren bir test demişti. tutunma şansı daha yüksek bu tür embriyonun, şansı azalttığı konusuna gelince.. atıyorum 8 hücreli bir embriyo 7 hücreye düşecek evet hücre sayısı azalacak belki bu açıdan.. ama bunun yanısıra gerçek anlamda kaliteli ise şansıda artıracak. embriyologlar sadece gözle bakıp, 1. kalite diyorlar, bu testle daha bilimsel ispat gibi. ama bunun içinde en az 8-10 yumurtan çıkmalı, çünkü 5. güne bekletiyorlar bildiğim.
genetik testlerin kaybettiklerin üzerinde mi yapılmıştı? zaten bunlarda yapıldıysa hiç başka şeye gerek yokki.
kan sulandırıcıya rağmen gebelik oluşmaması, aslında sadece talihsizlik. hangi seferde tutunacaklar belli değil, sen artık varolan sorununu biliyorsun ve soruna yöenlik kan sulandırıcı kullanıyorsun, buna devam eedeceksin ve belki bir sonrakinde gelecekler.