Rahimde perdeden dolayi bebegini kaybedenler

Yagmureylul

Kayıtlı Üye
24 Eylül 2016
772
837
23
20 haftalık bebegimi kaybettim 3 ay sonra bir sene olacak.
Bebeği kaybedince başka bi doktora gittim ultrason da baktı yok öyle bişey herşey çok normal dedi. İyi ki ameliyat olmadın ameliyat olup yapissaydi yada delinseydi rahmin hiç olmazdı dedi.
Bi arkadaşımla konuştum geçenlerde onda da perde varmış 3 düşük yapmış 4 aylıkken hep. Onla konusunca tekrar doktora gittim ultrason da gözükmez ama yine bakayim dedi baktı gözükmüyor mr çekilmemi istedi.

Benim gibi olan var mi neler yaptınız. Ameliyattan çok korkuyorum.

Bende rahim perdesi yok cnm. Ama konu hakkinda bilgi sahibiyim sebebi de ben de rahim agzi yetmezligi var. Rahim agzi yetmezligi olan kisilerin yuzde 60 inda rahimde perde oluyor. Bu sebeple rahim filmi yani hsg cektirdim perde cikmadi. Ama rahim agzi yetmezligi olup da perdesi olan arkadaslar perdelerini aldirdilar. Hamile kaldilar. 12. Haftada rahim agizlarina dikis atildi gayet saglikli dogum yaptilar. Perdeniz varsa aldirmaniz lazim. Histereskopi korkulacak bir ameliyat degil. Aldirmaz iseniz her zaman kayip yasarsiniz. Ben 4 aylik iki kere kayip yasadim onumuzdeki hafta dikis atilacak. Iyi bir dr bulmalisiniz kendinize. Perde ultrasonda gözükmez.

Mr istedi doktor mr da çıkar mi hsg istemiş doktorlar hep perde için. Benden mr istendi ilacli

Mr istedi doktor mr da çıkar mi hsg istemiş doktorlar hep perde için. Benden mr istendi ilacli
Dr unuz neden mr istiyor ustelik MR cektirmek zararli bisey. Kanser riskini arttiriyor. Bir suru haber yaptilar bu konuyla ilgili... neden MR istiyor? Cok guveniyor musunuz drunuza? yoksa sizin icin herhangi bir dr sa degistirin bence. Rahim filmi cektirmeniz gerekir MR cok gereksiz.

MRda radyasyon yok yanlış bilgi vermeyin ya. Rahim filminde radyasyon var tam tersi

Mr yada rahim filmi cekilcen dedi. Bende rahim filmi acitiyormus deyince mr çektirelim o zaman dedi. Pelvik mr yazıyor kağıtta. Normal mr gibi sanırım

MRda radyasyon yok yanlış bilgi vermeyin ya. Rahim filminde radyasyon var tam tersi
Her tur hsg de radyasyon vardir ben radyasyon yok demedim mr da radyasyon var da demedim. Sık Mr cektirmek kanser riskini artiriyormus dedim okudugumuzu anlayin ondan sonra cevap yazin. Okudugunu anlamayan insanla konusacak seyim yok.

Mr yada rahim filmi cekilcen dedi. Bende rahim filmi acitiyormus deyince mr çektirelim o zaman dedi. Pelvik mr yazıyor kağıtta. Normal mr gibi sanırım
Rahim filmi korkulacak birsey degil. Istanbuldaysaniz size hiç can yakmayan bir yer onerebilirim ben cok memnun kaldim.

Yok canım malesef orda yaptırma imkanım da yok. Smear de bile nasıl canım yanmıştı çok kasıyorum galiba kendimi
Bu işi en temiz hsg ile cozersiniz ama tercih sizin tabi. Cok korkuyorsaniz siz bilirsiniz sonucta her turlu ilaci vajinadan zerk edecekler.

Aynı durumdayız
Bende geçen sene bebeğimi kaybetim
Rahim filmi istedi doktr
Çekildim agrisiz acısız
Rahimde perde tespit edildi
Rahim. Y ŞEKLİNDE
yani rahim anomalisi var
Laparoskopi yapılmasi gerekmis
Hamile kalınca da 12. Haftada dikiş
Atılması sart
Ve yatak istirahatı 9 ay...

Yani ameliyat bile olsak o dışarda rahat rahat gezen hamileler gibi olamycz asla senin bebeğin var mi ne zaman ameliyat olacaksın canım

Yani ameliyat bile olsak o dışarda rahat rahat gezen hamileler gibi olamycz asla senin bebeğin var mi ne zaman ameliyat olacaksın canım

1 sene önce bebeğimi kaybettim
İlkti
Henüz yok..
Bir prof a daha gitmeyi düşünüyorum
Sonra laparoskopi olacak sanırım ..

Benim de 9 ay oldu... İlk bebeğimdi 4.ay da gelişimi yawasladi bi ay sonra kontrole gittiğim de bi haftalık gelişmişti sadece 20.haftadaydim ama 17 haftalık gozukyrdu kaybettiğim de. Aynı şeyleri yaşamak da istemiyorum. Hiç gücüm yok. Rahim delinmesi ve yapışma ihtimali de çok korkutuyor beni ne yapacagimi bilmiyorum siz nasıl guveneceksiniz

İlacı koldan verecekler mr da
Dogrudur cnm ben tomografide koldan verdiklerini biliyorum demek ki tomografiyle ayni mantikla yapiliyor. Sonucta hsg den bu kadar korkuyorsan ve mr isini gorecekse cektir gitsin. Ama perde varsa mecbur aldirman lazim. Isinin ehli bir dr operasyonunu yaptigi taktirde hicbiseycik olmaz

İnşallah hiç gerek kalmaz canım öyle çok korkuyorum ki. O kadar şeyi nasıl kaldiririm bilmiyorum bu durumda olanların Allahım yardımcısı olsun. İnşallah en kısa zamanda hepimiz yavrularimizi kucagimiza alırız

Evt cnm ben mesela cumaya kadar hastahanedeyim. Sali gunu serklaj oldum. Sinavimiz buyuk Allah yardimcimiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…