Rahimde sıvı birikmesi başına gelenler

arzu2727

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2025
58
14
3
24
Merhabalar ben klomen kullandım geçen pazartesi yumurtlama günümdu ve o gündür bu gündür ağrı çekiyordum sanci kasik ağrısı bugün doktoruma gittim ağrım var diye söyledim şikayetimi ve bakti usg ile rahimde sıvı birikmesi var dedi bı kanlarina bakalim dedi beta bakalım dedi geri sabah gel bir test daha alcam dedi eger gebelik yoksa bu sıvıyı araştıralim dedi sizce sıvı birikmesi kötü bişeymi yani çok kafam karıştı eger hamileysem acaba zararida olurmu

ChatGPT’ye sordum
Rahimde (uterusta) sıvı birikmesi, yani endometrial kavitede sıvı görülmesi farklı nedenlerden kaynaklanabilir. En sık nedenler şunlardır:

🔹 1. Hormonal nedenler:
  • Özellikle menopoz sonrası dönemde rahim duvarı incelir ve sıvı birikimi olabilir.
  • Yumurtlamanın olmaması (anovulasyon) gibi durumlar da sıvı birikimine neden olabilir.

🔹 2. Rahim içi yapışıklıklar veya darlıklar (Asherman sendromu)
- Servikal kanalın kapanması sıvının dışarı akışını engelleyebilir.

🔹 3. Enfeksiyonlar (endometrit)
- Bakteriyel enfeksiyonlar rahim içinde sıvı (irin, iltihap) birikmesine yol açabilir.

🔹 4. Tümöral oluşumlar:
- Polip, myom veya endometrial kanser gibi yapılar sıvı birikimine neden olabilir.

🔹 5. Rahim içi araç (spiral) varlığı
- Bazı kadınlarda spiral rahim içinde sıvı tutulmasına neden olabilir.

🔹 6. Gebelik veya dış gebelik
- Gebeliğin çok erken döneminde de rahim içinde sıvı görülebilir.

---

Ne yapılmalı?
  • Vajinal ultrason ile takip edilir.
  • Gerekirse HSG (rahim filmi), endometrial biyopsi ya da MR ile daha ileri değerlendirme yapılabilir.

Sıvının yapısı (temiz, iltihaplı, kanlı vs.) ve hastanın yaşı, şikayetleri önemlidir. Kadın doğum uzmanına başvurulmalıdır.

Yüksek östrojenden oluyor.Benmde olmuştu sonraki ay düzeldi.Olan başka arkadaşlarımda oldu.Klomen,estrofem,climara ,femara gibi östrojen arttıran ilaçlar yapabiliyor.Her ay yapacak diye birşeyde yok

ChatGPT’ye sordum
Rahimde (uterusta) sıvı birikmesi, yani endometrial kavitede sıvı görülmesi farklı nedenlerden kaynaklanabilir. En sık nedenler şunlardır:

🔹 1. Hormonal nedenler:
  • Özellikle menopoz sonrası dönemde rahim duvarı incelir ve sıvı birikimi olabilir.
  • Yumurtlamanın olmaması (anovulasyon) gibi durumlar da sıvı birikimine neden olabilir.

🔹 2. Rahim içi yapışıklıklar veya darlıklar (Asherman sendromu)
- Servikal kanalın kapanması sıvının dışarı akışını engelleyebilir.

🔹 3. Enfeksiyonlar (endometrit)
- Bakteriyel enfeksiyonlar rahim içinde sıvı (irin, iltihap) birikmesine yol açabilir.

🔹 4. Tümöral oluşumlar:
- Polip, myom veya endometrial kanser gibi yapılar sıvı birikimine neden olabilir.

🔹 5. Rahim içi araç (spiral) varlığı
- Bazı kadınlarda spiral rahim içinde sıvı tutulmasına neden olabilir.

🔹 6. Gebelik veya dış gebelik
- Gebeliğin çok erken döneminde de rahim içinde sıvı görülebilir.

---

Ne yapılmalı?
  • Vajinal ultrason ile takip edilir.
  • Gerekirse HSG (rahim filmi), endometrial biyopsi ya da MR ile daha ileri değerlendirme yapılabilir.

Sıvının yapısı (temiz, iltihaplı, kanlı vs.) ve hastanın yaşı, şikayetleri önemlidir. Kadın doğum uzmanına başvurulmalıdır.
Çok tşk ederim bilgileriniz için

Yüksek östrojenden oluyor.Benmde olmuştu sonraki ay düzeldi.Olan başka arkadaşlarımda oldu.Klomen,estrofem,climara ,femara gibi östrojen arttıran ilaçlar yapabiliyor.Her ay yapacak diye birşeyde yok
Klomen kullandim ama doktor demezmiydi acaba normal diye dedi yarin bakalim bı kanlarina ona göre ilerleyelim dedi

Back
X