rahimiçi gelişme geriliği ile doğum yapam anneler var mı

tek yumurta ikizlerine hamileyim.
önce ikizler arası transfüzyon yani kan alışverişi dediler. sonra recep has hocaya gittik. transfüzyon değil iugg yani rahim içi gelişim geriliği olduğunu söyledi. bebeklerimin büyük olanı günü ile uyumlu 18+4 iken diğeri 17+0 bu fark 2 hafta önceye kadar 3-5 gün gibi değişiyordu.
1 haftalık takip sonrası küçük meleğimin durumu kesinleşecekmiş.
var mı aranızda tek yumurta ikizlerinde bu durumu yaşayan bilgi veren olursa çok sevinip duacısı olurum.

benimkiler çift mi tek mi bilmiyorum büyük ihtimalle çift yumurta..

25.haftada biri geri kaldı.34+3 te doğum yaptım.Geri kalan bebeğim 30 hafta ile uyumlu doğdu.Sağlıklı bir bebek maaşalllah, diğeri daha nazlı büyüdü.
Hamilelikte bir sürü badire atlattım dr lar korkuttu, ama dedikleri çıkmadı.

Sakin olun, sağlıkla kucağınıza alın inşaallah.Sormak istediğiniz olursa cevaplarım.

tek yumurta ikizlerine hamileyim.
önce ikizler arası transfüzyon yani kan alışverişi dediler. sonra recep has hocaya gittik. transfüzyon değil iugg yani rahim içi gelişim geriliği olduğunu söyledi. bebeklerimin büyük olanı günü ile uyumlu 18+4 iken diğeri 17+0 bu fark 2 hafta önceye kadar 3-5 gün gibi değişiyordu.
1 haftalık takip sonrası küçük meleğimin durumu kesinleşecekmiş.
var mı aranızda tek yumurta ikizlerinde bu durumu yaşayan bilgi veren olursa çok sevinip duacısı olurum.
Rahim içi geriliği sorun olmuyor canım sadece bir tanesi biraz daha zayıf doğuyor o da mama ya da emzirmeyle hemen toparliyor sıkma canını sağlıkla kucağına alırsın inşallah ❤️

biz bugün kontrole gittik ve doktor 1 hafta daha izleme kararı verdi.
pek umutlu değil ama yine de izleyelim vicdanen rahat olalım dedi.
küçük kızımın gelişimi durmamış aynı hızla devam ediyor ama kan akışında problem var. çok yavaşmış damarlarındaki direnç nedeniyle.
sağlık ve hayırla alırım kucağıma inşallah beklemek ve dua etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

biz bugün kontrole gittik ve doktor 1 hafta daha izleme kararı verdi.
pek umutlu değil ama yine de izleyelim vicdanen rahat olalım dedi.
küçük kızımın gelişimi durmamış aynı hızla devam ediyor ama kan akışında problem var. çok yavaşmış damarlarındaki direnç nedeniyle.
sağlık ve hayırla alırım kucağıma inşallah beklemek ve dua etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok.

aynen öyle duadan başka çare yok.

Benim bebeklerimden birinin de çok yavaştı.25.haftada öğrendik.34 e kadar durdu.28.haftada dr un biri acil doğum dedi kabul etmedim başka dr a gittim.Aynı şeyleri dediler bize de direnç var kan akımı yavaş çentik vs tam hatırlayamıyorum dolayısıyla bebeğim geri kaldı hep.Bazen haftada iki kere gittk doopler ile bakıyordu kan akımını 5 yer vardı dr um 3 yerden bakıyordu en önemli yerler burası diyordu.

Sağğlıkla gelirle inşaallah korkmayın bir şey olmaz sizi çok iyi anlıyorum dua edeceğim size de inşaalaallah

aynen öyle duadan başka çare yok.

Benim bebeklerimden birinin de çok yavaştı.25.haftada öğrendik.34 e kadar durdu.28.haftada dr un biri acil doğum dedi kabul etmedim başka dr a gittim.Aynı şeyleri dediler bize de direnç var kan akımı yavaş çentik vs tam hatırlayamıyorum dolayısıyla bebeğim geri kaldı hep.Bazen haftada iki kere gittk doopler ile bakıyordu kan akımını 5 yer vardı dr um 3 yerden bakıyordu en önemli yerler burası diyordu.

Sağğlıkla gelirle inşaallah korkmayın bir şey olmaz sizi çok iyi anlıyorum dua edeceğim size de inşaalaallah

çok çok teşekkür ederim nasıl moral verdiniz bilemezsiniz. inanın bir damla uyku girmedi gözüme. allah sizin yavrularınıza da sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.

çok çok teşekkür ederim nasıl moral verdiniz bilemezsiniz. inanın bir damla uyku girmedi gözüme. allah sizin yavrularınıza da sağlıklı uzun ömürler versin inşallah.
Amin .rica ederim.
Durumunuzdan haberdar edin.Ben kendimi çok üzmüsum diyorum simdi.Doktorlarin dediği olumsuz durumları yaşamadık.Allah in dediği olur.Gonlunuzu ferah tutmaya çalışın.

Back
X