rahmi erken açılan varmı...

kelebekk34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2011
9
0
36
İstanbul
merhaba arkadaşlar 36+4 haftalık hamileyim dün kontrolüm vardı önce ultrasonda muayene oldum bebeğimin sağlık durumu gayet iyi fakat doktorum biraz zayıf olduğunu ve bu yüzden dinlenmemi söyledi bebeğimin kilosu şu anda 2300 gram normalden biraz düşük. Normal doğum düşündüğümü belirttim oda önce nst ye girmemi sonrada alttan muayene ediceğini söyledi normalde haftya yapmam gerekiodu ama bayram olduğu için bu hafta yapıyım dedi. Neyse nst sonucum gayet normal çıktı ama allttan muayene de rahmim 3 cm açılmış doktorum da şaşırdı beklediğimiz doğum tarihinden de erken geliceğini belirtti bu arada hiç sancım fln olmadı kendiliğinden açılmış perşembe günü tekrar gidicez kontrole.. Dün de eve geldiğimde hafiften bi kan geldi hemen doktorumu aradım o da telaş yapma eğer kanaman olursa yada sancılanırsan mutlaka gel dedi ama çok şaşırmış durumdayım kafam çok karışık napıcağımı bilmiorum daha çok küçük bebeğim ne kadar daha dayanabilicem acaba yardımcı olun nolur ilk bebeğim bnm gibi böyle bi durum yaşayan varmııııı.........

Canım hiççç korkma.Önemli olan bebeğinin doğduğunda kendi başına nefes alabilmesi ve beslenebiliyor olması.Bildiğin üzere bebeklerin akciğer gelişimi 34.haftada tamamlanıyor.Yani senin bebişin şuan doğsa çok şükür solunum problemi falan yaşamaz.Ayrıca zayıf olmasıda sağlıksız olduğu anlamına gelmiyor.4 kilo doğup küveze alınan bebişler var veya 34.haftada doğup eve yollananlar.Sana iki örnek vereyim.Dayımın gelini 34+2 de doğum yaptı.Bebeği 2.100 gramdı ama gayet sağlıklı olduğu için ertesi gün taburcu oldular.Eltim ise 38+4te sezeryan oldu onunda bebeği 2.600 gram doğdu.Şuan 6 aylık ve 11 kilo:))Sözün özü zayıflık hastalık işareti değildir.Hem zayıf bebiş hemencik kilo alıyor.

merhaba arkadaşlar 36+4 haftalık hamileyim dün kontrolüm vardı önce ultrasonda muayene oldum bebeğimin sağlık durumu gayet iyi fakat doktorum biraz zayıf olduğunu ve bu yüzden dinlenmemi söyledi bebeğimin kilosu şu anda 2300 gram normalden biraz düşük. Normal doğum düşündüğümü belirttim oda önce nst ye girmemi sonrada alttan muayene ediceğini söyledi normalde haftya yapmam gerekiodu ama bayram olduğu için bu hafta yapıyım dedi. Neyse nst sonucum gayet normal çıktı ama allttan muayene de rahmim 3 cm açılmış doktorum da şaşırdı beklediğimiz doğum tarihinden de erken geliceğini belirtti bu arada hiç sancım fln olmadı kendiliğinden açılmış perşembe günü tekrar gidicez kontrole.. Dün de eve geldiğimde hafiften bi kan geldi hemen doktorumu aradım o da telaş yapma eğer kanaman olursa yada sancılanırsan mutlaka gel dedi ama çok şaşırmış durumdayım kafam çok karışık napıcağımı bilmiorum daha çok küçük bebeğim ne kadar daha dayanabilicem acaba yardımcı olun nolur ilk bebeğim bnm gibi böyle bi durum yaşayan varmııııı.........

36+4 yani 37. haftandasin..dogum simdi bile olsa normal dogum oluyor zaten..37 haftadan öncekiler erken dogum sayiliyor..evet cocuk biraz zayif ..ama kötü degil bence...rahmin acilmissa demekki dogum yaklasiyor..bence korkulacak birsey yok. doktorun dedigi gibi bol dinlen. bebek biraz kilo alsin. 3kg i gecsin en azindan..normal dogum icin ideal..Allah kurtarsin hepimizi bir avazda insallah :)

Back
X