Rahmi kalp şeklinde olupta sağlıklı doğum yapan varmı?

calakan

Oğlummm tekrar gel Annene
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
495
0
46
Gaziantep
Arkadaşlar merhaba benim rahmim kalp şeklinde daha önce 8 aylık bebeğimi kaybettim ama rahim şeklinden dolayı değil bilinmeyen sebepten kaybettim şimdi yine hamilelik düşünüyorum Allah kısmet ederse fakat rahim şeklimden dolayı korkuyorum daha önceki hamileliğimdede yaşamıştım bunu. sizde veya çevrenizde rahmi kalp şeklinde olup yine de sağlıklı doğum yapan varmı acaba?
 
Rahminin kalp seklinde olduğunu tek bir Dr mü söyledi? Ben 3 kere düşük yaptım. Dr um rahmin kalp seklinde ama senin düşüklerinin nedeni bu degil, bebek büyüdükte rahmi düzeltir zaten dedi. Beni rahim filmine yönlendirdi.
Ben tek Dr la kalmayıp 3 Dr a daha gösterdim rahim filmini, kendi Dr um yine sorun yok dedi, dgr Dr lar rahimde septum var ve alınmazsa yine düşük yaparsın dediler.
Sonunda histereskopiye karar verdim evet septum varmis, rahim kalp seklinde değilmiş.
Bence tek Dr la kalmayıp bunu bı araştır.
 

canım ben 2 doktora gittim ikiside aynı şeyi söylediler. ben hamileliğimde düşük olmadı çok şükür. rahim filmi çekilmedi bana önce yeni hamileyken doktorum ultrasonda gördü sonrada sezeryan ameliyatımda emin oldu rahmimin kalp şeklinde olduğundan. sen aldırdın mı septumu canım halloldumu problem yani.
 

canım ben 2 doktora gittim ikiside aynı şeyi söylediler. ben hamileliğimde düşük olmadı çok şükür. rahim filmi çekilmedi bana önce yeni hamileyken doktorum ultrasonda gördü sonrada sezeryan ameliyatımda emin oldu rahmimin kalp şeklinde olduğundan. sen aldırdın mı septumu canım halloldumu problem yani.
 
Sezeryanda zaten net görülmüştür canım. Ben oldum hem de 2 kere olmak zorunda kaldım geniş tabanli septummus. Şükürler olsun simdi 21. Haftamdayim gebeliğimin. İns hayırlısıyla doğururum da. Ama bnm dgrleri bu kdr da devam etmemişti.
Benim annemin rahminde şekil bozukluğu varmis, o zaman Dr lar ona da kalp seklinde demis. 4 çocuğunu da sorunsuz doğurmuş. Ben şekil bozukluğunun ciddi bir problem olmadıgını öğrenmiştim Dr lardan. İnsaalh sen de hayırlısıyla kavuşursun bebeğine
 

bi sorun kalmadı yani. ayyyy ne kadar güzel ya 21 haftalık gebelik Rabbim çocuğunu sana bağışlasın inşallah acısını göstermesin ya sağlıkla kucağına alırsın inşallah. normal doğummu yapmış annen ne güzel Allah acılarını göstermesin annene ve herkese.bana doktorum mümkün deil sen normal doğum yapamzsın demişti 8 ay boyunca yatmıştım sürekli. sonunda kaybettim şimdi yine hamile kalıcağım hem yine kaybederim korkusu olucak hem rahmimle ilgili problem olucak acaba erken doğummu olur bu kezde öyle mi kaybederim die korkuyordum ama benim gibi olupta sağlıklı doğum yapanlar beni sevindiriyor annen gibi örnekler ne güzel ya.
 
benim teyzemde de vardı aynı sorun yani sekil bozuklugu 2 tane kızı oldu problemsiz sorunsuz.ilk baslarda hamile kalmakta sıkıntı cekti ilacla tedavi gördü ondan sonrada ilk kızını dogurdu.ikincisinde hic problem yasamadan hamile kalıp dogum yaptı.allah acil sifalar versin sizede insallah sizde bebislerinizi saglıkla alırsınız kucagınıza.
 
Cok tesekkur ederim canim. Evet annemin normal dogum olmus hepsi gayet de kolaylıkla olmus.
Zaten gebeligin 8 ayına kadr ilerlemişse o benek rahmi buyurmuştur, benim Dr um oyle demişti . İnsallah bı daha yasamazsın ama denemekten başka çaren de yok
 

canım çok teşekkür ederim çok saol ya örneğin ve güzel dileklerin için içimi ferahlattınız gerçekten.
 
 
Arkadaşlar lütfen yardım normal muayene alttan ultrasonda rahim kalp seklinde dedi problem olur mu ayrıca rahim filmi çelilmeden bilebilir mi bunuuuu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
 
evet iyi bir doktor anlar için rahat olsun.rahim filmiyle tam olarak şeklin ne olduğu belirleniyor.bemim doktorum çatal var demişti.rahim şeklide bicornis uterus
 
Kızlar pozitif sonuçlara ulaşan anneler buraya yazabilir mi? Gerçekten okudukça moral oluyor.
 
Benim de rahmim kalp şeklindeydi ama ileri düzeydeydi iki sene kadar bebek olmadı Bebeğin olmama sebebide olabilir diye ameliyat oldum ( normalde kesin bu yüzden bebek olmuyor diye bi şey yok oladabilir ama benimki ileri düzeydeydi) ameliyattan 5-6 ay kadar sonra aşılama denedik olmadı aşılamadan sonraki ay ilaçların etkisiyle kendiliğinden oldu şimdi 39+6 günlüğüm kendiliğinden doğumun başlamasını bekliyoruz inşallah hayırlısıyla doğar. Eğer ileri düzeyde perde varsa bence ameliyat olun aklınızda soru işareti kalmasın. Bu arada hala rahmim kalp şeklinde tamamen normale dönmedi ameliyat oldum ama tam düzelme olmadı demekki doktorum doğumda ıkınmada sıkıntı olabilir dedi sadece rahim bebeği tam ittiremeyebilir bakalım ne olacak
 
benim de rahmim kalp şeklinde erken doğum korkusu yaşıyordum ama bırakın erken doğumu miad aşımı oldu..doktorum sadece hamilelikte kiloma dikkat etmemi söylemişti.Bu teşhis konanlar da stres yapmasın..İlla erken ya da düşük olacak diye bişey yok
 

Doğumunuz nasıl oldu acaba?
 
Allah sizden razı olsun bende 6 haftalık gebeyim doktorum bugün rahmin kalp şeklinde erken doğum ya da düşük olabilir dedi. Sabahtan beri stres yapıyorum içimi rahatlattınız. İnşaAllah benim yavrumda sorunsuz sağlıklı bi teşkilde dünyaya gelir
 
Boşuna stres yapmayın. Zaten olacağı varsa zaten olur.
Benim hsg de ciddi görünmeyen ama ultrasonda rahatsız edici görünen şekilde. İlk haftalar kendimi üzmüştüm. Şimdi çok şükür sağlıklı ilerliyor hamileliğim.

Ama hamilelikten önce bu ihtimali söyleselerdi histereskopi olabilirdim
 
Çok teşekkür ederim :) sizde sorunsuz tamamlarsınız hamileliğinizi inşaAllah. Ben daha önce bekarken kistlerim yüzünden devamlı ultrasona girdim fakat hiç bir doktorum böyle bir şey söylemedi bana bugün gittiğim doktordan önceki doktorda söylemedi bugün bir anda böyle bir şeyle karşılaşınca tedirgin oldum ister istemez.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…