Rahminde yapışıklık olup hamilelik için uğraşanlar

şekerimm sana üste cevap yazdım hayatımmmm

başak bişey mi sormuştun ki acaba ben mi kaçırıdmm

Merhaba kızlar,

dün Mustafa Bahçeci'de üçüncü Histeroskopi mi oldum. Çok şükür yapışıklıklar hemen hemen hiç yokmuş, rahimin her bölgesinde endometriumda mevcutmuş ama biraz inceymiş ama ilaçlarla gecen ay 7 mm kadar kalınlaştığını gördük.Buraya kadar iyi ama kafamızı tek karıştıran, rahim içinde bir bulgu buldu ve patolojiye gönderdi emin olmamak suretiyle Genital Tüberkulosdan şüpheleniyor eğer öyleyse 6 ay ilaç tedavisi verecek ama değilse 2 ay sonra dondurulmuşlarla başlıyacağız. Kızlar bana dua edin Tüberkulos olmasın :( hiç böyle bir şey duydunuz mu???

ilk defa duyuyorumm belki de ince olmasının sebebi o mikropdur yapışıklık yokmuş diyosunn...inşaallah başak önemsiz bir virüs falandır antibiyotikle tedavi edilip atılır ben de merak ettim araştırayım dur biii....

Bende ilk defa duydum ve bugün biraz araştırmalar yaptım ama hiç güzel şeyler okumadım :50: tedavi en az 6 ay ve en çok 24 ay sürüyormuş ve herkeste kesin iğleşme diye birşeyde yokmuş. Offf ya bir bu eksikti, güzel Allahım lütfen bunda da sınama beni :43:

ilk defa duyuyorumm belki de ince olmasının sebebi o mikropdur yapışıklık yokmuş diyosunn...inşaallah başak önemsiz bir virüs falandır antibiyotikle tedavi edilip atılır ben de merak ettim araştırayım dur biii....

Merhaba kızlar,bu ay da olmadı:(
Bugün arkadaşımla görüştüm,bir haftaya kadar kızı dünyaya gelecek.bi yandan onun sevincini paylaştım ama tlf.kapatınca bi hüzün bastı çünkü kızım yaşasaydı o da 14 aralıkta doğacaktı...ne desem koca bi boşşşş,neyse:)
Sunita,geçmiş olsun bitanem ya,hastalığın sebebi neymiş,patoloji sonucun çıktı mı?umarım temiz sonuç alırsın.
Akgüvercin, tedavi sürecin hayırlı olsun,ama şunu anlamadım 21.gün niye başlıyolar tüp tedavisine?

Bugün arkadaşımla görüştüm,bir haftaya kadar kızı dünyaya gelecek.bi yandan onun sevincini paylaştım ama tlf.kapatınca bi hüzün bastı çünkü kızım yaşasaydı o da 14 aralıkta doğacaktı...ne desem koca bi boşşşş,neyse:)
Sunita,geçmiş olsun bitanem ya,hastalığın sebebi neymiş,patoloji sonucun çıktı mı?umarım temiz sonuç alırsın.
Akgüvercin, tedavi sürecin hayırlı olsun,ama şunu anlamadım 21.gün niye başlıyolar tüp tedavisine?

cnm hayırlısı olsun demekten başka çaremiz yok malesef bende olumlu sonuç alamadım işte tüp bebeğe başlıyoruz
cnm 21. güne uzun protokol yapıldığı için başlanıyor kısa protoklde adetin 2. günü başlanıyor
sen tüp bebek düşünüyormusun

Merhaba Pepelopen olmadığına üzüldüm ama yine de durmak yok yola devam arkadaşım inşallah bir gün bu forum da bebişlerimiz hakkında konuşuruz :)
Geçmiş olsun dileklerin için teşekkürler, valla pataloji sonucunu beklerken neler yaşadığımı anlatamam ama çok şükür bir kaç gün önce testlerimin temiz olduğunu öğrendim :) 2 ay sonra dondurulmuşlara başlıyabiliriz dedi doktorum :) şimdi 2 ay Cyclo Proginova içmem lağzım hayırlısı artık.

ikramaya...
bak seni takip etm arkandan buraya kadar geldim.
bana nie hiç cvp vermiyon seeenn..
:14::14::14::14:özeden yazıyom cvp yok topiktn cvp yok...
küstün müü yoksa bana:5::5::5:

Son düzenleme:
pepelopen
mantı
ikramaya
nerelerdesiniz yahu
tatlımm sen de uğramamışsın nerde oluyorsun tedavini nasıl bir süreçtesin bir yazıver diğer tarafta o kadar çok yazışıyoruz ki kaçırıyorum sayfalardaa.....özledim vallaaa... ne kullandırıyor doktorun ilaç olarak ekstra bişey verdi mii ben hiperbaric oksijene gitmiştim hatırlarsan kalınlaşma için gene gidecem başlarsamm..kanser tedaviisnde bile kullanılıyormuşş bu tedavii çok güzel yaraları çabuk iyileştiriyor en önemlisi...
Canım benimm ne diyeceğim bilmiyorum ..ama durmak yok umutsuzluk yok yola devam Rabim acını dindirecek evladını göndersin biran önce meleğinin özelmini bastırsın yarana merhem olsun canımm... yumurtalıklar fazla mı çalışıyor acaba... benm bildiğim polikistik over de e2 nin hızal yükseldiği ohss riskinde falan bu şekilde tedavi yapıyo doktorlar genelede..
Merhaba Pepelopen olmadığına üzüldüm ama yine de durmak yok yola devam arkadaşım inşallah bir gün bu forum da bebişlerimiz hakkında konuşuruz :)
Geçmiş olsun dileklerin için teşekkürler, valla pataloji sonucunu beklerken neler yaşadığımı anlatamam ama çok şükür bir kaç gün önce testlerimin temiz olduğunu öğrendim :) 2 ay sonra dondurulmuşlara başlıyabiliriz dedi doktorum :) şimdi 2 ay Cyclo Proginova içmem lağzım hayırlısı artık.

çok şükür canımm ..çok sevindimm içimden bir his de tedbir amaçlı gönderilmiştir diyordu Raabbim kimsye vermesin zaten yapışıklığın çaresi zor daha kötüüsnden korusun Rabbiimm...nar suyu oğulotu çayı da rahimin kalınlaşmasına iyi geliyor canımm cyclo ile beraber ya da onu bırakıp tedaviye geçtiğinde iç bence..ben de 2 ay cyclo kullanıp tedaviye başlamıştımm...aynen 7 mm i buluyordu ama sonraki ay cyclosuz hiperbaric oksijenve estrofem ve ostrojen bantlarıylaa 8mm i zor buldu...takviye şart yanii..
Hayırlısıyla hamiş olacaksın inşaallah
:16::16::16:

ikramaya...
bak seni takip etm arkandan buraya kadar geldim.
bana nie hiç cvp vermiyon seeenn..
:14::14::14::14:özeden yazıyom cvp yok topiktn cvp yok...
küstün müü yoksa bana:5::5::5:

bak ben şimdi gördüm buraya da mı yazdın balımm yaa ama ben cevap yazıp hemen çıkmıştım arkadaşlaraa neyse ki konuştuk görüştük sonradann
öpüyorum seniii:29::38::38::38::48::48::48::9::9::9::9:

Akgüvercinim en son pouya gitmiştin giidş o giidş hala sesin çıkmadı çok merak ediyorum seni
nasılsın ne durumdasın nolur bir haber verr özelden yaz bişi yap hayatımm
kaç yumoşun oldu opun nasıl geçtii merakla bekliyorum yolunu gözlüyorumm:29::18::18::18::38::38::38::38::38::54::54::16::16:

merhaba
ben de aynı dertten muzdaribim. rahim duvarı kalınlaşmıyor ve aynı sekilde muhtamelen yapışıklıklar devam ediyor ki adetim cok az geliyor. nar suyu icitim bir faydasını gormedim. akupunktura gittim faydasını gormedim. simdilerde sadece her gun coraspin iciyorum. rahim masajı denen bişi var aklıma geldikçe yapıyorum. ben daha bir çaresini bulamadım ama yanlız değilsin arkadaşım...

slm benimde rahim içi yapışılıgı sorunum var gördüyüm tüm tedaviler sonuçsuz kaldı 12 yıllık evliyim hiç bir gebelik yaşamadım bu soruna çözüm bulan lütfen bana ulaşa bilirmi kendimi hep sadece bu hastalıkta yanlızım diye düşünüyordum ne yazıkki benim gibi bir çok kişi varmış

canım güzel dileklerin için çok teşekkürler ah ah ben 8 mm görsem göbek attarım herhalde :) bende bu adetten sonra yoğun ostrojen bantlarıyla ve günde 1 Estrofem tabletle tedaviye başlayacağım. Sence bantlar kalınlaşmaya baya yardımcı olur mu? Sen kaç günde bir değiştiriyordun? Histeroskopiden sonra maalesef rahim duvarında hala büyüme yok en son kontrolde 14.günün de 5,9 mm di. Şimdi bakalım ne çıkacak.

çok şükür canımm ..çok sevindimm içimden bir his de tedbir amaçlı gönderilmiştir diyordu Raabbim kimsye vermesin zaten yapışıklığın çaresi zor daha kötüüsnden korusun Rabbiimm...nar suyu oğulotu çayı da rahimin kalınlaşmasına iyi geliyor canımm cyclo ile beraber ya da onu bırakıp tedaviye geçtiğinde iç bence..ben de 2 ay cyclo kullanıp tedaviye başlamıştımm...aynen 7 mm i buluyordu ama sonraki ay cyclosuz ve estrofem ve ostrojen bantlarıylaa 8mm i zor buldu...takviye şart yanii..
Hayırlısıyla hamiş olacaksın inşaallah
:16::16::16:[/QUOTE]

Arkadaslar oncelikle hepinize gecmis olsun.maalesef ben de incelik problemi yasayanlardanim. Histereskopi ile yapisiklik acildi ama incelik duzelmedi. Estrofem kullanmaya basladim. Size sormak istedigim baslangicta kac mm idi. Yani tedavi ilac bitkisel ürünlerle (nar, soya vs.) Ne kadar artti kac mm oldu?

Merhaba kızlar.ben bu ay ani bir kararla(eşimin isteğiyle)tüp bebeğe başladım.iğne vuruluyorum,başıma neler gelecek bu süreçte,ağrılı bir süreç mi bilmeden başladım bakalım,korkuyorum.

slm benimde rahim içi yapışılıgı sorunum var gördüyüm tüm tedaviler sonuçsuz kaldı 12 yıllık evliyim hiç bir gebelik yaşamadım bu soruna çözüm bulan lütfen bana ulaşa bilirmi kendimi hep sadece bu hastalıkta yanlızım diye düşünüyordum ne yazıkki benim gibi bir çok kişi varmış
canım inşaalllah güzel sonuç alıp umut oluruz amaa yapışıklık devam ettiği sürece pek umut vermiyo daktırlarr maalesef..ama kalınlaşmayan rahişm olarak bakarsak benim beraber oksijen tedaviis aldığım arkadaşımm hamile kaldı cinsiyetine kadar öğrenmişti en son... amaa çok uğraştı takviyelerle ve tüm embriyolarının transferiyle hamile kaldı..
bir de ameliytla yene bi arkadaşımız var şu ara tedavideydi test sonucunu aldı diye biliyorum ama gelmemiş bişey yazmamış durumu net değil sanırım...:18::18::18::18:

Arkadaslar oncelikle hepinize gecmis olsun.maalesef ben de incelik problemi yasayanlardanim. Histereskopi ile yapisiklik acildi ama incelik duzelmedi. Estrofem kullanmaya basladim. Size sormak istedigim baslangicta kac mm idi. Yani tedavi ilac bitkisel ürünlerle (nar, soya vs.) Ne kadar artti kac mm oldu?
benim hep 4 le başlayıp kendiliğinden 6 dan yukarı çıkmıyordu işte ilaçlar bantlar oksijen tedaviis 8 i buldum ama sanırım transferden sonra inceldi ki tutunamadı bebişim...daha fazla kalınlık ve daha fazla ve blast embriyoile tekrar tedaiye geçmeyi düşünüyorum olmadı tekrar ameliyat ömrümüz böle geçicek sanıım..:14::14::14:

canım güzel dileklerin için çok teşekkürler ah ah ben 8 mm görsem göbek attarım herhalde :) bende bu adetten sonra yoğun ostrojen bantlarıyla ve günde 1 Estrofem tabletle tedaviye başlayacağım. Sence bantlar kalınlaşmaya baya yardımcı olur mu? Sen kaç günde bir değiştiriyordun? Histeroskopiden sonra maalesef rahim duvarında hala büyüme yok en son kontrolde 14.günün de 5,9 mm di. Şimdi bakalım ne çıkacak.
çok şükür canımm ..çok sevindimm içimden bir his de tedbir amaçlı gönderilmiştir diyordu Raabbim kimsye vermesin zaten yapışıklığın çaresi zor daha kötüüsnden korusun
estrofeme ben 2 ile başlayıp 3-4 ekadar çıktım hatta son dozu da vajinadan atıyodum fitil gibii ve bantları da 5 gündedi ama ben 4 günde değiştirip yeniisni takıyordumm neme lazım etkiisni kaybetmesin diyee inşaallah güzel güzel artar rahim kalınlığınn..benim 8 mme çıktı en fazlaa ama 9 mm 10 mmle süper olur inşaallah senin çıkar o dereceye
Merhaba kızlar.ben bu ay ani bir kararla(eşimin isteğiyle)tüp bebeğe başladım.iğne vuruluyorum,başıma neler gelecek bu süreçte,ağrılı bir süreç mi bilmeden başladım bakalım,korkuyorum.
çok sevindimm benim ki deçok hevesli bu aralarr..inşaallah ani bi karrala başalrım ben de..Allahım inşaallah bu sfeer bebişin gelir kucağına kadar sağlıkla canım benimm...dualarım seninlee:16::16::16:

Asherman sendromu ve plasenta previa
Arkadaşlar merhaba
Ben iki kürtaj sonrası asherman sendromu sonucu yapışıklık yaşadım. Endometrium 5-5.5 mm inceliğindeydi,çok karamsar şeyler duydum .bir yıl tedavi oldum sonuç değişmedi. Ankara' da çok ünlü doktorlara gittim ancak netice değişmedi.histeroskopi ile yapışıklıklar açılmasına rağmen tabaka ilaçlarda yeteyince kalınlaşmadı. hsg sonuçlarımı benim için çok kıymetli hocam DOÇ. DR. IBRAHIM ESİNLERE götürdüm ve kimsenin rahatlatmadığı kadar güzel şeyler duydum kendisinden ve bu MORALLE 2ay sonra hamile kaldım. Bu işte moral çok ama çok önemli .ümidinizi yitirmeyin.hocamı geç tanıdım histeroskopiyi ona yaptıramadım ancak cerrahi konuda da çok başarılı. Eminim o bu operasyonuma girseydi yine çok iyi sonuç alırdım çünkü beni bu operasyonun tekrarlanması için ibrahim hocama yönlendirdiler ancak hsg sonuçlarından sonra ikinci histeroskopide gerek duymadı ve ben onun verdiği moralle önce ALLAHIMIN izniyle sonra hocamın konuşmalarıyla hamile kaldım. Hamileliğimde plasenta previa tanısı ile 34.haftada kızımı doğurdum.plasenta previa çok sıkıntılı bir süreçtir.28. Haftamda aralıklı olarak kanamalarım başladı ve son 1ay hastanede yattım.hocam her zaman bana çok moral verdi. Korkulu anlarım da saat kaç olursa olsun gerek yanımızda olarak gerekse telefon ile hep bize destek oldu MORAL VERDI . O BANA SADECE KADIN DOĞUM UZMANI OLARAK DEĞIL BIR INSAN OLARAK DA MORAL VEREREK YANIMDA OLDU. SONSUZ TEŞEKKÜRLRİMİ SUNUYORUM HOCAMA. BIR KEZ DAHA BU İŞİN MADDI YÖNÜNÜ BIR YANA BIRAKIP İŞİN INSANI BOYUTUNU ÖN PLANDA TUTUP BANA VERDIĞI DESTEK IÇIN . Arkadaşlar çok sıkıntılı 3yıl yaşadım ancak biliyorum ki en önemli şey moral! lütfen moralinizi yüksek tutan ve bu işi maddiyat olarak değil insanlık adına yapan insanlarla yolunuza devam edin. Burada hep çare arayanların msjlarını okudum, umarım bu yazı size bir umut kandili yakar ,insanın güzel haberleri duymaya en çok bu zamanlarda ihtiyacı oluyor
Sevgilerle, ALLAH herkesin yardımcısı olsun

arkadaşım uzun zaman olmuş inşallah çözülmüştür sorunun ama çözlmemişse iyi bir dr bulmanı öneririm sonuçta tıp ilerledi çok Allahın izniyle çözülür inş.Yücel karaman ve Recai papuçcu rahim duvarını iyi tedavi ediyor diyebiliyorum.Allah hepimize şifa versin.

Back
X