Tekrar merhaba,
76 kiloya çıkmama düzensiz yemek yemem sebep olmuştu. Az öğün yiyordum ama gece çok geç vakitte yiyordum, uykum düzensizdi. İlk iş olarak hayatımı düzene soktum, bir ara bulduğum tüm diyetleri yaptım. Kadınlar kulübünde ne gördüysem yani. Ama benim midem çok hassas az yesem hemen ağrımaya başlar, değişik bir şeyler yesem bozulur, bu yüzden hiç bir rejimi tamamlayamam. Zaten rejim fikri bile bana kilo aldırıyor. Sanki elimden tüm yemekleri alacaklarmış gibi yemeye başlıyorum. Bir de duygusal açlık meselesi var, sinirli veya üzgün olduğumuzda kendimizi yemeye vermek. Bir arkadaşım bunu ayırt etmenin fayda edeceğini söylemişti. Biraz da bunu denedim. Tüm rejimleri denerken en fazla bir hafta dayanabiliyordum. Dukan'a iki gün dayandım, baş ağrısından ölecek gibi oldum. Lahana diyetinin ilk gününde mide bulantısından kendimi kaybettim. Akşam belirli saatten sonra yemeği kestim, midem kazınırken uyumaya çalıştım. İdare ediyorum diye düşünürken vücudu uzun süre aç bırakmanın şeker hastalığına sebep olduğunu öğrendim. Annem ve babam şeker hastası zaten, bende de tüm ailemden tüm kötü özellikleri alma eğilimi var:)) Hastalanmaktan koktum ve bıraktım. Benim temel sorunum hareketsizlik, tembellik ruhumda var galiba:) Spor yapabildiğim zaman çok güzel kilo veriyorum. Leslie Sansone'u duymuşsunuzdur belki, internette çok güzel yürüyüş videoları var. Yarım saatlik, bir saatlik o kadar işe yarıyor ki anlatamam. Çok da yormuyor. Sonra biraz da pilates yaptım. Yarım saatlik. Ev yemeklerine yöneldim, tatlı istesem bile evde yaptım ve yedim. Gerçekten çok fark ediyor. İsteğinizi bastırıyor ve hazır gıdalar gibi bağımlılık yapmıyor. Şimdi de DKZ (diyetsiz kalıcı incelik) yöntemini keşfettim. 13 günde üç kilo verdim bununla. Tekrar spora başlıyorum, artık kilo vermeye kaldığım yerden başlamam gerekiyor. Yeterince korudum herhalde. Birbirimize destek verirsek çok güzel olur. Yine ayrıntıları yazarım tabii.
merhaba canim, öncelikle insanlarin senin görünüsünle ilgili ne dediklerine hic takilma.Merhaba arkadaşlar;
Ramazan ayına kadar yaklaşık 1 ay var; 5 kilo vermek istiyorum;Günlük ortalama 1200 kalori almaya ve yarım saat yürümeye çalışacağım.
Son yıllarda yaşadığım sıkıntılar ve stres yüzünden yedim de yedim( Sonuç fazladan 15 kilo.Ben hayatım boyunca kimseyi yargılayan ya da sınıflandıran biri olmadığım halde; kilo aldıktan sonra insanların bunu yaptığını gördüm.Özellikle işyerimde; bir burun kıvırmalar; yemek konusu olunca güya şaka yapmalar.
Artık alışveriş yapmaktan ve dışarı çıkmaktan da hoşlanmıyorum dolayısıyla. Hiçbirşey bana yakışmıyor gibi geliyor.
Üstelik eşim de sürekli ne zaman vereceksin bu kiloları diyor.
Anlayacağınız artık kilo lafı duymaktan bıktım.
Son aylarda hep birtakım diyetlere başladım bıraktım.
Şimdi böyle olmasın; 10 günde 5 kilo değil de; haftada 2 kilo verebileyim.Kalori hesabıyla deneyeceğim.
Burada da gün gün yazacağım sonuçlarıyla.67 kiloyum; boyum 1.60 cm;
İlk 5 kiloyu verince Ramazan molası; ardından hedefim 55 kiloya düşmek...
kilon hiç oöyle çok değil ama, böyle şeyler yaşamış olmana üzüldüm, ben bunları bu kiloyla bile yaşamadım çok şükür.. Umarım tez zamnada hayal ettiğin kiloda olursun, kolaylıklar diliyorum..Merhaba arkadaşlar;
Ramazan ayına kadar yaklaşık 1 ay var; 5 kilo vermek istiyorum;Günlük ortalama 1200 kalori almaya ve yarım saat yürümeye çalışacağım.
Son yıllarda yaşadığım sıkıntılar ve stres yüzünden yedim de yedim( Sonuç fazladan 15 kilo.Ben hayatım boyunca kimseyi yargılayan ya da sınıflandıran biri olmadığım halde; kilo aldıktan sonra insanların bunu yaptığını gördüm.Özellikle işyerimde; bir burun kıvırmalar; yemek konusu olunca güya şaka yapmalar.
Artık alışveriş yapmaktan ve dışarı çıkmaktan da hoşlanmıyorum dolayısıyla. Hiçbirşey bana yakışmıyor gibi geliyor.
Üstelik eşim de sürekli ne zaman vereceksin bu kiloları diyor.
Anlayacağınız artık kilo lafı duymaktan bıktım.
Son aylarda hep birtakım diyetlere başladım bıraktım.
Şimdi böyle olmasın; 10 günde 5 kilo değil de; haftada 2 kilo verebileyim.Kalori hesabıyla deneyeceğim.
Burada da gün gün yazacağım sonuçlarıyla.67 kiloyum; boyum 1.60 cm;
İlk 5 kiloyu verince Ramazan molası; ardından hedefim 55 kiloya düşmek...
kilo verme süresince çok doğru bir yol izlemişsin, tebrik ederim. tüm diyetleri denedim demişsin ya , karatay da buna buna dahil mi? ben 2 haftadır yapıyorum ve çok memnunum da , kendimi hiç diyette gibi hissetmiyorum ve hiç aç kalmadan 2 haftada 3 kilo veridm.. denemediysen tavsiye ederim..Kilomu yazmayı unuttuğumu fark ettim. Ben 1.50 boyundayım ve 65 kiloyum. Epey fazlam var anlayacağın. En son diyetisyenle birlikte 60'a düşmüştüm. O zamandan beri alıp veriyorum. Bir önceki sene 76'ya kadar çıkmıştı kilom, patlayacak gibi görünüyordum. Şimdi de fazla ama o halimle kıyaslayınca şimdi çok daha rahatım. Kiloluyken yaptığımız en büyük hatalardan biri, kendimizi, vücudumuzu sevmemek. Bu çok yanlış ve kilo verirken insanı ayrıca depresyona sürüklüyor. 76'dan inerken ben farklı bir yol denemiştim. Hani hep deriz ya şu kiloyu vereyim şöyle giyineceğim böyle süsleneceğim. İşte bu bence yanlış, kiloluyken de biz hala biziz. O yüzden ben bu süreçte kendime haksızlık etmemeye karar vermiştim önce. İlk iş bir kuaförle anlaştım, saçıma güzel bir şekil verdirdim, haftada üç kez kuaföre gitmeye başladım. Önceden olsa üşengeçlikten ölürdüm gitmeye. Sonra fazlalıklarımı saklayacak güzel uyumlu kıyafetler aldım. Kendimi kilo verirken de iyi hissetmek zayıflamamı da hızlandırmıştı. Hem insanlar kendime dikkat ettiğimi görünce kilomla ilgili şeyler söylemiyorlardı hem de azmimi anlıyorlardı. O yüzden kendinden nefret etmeye, hiçbir şeyi kendine yakıştırmamaya gerek yok. Tabii bunun bir de dezavantajı var, bu sefer ben böyle de iyiyim galiba deyip benim gibi duraklama dönemine de girebilirsin:)) Yok tabii girme ama her anımız önemli bizim için, dolayısıyla bazı şeyleri ertelemeye hiç gerek yok. Sen mutlu olunca motivasyonun da tavan yapıyor. Kilo veriyoruz diye depresyona girmeye gerek yok.
DKZ (diyetsiz kalıcı incelik) hakkında ben de bilgi almak isterim vaktin olursa.. :)Tekrar merhaba,
76 kiloya çıkmama düzensiz yemek yemem sebep olmuştu. Az öğün yiyordum ama gece çok geç vakitte yiyordum, uykum düzensizdi. İlk iş olarak hayatımı düzene soktum, bir ara bulduğum tüm diyetleri yaptım. Kadınlar kulübünde ne gördüysem yani. Ama benim midem çok hassas az yesem hemen ağrımaya başlar, değişik bir şeyler yesem bozulur, bu yüzden hiç bir rejimi tamamlayamam. Zaten rejim fikri bile bana kilo aldırıyor. Sanki elimden tüm yemekleri alacaklarmış gibi yemeye başlıyorum. Bir de duygusal açlık meselesi var, sinirli veya üzgün olduğumuzda kendimizi yemeye vermek. Bir arkadaşım bunu ayırt etmenin fayda edeceğini söylemişti. Biraz da bunu denedim. Tüm rejimleri denerken en fazla bir hafta dayanabiliyordum. Dukan'a iki gün dayandım, baş ağrısından ölecek gibi oldum. Lahana diyetinin ilk gününde mide bulantısından kendimi kaybettim. Akşam belirli saatten sonra yemeği kestim, midem kazınırken uyumaya çalıştım. İdare ediyorum diye düşünürken vücudu uzun süre aç bırakmanın şeker hastalığına sebep olduğunu öğrendim. Annem ve babam şeker hastası zaten, bende de tüm ailemden tüm kötü özellikleri alma eğilimi var:)) Hastalanmaktan koktum ve bıraktım. Benim temel sorunum hareketsizlik, tembellik ruhumda var galiba:) Spor yapabildiğim zaman çok güzel kilo veriyorum. Leslie Sansone'u duymuşsunuzdur belki, internette çok güzel yürüyüş videoları var. Yarım saatlik, bir saatlik o kadar işe yarıyor ki anlatamam. Çok da yormuyor. Sonra biraz da pilates yaptım. Yarım saatlik. Ev yemeklerine yöneldim, tatlı istesem bile evde yaptım ve yedim. Gerçekten çok fark ediyor. İsteğinizi bastırıyor ve hazır gıdalar gibi bağımlılık yapmıyor. Şimdi de DKZ (diyetsiz kalıcı incelik) yöntemini keşfettim. 13 günde üç kilo verdim bununla. Tekrar spora başlıyorum, artık kilo vermeye kaldığım yerden başlamam gerekiyor. Yeterince korudum herhalde. Birbirimize destek verirsek çok güzel olur. Yine ayrıntıları yazarım tabii.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?