Ramazan Bayramı yaklaşırken ailelere gitme mevzusu....

Abilerim ablalarim. Sıkıntı yaşattılar yerli yersiz..işte annem babam böyle değiller. Bunlar nerden turediler bilmiyorum. Bilmem memleketime gelince tekrar aynı şeyleri mi yaşıyor üzülüyor mu bilmiyorum.
Dediğim gibi ablanıza kızmasını anlarım ama ikinizde olgun bireylersiniz sonuçta ablanızın yaptığı ayıbın bedelini anne babanız neden ödesin ki? Ben olsam sizin yerinizde bu konuyu son kez açar kendisiyle konuşurdum. Anne babanıza böyle davranmaması gerektiğini söyleyin. Bunu şey gibi düşünün o şimdi ablanızdan dolayı ailenizle konuşmuyorsa sizde eşinizin bu tavrından dolayı kayınvalide ve kayınbabanızla konuşmadığınızı düşünün. Ne kadar saçma olurdu dimi? Benim iki kuzenim kendi aralarında '' benim düğünüm daha kalabalıktı, senin altının azdı '' muhabbetiyle bile tartışmaya giriyor :) Yani her yerde sadece gösteriş için yaşayıp evlenen çok insan var. Adam kendi akrabasını, kardeşini bile kırmaktan çekinmiyor. Bu tepkileri yersiz o yüzden.

Kızlar ne olacak böyle bayramda senin ailene gidilecek benim aileme mevzusu?
Ramazan bayraminda eşime 3 günlük bir izin verildi memleketlerimize 6 saatlik uzakta. Eşimin memleketinden benim memleketim 3 saat. Neymiş ki benim memleketimin yolu kötüymüş.(3 saatlik) ama kendi memleketi (6 saatlik )yolu yormuyormuş. Tartistigimizda diyor ki beni arkandan sürükleme önceden gönderiyorum ya seni yetmez mi diyor. Ya insan bayramda ailesinin elini öpmek istiyor eşi ile. Bunun ortasını nasıl buldunuz kızlar ben artık gerçekten bu tartışmalardan yoruldum.
İlk gün eşimin ailesine sonraki gün kendi aileme gidiyoruz biz eş ailesi ile aynı şehirdeyiz onun için benim aileme gidince kalıyoruz bikaç gün ama abimler farklı şehirde onlar anlaştı ramazan bayramında yengemin ailesine gidiyorlar kalmaya kurban bayramında bizim evde oluyorlar zaten kurbanı da beraber kesiyoruz diye böyle kolaylık oluyo

Dediğim gibi ablanıza kızmasını anlarım ama ikinizde olgun bireylersiniz sonuçta ablanızın yaptığı ayıbın bedelini anne babanız neden ödesin ki? Ben olsam sizin yerinizde bu konuyu son kez açar kendisiyle konuşurdum. Anne babanıza böyle davranmaması gerektiğini söyleyin. Bunu şey gibi düşünün o şimdi ablanızdan dolayı ailenizle konuşmuyorsa sizde eşinizin bu tavrından dolayı kayınvalide ve kayınbabanızla konuşmadığınızı düşünün. Ne kadar saçma olurdu dimi? Benim iki kuzenim kendi aralarında '' benim düğünüm daha kalabalıktı, senin altının azdı '' muhabbetiyle bile tartışmaya giriyor :) Yani her yerde sadece gösteriş için yaşayıp evlenen çok insan var. Adam kendi akrabasını, kardeşini bile kırmaktan çekinmiyor. Bu tepkileri yersiz o yüzden.
Evet çok haklısınız .yok eşim anne babam hatta bu bizi üzen ablam ve eniştem dışında herkes ile görüşüyor. Evimize gelirler biz de görüşürüz. Telefon ile filan. Ama bayram mevzusu işte bu şekilde oldu.

İlk gün eşimin ailesine sonraki gün kendi aileme gidiyoruz biz eş ailesi ile aynı şehirdeyiz onun için benim aileme gidince kalıyoruz bikaç gün ama abimler farklı şehirde onlar anlaştı ramazan bayramında yengemin ailesine gidiyorlar kalmaya kurban bayramında bizim evde oluyorlar zaten kurbanı da beraber kesiyoruz diye böyle kolaylık oluyo
En mantıklısı bu sanırım.

Canım biz evlendigimiz de koronaydi ve annemlerin evinde kına geces yaptık arkadaşlarım ve aileler ile tam istediğim gibi. Nikahı da sınırlı sayıda kişi katilabildi ve eşimin memleketinde oldu . Düğün yani evlenmemiz Şubat'ta olacak diye kardeslerim karşı çıktı. Fakat ben ve eşim çok istedik fazla uzatmadan. Bizim isteğimiz zaten hangi ayda olursa olsun kına ve nikahti. Babamın ikna olması ile Şubat'ta evlendik. Aylar sonra Bayramda memleketime geldik. Ablam evli ,onların da evlerine gittik. Biz iceri girdiğimizde ablamin morali çok bozuk gibiydi. Ne oldu abla filan dedim çocuklar kızdırdı beni dedi neyse . Eşim ve eniştem sohbet ediyordu. Ablam memleketimizin tanıdık bir ailenin düğünunu ballandira ballandıra anlatıyordu. İşte dron ile çekilmiş binlerce insan gelmiş falan filan. Sonra sözü eniştem aldi işte biz bir keresinde bir düğüne gittik altinimiz ile dedi onlar da nikah yaptılar gelinin evet demesine denk geldik bir çay bile icemeden altinimiz takıp geri döndük o kadar yolu dedi. Ablamda ordan tüh gitti altın dedi.enistem Şimdiki gençler adete önem vermiyor filan dedi. Eşim de ama enişte bizde nikah yaptık yani koronaydi dedi . Ama canım siz farklisiniz deyip söze devam etti. İşte bir düğüne daha gittik bize pide verdiler dedi. Eşim ama enişte bizim nikahimiz da da etliekmek vardı . Yani restorantlar yasak olduğu için evimiz de müsait olmadığı için anca bu kadar oldu dedi. İşte size demiyorum dedi. Ama her söyledikleri biz ile alakalı şeyler. Yani insan utanmaz mi bunları söylerken gerçekten bazen aklım almıyor. Zaten el öpmeye geldiğimde bekar ablam bana iki saat nikahta ve kinada olan olumsuz şeyleri anlatti. Yani bana anlatınca ellerine ne geçti anlamadım ama o kadar üzüldüm ki kimseyi memnun edememiş bir kız oldum. Eşimin hiçbirinden haberi olmadı ama yüz ifadeleri üstten üstten konusmalari herşeyin farkına vardı. Ailen bana anlattığın gibi değil dedi. Kısacası kardeşlerim yüksek tahsilli olmam sebebi ile çok büyük bir düğün istediler. Eşimin ailesi varlıklı insanlar değil . Eşim bütün hayatı boyunca kendi cabalamis kendi okumus bir insan. Elinden o kadarı geldi ve ben hep herşeyden memnundum. Eniştem ve ablamın bu söylemleri eşimi çok uzdu ve o gün gece boyu saatlerce ağladı. İnsanlar benden ne istiyor biz evlendik ve çok mutluyuz yani önemli olan bu degilmiydi diye . Ertesi gün annemler kahvaltıda neden durgun olduğumuzu sorunca bir posta da orda ağlayıp durumu anlattik. Babam ile annem şaşkınlıkla dinlediler. Yanlış olmuş oğlum üzülmeyin dediler. Sonra benim bekar olan kız kardeşim evli olan ablama anlatmis bizim annem ile babama anlattiklarimizi. Eniştem ve ablam da annem ve babamlara gelip onlar bizi yanlış anlamışlar biz onlara demedik demişler. Ama bir kere bile bizi arayıp ya özür dileriz kirildiysaniz demediler. Görüşmeyi kestiler. Biz de kestik. Gönlümüzü almak akıllarına gelmedi. Düşündük ki biz düşüncelerimiz de hakliymisiz . Onlar gerçekten bize söylemiş onca şeyi. Yoksa insan neden yanlışlıkla kırdığı insanı arayıp gönlünü almaz ki.? Durum bu yani..
Eşiniz de siz de çok tatlı insanlarsınız bence. Eşiniz ablanız ve eniştenizle karşılaşmak istemiyor olabilir ki bayramda illa karşılaşırsınız. O nedenle gitmek istemiyordur. Onlar en azından bir kere bile aramadıklari için bence haklı. Bayramı ayrı ayrı memleketlerinizde gecirseniz daha sonra ailenizin elini öpmeye gitse olmaz mı? Ya da eşinizle konuşsanız sizi almaya geldiginde ablanizin olmadığı bir zamanı ayarlayıp anne babanızla bayramlaşsa.

Gitmeyerek 💁🏻‍♀️ yani bizde boyle tartismalar olmadi aslinda hic. Ama brnim ailemin degilse bile esimi ailesinin aman geldiker, hemen gittiler, bayramin bilmem kacinci gjnu geldiler diye sacma yargilamalarina maruz kalmamak icin biz peşin peşin bayramlarda gitmiyoruz. Zaten bayramlarda yollar yogun, herkes gelen giden evlerde rahat yok. Bayramdan bir iki hafta once veya sonra gidiyoruz. Ramazanda bayram oncesi iyi oluyor, beraber iftarlar vs guzel oluyor. Kurbanda bayramdan soneasi iyi kurban et isleri vs bitmis herkes temiz rahat olmus oluyor sonra gidip mangalimizi yakiyoruz. Mis gibi bence boyle

Eşiniz de siz de çok tatlı insanlarsınız bence. Eşiniz ablanız ve eniştenizle karşılaşmak istemiyor olabilir ki bayramda illa karşılaşırsınız. O nedenle gitmek istemiyordur. Onlar en azından bir kere bile aramadıklari için bence haklı. Bayramı ayrı ayrı memleketlerinizde gecirseniz daha sonra ailenizin elini öpmeye gitse olmaz mı? Ya da eşinizle konuşsanız sizi almaya geldiginde ablanizin olmadığı bir zamanı ayarlayıp anne babanızla bayramlaşsa.
Canım çok teşekkür ederim eminim sizde öylesinizdir ♥️ evet burdaki verilen fikirlerin hepsini harmanlayıp eşime sunacağım.

Desteklediğim için. O gelmiyorsa sen de gitme, görüşünü vurgulamak için. Konu sahibine hitaben tekrara düşmemek için alıntı yaptım, kusura bakmayın ilgisiz olduysa 🙏
Yok asıl siz kusura bakmayın o kadar yoğun bir gün geçirdim ki ben anlayamamışim. Ne kadar kibarsiniz 🌸

Eşiniz soğumaya yer aramış. Her ailede olabilecek patavatsızlıklar. Bir de eşim ağladı lafını inş mecaz anlamda kullandınız. Gerçek anlamda ağladıysa çok komik. Aileme gelmeyi sürüklenmek olarak gören ve bunu daha ilk senede söyleyen eşimin ailesine ben de kırk yılda bir sürüklenerek giderdim

Gitmeyerek 💁🏻‍♀️ yani bizde boyle tartismalar olmadi aslinda hic. Ama brnim ailemin degilse bile esimi ailesinin aman geldiker, hemen gittiler, bayramin bilmem kacinci gjnu geldiler diye sacma yargilamalarina maruz kalmamak icin biz peşin peşin bayramlarda gitmiyoruz. Zaten bayramlarda yollar yogun, herkes gelen giden evlerde rahat yok. Bayramdan bir iki hafta once veya sonra gidiyoruz. Ramazanda bayram oncesi iyi oluyor, beraber iftarlar vs guzel oluyor. Kurbanda bayramdan soneasi iyi kurban et isleri vs bitmis herkes temiz rahat olmus oluyor sonra gidip mangalimizi yakiyoruz. Mis gibi bence boyle
Ah canım. İşte benim eşim devlet kurumunda çalıştığı için izinleri sınırlı. Biz gurbette baya yalnızlık yaşayan bir ciftiz. Yani istiyorum ki dolu dolu bayramlar geçirelim. Eşim yoğun çalışıyor herkesi görsün enerjisini atsın yalnizligimizi unutalim istiyorum. Benim sorunum beni anlamayan eş aslında . Sen ben değil biz olmak ..

Eşiniz soğumaya yer aramış. Her ailede olabilecek patavatsızlıklar. Bir de eşim ağladı lafını inş mecaz anlamda kullandınız. Gerçek anlamda ağladıysa çok komik. Aileme gelmeyi sürüklenmek olarak gören ve bunu daha ilk senede söyleyen eşimin ailesine ben de kırk yılda bir sürüklenerek giderdim
Keşke bende sizin gibi komik diyebilseydim. Evet eşim biz sevgili iken tam rahata eristi denildiği para kazandığı dönem bizim için para biriktirdi. Ailesinden hiçbir yardım almayarak sıfırdan yaptı. Yıllardır ödün verdiği şeyin başkaları tarafından üstten üstten bakıp yetersiz görülmesi herkesin zoruna gider. Ağlamak insan için dejarj etme mekanizmasidir nesi komik anlayamadim.

Keşke bende sizin gibi komik diyebilseydim. Evet eşim biz sevgili iken tam rahata eristi denildiği para kazandığı dönem bizim için para biriktirdi. Ailesinden hiçbir yardım almayarak sıfırdan yaptı. Yıllardır ödün verdiği şeyin başkaları tarafından üstten üstten bakıp yetersiz görülmesi herkesin zoruna gider. Ağlamak insan için dejarj etme mekanizmasidir nesi komik anlayamadim.
Yetişkin bir erkeğin, görmüş olduğu bir muameleden dolayı muhatapları yerine onların anne ve babasına ağlaması bana garip ve komik geldi. Bir çok insan imkanı olsa bile nikah yapmakla yetiniyor. Bunun yardım alıp almamakla hele yetersizlikle bir alakası yok.ne var bunda ağlayacak? Ayrıca size bu garip gelmiyorsa eşinizin kararına saygı duyun ve ailenize tek gidin.sizin deyiminizle yetersiz görüldüğü bir yere gitmesi için ısrarcı olmayın mesele kalmaz

Haklısınız. Ama diğer bayram kurban bayramı ve eşimin ailesinin orda kurban kesiyoruz mecbur orda oluyoruz daha sonra kurban kestikten sonra da benim memleketime gidiyoruz yani. Ama biz genciz çocuk yok. Yani araba ile 3 saat de gideriz 5 saatte . Ama eşim beni anlamıyor. Hep isteksizlik hep isteksizlik
arabayı siz kullanmıyorsunuz değil mi ?
cidden yorucu bir iş 3/5 saat nedir demekle olmuyor

Ah canım. İşte benim eşim devlet kurumunda çalıştığı için izinleri sınırlı. Biz gurbette baya yalnızlık yaşayan bir ciftiz. Yani istiyorum ki dolu dolu bayramlar geçirelim. Eşim yoğun çalışıyor herkesi görsün enerjisini atsın yalnizligimizi unutalim istiyorum. Benim sorunum beni anlamayan eş aslında . Sen ben değil biz olmak ..
biz olmak istediğinizden emin mısınız
bence istediğiniz kendi dediklerinizi yaptırmak.
eşiniz sizin ailenizi sevmek ya da onlara gitmek istemek zorunda değil
evliliği sizinle yapmış ailenizle değil.
sizin gitmenizi engellenmiyor ya da sizin kendi ailenize gelmeye zorlamıyor ise bayram ya da herhangi bir zamanda sizin ailenize gelmek istemek zorunda değil.
bu konuda baskı yapmanın da biz olmakla hicbir alakası yok

Ramazan bayraminda eşime 3 günlük bir izin verildi memleketlerimize 6 saatlik uzakta. Eşimin memleketinden benim memleketim 3 saat. Neymiş ki benim memleketimin yolu kötüymüş.(3 saatlik) ama kendi memleketi (6 saatlik )yolu yormuyormuş. Tartistigimizda diyor ki beni arkandan sürükleme önceden gönderiyorum ya seni yetmez mi diyor. Ya insan bayramda ailesinin elini öpmek istiyor eşi ile. Bunun ortasını nasıl buldunuz kızlar ben artık gerçekten bu tartışmalardan yoruldum.
3 seçenek olarak
1.herkes kendi ailesine gitsin
2.iki aileyede sırayla uğrayıp geri dönün
3. Oturun evinizde hiçbir yere gitmeyin 🤷🏻‍♀️

biz olmak istediğinizden emin mısınız
bence istediğiniz kendi dediklerinizi yaptırmak.
eşiniz sizin ailenizi sevmek ya da onlara gitmek istemek zorunda değil
evliliği sizinle yapmış ailenizle değil.
sizin gitmenizi engellenmiyor ya da sizin kendi ailenize gelmeye zorlamıyor ise bayram ya da herhangi bir zamanda sizin ailenize gelmek istemek zorunda değil.
bu konuda baskı yapmanın da biz olmakla hicbir alakası yok
Biz olmak sizin tanımladığınız şey değil bana göre. Ben baskı yapmıyorum. O baskı yapıyor aslında. Zaten biz olsak empati kurabilse. Elbetteki benim ailemede ugrariz. ben böyle istediğim için değil biz olduğumuz aile oldugumuz için ..

Yetişkin bir erkeğin, görmüş olduğu bir muameleden dolayı muhatapları yerine onların anne ve babasına ağlaması bana garip ve komik geldi. Bir çok insan imkanı olsa bile nikah yapmakla yetiniyor. Bunun yardım alıp almamakla hele yetersizlikle bir alakası yok.ne var bunda ağlayacak? Ayrıca size bu garip gelmiyorsa eşinizin kararına saygı duyun ve ailenize tek gidin.sizin deyiminizle yetersiz görüldüğü bir yere gitmesi için ısrarcı olmayın mesele kalmaz
Duygu konusunda farklılık var demek ki sizin ve bizim aramızda. Yetersiz gördüğü kişi kardeşlerim ve davranışları . Anne babam değil ! Anlamak ne zor sizler için yaa

Biz olmak sizin tanımladığınız şey değil bana göre. Ben baskı yapmıyorum. O baskı yapıyor aslında. Zaten biz olsak empati kurabilse. Elbetteki benim ailemede ugrariz. ben böyle istediğim için değil biz olduğumuz aile oldugumuz için ..
anlattiklarinizda adamın bir baskısını göremedim
sizin ailenize gitmek istemiyormuş
bunda bu kadar tepkisel ve acayip ne var ben anlayamıyorum.
anlayan arkadaşlar zaten size yazmışlardır
iyi forumlar

Bir bayram onun ailesine diğer bayram benim aileme gidiyoruz 🤌🤌

Back
X