• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ramazan boyu sadece su ve hurma

Kızlar bende bilmiyirum ne kadar dayanır neler olur vücudumda yaşayıp gorucem belki 3 günde birakicam belki 1 günde bakalım ama bırakmamak hedefim tabi

1. Gün sahur

Akşam en son saat 20.00 civarında yemek yemeden ötürü olacak ki karnımı oldukça dolu hissediyorum neyse

3 adet hurma yedim ve yaklaşık 2 litre su ictim haydi bismillah :D

Ebru sallinin 21 günde yağlardan kurtulma DVD sini 1 saat 28 dk yaptım ..yapabildigim kadar top yok cunku bende ...

Kendimi çok enerjik ve iyi hissediyorum şu ana kadar biraz keyif yapip evi temizlicem :)

Bende düşünüyorum ama sürekli değil de aralarda iki veya üçer gün gibi.
Aidin Salih kansızlık içinde öneriyor bunu. Yani iftarda ve sahurda sadece hurma yiyerek oruç tutmayı.
Herkeste bi aç kalırım korkusu var. Bu korkuyla tutulan oruç ne kadar nefsi terbiye eder ruhu arındırır bilemiyorum. Oysaki ramazanda hedefimiz ruhu ve bedeni açlıkla terbiye etmek olmalı. Kolay değil tabi başarılar hepimize.

Ebru sallinin 21 günde yağlardan kurtulma DVD sini 1 saat 28 dk yaptım ..yapabildigim kadar top yok cunku bende ...

Kendimi çok enerjik ve iyi hissediyorum şu ana kadar biraz keyif yapip evi temizlicem :)

Çok iyi. Delianne. diye bir blogda mı vardı. Hurma deneyimlerini yazmıştı ve çok fazla enerjik olduğunu anlatıyordu. Üç gün sonra daha iyi olacaktır.
Bende yogaya başlayacam sanırım. Birkaç video indirmiştim ramazan için.
Ama bugün hastane işi var malesef dışarı çıkmak zorundayım.
İftar öncesi her zaman yürürüm bir saat falan . İftar sonrası da çıkarım belki.

Çok iyi. Delianne. diye bir blogda mı vardı. Hurma deneyimlerini yazmıştı ve çok fazla enerjik olduğunu anlatıyordu. Üç gün sonra daha iyi olacaktır.
Bende yogaya başlayacam sanırım. Birkaç video indirmiştim ramazan için.
Ama bugün hastane işi var malesef dışarı çıkmak zorundayım.
İftar öncesi her zaman yürürüm bir saat falan . İftar sonrası da çıkarım belki.
O halde haberleselim burdan çok iyi olur gerçekten öğlen uykusuna yatıcam şimdi sonra ya kaldı temizlik bebehimi uyuttum bende uyuyum :) geçmiş olsun bu arada

Şu ana kadar açlık hissetmedim gayet iyuyum şu anda komşuya misafirliğe gideceğim hatta :)

1. Gün deneyimlerimiz aktarayim

Malumunuz masada çeşit çeşit yemekler neyse efendim ..4 adet hurma mi yedim suyumu içtim aslında 3. Hurmami yerken doydugumu hissettim lakin 4 .yude yedim ..neyse 6 yemek kaşığıda karışık salata yedim diğer çeşit yemeklere karşı kendimi salata ile teskin ettim..ama yapmamaliydim ...yarın ibsallah yapmam bir daha ipin ucu kacmamali..

Kendimi hafif ve zinde hissediyorum ve oldukça doymuş hissediyorum ...bu arada adet olmusum ama bu şekilde beslenmeye devam edeceğim ins ..yani 2 ogun toplam 7 hurma sınırsız su :).. iftar vaktinde yerim sahurda değilde sabah saatelrinde ilk ogunumu yaparım buyuk ihtimal bakalım umarım yarın kacak yapmadan güzel geçer

Tek mi yasiyorsun
Ben hurmayi tek olsam rahat yapardim evde cesit cesit yemek isteniyor benden :KK43:
Tek yaşamıyorum annem çeşit çeşit yemek yapuyir bazen yardım ediyorum ama yapabilfigim kadar yapicam bakalım :)

Aslinda sorun olmaz.
Siz bu 1 ay için multi vitamin takviyesi alin ama.
Vitaminlerin çoğu depolanamiyor çünkü.
En az 4 litre su icmeye gayret edin.
Günde 7 hurma az ama almanyada obez insanlara doktorlar ilk 6 ay 500 kalori diyeti uyguluyor. Yani kalori açısından sorun yok ( fazla kilonuz varsa, eğer zaten zayifsaniz sorun yaşayabilirsiniz.)
Bagirsaklariniza dikkat edin lütfen

Bakalim problem çıktıkça yazarım bugub 5 hurma yemeyi düşünüyorum sabah 1 tane yedim akşamda 4 yerim galiba bolca su tabi..onun haricinde hurma bitti gidip hurma almam lazım önce bir evi toparlayıp kziimi doyurup spor yaptıktan sonra :)

Kendine zarar verirsin bir ay çok uzun bir süre. En fazla 3 gün yap sağlam yap. Hele ki amacın kilo vermek değilse kendini başka şekilde arındır. Metabolizmanı alt üst edip tüm sistemini bozarsın. Sadece hurmayla yaşayabilseydik eğer Allah sadece hurmayı yaratırdı. Az ye öz ye. Bir de şöyle düşün. O zamanın hurmalarıyla şimdinin hurmaları da bir değildir. Sağlığını bozma. Çünkü biliyorsundur ki vücudumuz bize Allahın emaneti. İyi bakman lazım.

Kendine zarar verirsin bir ay çok uzun bir süre. En fazla 3 gün yap sağlam yap. Hele ki amacın kilo vermek değilse kendini başka şekilde arındır. Metabolizmanı alt üst edip tüm sistemini bozarsın. Sadece hurmayla yaşayabilseydik eğer Allah sadece hurmayı yaratırdı. Az ye öz ye. Bir de şöyle düşün. O zamanın hurmalarıyla şimdinin hurmaları da bir değildir. Sağlığını bozma. Çünkü biliyorsundur ki vücudumuz bize Allahın emaneti. İyi bakman lazım.
Neden o zaman hurma ağaçları farklı meyvemi veriyordu neden aynı değildi çok enteresan

Şu ana kadar 4 hurma yedim 1 avuç çiğ findik 1 avuç çam fıstığı yedim ..kacamaklariim kuruyemiş oldu ..
Ama aciktigimdan değil canım istediğinden yedim cunku oldukça tokum aclik hissetmiyorum

Akşam en fazla 3 hurma daha yemeyi planliyirum veya 1 bakalım hayırlı olsun :)

Bu arada 45 dk pilates yaptım ve alışverişe çıktım kizimi oynattim vs bir enerji düşmesi yok ..veee size çok enteresan mucize gibi bir şey solicem... boyadık tan sonra tomar tomar dökülen saclarimin yüzde 90 dökülmesi durdu ve daha yumuşak sanki bir ilgisi varmıdır bilmem ve saçıma şampuan degdirmedim bu süre zarfında suyla yıkadım ve saç kremi niyetine Argan yagi surdum azcik normalde her gün şampuanla yıkayan biriyim

2. Kacamagim arkadaslar annemin yaptığı miss kokulu ekmekten 2 dilim yedim birde 2 ymeke kaşığı mantar 3 karpuz ..

Aciktigimdan değil ekmeğe dayanamadım artık iftarda bir hurma yerim sadece moralimi bozup olayı tamamen bitirmeyecgim kacamaklarla da olsa devam :)

Yaptığım kacamaklardan ötürü karnimi çok sis hissediyorum kendimi rahatsız hissettim yarın kaçamaksiz yaomayi planlıyorum yoksa devamı geliyor

Back
X