• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ramazan boyu sadece su ve hurma

Neden o zaman hurma ağaçları farklı meyvemi veriyordu neden aynı değildi çok enteresan
Şimdi yediğimiz hurmalar bize gelene kadar nerelerden geçiyor ama Peygamber efendimiz zamanında böyle olmadığı kesin. Şimdi yediğimiz hiç bir şey eskisi gibi değilken enteresan elmesi ilginç

Şimdi yediğimiz hurmalar bize gelene kadar nerelerden geçiyor ama Peygamber efendimiz zamanında böyle olmadığı kesin. Şimdi yediğimiz hiç bir şey eskisi gibi değilken enteresan elmesi ilginç
Hurmalar da özellikle yaş hurma veya etli olanlarda öyle bir kimyasal icerigin bulunacagini düşünmüyorum ...farklı deyince hurma aynı hurma yani :)

2. Kacamagim arkadaslar annemin yaptığı miss kokulu ekmekten 2 dilim yedim birde 2 ymeke kaşığı mantar 3 karpuz ..

Aciktigimdan değil ekmeğe dayanamadım artık iftarda bir hurma yerim sadece moralimi bozup olayı tamamen bitirmeyecgim kacamaklarla da olsa devam :)

Tebrikler iyi gidiyorsun. Hurma detosunun cilde saça faydası var. Hafiflik ve zindelikte cabası... İnşallah bende pazartesi deneyeceğim.
Günümüzde her gıdanın gdo 'lusu olduğuna göre hurmanın da vardır. Kudüs değil medine hurması almaya gayret edelim. Medine daha doğal diye biliyorum. Akşamdan suda da bekletebiliriz.

Tebrikler iyi gidiyorsun. Hurma detosunun cilde saça faydası var. Hafiflik ve zindelikte cabası... İnşallah bende pazartesi deneyeceğim.
Günümüzde her gıdanın gdo 'lusu olduğuna göre hurmanın da vardır. Kudüs değil medine hurması almaya gayret edelim. Medine daha doğal diye biliyorum. Akşamdan suda da bekletebiliriz.
Esimi aldiklari iran hurmasi lokum gibi cok begeniyorum fiyatida uygun. Acaba iran hurmasiyla ilgili bir fikriniz var mi?

B beyazlotus canim 1 kase yogurt eklesen keske iftarda bi yastan sonra kalsiyum depolayamiyoruz .gunluk almak lazim. . Ben gecen yil yaptigim gibi sahur yapmiyorum. Ilk gun yaptim sadece. Dun sahurda bisey yemedim simdi ve bundan sonra ki sahurlarda sadece 1 hurma 1 kan ilaci 1 de bebe asprini icicem.

Haklısınız arkadaşlar ya hele bugünlu yediğim şey beni çok rahatsız etti normalde 500 kaloriyi aşmayan bir şey ama acikmamamamdan kaynaklı olacak ki çok rahatsız oldum..neyse bugün yeniden başlıyorum haydi bakalım :*

İnetnertten arastirdigum kadarıyla hurma konusunda yaş hurma kar varmış kilosu 10 lira onu oneriyolar yahut etli olanlar 35 40 lira olanlarda var..

Ama kuzey Afrika'dan gelen hurmalari önermiyolar tatlandirmak için içine glikoz şurup enjekte ediyolarmis bazıları

İnetnertten arastirdigum kadarıyla hurma konusunda yaş hurma kar varmış kilosu 10 lira onu oneriyolar yahut etli olanlar 35 40 lira olanlarda var..

Ama kuzey Afrika'dan gelen hurmalari önermiyolar tatlandirmak için içine glikoz şurup enjekte ediyolarmis bazıları

Demek ki düşüncelerimde haklılık payı varmış. İnsanlar artık her şeyle oynamaya başladı. Dikkatli tüketmek lazım.

Ne arap kültüründe ne de peygamberlerin sünnetlerinde böyle bir uygulama yok. Mutfağı zengin ve bol yağlı olanlardan bir tanesidir Arap kültürü. Arınmak istiyorsanız, sadece diyet ya da hastalıkta değil karbonhidratları hayatınızdan komple çıkarın, o zaman arınabilirsiniz. Kaldı ki hurma da hem şeker hem yüksek karbonhidrat var. Yarar sağlamaktan çok zarara neden olacağını düşünüyorum, gıda sektöründe çalışan bir kimya mühendisi olarak.

Demek ki düşüncelerimde haklılık payı varmış. İnsanlar artık her şeyle oynamaya başladı. Dikkatli tüketmek lazım.

Evet canım haklılık payı elbette var ama o zamanki hurmalar çok buyuk su ankiler çok kuvuk değil zaten bizde en dogalini almaya çalışıyoruz yani doygunluk veren aynı şey ..sadece günümüz de insanlar yani bizler çok yedigimizden .eski insanların çok az yemesini hayal edemeyip o zamanın hurmalari farkliymis gibi bir söz geliştirmişiz galiba :)

Ne arap kültüründe ne de peygamberlerin sünnetlerinde böyle bir uygulama yok. Mutfağı zengin ve bol yağlı olanlardan bir tanesidir Arap kültürü. Arınmak istiyorsanız, sadece diyet ya da hastalıkta değil karbonhidratları hayatınızdan komple çıkarın, o zaman arınabilirsiniz. Kaldı ki hurma da hem şeker hem yüksek karbonhidrat var. Yarar sağlamaktan çok zarara neden olacağını düşünüyorum, gıda sektöründe çalışan bir kimya mühendisi olarak.
Ben öyle dusunmuyorum ..sebebi ise deneyim ler az kacamaklarim olsada 3 gündür kendimi çok iyi hissediyirum cildim ve saçlarım dahil bir çok konuda :)

Evet canım haklılık payı elbette var ama o zamanki hurmalar çok buyuk su ankiler çok kuvuk değil zaten bizde en dogalini almaya çalışıyoruz yani doygunluk veren aynı şey ..sadece günümüz de insanlar yani bizler çok yedigimizden .eski insanların çok az yemesini hayal edemeyip o zamanın hurmalari farkliymis gibi bir söz geliştirmişiz galiba :)
Büyüklük küçüklük konusunda hiç düşünmedim. Sadece içerik açısından aynısı değildir demek istedim. Çünkü günümüzde her şey katkı maddeli, katkı yoksa bile o hurmaların bozulmadan buraya kadar gelip satılması için mutlaka koruyucu kullanılıyordur. Daha fazla raf ömrü olsun diye insanlar neler yapacağını bilmiyor. Ticaret olarak düşün bu işi. Ben hala senin bu işin sakıncalı olduğunu düşünüyorum ama yine de sen bilirsin umarım istediğin gibi arınırsın.

Ben öyle dusunmuyorum ..sebebi ise deneyim ler az kacamaklarim olsada 3 gündür kendimi çok iyi hissediyirum cildim ve saçlarım dahil bir çok konuda :)

Böyle şeylerin etkisi-yan etkisi bir anda meydana çıkmaz maalesef.
Durumunuz tamamen psikolojik.
Yıllardır ekmek yemiyorum, pilav yemiyorum, zeytin yağı dışında yağ tüketmiyorum.
Dışarıda çok nadir yemek yiyorum. Dışarıda yediğimde de o gece ölecek gibi hissediyorum. Aslında olan hiçbir şey yok tamamen psikolojik bir durum.
Saçlarım parlak, oldukça fitim, sporumu yaparım, meyvemi ayarında yerim ve kalori kontrolü sağlarım her daim.
Çok şükür fıtık dışında da hiçbir problemim yok. Herhangi bir arınma da yapmadım.
Söyleyeceklerim bu kadar :)

Bakalım kızlar bende merak ediyirum bu süreci...bu 3.gunum ilk 2 gün kacamaklarim oldu ..bugun sabah 2 hurma yedim ve bolca su içmeye gayret ediyorum. ..enerjide bir düşüş yok yaklaşık 40 dk pilates yaptım..akşamlari cilde iyi geldiği için 1 yemek kaşığı yulaf ezmesini sulandırıp yemeye karar verdim o şekilde devam edecegim inşallah ..acikma durumum enteresan bir şekilde acikmiyorum ..sadece evde pişen yemekler den canım istedi dün fakat az bir şey yesemde kendimi kötü hissettim ..bakalım bugün kaçamak yapacak miyim ..yaparsam siteye girer söylerim ...haa birde sabır gucumde artış oldu sinirlensem bile 2 dk sürmüyor ..daha mutlu ve huzurluyum Allah'a emanet olun

Back
X