Ramazan geldi ben çok korkuyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gerçek oruç bu değil asdgaahja cidden boşuna aç duruyor yesin bari

10 yıldır çözüm bulmaya çalışmadınız mı ?? Dr’a gitmesiniz mi ? Şekeri olabilir o yüzden böyle davranıyordur belki .
Namazını kılar mı düzenli olarak ? Zekatını , sadakasını verir mi ? Bunları şu sebepten dolayı soruyorum , acaba tüm ibadetleri tam mı ? Yoksa sadece oruç mu tutar ?
Çünkü toplum baskısı ve ibadetin özünü yanlış kavrayan insanlar böyle davranıyor . Arabadaki öfkeli şoförler , iş yerindeki afralı tafralı iş arkadaşları , ben oruç tutuyorum deyip herkesin önünde eğilmesini bekleyen tipler var .
Oruç ibadeti çok aleni yapılan bir ibadet . Onun için gerçekten tutanlar ve tutmuş olmak için tutanlar kendini belli ediyor bence . Eşinize de bir kaç kitap okutun aile ilmihali , peygamberimzin eşlerine yaklaşımı vs . Gibi kitaplar bilinçli olmasına yardım edecektir.

Buda 2017 konunuz kocanız açlıktan beynini kapatmış,yersen diycem de siz yemissiniz.. eşiniz yamyam galiba açlıktan neler yapıyor...

Benim babam da böyleydi. Ömrünün son 5 senesinde tutmadı oruç. Çünkü gerginlik sınır stres tansiyonunu tetikliyordu. Kendine zarar veriyor. Keşke anlasa. Ama dini bir konu. Hassas içerik. Ne desek günaha giriyoruz sanki.

Zaten oruç tutmak da sadece aç kalmakti dimi biz bunca zaman yanlış öğrenmişiz Allah akıl fikir versin

Eşiniz şeker hastası olabilir. Önce bunun içim dahiliye doktoruna gitsin. Öyle ise zaten oruçtan muaf. Bir de oruç tutuğuna göre dini yönden kuvvetli. Bir hoca bunla ailesine karşı tavırları hakkında vaaz verse etkili olur gibi. Sizde belli ki zaten senelerdir çektiğinize göre boşanmaya yanaşmıyorsunuz.

Dışarıda kedi sana böyleyse totosu çok kalkmış demektir tek cinnet işe yarar ben sanmıyorum ki patronuna iş yerinde üstüne böyle olsun oruçluyum ayağına yemez çünkü seni güçsüz bulmuş böyle oruç tutsa nolur tutmada nolur yeter boşuyorum seni de geçir cinneti bak bakalım daha yapabiliyor mu bu ne be kocam sözüm ona oruç tutacak sevaba girdiğini sanarken kırk kalp kıracak ömür boyu bebek gibi bunu pışpışlicam bende oldu paşam

Bu konular neden silindi acaba?

Konunun sadece Ramazan'a has bir durum olduğunu zannetmiyorum.
Birkaç konunuza daha baktım ve çocuklarınızın basit şeylerde dahi çığlıklar içerisinde kendilerini yerlere atarak tepkiler verdiğini yazmışsınız. Sildiğiniz konulardaki yorumlara bakıyorum neler yaşadınız acaba bir yorumda "Boğazınızın sıkıldığı"na kadar var, çocuklarınız nelere maruz kaldı o evin içinde?

Size verilecek tavsiyeler bundan kaç sene öncesi verilmiş, siz zaten çekmeyi seçmişsiniz. Ne denebilir daha, bilemedim; çocuklarınıza yazık.

Var bir tanidik..karisi herseyi hazirlar..kendisi ortada hiçbirşey yokken kalkip yumurta kirar..onu yer..boyle tipler cok var..bosa ac duruyorlar

Ya böyleleri tutmasın daha iyi
Aklıma neler geliyorda neyse

Bu yüzden sordum ramazan harici melek mi diye, tahmin ettiğim gibi değilmiş. Boşuna oruca suç bulmasın kimse.

Sadece ramazanda canavara donusmesi cok ilginc normalde cok sakin yani?

Bu yüzden sordum ramazan harici melek mi diye, tahmin ettiğim gibi değilmiş. Boşuna oruca suç bulmasın kimse.
Adamın her yerinden sorun akıyor.
Şiddet demiş geçmiş; tamam şiddetin kabulü olmaz o ayrı da, şimdi geri yüklemiş adminler konuları; okudum "Kafaya darbe" var sürekli ve boğaz sıkmalar. Bunlar ölümüne hareketlerdir yahu.

"Bir tokat attı" kısmını asla küçümsemek olarak almayın ama "Kafamı duvarlara vurdu, kafamı tekmeledi, boğazımı sıktı".. Bunların her biri neredeyse bir öldürme teşebbüsü. Bir de çocuklar görmüş bunları hep.

Sonra da "10 senedir çekiyorum, aç kalınca şiddete kadar varıyor, tavsiyeniz var mı, yok mu çözüm"
Çözüm, ölümün. Tövbest, sinirlendim okudukça.

Eşiniz oruç tuttum sanıyor ama değil. Boşuna saatlerce aç kalmasın. İnsanlara eziyet ederek tuttum sanıyor daha beter günaha giriyı. Allah size kolaylık versin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…