ramazan için nasıl hazırlanıyorsunuz hanımlar?

Mantı yapıp dondurabilirsiniz mesela. Mantı herzaman iyidir :) Gerçi heryer mantıcı kaynıyor kendin yapmaya bile gerek kalmıyor.

Biraz köfte yapıp dondurdum
Etli biber dolması yapıp dondurdum
Sigara böreği sarıp dondurdum
Biraz domates sosu ve közlenmiş kırmızı biber dondurdum
Tavuk çeşitleri hazırlayıp dondurdum
İşten geç geliyorum o yüzden iftara hazırlanmak için çok vaktim olmuyor
Gerçi yazın iftarda pek bir şey yenmiyor, fazla yapınca kalıyor yemekler ama hiç hazırlıksız da olmuyor
Bu hafta biraz da karnıyarık için patlıcan koymayı düşünüyorum
İftarı çok düşünmüyorum da sahurda elim ayağıma dolanıyor, hem tok tutacak, hem susatmayacak, hem de yatınca hazımsızlığıa sebep olmayacak türden önerileriniz varsa çok memnun olurum =))

ben ramazanda hep anamın yanına kaçıyordum
ama nereye kadar dedim kendi kendime
bu sene yalnız başıma başlıyacam
eşim zaten tutmaz
artık kocaman eşşek kadar oldum:30:

Bir şey merak ettim; böreği kısık ateşte pişirince yağ çekmiyo mu? Bi de köfte buzlu kızartılınca içi pişiyor mu? Hiç denemedim de ondan soruyorum. Ben de yapayım o zaman

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Tavaya çok fazla yağ koymuyorum o yüzden çekemiyor istese de.
Köfteyi de kısık ateşte kızartıyorum kapağını da kapatıyorum. İçi çiğ kalmıyor.
Ben hep bu şekilde yapıyorum, daha bir olumsuzluk olmadı yani.

Tavaya çok fazla yağ koymuyorum o yüzden çekemiyor istese de.
Köfteyi de kısık ateşte kızartıyorum kapağını da kapatıyorum. İçi çiğ kalmıyor.
Ben hep bu şekilde yapıyorum, daha bir olumsuzluk olmadı yani.

Tamam teşekkürler :)

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Ayy kizlar bende evliyken ilk ramazan ayina giriyorum bende napcani sasirdim sahurda ne yapicam bide ben ve esim tutucaz oruc esim zaten isten gec geliyo esimin ailesi tutmicak buyuk ihtimal yani tam sormadim ama kinusmalarindan onu anladim tek basima yapicam iftarimi ..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ramazanın yaklaştığı şu günlerde biraz tedirginim buzluğum küçük ve çalışan bayanım hiç hazırlık yapmadım evliyken geçireceğim ilk ramazan olucak bu yıl ve kara kara düşünüyorum
tecrübeli hanımlar ne tavsiye ederler

kolay bi ramazan geçirmek için mutfakta ne gibi hazırlıklar yapmalıyız neler pratik

fikirleriniz önemli
ev temizliği var biz de bayram temizliği de var ramazan da var yani :2: büyük erzaklar alınır alışverişe çıkılır işte pirinç nohut , et ,hurma evde ne eksikse işte
çağırılacak misafirler çağırılır gidilecekler gidilir öyledir işte

Ben bi hazırlık yapmayı düşünmüyorum. 2 kişiyiz zaten pek bir şey yenmiyor.
Ama annemin yaptıklarını yazayım. Vişne, içli köfte, mantı, katmer,patlıcan, biber, domates...

Biraz köfte yapıp dondurdum
Etli biber dolması yapıp dondurdum
Sigara böreği sarıp dondurdum
Biraz domates sosu ve közlenmiş kırmızı biber dondurdum
Tavuk çeşitleri hazırlayıp dondurdum
İşten geç geliyorum o yüzden iftara hazırlanmak için çok vaktim olmuyor
Gerçi yazın iftarda pek bir şey yenmiyor, fazla yapınca kalıyor yemekler ama hiç hazırlıksız da olmuyor
Bu hafta biraz da karnıyarık için patlıcan koymayı düşünüyorum
İftarı çok düşünmüyorum da sahurda elim ayağıma dolanıyor, hem tok tutacak, hem susatmayacak, hem de yatınca hazımsızlığıa sebep olmayacak türden önerileriniz varsa çok memnun olurum =))

Attraente abla (izninle abla diyorum:1:) sigara böreğini buzluğa nasıl koyuyosun? Ben de koyyim diyorum da yapışmasın birbirine içinden biraz biraz alır kızartırım ben fırına atıyorum direk:1: Annem sağlık sorunlarından dolayı tutamıyo da oyüzden uyandırmıyorum sahurda şimdiden sahur listesi oluşturmaya başladım:37:

Biz genelde kahvaltılık yiyoruz ama yazayım ben basit listemi:9:

Yumurta çok tok tuttuğu için; yumurta salatası, patatesli yumurta, omlet, menemen.
Bazen yumurtalı ekmek yapıyorum yağlı oluyo ama babam çok seviyo:26:Sonra akşamdan kaşar, sucuk vs kesip dilimlenmiş ekmeklere domatesle birlikte döküp minik pizzalar yapıp fırınlıyorum. Öbür gün kahvaltılıkların yanına sigara böreğini fırınlayıp koyuyorum.

Onun dışında tavada yufkadan gözleme yapıyorum. Sonraki günler tost, krep vs değiştire değiştire koyuyorum masaya:9:

İftara yemek yine yapılıyo da sahurda gece zaten insanın canı bi'şey çekmiyo oyüzden düşünüyorum kara kara:31:

Bizim komşu sahurda çorba içiyomuş, çorbayla tüm gün durulur mu ya:1: Yumurtayı sahurda kesin yiyin en çok tutan o:31:

ayy bende telaşlanıyorum:18::18::18::18:....sağlık sebeplerinden dolayı geçen yıl tutamamıştım...inş bu sene devam...zamanım olursa buzluğa börek atmayı planlıyorum...kayınvalideme sarma sardırırm.patlıcan közleyip atabilirim.nohut vs.de genelde haşlanmış dolabımda durur zaten..çorbayı iki güne bir yaparım....misafir almayıda açıkçası gözüm yemiyor..belki haftasonları olabilir...

Attraente abla (izninle abla diyorum:1:) sigara böreğini buzluğa nasıl koyuyosun? Ben de koyyim diyorum da yapışmasın birbirine içinden biraz biraz alır kızartırım ben fırına atıyorum direk:1: Annem sağlık sorunlarından dolayı tutamıyo da oyüzden uyandırmıyorum sahurda şimdiden sahur listesi oluşturmaya başladım:37:

Yumurta çok tok tuttuğu için; yumurta salatası, patatesli yumurta, omlet, menemen.
Bazen yumurtalı ekmek yapıyorum yağlı oluyo ama babam çok seviyo:26:Sonra akşamdan kaşar, sucuk vs kesip dilimlenmiş ekmeklere domatesle birlikte döküp minik pizzalar yapıp fırınlıyorum. Öbür gün kahvaltılıkların yanına sigara böreğini fırınlayıp koyuyorum.

Onun dışında tavada yufkadan gözleme yapıyorum. Sonraki günler tost, krep vs değiştire değiştire koyuyorum masaya:9:

İftara yemek yine yapılıyo da sahurda gece zaten insanın canı bi'şey çekmiyo oyüzden düşünüyorum kara kara:31:

Bizim komşu sahurda çorba içiyomuş, çorbayla tüm gün durulur mu ya:1: Yumurtayı sahurda kesin yiyin en çok tutan o:31:
yumurta bencede tutuyor...bizdede genelde tost börek dedeğin gibi yumurta çeşitleri bide beni haşlanmış patateste çok ii tutuyordu...karpuz ..çay ....

Sigara böreğini buzluk poşetlerine 10 ar tane koyup, donduruyorum. Birbirine yapışmış gibi görünse de tutunca ayrılıyor, yalnız donmuş olduğu için kızartırken çok sıçrıyor, yağa atınca üzerine hemen bir kapak kapatıyorum.

Sahurda yumurta zaten ilk tercih ama çeşidi arttırmaya çalışıyorum, bir de eşim hamur işi yemiyor, börek, gözleme,krep vs... hiç birini sevmiyor. Benim için sorun değil ne olsa yerim ama onu doyurmak bir sorun =)) Tatlı şeyler yemiyor, hamur işleri yemiyor bazen elim ayağıma dolanıyor ne yapacağım diye. Salam,sucuk, sosis türü şarküteriyi zaten eve sokmuyorum, bir de tuzlu oldukları için susatırlar gibi geliyor, o yüzden onları da liste dışı bırakıyorum =)) Yani listem çok kısıtlı, bu ne pişirceğim derdi beni tüketiyor vallahi =))

Son düzenleme:
ayy bende telaşlanıyorum:18::18::18::18:....sağlık sebeplerinden dolayı geçen yıl tutamamıştım...inş bu sene devam...zamanım olursa buzluğa börek atmayı planlıyorum...kayınvalideme sarma sardırırm.patlıcan közleyip atabilirim.nohut vs.de genelde haşlanmış dolabımda durur zaten..çorbayı iki güne bir yaparım....misafir almayıda açıkçası gözüm yemiyor..belki haftasonları olabilir...

Ben gelcem sana iftara :27:

Back
X