Ramazan

Çalıştığınız yerde mutfak vardır orada yiyebilirsiniz

dışarda açık yerler olmaz mı??Yada ufak tefek atıştırmalıklar yesen çaktırmadan?Çok ciddi bir rahatsızlıgın açlıga tahammülsüzlüğün yoksa öyle de yapabilirsin?Bende öyle yapacağım.

dükkana söylüyorum yemeği. karşı esnaflar görünce uzaktan afiyet olsun diye bağırıyor. Merkezi bir yer de öğrencilerin çok olduğu bölge de açık olur her yer. burada esnaf ve eskişehirin kendi halkı var. Mesele olan bu. yani ister istemez aklıma takılıyor.

Karşıdaki mağaza beni direkt görüyor. Ya takmayacağım kimseyi... ya da şansımı deneyeceğim.

Ama içimde sıkıntı oluştu.

Masanızda yiyebilirsiniz bence. Gerçekten dinini bilen biri oruç tutmayan, ya da tutamayan birini aklının ucuyla dahi yargılamamalı.

bence istediginiz yerde yiyin, bilerek kimsenin gözüne sokmuyorsunuz sonucta,
sizin düsünceniz bu ve cekinmenize gerek yok,

ben almanyada yasiyorum lise zamanin da herkes yiyordu yanimiz da hic sorun
olmuyordu, biz nasil yemiyorsak sizin de rahat rahat yeme hakkiniz var

yeriniz de yiyin rahatinizi bozmayin bence.

ben de anacadde ve kalabalık bir yer sandım..masada gayet güzel yersiniz bence...çok kokulu olmayan yiyecekler tüketilir bence sorun yok..sonuçta sofra donatmaycaksınız ki.altı üstü bir sandviç falan yersiniz..

Sizin Müslüman olmadığınızı biliyorlarsa bence kesinlikle dert etmezler. Sonuçta bütün gün sürekli yemek yemeyeceksiniz, öğle arasında en fazla 15 20 dakika sürer. Biraz abartıyormuşsunuz gibi geldi bana :26: Kafanıza takmayın bu kadar, ben insanların sizi ayıplayacaklarını hiç sanmıyorum. Zaten oruç tutmak da nefsi terbiye içindir, onlara daha çok sevap kazandırmış olursunuz işte fena mı :)

Eskişehir bağnaz bir yer değil ki? Yani bence boşuna takıntı yapıyorsun. Esnafın kötü niyetle söylediğini sanmıyorum. Bir de yaşın küçük zaten onlara göre.
Bizim burada da yemek çıkacak oruç tutacakları sordular yemek sayısını belirlemek için, tutmayan da var. Kimse de kınamıyor, sen abartıyorsun hem de çok.

bütün gün boyu yemeyeceksinya sakin bir zamanı denkgetirip altı üstü beş dakika bir ekmekarası bir mevyesuyu çantandan çıkarıp yersin ben ne etkileniyorum nede tutmayanı yargılıyorum

Sen kimsenin orucuna karışmıyorken kimse de senin yemene karışamaz

ben de anacadde ve kalabalık bir yer sandım..masada gayet güzel yersiniz bence...çok kokulu olmayan yiyecekler tüketilir bence sorun yok..sonuçta sofra donatmaycaksınız ki.altı üstü bir sandviç falan yersiniz..

aynen ..on dakikalık bişey zaten... kurulan sofra saatlerce ortada kalmıcaki

Ben adet dönemlerimde oruç tutamadığımdan boş bi odayı kilitleyip abur cubur yiyorum çok sürmüyo zaten
İstesem dışarı da çıkarım ama direk o tarihim anlaşılsın istemem

tutan tutar tutmayan tutmaz.. zaten 17 saat aç kalıyor millet neden islama saygıdan islamın şartından. sanada saygı duysunlar
biraz daha dikkat edersiniz. dışardan sipariş veremem dersinizde evden sandviç falan getirirsiniz..
demek istediğim 5 10 dk yiyebileceğiniz şeyleri tercih edersiniz.. yayıla yayıla yemek yerine biraz daha çabuk yenebilecek şeyleri tercih edersiniz..
mesela bir biskuvi masada dursa arada bir ağzınıza atarsanız bu kimseyi rahatszı etmez.. buda atıştırma için

Hani bağnaz değil diyorsunuz ya... aksine bazı bölgeleri bağnazında ötesinde.

Ekmek yemiyorum diyete başladığım i,çin ve eyemeğin yanında ekmek getirdiklerinde ekmeğin poşetini açıp çöpün kenarına koyuyorum hayvanlar yer güvercin, kedi köpek falan diye..

dün de bırakacakken yandaki terzi hışımla elimden poşeti aldı çöpe koyma günah dedi.

Hayvanlar yesin en azından dedim...

Olmaz dedi fakir var fukara var dedi ekmekleri de aldı gitti.
Korktum yani. ekmek kutsaldır onlar için fakat bu şekilde olmamalı.

Yani ben burada birşey yerken görür de bir şey söylerlerse ben kırılırım.

Kamuoyu yoklaması yapıyorum o nedenle.

Ben mi yanlış duruma düşerim onlar mı diye?

Çünkü içimde sıkıntı yaptım ve paylaştım. abartmış olabilirim ama her sene haberlerde çıkıyor görüyoruz.

Korkuyorum.

Daha geçenlerde çantama attıkları kağıdı burada paylaşmıştım.

Ben adet dönemlerimde oruç tutamadığımdan boş bi odayı kilitleyip abur cubur yiyorum çok sürmüyo zaten
İstesem dışarı da çıkarım ama direk o tarihim anlaşılsın istemem

Bir de o var demi? O şekilde yakayı ele veriyoruz. Ben o tarihlerde çay içiyorum maalesef masamda. Yani tüm gün bekleyemiyorum.

merak etme zaten cogu ınsanı goreceksın kı sıcakları ısı bahane edıp tutmayacaklar kı dınım farklı demıssın nıe taktıgını anlamadım. niyetlı bırının gozune sokma tabı ama acta kalma..

Korkuyorum.

Daha geçenlerde çantama attıkları kağıdı burada paylaşmıştım.

Nasıl yani :44:

Eskişehir'i bilmem ama burda elimi sallasam yiyecek tüketen birileri olur
Ve hiç canım çekmez
Ama onların yerinde olsam bu kadar ulu orta yapmamaya çalışırdım
Çünkü burda alan da mevcut öğelen dışarı çıkma olanağı da
Senin durumunda yenmesinde sakınca görmüyorum

Bazı insanlar din farkını fanatikleştirmiş olabilir. Bu her zaman çıkabilir. Bunun tam aksine yabancı metrolarda da Haçlı protesto yapan dazlakları görüp ürkebilirsin. Bu tür insanlar hep olabilir. Kaldı ki adamın niyeti kötü de olmayabilir senin bakış açından seni sevmediğini düşünebilirsin ama belki seninle derdi yoktur, üslubu falan öyledir.
Rahatsız olduysan konuşmalısın o terziyle..

Bir de o var demi? O şekilde yakayı ele veriyoruz. Ben o tarihlerde çay içiyorum maalesef masamda. Yani tüm gün bekleyemiyorum.

Bi de o meret var evet
Ben zaten çay hiç sevmem İpek, normalde de sadece kahvaltı da 1 bardak içerim
O dönemlerde de burda bişey pek yemem, yemem gerekirse de kendimi boş odaya kilitler top kek yer çıkarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…