Ramazan

Siz bu dine mensup değilken bile saygılısınız ne güzel
Aynı dinden insanlar da bu hoşgörüyü sağlasa çok güzel olur
Kastım yemek içmek değil zaten yense de canım çekmez
Ben oruç tutarken kendimi dünyanın 8.harikası sanmıyorum, tutmayana da lafım olmamıştır
Ama işyerinde bi kadın var bu konularda kendi tutmamasını geçtim nabız yokluyo
Herkese yapıyo hemde
Bi kere bana da dedi ay sen bi de oruçlu musun evet dedim sadece
Dedi ki zaten zayıfsın iyice halden düşecen ( samimiyetim yok selamlaşmak dışında, benim bünyemi düşündüğünü sanmıyorum ) boşuna aç kalıyorsunuz zaten dedi

İstesem bende asıl sen çok şişmişsin biraz oruç tutta hem zayıflarsın hem ibadet öğrenirsin derdim ama hiç gereği yok

Niyet önemli yani
Kimse kimseyi sorgulamadıkça yiyen yesin yemeyen yemesin Ramazanda..

Son düzenleme:
Benim yanımda bir şeyler yenilse canım çekmez ya da acıkmam; ama yine de oruç tutulan kişiye saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. (başka yenilecek bir yer yoksa tabiî ki yenilebilir.) Karşı esnaf komşumuzun başına gelen bir olayı paylaşmak istiyorum sizlerle; ramazan ayında Müslüman müşteriler gelmiş, oruçlu esnaf karşısında ne var ne yok yemişler. Yabancı müşteriler gelmiş ısrarla yemek yemeyi kabul etmemişler . Esnaf oruçlu diye. Sizinde bu düşünce de olmanıza sevindim; ama bazı arkadaşlarında yazdığı gibi kısa sürede atıştırabilirsiniz hiç mi uygun bir yer yok işyerinizde. (komşu esnafımız lokanta değil, müşterilerine yemek ısmarlamış.)

Son düzenleme:

yemeğe dışarı gidebilirsin.
ben şimdiden bu sene tutmayacağımı yedi düvele duyurdum. iş yerinde tutan olursa dışarı yemeğe giderim yemekhaneye falan.

Şahsen yanımda yemek yeseler ne laf söylerim ne de rahatsız olurum. Eğer oruç tutuyorsam kendime tutuyorum, başkalarını da tedirgin etmeye hakkım yok bu yüzden. Böyle şeymer orucun ruhuna aykırı bir kere.

Kendim tutumadığım günler regl olduğum belli olmasın diye çantaya meyve suyu, topkek falan koyuyorum arada atıyorum ağzıma. Yada işyerinde oruç tutmayan bayan bir arkadaş var, ondan otlanıyorum

Yemek yenmesi o kadar değilde şöyle buz gibi suyu kafaya dikeni izlemek baya bi yoruyodu beni ilk hamile ligimde ramazana denk gelmişti yemem gerekiyordu lokantaya falan giremedim gittim camide oturdum yedim tenha bi köşede
Yani benim fikrimce inanç yada rahatsizlik ne olursa olsun en güzeli ulu orta ggoze sokarak yememek.. Saygi duymak hurmet etmekte bi sevap vesilesidir

Korkuyorum derken?
Tutup sizi dovecek degiller herhalde.
Muslumanlar da tutmayabiliyorlar.
Ayrica mesela oruc tutmayanlar da tutanlara yazik degil mi bosuna ac kaliyorsunuz ya da ayy nasil dayaniyorsunuz, uf cok sikici vs gibi laflar edebiliyorlar.
Yani her kesimden cikiyor boyle ilginc insanlar.
Bir tek size, sizin dininize yapilmis seyler degil bunlar.
Rahatsiz olmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…