Ramazanda çocuklar sokaklarda !

Bizim burada sokaklar olmuş ćocuk yuvasi sabahtan aksama kadar kapı onundeler aksamdanda gece yarisina kadar ne ara yemek yiyip uyuyorlar bilemiyorum işin kötü yanı 3 4 yaslarinda cocuklarda var aralarinda başlarinda buyuk birileride yok

Bir de eşimin bu çocukların sadece gece dışarı Ramazan da çıkmasına dair bir teorisi var

Anne baba evde çocuk dışarıda kısıtlı zamanda değişik aktivite yapıyorlar galiba diyor zira Ramazan dışında yaz da olsa bu kadar geç saatte çocuk yok dışarıda
:sinirli::KK53: bu hiç aklıma gelmemişti

Bi parka gidip geliyoz aynı anda hepimiz banyoya giriyoruz sıcak dışarişi yıkanıp temizlenmeden çocuklar evin içine salmiyirum asla bu aileler napıyo bende merak ediyorum çocuklarda haklı tabi kış boyu okul ev hastalık ne yapsın yavrucaklar herkes kendi davasında haklı =)

yani gece çocuğu dışarı salmak çok mantıklı değil. bu devirde heryer sapık kötü niyetli olmuş. ama sizin yapacağınız bişey yok. ailelerinin düşünmesi lazım

Bizdede durum bu maalesef
Gece 12 e kadar top oynuyorlar üstüne bağırış gürültü
Zaten sıcak kapatamuoruz camlarıda
Tamam oynasın bunlar çocuk ama 12 e kadar da olmaz ki
Bi gün dayanamayıp cıngar çıkartcam

Off bizim burada da cok cocuk var. Daha da kotusu cocuklar normal konusmuyor bagiriyor. Hic normal halleri yok. Surekli gurultu patirti. Ya torpil patlatirlar ya asagidan analarina annneeeaaaaa diye bas bas bagirirlar. Anneleri de evladim bu saatte bagirma insanlar rahatsiz olur zili cal demez. Isim garibi sabahin korunden gece 2 lere kadar disarida bu cocuklar. Ne zaman yer icerler ne zaman yikanirlar ne zaman uyurlar. Annelerinin bunu dusundugunu sanmiyorum. Evde ayak altinda olmasin da.

Sen zannediyor musun hepsinin anneleri pencerede onlara bakıyor ? Nasılsa birinden biri görür diye saldım çayıra mevlam kayıra.Çocukların ne yeme ne yatma saatleri belli değil.Düzen disiplin sıfır,kural mural yok.Çocuklar kafalarına göre yaşayıp gidiyorlar.Sonra adı çocuk yetiştirmek oluyor işte.

Yeğenler sokaktaymış kardeşinle anlaşıp dönüsümlü baksanız olmuyor mu?
Küçükken ben de böyleydim ama biz küçük bir sokakta oturuyorduk araba maraba geçmezdi çok da güvenliydik. anneler babalar da apt önünde otururdu. Ama dediğin gibi haklısın ramazan insanın gününü birbirine katıyor uyku alt üst oluyor.
En azından 1 saat çıksın sonra geri gelsin laf dinlemez mi

Bir anne burda cocugun düzenini kişin düzeltmekten bahs ediyordu ki cok yalnis bisey. Bir cocugun düzeni ile oynanmamali.

En basit cocuk gün boyunca ögrendigi seyleri beyinde uykuda yer aliyor ve uyku hormonlari belli saatte salgilanir, gün isigida buna etki yapar.

Ve herkes kücüklügünden bahs eder ama annelerimiz bizi bilincli büyütmedi ki.
Uyku konusunda annem saat 10 yatağa kon derdi :)) eskiden pek imkan yoktu şimdiki gibi değil o yüzden bizim neslimizle şimdiki nesli karşılaştırmamak lazım. Uyku konusunda bende taviz vermem büyümesi öğrenmesi gelişmesi buna bağlı çünkü. Gece vakti yazın her günü sokakta oynayan çocuklara üzülüyorum

Uyku konusunda annem saat 10 yatağa kon derdi :)) eskiden pek imkan yoktu şimdiki gibi değil o yüzden bizim neslimizle şimdiki nesli karşılaştırmamak lazım. Uyku konusunda bende taviz vermem büyümesi öğrenmesi gelişmesi buna bağlı çünkü. Gece vakti yazın her günü sokakta oynayan çocuklara üzülüyorum

Haha, benim annem daha katiydi. Saat aksam 7'de yatakta olurduk. O saat 10 dedigin ancak 15-16 yaslarimda gördüm. :KK53:

Genel anlamda (birazda kk'ünü takip ederek) fark ediyorum ki Türkiyedeki cocuklarin cok gec uydugunu. Yani 2 yasindaki cocugun saat 11de uyumasi normal olarak kabul ediliyor. Hatta o yasta anne daha yeni düsünüyor acaba cocuga daha bir uyku düzeni lazimmi diye, ki bu cocugun dogdugu günden beri düsünülmesi lazim aslinda.

Ben su an bile cocugumun nerde yatacagini, nasil yatacagini düsünüyorum. Elbette pratikte farkli olup, evdeki hesap carsiya uyumayabilir, ancak en azindan düsünülmesi, üzerine okunulmasi lazim.

Ay benim cocugumun dağ basında (lafın gelisi) öyle bi ortamı olamayacak diye icim yanıyo bu dert olmamalııı:KK12:

Bende sadece bizim sokakta mi cocuklar gece 2 ye kadar disarda oynuyorlar diyordum ;)
Hastasi olan var sabah cok erken kalkani var bebekli olan var o sese tahammul etmek cok zor oluyo ki bizim sokakta en az 15 cocuk var anneleri ayri bi yerde muabbette ztn kimsenin yavrum uyayan vardir sessiz oynayin diyen yok...

İsin gurultu kismini gectimde cocuklara yazik bence..
Bir cocugun uyku saati olmaz mi ??

Beylikdüzü'ndeyken bir kadın vardı biz kafeyi sabah açarken (8:30) çocuklarını sokağa bırakır arkalarından da "akşam ezanında evdesiniz" diye bağırırdı. Çocuklar günde 12 saat sokakta, esnaf beslerdi acıyıp. Hep düşünüyorum o kadının o çocukları neden doğurduğunu ? Bizim burası ara sokak ve güvenli ama ne olursa olsun bu devirde çocuğun 12' de sokakta olması bence hiç sağlıklı değil. Keşke hepimiz müstakil ve bahçeli evlerde oturup çocuklarımıza özgürlük sunabilsek ama çok zor malesef.

Back
X