Ramazanda çocuklar sokaklarda !

Allah razı olsun
Bu konudan çok yorgunum
Bazen çok coşuyorlar uyarıyorum, bir de çemkiriyorlar çocuklar oynamasınmıııııı, çocuk düşmanımısınnnn
Biz de çocuk olduk ya, akşam ezanında alırdı annem içeri, kendini yırtsan 1 dk. işlemezdi, bir düzenimiz vardı, şimdi ne oldu böyle anlamıyorum, kimse kimseyi düşünmüyor

Bu gece sahura kalkamadık eşim kalkamadığı için bende kalkamadım.Sebebi ise karşı binada gece 2 ye kadar telefonla konuşan bir kadın .Eşim sesinden uyuyamamış kadının

Başlarında duran ev hanımı birileri yok mu çocukların, yakın komşuysanız sen de emanet etsen çocuğunu belli saate kadar oynasın sonra getirirsin eve.

Yani sen de haklısın çalışıyorsun yaz vakti geceler kısa ama çocuklar da haklı oynayacaklar stres atacaklar onlar da. Biz de çok kudururduk sokaklarda ayy nasıl güzeldi

ne şanslı bir nesilmişiz.bahçe içinde,küçücük gecekondularda yaşardık,yaz aylarında,geç saatlere kadar eve girmezdik.zaten ailelerimizde,yemekleri bahçede yerler,yatana kadar otururlardı.oğlumu da bu şartlarda büyüttüm çok şükür.

ama şimdi hepimiz,apartman dairelerine tıkıldık,binalar üstüme üstüme geliyor.hele yaz ayları hiç çekilmiyor buralarda.
çocuklar yine iyi.benim apartmanın önünde büyükler,üstelik başka memeleketli,konuştukları dil anlaşılmıyor.bağıra çağıra konuşuyorlar,gülüyorlar.ikiden ,üçten önce yatan yok.bir de sıcaklardan millet eve giremiyor.

işte bu yüzden,oğluma ev ararken,bahçeli,site içinde,sakin yerlerden arıyoruz.ileride çocuk büyütürken,rahat etsinler diye.

.cute'ciğim oğlunu sokaktan mahrum etme,o da çıksın oynasın.oturabildiğin kadar sen de otur.yeğenlerinin annelerine,babalarına emanet et.bir şekilde,yolunu bul.her akşam olmasa bile,arada çıksın.eşin müsait olursa,o ilgilensin,sen dinlen. çocuğa da yazık.

Al benden de o kadar.
Aynı mahallede oturduğumuzu falan düşündüm.
Bu gece sahura kadar çocuklar kapıdaydı.
5 yaşındaki çocuğun gece 1 de ne işi var bir türlü anlamıyorum. Annesi babası aramıyor sormuyor çocuklar bas bas bağırıyor.
3 de sahura kalkıyorum yalnızca 1 saat uyuyorum sahura kadar insaf yani.
Ergenlerde aynı şekilde son ses müzik dinlemeler bas bas bağırmalar sesli konuşmalar falan ben sinir krizi geçiriyorum her akşam..
Bir Allahın kuluda cama çıkıp gidin evinize gidin demiyor. Bir tek ben rahatsız oluyorum galiba.

Sizin açınızdan kötü ama böyle bir dönmde böyle bir güzellik yaşayabildikleri için o çocuklar adına mutlu oldum

Tabi canım ergenlerin ne işi var sokakta,müzikler,muhabbetler,kahkahalar...yok artık! Gidip 5 yaşındaki kardeşleriyle birlikte 9da sütlerini içip uyusunlar,evde oturup dantel işlesinler.Buradaki hepiniz o yaşlarda öyle yapıyordunuz değil mi?
Mahalleye gece olsun gündüz olsun saygılı davranmayı bilmeyen,birlikte yaşama görgüsünü öğrenmemiş insanlar ayrı,sizlerin çocukluğu gibi sokakta oynayabilen çocuk ayrı tutulmalı

Polisi cagirin bence
arayip anonim sikayette bulunun

Ocugun o saatte disarida tek basina olmasi dogru del tabiki. Bizler gece yarilarina kadar oynardik sokakata ama eskisi gibi degil malesef. Biz oynarken annelerimizde semaveri yakar sokakata cay cekirdek muhabbet ederleri. Simdi ramazan insanlarin cogu sahurunu yapip oyle uyuyor. Iftardan sonra sokaklar civil civil. Hep boyle olmustur, boyle de olacaktir. Cocugunuz kac yadinda bilmiyorum ama bence cok kucuk degilse eger surda kaldi 1 hafta 1 haftalik bir istisna yapabilirsiniz uyku saatlerinde.

Sonra anneler yakınmaya başlıyor çocuğum çok agresif çocuğum iştahsız çocuğum kabız

Bir anne burda cocugun düzenini kişin düzeltmekten bahs ediyordu ki cok yalnis bisey. Bir cocugun düzeni ile oynanmamali.

En basit cocuk gün boyunca ögrendigi seyleri beyinde uykuda yer aliyor ve uyku hormonlari belli saatte salgilanir, gün isigida buna etki yapar.

Ve herkes kücüklügünden bahs eder ama annelerimiz bizi bilincli büyütmedi ki.

Benim çocukluğum böyle geçti. İzmirde mayıs itibari ile akşam dışarı çıkmaya başlanır gece 12 de girerdik eve. Şimdide kızlarım annemle İzmire gidiyor. Akşam yemeğinden sonra gece parkına gidiyorlar yani öyle koymuşlar adını. Akşam üstü duş alıyorlar zaten parktan gelince de ellerini yüzlerini ayaklarını yıkıyorlar üst değiştirip doğru yatağa. İstanbuldaki evimiz buna müsait değil ama site içinde otursak yine aynı olurdu nede güzel olurdu.

Bir de eşimin bu çocukların sadece gece dışarı Ramazan da çıkmasına dair bir teorisi var

Anne baba evde çocuk dışarıda kısıtlı zamanda değişik aktivite yapıyorlar galiba diyor zira Ramazan dışında yaz da olsa bu kadar geç saatte çocuk yok dışarıda

Benim kardeşim de öyle. Babam bazen iner aşağıya bakar bazen balkondan izleriz. Ayrıca site içerisi falan değil cadde üzerinde oturuyoruz. Kardeşim gelince banyo da olur, sabah da babam işe gider.
Neye öfkeleniyorsunuz ki başkasının çocugu ister çıkartır ister banyo yapar ister yapmaz.

Bir an bu bizim komşu felan diyesim geldi!! Bende güya rahat edicem diye geldiğim benzer bir sitede aynı sorunları yaşıyorum gece 1 -2 en erken eve giriş saatleri ben çocuklara çok görmüyorum onlar daha küçük ailelerini anlamıyorum en küçüğü 4en büyüğü 14-15 yaşında çocuklar o saatte site dahi olsa dışarıda olmaları hiç hoş değil tam eğlenir oynar ama başkalarını rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok!! Ailelerin düşünmesi lazım benim çocuğum gece o saatte dışarı çıkamaz hele o yaştaki çocuk uyku saatinde ne münasebet!!site diye bu kadar rahat olunmaz hele bu devirde gece vakti insanın aklına bin tane şey gelir ben rahat edemem ama rahat edenler var ki çocuklar saatlerce dışarıda ve uyuyan varmı,belki hasta olan vardır gibi hassas düşünmek yerine nys insanlarda biraz saygı olsa keşke ama maalesef 24 saat güvenlik yok site bunlar hikaye yaşayanlarda saygı yoksa her yerde aynı sorun.....

Gece vakti çocukların dışarıda oynaması tam bir sorumsuzluk örneği
Ohh saldım cayıra Mevlam kayira
sanki gündüzleri çuvala girmiş
Allah korusun o curcuna da başlarına bir şey gelse
Bence bir kere çıkarırsanız hep ister önünü alamazsınız
mesela gündüz yorucu bir aktivite bulsanız gece dışarıda oynamaya hali kalmasa
bir de siz kendi akrabaları da bir şekilde uyarın kırmadan

Spor, kurs, etkinlik gibi yorulacağı bir yerlere verin çocuğunuzu. Gündüz enerjisini atar. Gece yorgunluktan hiçbir şeyi gözü görmez.
Sahura kadar süren gürültülerden nefret ederim. Bu sene biraz daha azaldı gibi bizim burada. Madem çocuklarını düşünüyorlar. Gece olması umurlarında değil. Gitsinler parklarda tepişsinler. Elalemin gürültüsünü çekmek zorunda mıyız? Çocuklar saygısız aileleri daha da saygısız.

Ya gerçekten bu konu da bende delirmek uzereyim. .Kızım uyucak çocuk kadın seslwrinden uyuyamiyor. Ses 2. Kata gelirmi geliyor hemde nasıl. Birde çocuk kaçırma olaylarının en çok yaşandığı illerden biri yani. Sabahtan akşama kadar dışarda oturup cen cen dedikodu. Ne biçim insan bunlar ya. Ne zaman.dışarı çıksam dışarıdalar evdeykende sesleri var zaten.

Çocuklar oynasın tamam da gecenin bi yarısı işe giden insanlar uykusuz kalmak mecburiyetinde de değil.

Geçen gece 12buçukta 2 yaşındaki oğlum dışarı çıkmak istedi. Kapının önüne çıkardım. Öyle gezindik hava aldık. Baktım insanlar camları açık uyuyor, çıt çıkarmadık. Benim çocuğum o saatte dışarıda olmak istedi diye komşumuz da uykudan uyanmak zorunda değil. Çocuksa benim çocuğum, elalem niye tahammül etmek zorunda kalsın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…