Ramazanda çocuklar sokaklarda !

Elbette cocuklar oynayacak, ancak saat 12-1'e kadar ne demek ya? Sirf tatil diye yada ramazan diye, cocuklarin ihtiyaclari degismiyor.

Cocuklarin düzen ve uykuya ihtiyaclari var. Hele 5 yasindaki minikler saat 8 dedinmi yataklarinda olmalilar. Hadi 9-10 yaslarininkini biraz kaymasina göz yumuyorsun, onlarda en son saat 10da uyumalari lazim.

Yoksa cocuklar ertesi gün ancak öglen uyanir ve bu uyuma hormanlarini ve hatta büyümelerini, ögrenmelerini etkiler.

gece 1 e kadar çocukların dışarda durrması gayet anormal bir durum bence...bizde sokakta büyüdük..akşam babam geldi mi eve girer yemek yerdik..haa hiç mi 11 e kadar oturmadık oturduk tabi ama yaşımız 15-16 falandı ee ozamanda sokakta bağırcak yaşı geçmiştik...

Kesinlikle site olması büyük fayda benim ve çocuk için. Tabi ki kafa dengi uyum sağladığın arkadaşlarda olmalı. Sizin orda iftar geç oluyor. Ben 9 da mutfakta işimi hallediyorum:) sonra hooop dışarı:)

Bu haftaki vardiyam böyle.
haftaya da 7.5 3.5 olucam muhtemelen
inşallah hayırlı olsun
ister ister onların enerjileri hiç bitmiyor.
ama sabah 9 da kalkacak biraz zprlanabilir
Bızımde 10.30 dan öglen 1 kadar camı bakalım nasıl olacak bugun kayıt yaptırcagız pazartesı baslayacaklar

işte sizinki bir tane imiş bizimkiler o saatte 8-10 tane oluyor en büyüğü 7 yaşında olan ve çığlık çığlığa koşturan

kendi evlerimizin önünde oynatmaya çalışsak da gidiyor ses

dur sus da dinlemiyorlar maalesef

bu sefer bizim yırtınmalarımız da ekleniyor çığlıklara

pazarlık yapıp çığlık atmayın diyoruz yarım saat geçmeden yine başlıyorlar

yukarıda da yazdım komşular bağıracak diye bekliyorum zira verecek bir cevabım da yok

kusura bakmayın dan öte

sen çocuğa güzelce anlat hatta eve girmeden görüyorsan küçük bir gofret sakız işte herhangi bir şey ile uyuyacağım, sessiz olur musun de annesinin söylemesinden daha etkili olur

Mantıklı

Bu çocukların uyku saati yok mu ya bende dün gece sinir olanlardanım uyuyan çocuğumu uyandırcaklardı nerdeyse. Düzen yok bişey yok yetişkin mi bu çocuklar gece 1lere kadar ayaktalar yazık ya

Sonra anneler yakınmaya başlıyor çocuğum çok agresif çocuğum iştahsız çocuğum kabız

Gece en en geç 23 30 da yatıyor benimki.
bu bazen 22 00,bazende 22 30 oluyor.
akşam 8 den sonra asla çocuğu dışarıda bırakmam
çıkacaksak da birlikte çıkarız
kimseyi rahatsız etmeden.
ne cesaret yaa o saatte gece sokakta çocuk.
Yolda bulmadım çocuğumu korkarım ben...
Çocukları da biraz korkmaya alıştırmalı.
Yoksa deli cesaretini aşılamak doğru değil

nefret ediyorum sokaklarda akşama kadar oynayan çocukların peşinde sokakta takılan dedikodu yapan kadınlardan.İşleri güçleri gelen geçeni göz hapsine almak akşama kadar oturup evdeki insanları sesleriyle rahatsız etmek.Malesef bizim evin bahçesi bunlarla dolu

Bizim sokaktada durum aynı. Küçücük çocuklar sahur vakti dışarda. Çokta gürültü yapıyorlar hadi çocuktur oyun oynamak ister elbet ama ben ailelerine şaşırıyorum nasıl bırakabilirler ya. İnsan gündüz vakti bile korkar malum son zamanlarda çocuk istismarcıları haberlerini bol bol duyuyoruz.

Son 3 yildir hamilelik ve emzirmelerden dolayi oruc tutamiyorum.Ramazan ayinin oruc tutmayan/tutamayanlar icin tam bir kabus olduguna kanaat getirdim.
Allah yardimcisi olsun tutanin da tutmayanin da..

Bizim orası da öyle, evimin önü orta halli bir cadde, herhangi bir güvenlik falan yok
Anneler sahura kadar kapının önünde lak lak yapıyor, çocuklarda oyun oynuyor
Ne salonda ne yatak odasında uyumanın imkanı yok
Kendileri öğlene kadar yatıyor, bizim gibi 6 da ayakta değiller
Saat 11 i buluyor yatmam, 2 de sahura kalkıyoruz, 3: 15 gibi tekrar yatıyorum, daldım dalıcam diyene kadar gecede ancak 3 saat uyuyabiliyorum ve şu mübarek günde diyorum ki Allah uykulara hasret bıraksın hepsini, sürüne sürüne çalışıyorum onlar lak lak yapacak diye, hoş bizim orada bütün yaz öyle geçiyor, çocuklara kızamıyorum aileleri sorumsuz.

Öyle bir sokakta oturdum ve nefret ettim.
Sorumsuz bencil insanlardan.
Çok şükür Rabbim nasip etti de aldım evimi taşındım kurtuldum.
Inşallah sizde kuetulursunuz.
Tok acın halinden ne anlar.
Onlarda bizim halimizden anlamıyor.
Sabah 6 da kalkmak ne bilirler mi acaba?

Bende aynen oyle
butun gun leyla gıbıyım
calıssam calısamıyorum gozlerım devrılıyor resmen
davulcu gecıyor cocuklar ıcerı gırıyor ben o saatte dısarı cıkcam benım kocam kızar ayol bırbırımıze gırerırz valla

Bizim de Bahçeli bir muhitte evimiz. Havalar sıcak. Cam açmadan uyunmuyor. İnsanlar sahura kadar oturuyor kahkaha gürültü uyunmuyor bir şey de denmiyor. Çalışanlara zor

Bizim burda da öyle. Bende kızımı uyutunca camı kapatıyorum sese kalkıyor çünkü... bu seferde oda yanıyor, huysuzlanıyor .. Bazı insanlar hiç ders almıyor...

İşte onlardan biri de benim ve bu durumdan da acayip rahatsızım

akşam 17.00 gibi evdeyim yemek pişirip yiyip akşam 18.00 olmadan dışarıdayım

hava kararana kadar

acayip de bunaldım

ama çocuklar birlikte oynamak istiyor

onların annesi orada otururken sen kendi çocuğunu tek gönderemiyorsun onların anneleri seninkine de göz kulak olmak zorunda kalmış gibi oluyor

ee onlar o köşede otururken sen karşı köşede tek başına eğrelti otu gibi oturamıyorsun mecburen oraya oturuyorsun

onlar kek börek şu bu getirince hep yiyip sen yapmasan olmuyor sen de yapıyorsun ve bir bakmışsın o ortamın içindesin

gündüz işte çalış gel yemek yap ye iç çocuğu oynat eve dön ve gece yine iş ile ilgili çalışmaya devam et

yani esasen boş falan da değilim ama çocuk için katlanıyorum

geçen bir ara aman neyse yakında büyüler bizi istemezler dedim biri ama biz sıkılırız evde yine oturalım dedi

kısaca bıktım ama çocuk büyüyünceye kadar katlanmaya devam edeceğim

seneye inmemeyi düşünüyorum ama benim eşim fazla pimpirikli o da yalnız gönderme çocuğu diyecek zira 10 dk inse hemen pencereye koşuyorrr

Yeğenlerim de sokakta demişsiniz dayısı/yengesi/teyzesi artık kimse sizin çocuğunuzu da onlara emanet etseniz?

Aynen öyle ev hanımı bile olsam eşim istemez o saatte sokakta kapı önünde olmamı
Yani yaz hava sıcak, insanlar otursun buna bir sözüm yok ama gece 2-3 nedir arkadaş
Sadece ramazanda değil okul açılana kadar böyle , Beylikdüzü'nde otururken site olmasına rağmen yine böyleydi, yaşımız belli bir yere geldi artık eskisi gibi 3-4 saat uyku ile bütün gün dayanamıyorum. İnsanlar çok düşüncesiz maalesef, kimseye ah etmem kolay kolay ama bunlara ediyorum, çünkü gerçekten çok sıkıntı çekiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…