Ramazanda çocuklar sokaklarda !

E iyi güzel de çalışanı var bebeklisi var. Hava sıcak camlar kapanmiyor malum. Ben çocukları 10 gibi uyutup 11 vb gibi yatiyorum sahura kadar ne uyuduysam o. En fazla 3 saat onda da çocuk seslerinden ve ufaklıktan uyana uyana. Sahurdan sonra zaten 1 saat belki ancak uyuyabiliyorum çocuğum erkenden ayakta çünkü. E gün içinde Leyla gibi dolasiyorum artık. Site de olsa nasıl gece vakti tek salıyorlar dışarı anlamıyorum. Biz akşam üzeri çıkıp bikac saat durup geliyoruz yetiyor. Bu çocuklar hep dışarda. Sürekli dışarı salmak da yanlış değil mi? Bilmiyorum ki ya çok terbiyesiz çocuklar var küfür dolu ağızları. Bu şekilde arkadaşlarla takılmasını istemiyorum. Çok üzülüyorum gordukce

Ama kiracı olduğum mahalle aynen böyleydi.sadece çocuklar değil ev hanımları da geceyarısına kadar otururdu.seslerinden uyuyamazdık ve sabah iş var.çok çok sinir bozucuydu nefret ettim ordan

Açıkçası ben sokaklarda bağırıp, çağırıp küfreden çocukları canlandırmadım gözümde. sanırım bir film seti gibi düşündüm.tabii haklısınız çingene gibi de bağrış çağırış hoş değil. ama ben her zaman ses olsun canlılık olsun isterim. yalnız kalma korkusundanmıdır acaba. bide hiç yaşamadımya sokak falan özlem ve merak da var tabii. şimdi koca kadın oldum kar yağsa kara tutmak gelmiyor içimden.

Giriş katta oturuyorsunuz galıba ne guzel
Bız yunanıstanlıyız canım sız peki?

bence çıkarın oğlunuzu. varsın banyo yapmasın. hiçbir şey olmaz. o mutlu olsun. bizler çıkardık . eve gelinc el ayak yıkanır tamam işte.
1 de mi girdiniz biraz atıştırıp yatın. zaten sahur gibi olur.
çocuk da haklı yani. tam dışarıda oynama vakti. bu kadar ağlatmaya değmez bence. ha bunu sabahın 6.30 da kalkmak zorunda olan bir anne olarak söylüyorum

Giriş katta oturuyorsunuz galıba ne guzel
Bız yunanıstanlıyız canım sız peki?

Giriş kat da denebilir 2.katta
altımda her yani açık daire var.yani arakat bizimkisi...
biz de Bulgaristan canım
bu arada oğullarımız aynı yaşta
Ama sen erken davranıp okula verdin.biz daha bu sene 1 e başlıycaz

Bizim binada da öyle :) çocuklar dışarda girş katta ki ailenin balkonu yok onlarda hem çayını dışarda içiyor hem çocuklara göz kulak oluyorlar kendilerinden de iki çocuk var. Biz genelde iftardan dönerken 11 gibi görüyoruz benim kız da istiyor tabi. Yarım saat kırk dakika bekliyorum oynadın diye sonra el yüz yıkama üst değişme ve yatış :) çok güzel uyuyor ama böyle yaptığımız günlerde. Bana çok fazla gelmiyor çocuk sesi ev arkaya bakıyor. Ama ben seviyorum açıkcası çocuklar sokak oyununa muhtaç resmen. Ama bizim kapımızın önü Demirle çevrili ve iki kat kadar merdivenle Yüksek sokağa. Sadece bizim apartmanın 7-8 çocuğu oynuyor.

Bulgaristanda var bızım cok on sokagımızda canım
E valla Allah kolaylık versın ben bu tempoda ona bırde test cozdurmeye nıyetlenıyorum ama henuz 1 haftada 2 gun yaptırabıldım

E valla Allah kolaylık versın ben bu tempoda ona bırde test cozdurmeye nıyetlenıyorum ama henuz 1 haftada 2 gun yaptırabıldım

Canım bende dikkati güçlendirme seti aldıö ama daha pek bakamadık.
e şimdi birde camiye gidiyor.
dili pek dönmüyor ama olsun
Bu hafta bende 3.5 11?5 . Çalıştığım için ders falan kaldı

aksam mı calısıyorsun ?
Bızımkıde bugun camıye kayıt olacak bakalım bu tempoda hala dısarı cıkmak ısteyecekmı
Hayırlı olsun ınsallah

Hangi yayınevini aldınız. Ben de almayı dusunuyorum da. Bir de miniyup setleri var tavsiye ederim dikkat geliştirme için süper .

Bizde de gece 11-12 de hala çocuk sesleri geliyor. Bide zile basiyorlar. Valla hiç ay canım ne tatlılar demiyorum. Gece 12 de sokakta çocuğun işi ne diyorum. Biz de oynardik tüm gün sokakta ama kimseyi rahatsız etmeden ve en gec 8 e kadar. Zaten 10 dedin mi uyurduk.

bizim sitede küçükler iftardan önce oynuyor

komşular kızacak diye diken üstündeyim

zira çığlık çığlığa tam iftar vakti çekilmiyorlardır sanırım

biz de onlarla oturuyoruz aşağıda 6-8 hatta 8.15 arası

yemekleri önceden hazırlıyorlar ya da arada çıkıp bakıp geliyorlar komşular biz oruç tutmuyoruz yemeğimizi yiyip iniyoruz herkes gidinceye kadar oynuyoruz

gece bir kere ortaokula gidenler çıkmıştı

11 gibi komşular bebekler uyuyor diye gönderdi onları

etraf sessiz olunca ses çok geliyor

geçen sene bir ara iftardan sonra çıkalım demişlerdi komşular

benim oğlan 9.15 de yattığı için o gece eğlencelerine katılamadı

arkadaşları sordu nerede diye uyuyor dedim

ama bizimkiler 11 olmadan döndüler evlerine çocukları uyutmaya vs

ben de arada iki bardak çay içtim onlarla

eskiden iftardan sonra yürüyüş vs yapıyordu insanlar bizim burada ama şimdi pek dışarıda kimse yok

galiba herkes yemekten sonra seriliyor

Benim çocukluğum öyle geçti yazın gece 1 e kadar oyun oynardık şimdikilerde hala sokakta top koşturuyor oğlum 2 yaşında seslerini duyduğu gibi başlıyor ağlamaya sokağa çıktı mı girmek de bilmiyor :) Bazen çıkarıyorum da henüz arkadaş kavramını çok idrak edemediği için fazla çıkartmıyoruz, biraz daha büyüsün çıksın oynasın yaşıtlarıyla gündüz uykusunu alır kışın da düzene girer modunda bakıyorum ben

aksam mı calısıyorsun ?
Bızımkıde bugun camıye kayıt olacak bakalım bu tempoda hala dısarı cıkmak ısteyecekmı
Hayırlı olsun ınsallah

Bu haftaki vardiyam böyle.
haftaya da 7.5 3.5 olucam muhtemelen
inşallah hayırlı olsun
ister ister onların enerjileri hiç bitmiyor.
ama sabah 9 da kalkacak biraz zprlanabilir

ayy durun ya

daha okul yeni kapandı

hadi kitap okusun yazmayı da unutmasın diye ne bileyim günlük, hikaye vs gibi bir şeyler yazabilir de test vs biraz oynasın sıkılsın da sonra çözülür

Ramazanda boyle sahur vakti cokgec olmadigindan calismayanlar sahuru yapip yatiyor gece 1 de disarisi kalabalik aslinda cok guzel ama insan yinede cocugu gec saatte disari cikarmak istemez

Ben gürültüden muzdaribim.. Saat 18'de işten eve gidiyorum. İftara kadar uyuyayım diyorum. Çocukların gürültüsü.! Hele alt komşumun çocugu tam bahcede bagırarak oynuyor. Kadın bir çıkıp da cocugunu uyarmıyor. Bir gün çıkıp bagıracam ama o zaman da "Çocuk bu, siz de çocuk oldunuz, ne cazgır karı vs " diyecekler.. Ya sabır diyorum ramazan günü..

Hangi yayınevini aldınız. Ben de almayı dusunuyorum da. Bir de miniyup setleri var tavsiye ederim dikkat geliştirme için süper .

Aaa bakalım ona da.
adeda yayıncılık
Doç.dr.Osman abalı
turuncu dışı
3 lü set
nette daha uygun
kitapçılarda bariz farkla pahalı

Aaa bakalım ona da.
adeda yayıncılık
Doç.dr.Osman abalı
turuncu dışı
3 lü set
nette daha uygun
kitapçılarda bariz farkla pahalı
Tamam benim baktıklarım öğretmen de tavsiye etti. Ben de alacağım inşallah. Seviyor benim ki de böyle şeyleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…