Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

dün iftara davetliydik.
terbiyeli köfteli çorba
karnıyarık
tavuk sote pilav
patates yanağında yoğurtlu havuç
yoğurtlu buğday salata çoban salata
kavun etimek tatlı çerez
buguün benim misafirim var
erişteli tavuk çorabsı
içli köfte
peynirli börek
kabak salatası
çoban salatası
kavun
pideli köfte kebabı
kadayıflı tavuk göğsü
kastamonu çekme helva

Afiyet olsunEllerinize sağlık Hayırlı iftarlar

Akşamki menümüzü resimledim.Mercimek çorbası,ızgara köfte ve yufkalı kadayıf.Kadayıf kuru olarak satılıyor.Şerbetini kaynatıp döktük.Evde yapmak isterseniz yufkaya sarıp dilim dilim kesip pişirebilirsiniz.

Hiç uğraşmadan hızlı bir şekilde çorba yapmak isterseniz üstte eklediğim mercimek çorbası tam size göre.3-4 kişilik çıkıyor bu tarifle.Fazla yapmak isterseniz çoğaltabirsiniz malzemeyi.

5 bardak su
Yarım bardak kırmızı mercimek
Bir tutam pirinç
3-4 diş sarımsak (Ezilmiş)
Yarım kaşık salça
Yarım kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane

Kaynayan suya tüm malzemeleri atın,pişirin o kadar.Yağı,salçayı falan yakmanıza gerek yok gayet de güzel oluyor.Koyu olursa biraz su ekleyebilirsiniz.

menüme yaprak sarmasıda ilave ettim az önce sardım pişior
çorbayı servis yaptıktan sonra küçük servis tabağına içli köfte sarma börek servis yapcam
kabak salata çoban salata kavun oratda olcak
en son da köfteli kebap servisi
sonra tatlı çay
iştahım açıldı galiba
hayrılı iftarlar herkese
yarında davetliyiz bakalaım onlar ne yapıcak

Yine harika görünüyorlarEllerinize sağlıkHayırlı iftarlar
Ben de yapıyorum böyle hatta bazen patates,havuçta rendeliyorum sonra rondoda çekiyorum çok güzel oluyor

Ellerinize sağlıkHayırlı iftarlar

Karnım açıktı

Yine harika görünüyorlarEllerinize sağlıkHayırlı iftarlar

Ben de yapıyorum böyle hatta bazen patates,havuçta rendeliyorum sonra rondoda çekiyorum çok güzel oluyor
Teşekkürler.

Evet öyle de güzel oluyor.Ama rondodan geçirilmeyince tadı daha da güzel oluyor gibi geliyor bana.

Menümü değiştiriyorumBenim kızlar böreklerin bir kısmını yedilerYemezler kalır diye ekleme yapmıyacaktım
Tavada soslu tavuk ve köfteli yayla çorbası yapacağım

Menümü değiştiriyorumBenim kızlar böreklerin bir kısmını yedilerYemezler kalır diye ekleme yapmıyacaktım
Tavada soslu tavuk ve köfteli yayla çorbası yapacağım

Tabi yerler öyle güzel börek yenmez afiyet bal seker olsun kızlarıma

Çoçuklarda olur öyle benim ufaklıkta 2 gündür haşlama et yiyor bende böyle oldum
Bu günde suyuna patates doradım pişirdim onuda yedi
MaşaallahBenim oğlum yine az çok her şeyden yiyor ama kızlar beni deli ediyorlarOndan sürekli değişik şeyler deneme çabasındayımBenim oğlumda mercimek çorbasını yemiyordu 1 aydır yiyor

MaşaallahBenim oğlum yine az çok her şeyden yiyor ama kızlar beni deli ediyorlarOndan sürekli değişik şeyler deneme çabasındayımBenim oğlumda mercimek çorbasını yemiyordu 1 aydır yiyor

Benim kızda çok seviyor merçimek çorbasını ama etle arası bek yok hata et köftesini sevimiyor benimde oğlum çok zayıf ve hareketli yemeğe oturuken tabağımı doldur der sonra en fazla 2 kaşık alır almaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…