Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

Yok komik olmaz aslında:26:Biri et köfte diğeri bulgur köftesi ikisi apayrı yemeklerFasulyede yakışırAma yanına yoğurtlu bir tarifte iyi olur

Yok komik olmaz aslında:26:Biri et köfte diğeri bulgur köftesi ikisi apayrı yemeklerFasulyede yakışırAma yanına yoğurtlu bir tarifte iyi olur

şöyle şekillendirdim kafamda annemlerin menüsünü, ekleme çıkarma yapar mısınız :)

tavuklu şehriye çorbası
güveçte köfte
garnitürlü pilav
közlenmiş patlıcan - kırmızı biber salatası (bu olunca taze fasülye gerekmez belki ama yarınki misafirden kalırsa koyarım yine de..)
yeşil salata
fellah köfte (inş yetiştirebilirim..)
kabak yada havuç tarator
ev yapımı şeftali suyu
güllaç

iyi midir?

Çok güzel canım Umarım yetiştirebilirsin kolay gelsin

Nevrestecim fellah köfteden kastım senin sarımsaklıı köfte..
yani yoğurdu ona dökmeyi düşünmedim... ayrıca yoğurtlu bi tarator yaparım diye düşündüm..
senin fellah köftesi tarifinin aynısı değil mi sarımsaklı köfte?
çok mu cıkıyor o tariften, ben kalmasını istemiyorum cok şöyle ortaya koyacak kadar olsa yeter.. ne dersin miktarları azaltayım mı?

Anladım canım
Fellah köfte(sarmısaklı köfte)
2 su bardağı bulgur
3-4 kaşık un
1 yumurta
Bence hamur için bu ölçü yeterli olur
Sosu ile falan 1 dolu yemek tabağı olur:44:Ama yok buda çok az olur o zaman
3 su bardağı bulgur
5-6 kaşık un
1 yumurta

tamam canım, teşekkür ederim..
1 gün önceden yapsam tadı kötü olur mu? sosunu yeneceği zaman döksem de köfteleri önceden pişirsem olur mu ne dersin?

tamam canım, teşekkür ederim..
1 gün önceden yapsam tadı kötü olur mu? sosunu yeneceği zaman döksem de köfteleri önceden pişirsem olur mu ne dersin?
Canım köfteleri 1 gün önceden hazırla kapalı bir kaba koy ama pişirmeErtesi gün iftara yakın çıkartıp haşla sosunu ekle hiç birşey olmuyorSosuda bir gün önceden yapıp hazır tutabilirsin

Canım köfteleri 1 gün önceden hazırla kapalı bir kaba koy ama pişirmeErtesi gün iftara yakın çıkartıp haşla sosunu ekle hiç birşey olmuyorSosuda bir gün önceden yapıp hazır tutabilirsin

bunu öğrendiğim iyi oldu teşekkürler canım..
bu arada yarınki misafirim de kesinleşti..

bu menü hakkında ne düşünüyorsun? taze fasülye ve kabak tarator uymaz mı? o olmazsa ne olabilir ?

Son düzenleme:
Taze fasulye yerine zeytinyağlı yaprak sarma veya dolma yapabilirsinBörek olabilir..

ay canıım çalışıyorum ya dolma - sarma yetiştiremem de börek yapayım olmazsa.. kararsız kaldım tamamen.. zaten yemek güveçte olduğu için garnitürlü olacak, sebze olmasa da olur ortda.. börek nasıl yapsam dersin?
ne kdr kararsızım değil mi, bugün topiği ben meşgul ettim

Anladım canım haklısın zor olurTepside sodalı börek yapabilirsinYok canım olur mu ne güzel sohbet edip,fikir alışverişi yapıyoruz

Anladım canım haklısın zor olurTepside sodalı börek yapabilirsinYok canım olur mu ne güzel sohbet edip,fikir alışverişi yapıyoruz

bugün anneme gidicez ya, kalan sarmalardan vericek
börekten kurtuldum, kabak tarator dereotlu.. sarma.. yeşil salata.. belki biraz da sigara böreği kızartırım ortaya çeşit olur..

Dün menümüzde
Tavuklu patates yemeği
Yoğurtlu domates soslu Fellah köfte
Çoban salatası
Baklava vardı

Bugün menümüzde
Hazır para para çorbası
Dolma biber
Domates soslu makarna
Cacık
Meyve soslu tavuk gögsü tatlısı

Herkese hayırlı iftarlar

Bizden bügün görümceme iftara davetliyiz erken gelip içli köfteye yardım etik gizli çekdiğim fotoyu size göstereyeyim

Son düzenleme:
İftarda un çorbası,patatesli içli köfte,yoğurtlu közlenmiş patlıcan Hayırlı iftarlar

Ellerinize sağlık
Eki Görüntüle 766996
Bizden bügün görümceme iftara davetliyiz erken gelip içli köfteye yardım etik gizli çekdiğim fotoyu size göstereyeyim

Ellerinize sağlık

bugun bizim iftar soframızda
kendi ellerimle yaptıgım tarhana ve o tarhanadan corba :)
et sote
sehriyeli pilav
salata
kendim yaptıgım yogurt
tatlı olarakta tulumba tatlısı
ve dondurma

bugün davetteydik menü şöyleydi
mercimek çorbası
patlıcan oturtma
pilav
tavuk
mantı
salata
karpuz
tatlı

bugun bizim iftar soframızda
kendi ellerimle yaptıgım tarhana ve o tarhanadan corba :)
et sote
sehriyeli pilav
salata
kendim yaptıgım yogurt
tatlı olarakta tulumba tatlısı
ve dondurma
Ellerine sağlık ablacımHayırlı sahurlar
bugün davetteydik menü şöyleydi
mercimek çorbası
patlıcan oturtma
pilav
tavuk
mantı
salata
karpuz
tatlı

Ellerine sağlık canımHayırlı sahurlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…