Ramazanda iftar ve sahur sofralarımız

Allah yardımcımız olsunYemedikleri zaman zor oluyor

Ay canım Allah kolaylık versin çok zor neden öyle yaptın

Ben ramazanda pek acıkmıyorum.Sadece hafif bir başağrısı var bugün.Gece yiyip yatınca çok kilo alıyorum.Annem de gözleme yaptı sacda.Yememek için kalkmadım.

bugün benim menüm

soğan dolması

cacık

hatay tava

pirinç pilavı

Herkese hayirli iftarlar.

Dunden beri bende tekrar niyetliyim. Bir kac yil olmustu kadir gecesinde hasta oluyordum. Bu sene oruclu olmak nasip olacak insaAllah onun heyecanini yasiyorum.

Babam da olabildigince iyi cok sukur..

Bu aksam esim pizza ismarlayalim dedi tamam dedim bende.

Sahur icin yemegim hazir corba yapicam bi tek.

InsaAllah eylulden itibaren yeni mutfagimda yeni yemekler yapmak nasip olur : )

Hayirli aksamlar.

Ben ramazanda pek acıkmıyorum.Sadece hafif bir başağrısı var bugün.Gece yiyip yatınca çok kilo alıyorum.Annem de gözleme yaptı sacda.Yememek için kalkmadım.
Sen de haklısınBen de kilo almayalım diye öyle şeyler yapmak istemiyorumNe yapalım Ramazan sonrası geri veririz
bugün benim menüm

soğan dolması

cacık

hatay tava

pirinç pilavı
Ellerinize sağlık hayırlı iftarlar
Canım hoşgeldin maşaallah baban iyiymiş çok şükür
İnşaallah yeni evinden yemek ve tariflerini bekliyoruz
Hayırlı iftarlar

bugün misafirlerim vardı ve menüm şöyleydi
mercimekli tarhana çorbası
sigara böregi
salata
mantı
güveç
kavurma
pilav
şekerpare
karpuz

darısı diger davetime inş.

Cumartesi iftar daveti verdim
6 yetişkin 4 çocuk toplam 10 kişiydik

Mercimek çorbası
Taze fasulye
Patlıcan kebabı
Bulgur pilavı
Çoban salatası
Yoğurtlu havuç
Patatesli börek
Sarma ( Ablam gelirken getirmişti )
Yaş pasta

Cuma akşamı misafirlerim vardı

2 yetişkin + 4 çocuk + 2 kişi bizdik

Süzme mercimek çorbası ( Sovrdan aldığım tarfler patates ve havuçu rendelerim sonra blendardan geçirdim güzel oldu sağolasın pampa)
Etli bezelye
Pilav
Tavuk ızgara
Yeşil salata
süzme yoğurtlu havuç salatası (cevizde koydum)
sarma ( annem sarıp göndermiş sağolsun)
Baklava + çay
Meyve ve dondurma

Daha önceki misafirimle menülerim birbirine benziyor ama gelen kişiler aynı değildi :)

Son düzenleme:
Ellerine sağlık canım
Ellerine sağlık canım

Dün akşamki yemeğimiz lazanya.

Cuma - ctesi - pazar... davetten davete koşan biz yorulmamış olsak gerek ki bugün yine annemdeyiz
Rulo köfte yapacakmış ana menü, ortaya da biber patlıcan kızartması yoğurtlu.. sucuklu kurufasülye.. domates çorbası... bildiklerim bunlar..
ben de çarşamba ablam ve annemleri alacaktım. benim de niyetimde kiremitte kaşarlı köfte yapmak vardı ortaya biber kızartacaktım ama ondan vazgeçtim artık.. pişti mi oluruz köfte - köfte

kiremitte köftenin yanına pilav.. ortada yeşil salatadan başka ne iyi gider kızlar, var mı bi fikriniz?

ha bu arada daha onay gelmemiş olsa da yarına da bi arkadaşları çağırdım, tek aile 4 kişi olcaz.. onlara da kiremitte kaşarlı tavuk sote düşünüyorum.. menü:

minik köfteli patatesli havuçlu terbiyeli çorba (nası uzun ad koydum ama )
güveçte tavuk sote
Pilav
Taze fasülye
Yoğurtlu kabak
Yeşil salata
Ev yapımı erik suyu
Tatlı olarak güllaç düşündüm, ama eşimin bi arkadşaı yaşpasta almış d.günü diye..hiç dokunmadık.. tatlı yapmicam.. onu vermeyi düşünüyorum...

Patates kızartması yada patates püresi,kabak tarator,közlenmiş yoğurtlu patlıcan,yoğurtlu etimek,mantı,çörekotlu soslu patates

Patates kızartması yada patates püresi,kabak tarator,közlenmiş yoğurtlu patlıcan,yoğurtlu etimek,mantı,çörekotlu soslu patates

köftelerin altına yanlarına fln küp doğradığım patateslerden eklemeyi düşünüyorum zaten.. köfteleri de misket gibi yapıp önceden biraz kızartıcam.. üzerine biber, domates sosu sarımsaklı.. pişmeye yakın da kaşar...
o yüzden patatesli tarifleri tercih etmedim ama kırmızı biber közlemesi düşündüm.. yanına da önceki günden yeşil fasülye kalır.. acaba fasülyeyi cıkarmayıp fellah köfte mi yapsam? ama hem ana menü hem ortadakiler köfte grubu.. komik mi olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…