• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Kilo Vermek Yada Kilomuzu Korumak İçin Neler Yapıyoruz Paylaşalım mı???

• Konu Sahibi Konu Sahibi MeDuSa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Geçen sene hiç kilo almamıştım ramazanda öyle pekte dikkat etmemiştim yemeklerime hatta sahurda normal yemek falan yiyodum ama tabi ramazandan önce 3ay sıkı spor yapmama bağlıydı galiba.
Bu ramazan 2kilo fazlalıkla başlicam bilmiyorum bakalım nolucak artık sahurda kahvaltı iftardada azar azar yemeyi düşünüyorum 2 kilo versem ne süper olur ya off :(

İyi akşamlar arkadaşlar,hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum,bu sıcaklarda Allah yardımcımız olsun...benimde hedefim ramazanda 2 -3 kilo vermek.Yazdıklarınızı okudum,beni de en çok korkutan susuzluk...Birde hergün 1 saat yürürdüm (45 dk yürüyüş+15 dk mekik)...Bakalım yarın denicem iftardan 1 saat önce yapıcam sporumu halim kalırsa....:bbo:Burada sizlerle paylaşım yapmak çok güzel..Ben sahur için 1 yağsız tost+1 bardak ayran+1 porsiyon meyve düşünüyorum...İftarı yarın yazarım....Çünkü bende bilmiyorum....:roflol:

dün ifatarda 1 kase çorab içtim 2 kaşık salata 2 bardak su
2 saat sonra karpuz yedim..
bilerek bu kadar az yemedim..midem almadı tıkandım hemen çorbayı içince

sahurdada yumrta yoğurt çok az peynir domates salatlık yedim 1 dilim ekmek 3 bardak su

Sahurda tutamadım kendimi yine :çok üzgünüm: Yediklerimi yazacağım yorum yapıp fikir verirseniz çok sevinirim.

4-5 dilim ekmek
1 adet haşlanmış yumurta
4 hurma
2 zeytin
( ama zeytinler büyüktü 4 bile diyebiliriz :1: )
1 dilim şeftali
3 bardak su

Şimdiden midem kazınıyor :)

aaa unutmuşum bir de 2 kibrit kutusu kadar peynir vardı:1:
Çok unutkanım kaydirigubbakcemile3 bir de bal vardı :utangac:

Son düzenleme:
akşam ezanı geç okunuyor arkadaşlar,o saatten sonra yiyeceğiz ve direk kilo mu yapacak yani ? mafoldumben

Ondan ben de korkuyorum :sinifsinif: İftarda pek birşey yemeyeyim diyorum çünkü kısa bir süre sonra uyuyacağım. Ne yapacağız???:uhm:

sahurda 1yumurta 1dilim ekmek peynir 1tanede çay içtim
sonra azcıkta karpuz soğuk soğuk iyi gitti

iftarada çorba salata yoğurt ve 2kaşık yemek yemeyi düşünüyorum ve bol su
inşallah bayrama kdar 5kilo veririm

sahura kalkmıyorum gece yiyilen ve üstüne yatılan yemekler beni çok huzursuz ediyo bu yüzden yemiyorum...

kızlar korkmayın ya ben 1 hafatadır tutuyorum çokta hafif yiyorum zaten su mideyi dolduruyor biraz.fazla yiyemiyor tıkanıyorsunuz..
çorba salata yerseniz kilo alacağınızı sanmam aksine verirsiniz..abartmadan yemek lazım.sahurda protein tercih edin.
hiçbirşey yemedende olmaz daha çok kilo alırsınız sonra

sahura kalkmıyorum gece yiyilen ve üstüne yatılan yemekler beni çok huzursuz ediyo bu yüzden yemiyorum...

babasız büyüdüm,bizim evde erkek olmadığından hiçbir zaman sahura kalkmadan oruç tuttum,ama 3 yıl önce ne kadar hatalı olduğumu rahatsızlanınca anladım,azcık peynır,hurma,domates belki bir yağsız tost,bir parça meyve sğlığın için çok ıyı olcaktır,çok az mıktarda..

zaten ıftarıda hafif yaşarsan sorun olmaz,geçen yıl ilk 15 gün buharda sebze,göğüs eti yedim iftarda..

arkadaslar bende ramazanda kilo almak değil kilo vermek istiyorum.bu yüzden boğazıma hakim olmalıyım=( özellikle iftarda.sahurda hurma yemek gün boyu kan şekerini düzenliyormuş.bende sahurda hurma, 1 kepçe corba,2 tane küçük muska böreği ,bir kaç dilim domates,4 zeytin cok az beyaz peynir yedim.bol su içtim.iftardada önce hurmayla başlamayı sonra corba içip namaz molası vermeyi düşünüyorum.namazdan sonrada azar azar diğer yemeklerden yerim.yeşil çay içmeyi ve 40 dk yürümeyi düşünüyorum

kızlar iftara 2bardak suyla başladım sonra 1kase çorba ve biraz fasulye, salata 1bardakta erik suyu ekmek hiç yemedim zaten iştahta yoktu yemekten 1saat sonra karbuz ve incir yedim sizler ne yediniz

2 bardak su,1 kepçe çorba,biraz cacık,2 kaşık taze fasülye..tıkandım kaldım valla yiyemedim başka.

Günaydın arkadaşlar,ben de böyle bir başlık arıyordum.Ben her ramazan kilo alırdım mutlaka çünkü hiç kısıtlamazdım kendimi..Bu ramazan tam diyetime denk geldi,10 kilo verdim 7 ayda yavaş yavaş,daha vermeye devam ederken ramazan geldi.Kilo vermeye devam etmek istiyorum.Eğer benim gibi vermek isteyenler varsa birbirimize destek olarak ilerlersek çok mutlu olurum,menülerimizi yazalım buraya mutlaka,hatamız varsa uyaralım..Biliyorum sporsuz kilo verilmez ama deneyeceğim en azından.

Dün iftarda 1 kase çorba,1 dolma yedim..1 saat sonra da 1 kase muhallebi yedim..Suyu hiç söylemeyeyim bile bidonla içtim neredeyse kaydirigubbakcemile3

Gece sahurda 2,5 krep le kahvaltı ettim,1 fincan 2 şekerli çayla.(Çayı yarısına kadar içebildim zaten.) Üstüne bir soda içtim,kesinlikle tavsiye ederim çok iyi geliyor.
Nasıl sizce kızlar,normal mi yoksa fazla mı?

Günaydın arkadaşlar,ben de böyle bir başlık arıyordum.Ben her ramazan kilo alırdım mutlaka çünkü hiç kısıtlamazdım kendimi..Bu ramazan tam diyetime denk geldi,10 kilo verdim 7 ayda yavaş yavaş,daha vermeye devam ederken ramazan geldi.Kilo vermeye devam etmek istiyorum.Eğer benim gibi vermek isteyenler varsa birbirimize destek olarak ilerlersek çok mutlu olurum,menülerimizi yazalım buraya mutlaka,hatamız varsa uyaralım..Biliyorum sporsuz kilo verilmez ama deneyeceğim en azından.

Dün iftarda 1 kase çorba,1 dolma yedim..1 saat sonra da 1 kase muhallebi yedim..Suyu hiç söylemeyeyim bile bidonla içtim neredeyse kaydirigubbakcemile3

Gece sahurda 2,5 krep le kahvaltı ettim,1 fincan 2 şekerli çayla.(Çayı yarısına kadar içebildim zaten.) Üstüne bir soda içtim,kesinlikle tavsiye ederim çok iyi geliyor.
Nasıl sizce kızlar,normal mi yoksa fazla mı?

bende vermek istiyorum..bakalım verebilecekiyim.
sahurda sadece krep yemişsin galiba..tavsiyem protein ağırlıklı beslen..hem karbonhidrattan daha tok tutar..

ben iftardan sonra tatlı yemiyorum yersem 1 meyve veya biraz karpuz.

geçen ramazan bahçemizdeki üzüm ve incirler olmuştu
iftara su ve meyveyle başlıyordum sonrada başka bi şey yemek zor oluyordu
üstelik bağırsaklarımda öyle bi çalışıyorduki içimde hiç bi şey kalmıyordu
vücudum bu tempoya alışana kadar ilk hafta 2 kilo vermiştim ve geri almadım
bu yılda iftarı meyve ve salata ikilisiyle yapmayı düşünüyorum

bi de sahurda bir bardak süt ve mutlaka yumurtalı besinler tüketeceğim
protein miktarını artırmat istiyorum

Herkes sahurda yumurta tüketin diyor ama ben sahurda yumurta yersem bütün gün mahvolurum..Ama süt olabilir..

Son düzenleme:
arkadaşlar ramazanda kilonuzu ne zaman ölçüyorsunuz, sabah ölçtüğümde sanki sahurda yediklerimin etkisiyle (özellikle çok su içtiğim için) fazla çıkıyor, gün içinde de sürekli değişiyor, en doğru sonuca ne zaman ulaşabilirim?

Ramazanda doğruya en yakın sonucu sanırım iftardan önce alabiliriz.Ben de sabah tartılınca fazla çıkıyorum nedense.Menülerini de yazarsan birbirimize fikir verebiliriz a.s

Ben bugün iftarda yarım kase çorba,2 dolma yedim.Sodamı içtim.Birazdan da elma sirkeli-ballı suyumu içip tatlı mı yerim. Tatlı yemesem iyi olur aslında ama insan şekerli bir şey istiyor bütün gün durunca bilmiyorumkismile Ama şerbetli değil,sütlü tatlı yiyorum,nispeten daha hafiftir herhalde..

Back
X