Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

Hos geldin Deryacigim, bizlerin menulerini inceleyerek fikir edinebilirsin. Sonra da tartilip guncel kilonu ve hergun yediklerini paylasman yeterli canim.
Spor olarak evde yapilabilecek bircok sey var. En yaygini leslie sansone ile evde yurumedir herhalde. Youtube'a yazarsan tum videolari cikar.

tamamdır canım inşallah içebilirim, ne kadar oruçlu da olsam.
etraftakiler oruçlu olunca çok kaçamak yapamayabilirim, ama denicem...

Canlarim ben bir yandan sizinle sohbet ederken bir yandan sutumu aldim, kaynattim =)
Simdi de hava biraz serinken pazara cikayim hem alisveris hem yuruyus yapmis olurum.
İyi ki varsiniz, bir ay sonra hafiflemeye daha hafif devam edecegiz insallah

Rica ederim canim
Ben tesekkur ederim sizlere. Hepimizin regl doneminde benzer durumlari olacak, birbirimizi motive edelim ki basariya ulasalim. Birbirimizi tanimiyoruz belki ama cok iyi anliyoruz, ne degisik bir durum degil mi

aynen canım
farklı yaşlar, farklı şehirler, farklı meslekler, belki farklı kültürler, görüşler...
ama ortak kaygılar, sıkıntılar...
birbirimize bağlanmalarımız da hep bundan işte...

Teşekkür ederim inşallah ise yarar aslında daha önce hiç diyet yapmadım bile diyebilirim :/

evet canım ya kansizligim var ayreten reglinin verdiği sikinti
canım bende ileri derece de kansizlik sorunu yaşıyorum ve maalesef ilaçlarını icmiyorum icmeyincede senin dedigin gibi yorgunluk bikkinlik usengeclik yasiyorum.sanki hiç kilo veremem gibi geliyor aşırı kilom olduğu için.sen nasıl iciyorsun ilaçlarını.biliyorsun bunlarda süt çay gibi yiyeceklerden 2 saat sonra alınıyor sabah ve akşam olmam üzere nasıl ayarliyorsun ayrıca nickini unuttum ama aile hekimi olan arkadasimda cevaplayabilir

Canlarim ben bir yandan sizinle sohbet ederken bir yandan sutumu aldim, kaynattim =)
Simdi de hava biraz serinken pazara cikayim hem alisveris hem yuruyus yapmis olurum.
Masallah hamarat hatunun hali başka oluyor
sende iyi ki varsın canım hepimiz iyi ki varız her ne kadar ben hala motive olamasamda

Seni okudukca hirslaniyom sakin motivasyonun kirilmasin

gamyoncu arkadaşım, gerçekten de ramazan ilaç kullanımı açısından sıkıntılı.
kansızlığın ileri derecedeyse günde iki kez ve aç kullanman gerekiyordur.
sahurdan yarım saat önce birini alabilirsin, diğerini de iftarda yemekle beraber alırsın. evet emilimi az olur ama hiç almamaktan iyidir.
gerçekten de çay, süt ve süt ürünleri ile emilimi azalır demirin, c vitamini ile de artar.
senin kafadan bi 6 ay tedavi alman gerek, ramazan sadece 1 ay, kör topal idare edeceksin artık...

aynen canım
farklı yaşlar, farklı şehirler, farklı meslekler, belki farklı kültürler, görüşler...
ama ortak kaygılar, sıkıntılar...
birbirimize bağlanmalarımız da hep bundan işte...
Kadin dayanişmasi boyle bir forumun olmasi cok guzel. Tam da dedigin gibi gerçekten canim.
Teşekkür ederim inşallah ise yarar aslında daha önce hiç diyet yapmadım bile diyebilirim :/
Rica ederim. Ramazanda genelde kilo alimi oluyor, geçen iki seneye kadar benim de öyle oluyordu ama abur cuburu kesince ve aşiri yemeyince alinmiyor. Bu sene de veririz insallah, guzel olur.
Tatlim ilaçlarimizi içmeliyiz. 2014 sonunda demirim 8e düşmüştü (normali 13ten başliyor), hayatimda bir daha o şekilde olmak istemiyorum. O yuzden duzenli olarak aile hekimime gidip kan veriyorum. Tedavi sonunda 64e yukselmişti, 3 ayda tekrar 22ye gerilemiş. Doktorumm diger degerlerime bakinca benimkinin her ay regl oldugumda fazla kan kaybina bagli olmasina bağladi cunku tam kan sayiminda obur degerlerim guzel.
O yuzden ben her ay adet gunum kadar ilac kullanicam bu mantiga gore. Zaten ayca kaya da aynisini onermisti trtde iyi fikir programinda. Kendi dr.um da aynisini onerince cok icime sindi.

Ulkemizde iki kadindan birinde kansizlik varmis. Bir de kan ilaclari kilo yapmaz. Ben gun aşiri demir ilaci içerken 10 kiloyu verdim. Ancak mide kazintisi yaptigi icin, ramazan disinda gece uyumadan alinirsa yemek yeme istegi oluşturma şansi kalmaz. Ramazanda ben sadece regl oldugumda kullanacagim, dr oyle dedigi icin.
Ama ramazan disinda, gece uyumadan alinirsa hem nispeten aç karna alinmiş oluyor hem de mide kazintisi hissi olamiyor cunku uyuyoruz

Sizde de halsizlik isteksizlik uyuklama eğilimi tatli yeme istegi belirgin duzeydeyse kan verip tum degerlerinize baktirin derim. Seker kolesterol hepsine bakilir. Bu kontrollerin duzenli yapilmasinda fayda var.

Kilo veremem gibi geliyor derken, sen once bir ay sabret, sonra o bir ayda verdigin kilo seni gaza getirecek motive edecek ve obur ay daha da istekle yapacaksin diyetini sporunu. Sonuc olarak da başari gelecek...

Seni okudukca hirslaniyom sakin motivasyonun kirilmasin
İnşallah canim. Bakalim ilk hafta nasil sonuclar alacagiz. Sizce suyu biraz kısıtlı iciyoruz diye ödem olur mu ya insallah olmaz. Elimizden geldigi kadar su iciyoruz, var ya sahura kadar bin kere lavaboya gittim.
Ayy hadi inşallahh iyi alışverişler canım
Sag ol kuzum

Ben de kullanıyorum ama günde 1 tane, inan o bile beni daha pozitif yapıyor

Valla bana süper geldi, bravo sana:)

Benim de kendime faydam yok valla 3 sene özelde kendimi hırpalayıp anlsiyete bozukluğu hastası oldum, danışanlarıma çare bulam çaresiz danışman:)) Ama kendime haksızlık etmiyim, ben kadınlar için konukevindeydim ve psikopat kocalarla uğraşıyofum şimdi kpss hazırlanıyorum, bi dahaki yıl aslında çift yıllar ama hedefim de yüksek, uzmanlıkta gözüm var
55 e düşersin, ama pat diye değil. Öyle de düşme zaten, zamanla olursa kalıcı olur

Masallah hamarat hatunun hali başka oluyor
sende iyi ki varsın canım hepimiz iyi ki varız her ne kadar ben hala motive olamasamda
Canim sen oruca baslayip iftar sahur duzeni kurunca daha iyi motive olursun diye dusunuyorum.

Canim insallah kariyer hedeflerine ulasirsin.
Yakin akrabamiz psikolog. O da bir semtte belediyede kadinlarin dertlerini dinliyor ama kendi psikolojisi cok bozuldu. Ne zor işmiş gercekten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…