- Emoji Skoru
- 9
- Puanlar
- 288
Merhaba kızlar 30 kilo vermiş bir antrenör olarak artık hem instagramda (daily.fitbites) hem de burada aktif olmaya karar verdim :) bu yola çıktığımda 84 kiloydum şu an 58 kiloyum. Kilo vereli çok uzun zaman oldu sürekli al ver yaptım fakat artık tam olarak yağdan kilo verip sarkmaları elimden geldiğince toparlamaya karar verdim :)
Ramazanda yemek saatleri düzenli olduğu için başlangıç için güzel bir zamanlama olduğunu düşünüyorum. Bu yolda benimle olan var mı ?
Burada yaptığımız sporları beslenme örneklerimizi paylaşırsak motive oluruz diye düşünüyorum. İnstagram'da hem iftar hem sahur için beslenme önerileri ve spor önerileri paylaşıyor olacağım beni takip etmek isterseniz: daily.fitbites
Genel beslenme düzenim şu şekilde olacak : Bir kepçe çorba, herhangi bir protein kaynağı (tavuk, balık veya et) yanına karbonhidrat kaynağı (pirinç, makarna), yağ kaynağı olarak zaten yemekleri pişirirken içine çok az zeytinyağı katarak pişireceğim ve tabiki de lif alımı için bol salata !! Ben salatanın içine yağ atmıyorum limon ve tuz benim için yeterli oluyor. Sahur için ise 50 gr yulaf, 3 yumurta (sadece birisinin sarısı), yeşillik olarak düşünüyorum. Aralarda canım tatlı çektiğinde yulaflı tarifler yapacağım protein açığını kapatmak için ise yulaflı tatlının üzerine protein tozu ile sos yapıcam
. Kendi vücudumun kaç gram protein, karbonhidrat ve yağ miktarına ihtiyacı olduğunu bildiğim için burada kabaca hesaplamada bulundum lütfen siz bunun için internetten hesaplama yapın (ağırsağlam'ın internet sitesinde hesaplamalar mevcut)
Ramazanda uyku düzeni değişeceği için ödem tutmak çok olası tartıdan ziyade görüntüye ve temiz beslenmeye odaklanın, Ramazan ruhunun tabiki de tadını çıkaralım ama bu demek değil ki her gün börek ve şerbetli tatlılar yiyelim :)
İftardan önce pilates yapıp bazı günler de bisiklet sürmeyi düşünüyorum zamanla düzeni oturtmaya çalışacağım. Herkese şimdiden hayırlı ramazanlar
Ramazanda yemek saatleri düzenli olduğu için başlangıç için güzel bir zamanlama olduğunu düşünüyorum. Bu yolda benimle olan var mı ?
Genel beslenme düzenim şu şekilde olacak : Bir kepçe çorba, herhangi bir protein kaynağı (tavuk, balık veya et) yanına karbonhidrat kaynağı (pirinç, makarna), yağ kaynağı olarak zaten yemekleri pişirirken içine çok az zeytinyağı katarak pişireceğim ve tabiki de lif alımı için bol salata !! Ben salatanın içine yağ atmıyorum limon ve tuz benim için yeterli oluyor. Sahur için ise 50 gr yulaf, 3 yumurta (sadece birisinin sarısı), yeşillik olarak düşünüyorum. Aralarda canım tatlı çektiğinde yulaflı tarifler yapacağım protein açığını kapatmak için ise yulaflı tatlının üzerine protein tozu ile sos yapıcam
. Kendi vücudumun kaç gram protein, karbonhidrat ve yağ miktarına ihtiyacı olduğunu bildiğim için burada kabaca hesaplamada bulundum lütfen siz bunun için internetten hesaplama yapın (ağırsağlam'ın internet sitesinde hesaplamalar mevcut)Ramazanda uyku düzeni değişeceği için ödem tutmak çok olası tartıdan ziyade görüntüye ve temiz beslenmeye odaklanın, Ramazan ruhunun tabiki de tadını çıkaralım ama bu demek değil ki her gün börek ve şerbetli tatlılar yiyelim :)
İftardan önce pilates yapıp bazı günler de bisiklet sürmeyi düşünüyorum zamanla düzeni oturtmaya çalışacağım. Herkese şimdiden hayırlı ramazanlar