• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda spor ve beslenme

tubaklnc

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
9
Puanlar
288
Merhaba kızlar 30 kilo vermiş bir antrenör olarak artık hem instagramda (daily.fitbites) hem de burada aktif olmaya karar verdim :) bu yola çıktığımda 84 kiloydum şu an 58 kiloyum. Kilo vereli çok uzun zaman oldu sürekli al ver yaptım fakat artık tam olarak yağdan kilo verip sarkmaları elimden geldiğince toparlamaya karar verdim :)
Ramazanda yemek saatleri düzenli olduğu için başlangıç için güzel bir zamanlama olduğunu düşünüyorum. Bu yolda benimle olan var mı ? :kk77: Burada yaptığımız sporları beslenme örneklerimizi paylaşırsak motive oluruz diye düşünüyorum. İnstagram'da hem iftar hem sahur için beslenme önerileri ve spor önerileri paylaşıyor olacağım beni takip etmek isterseniz: daily.fitbites

Genel beslenme düzenim şu şekilde olacak : Bir kepçe çorba, herhangi bir protein kaynağı (tavuk, balık veya et) yanına karbonhidrat kaynağı (pirinç, makarna), yağ kaynağı olarak zaten yemekleri pişirirken içine çok az zeytinyağı katarak pişireceğim ve tabiki de lif alımı için bol salata !! Ben salatanın içine yağ atmıyorum limon ve tuz benim için yeterli oluyor. Sahur için ise 50 gr yulaf, 3 yumurta (sadece birisinin sarısı), yeşillik olarak düşünüyorum. Aralarda canım tatlı çektiğinde yulaflı tarifler yapacağım protein açığını kapatmak için ise yulaflı tatlının üzerine protein tozu ile sos yapıcam :dondurma: . Kendi vücudumun kaç gram protein, karbonhidrat ve yağ miktarına ihtiyacı olduğunu bildiğim için burada kabaca hesaplamada bulundum lütfen siz bunun için internetten hesaplama yapın (ağırsağlam'ın internet sitesinde hesaplamalar mevcut)

Ramazanda uyku düzeni değişeceği için ödem tutmak çok olası tartıdan ziyade görüntüye ve temiz beslenmeye odaklanın, Ramazan ruhunun tabiki de tadını çıkaralım ama bu demek değil ki her gün börek ve şerbetli tatlılar yiyelim :)

İftardan önce pilates yapıp bazı günler de bisiklet sürmeyi düşünüyorum zamanla düzeni oturtmaya çalışacağım. Herkese şimdiden hayırlı ramazanlar :KK200:

Ay bende katılmak isterim sürekli kılom degişiyor bir veriyom bir alıyom motivasyona ihtiyacımız var diye düşünüyorum asırı kiloluyum doğumdan sonra çok aldım kilo strese bağlı olarak asırı yiyorum durmam lazım eski halımi çok özledim...

Ay bende katılmak isterim sürekli kılom degişiyor bir veriyom bir alıyom motivasyona ihtiyacımız var diye düşünüyorum asırı kiloluyum doğumdan sonra çok aldım kilo strese bağlı olarak asırı yiyorum durmam lazım eski halımi çok özledim...
O zaman birlikte başlayalım 🥹 Ramazan olmasaydı instagramda 90 günlük bir seri başlatacaktım, Ramazan hepimiz için alışma dönemi olsun kilo veremesek bile koruma dönemi olsun ve sporla toparlanmaya başlayalım 🙏🏼 ilk kilo verdiğim dönem beslenmeye hiç dikkat etmeden verdim ve vücudumda sarkıklar oluştu şimdi hem beslenmeye hem spora dikkat ediyorum eğitimini de alınca sporun önemini daha fazla anladım 🥹

Ramazanda çok fazla ağırlık çalışmayacağım evimde Reformer da olduğu için hem mat pilates hem de aletli pilates yapıcam. Yemeklerim genelde çorba, tavuk, pilav ve salata tarzında oluştuğu için tavukları porsiyonlayıp soslayıp buzluğa attım. Sporumu da birkaç gün iftardan önce yapmaya çalışacağım dayanıklılığıma ve sürdürülebilirliğine bağlı olarak bakıcam 😂

Bugün adetimin son günü olduğu için oruç tutamadım henüz 🥹

Sürecimi instagramdan da takip edip bana destek olmak isterseniz 🥹 daily.fitbites , hem tarifler hem de spor önerileri paylaşmaya başladım 🫶🏻

Bu alışma sürecinde şekeri ve basit karbonhidratı hayatımızdan çıkarsak yeter, çıkaramıyorsak da azaltmak bile bir başlangıç ben ilk diyet yaptığım dönemlerde Ayça Kaya’nın bir diyetini uyguluyordum orada ara öğün olarak haftada iki gün 40 gr tatlı hakkı vardı sadece çikolatalı gofret yerdim o kadar tatmin ediyordu ki beni sonraki günler hiç tatlı çekmiyordu canım her şey biraz da kafada bitiyor gerçekten çünkü insanlara yasak deyince içinde bir korku oluşuyor.

Mesela şu an gerçekten son kez tam yağdan kilo vereceğim için basit şekeri hayatımdan tam anlamıyla çıkardım ama kendime sürekli ara öğün olarak ya pirinç unundan ya da yulaftan tatlılar yapıyorum şeker olarak şu an stevia kullanmayı uygun görüyorum kendimde 🌝 Bim’in şekersiz çikolatası harika kesinlikle öneririm

Her sağlıklı beslenen çok iyi kilo veremiyor onun da bir ayarı var kadınların kesinlikle hormon sağlığı için sağlıklı yağ alması lazım ama bu demek değil ki sabah kahvaltısında yarım avokado yesin, günlük max 30-35 gram yağ idealdir. Bu da gün içindeki enerji harcamanıza bağlı olarak yine değişir. Haftada iki üç gün çeyrek avokado onun haricinde gün içinde 10 badem, 2-3 ceviz, 10 gr chia tohumunu beslenmenize eklemeniz lazım ben genelde sabahları yulaflı omlet yiyorum 1 çay kaşığı keten tohumunu mutlaka ekliyorum, pişirirken çok az zeytinyağı kullanıyorum en büyük hata yemekleri pişirme yönteminde yağ ayarsızlığı 😄

İlk sahurumun menüsü bu şekilde olacak 🥹🥹 3 yumurta (1 tam 2 beyazı) 50 gram yulaf, 1 çay kaşığı keten tohumunu karıştırıp az yağlı bir tavada pişirdim. Yanına havuç, kırmızı pancar, marul ve küp küp doğranmış şekilde beyaz peynir ekledim ve bolca su inşallah 🥹 Herkese şimdiden hayırlı sahurlar 🙏🏼

Eklentiler

• IMG_9134.webp
    IMG_9134.webp
    44,1 KB · Görüntüleme: 42
Yemeğe cok dikkat edemem (cok uğraşıp da sağlıklı seyler hazırlayıp tüketemem) ama iyi bir sporla göbeği toparlamaya ihtiyacim var eskiden beri. 🙂
57 kiloyum ben de. Yıllardır 52'ye düşmeyi istiyorum. Kilo kontrolü deneyimlerim hep yarım kaldı. Spor ve fiziksel aktivite örneklerinize bakarim ara sıra 💐

Yemeğe cok dikkat edemem (cok uğraşıp da sağlıklı seyler hazırlayıp tüketemem) ama iyi bir sporla göbeği toparlamaya ihtiyacim var eskiden beri. 🙂
57 kiloyum ben de. Yıllardır 52'ye düşmeyi istiyorum. Kilo kontrolü deneyimlerim hep yarım kaldı. Spor ve fiziksel aktivite örneklerinize bakarim ara sıra 💐
Ben de ilk kilo verdiğim dönem sadece spora odaklanıp beslenmeyi çok önemsemedim ama bu işin %70i beslenme o olmazsa inanın spor hiçbir şey kalıyor yanında 🥹 günlük protein alımınızı eksik etmeyin fazla karbonhidrat ve şeker tüketmeyin yeter 🙏🏼 elimden geldiğince hem yaptığın sporları hem de spor önerisi paylaşıcam 🫶🏻

İftar öncesi minik bir pilates akışı yaptım. İftar menüsü olarak bir kepçe tarhana çorbası yanında tavuk sote ve pilav yiyeceğim 🤭
Yemekten sonra yürüyüşe çıkmayı planlıyorum 💪🏻

Eklentiler

• 20BCB112-CB67-4754-9DB6-9AA23DCD25FD.webp
    20BCB112-CB67-4754-9DB6-9AA23DCD25FD.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 48
Devv bir pirinç unlu ve protein tozlu tatlı yapmıştım yarısını yedim 🤭 pirinç ununu sürekli yiyemiyorum bende şişkinlik yaratıyor ama canım çektikçe ara sıra yapıyorum 😋

Eklentiler

• IMG_0836.webp
    IMG_0836.webp
    29 KB · Görüntüleme: 29
Sahurum bu şekilde ( 3 yumurta biri tam diğerleri beyaz, keten tohumu ve 50 gram yulaf) bir de omletin üzerine labne sürdüm 😋 sahuru genelde bu saatlerde yapıyorum sonra sonsuz içebildiğim kadar su içip yatıyorum 😄 hayırlı sahurlar 🙏🏼

Eklentiler

• IMG_0956.webp
    IMG_0956.webp
    35,7 KB · Görüntüleme: 20
Bugunün iftarı yine dün ile aynıydı: çorba, tavuk ve pilav . Yanına şekersiz içeceklerden tüketiyorum eğer bilmeyeniniz varsa nazo markasının içecekleri şekersiz 😍 Sonrasında spora gittim güzel bir kalça bacak yaptım özlemişim

Eve gelince de kahveyle bu tatlıyı tükettim. Altında yulaf unu ve sütle yaptığım muhallebi üzerinde ise limonlu cheecakeli protein tozu ve fıstık ezmesiyle bitter çikolata. Süt ve gluten ciddi anlamda dokunuyor bana maalesef onun için yulafı genelde su ile pişiriyorum ya da evde kendi yaptığım badem sütünü kullanıyorum

Eklentiler

• IMG_0989.webp
    IMG_0989.webp
    43,4 KB · Görüntüleme: 19
Bugünün iftarı 1 kepçe çorba, tavuk köftesi, pilav ve salataydıı. Sonrasında güzel bir pilates yaptım 45 dk 🤭

Eklentiler

• IMG_1086.webp
    IMG_1086.webp
    13,9 KB · Görüntüleme: 19
Sahur 🤍

Eklentiler

• IMG_1095.webp
    IMG_1095.webp
    41,3 KB · Görüntüleme: 23
kimse cevap vermediği için pek yazasım gelmiyor ama ben hala spora ve elimden geldiğince temiz beslenmeye devam ediyorum, misafir geldikçe biraz dengem şaştı ama o da 2-3 kere 🧿

Bayramdan sonra yaz için harika bir 3 aylık challenge yapacağım o zamana kadar burada yazdıklarımı gören olursa birlikte uygularız belki hem ev hem de spor salonu için program 🫶🏻 5-6 kilo verme hedefim var ama asıl istediğim daha fazla sıkılaşma özellikle kalça ve bacak bölgesinde, bu da güzel bir beslenme, kardiyo ve doğru antrenmanla oluyor hep beraber deneyip göreceğiz 🥹

Eklentiler

• IMG_1785.webp
    IMG_1785.webp
    26 KB · Görüntüleme: 21
Back
X