RAPOR ALACAĞIM İŞ YERİNE NE SÖYLEYEBİLİRİM

Belki açık yazamıyor çevresinden tanıyan çıkar diye. Sadece işyerindekiler değil mesele yani.
Neden size ispat etmek için kimliğini açık etme riskini alsın ki?
Hak vermiyorsanız vermiyorsunuzdur. Bu kadar yargılama neden?

Mesajlarimi okursaniz ben hic yargilamadim israrla söylemek istemeyince haksiz yere rapor almak istedigini ve tepki almak istemedigi algisi olusturdu bizde.
Ha kimliginin ortaya cikma endisesi varsa da konuya yazabilir sebeplerini bu yüzden aciklayamiyorum diye.

Genelde her konuya yaziyoruz aciklama yaparsaniz yardimci olabiliriz diye yanilmiyorsam?

en güzeli böbrek taşı taş düşürüyorum dersin.
kimse sormaz bunu :):)

Valla hasta olmadan rapor alanları yadırgamıyorum artık, çünkü bazı işyerleri insanı öyle zor duruma sokuyor ki insanlar baskıdan ve sürekli takip edilmekten her şeyi yapabiliyorlar . Bizim işyerinde 5 dk geç kaldın diyelim onlar bile günlük yazılıp toplanıp yıllık izninden düşülüyor. Peki bu durumda çalışan insan acil bir işi olduğunda hakkı olan yıllık izni için bile sorguya maruz kalıyorsa bence alabiliyorsa rapor da alabilir.Bu arada fıtık başlangıcı diyebilirsin ,fizik tedaviden alcaksan raporu mesela ben her yıl düzenli olarak(menisküs var diz kapağımda) bağlarımı zedelerim ters hareketten dolayı ve çok ciddi agrı yapar ,azcık topallarsın.

Aynen ben de artık bazı konularda etik değil laflarına gülüyorum.

Memuru full özlük haklarıyla donatıp, özel sektör çalışanının 3.sınıf insan muamelesi görmesine neden olursan insanlar da böyle malesef etik olmayan yollara başvururlar.. Sonra da vay efendim nasıl yalan söylersin?

Ben özel sektör çalışanıyım. Bebeğimi 4 buçuk aylıkken bırakıp çalışmaya başladım. Ki 2 aylık ücretsiz izin kullandım işten çıkarılma riskine rağmen. Yoksa 2 buçuk aylıkken bırakmak zorunda kalacaktım.
Ama Temmuz 2016 da doğum yapan memur arkadaşlarım 2018 Ekim'de işe dönecekler??
Hak mı adalet mi bu?

Memuru full özlük haklarıyla donatıp, özel sektör çalışanının 3.sınıf insan muamelesi görmesine neden olursan insanlar da böyle malesef etik olmayan yollara başvururlar.. Sonra da vay efendim nasıl yalan söylersin?

Ben özel sektör çalışanıyım. Bebeğimi 4 buçuk aylıkken bırakıp çalışmaya başladım. Ki 2 aylık ücretsiz izin kullandım işten çıkarılma riskine rağmen. Yoksa 2 buçuk aylıkken bırakmak zorunda kalacaktım.
Hak mı adalet mi bu?

İşte aslında sadece özel ve memur diye de ayırmamak lazım ben memurum doğumdan sonra 3 ay 3 haftalıkken bebeğim işe döndün baktım ki insanlar rapor alıyor sürekli ben yapmadım vicdanım öyle sızladı ki ben niye yapmadım diye sonra dedim ki ben hakkı hukuku yanlış anlamışım heralde 10.yılım memurlukta hala bazıları gibi yapamıyorum ve benim kurum bu konuda dediğim gibi gerçekten çok sıkı giriş, çıkış ,izin, rapor her şey kontrol ediliyor ve savunma alınıyor.

Hak mı adalet mi bu?

bir memur olarak 4,5 aylıkken oğlum işe başladım. ha ücretsiz izni derseniz herkes alamıyor onu zaten.
durumu yerinde olanların tercihi.
bir de memur olmak ya da özel sektörde çalışmak tercih meselesi.
mesela geçen gün biri diyor ki memleketimde kadro açılmıyor nasıl atanayım!
ben memleketimde 16 saat uzak resmen sınırda bir ile atandım. çünkü tercih ettim. özel bana uygun değildi. yani ben özelde yapamadım.

Tüp bebek yapacağım için alıyorum raporu bi öncesinde iş yerindekiler öğrendi ve herkese duyurdular çünkü çok boş boğaz ve düşüncesizler.. herkes bana gelip hayırlı olsun vs.. diyordu ama tutmadı bebek ve ben günlerce ortada ruh gibi dolandım şu anda başka bir doktor buldum ve ondan rapor alacağım ama iş yerindekiler yine öyle insanlar ki bunu bile didik didik edecekler bu yüzden inandırıcı olmam lazım anladınız mı şimdi ??
Bunu başta yazsaydınız birşey kaybetmezdiniz.
Tepki verenler haklıydı
Boş yere çıkıştınız.

İlla bel fıtıgı olmak zorunda degil yolda giderken bilegimi burkmuşum, başlar zedelenmiş Dr üstüne basma dinlen dedi, alçıya alındı dersin :) ama sakın dışarıda Karşılaşma ihtimalin varsa yapma rezil olursun:)

İlla bel fıtıgı olmak zorunda degil yolda giderken bilegimi burkmuşum, başlar zedelenmiş Dr üstüne basma dinlen dedi, alçıya alındı dersin :) ama sakın dışarıda Karşılaşma ihtimalin varsa yapma rezil olursun:)
Bu sürede dışarıya çıkmayacağım zaten :)

Abim karnım ağrıyor diye beni acile götürüp iş yerini arayıp kardeşim havale geçiriyor onunla ilgilenmem gerekiyor 5 gün gelemeyeceğim deyip kapamıştı. Sizin için de havale geçirebilirim. :halay:

Ve umarım gönlünüze göre olur her şey.

Omurga eğriliği çok ağrı yapar. Skoyloz başlangıcı derseniz kimse ne ispat isteyebilir ne açıklama
Yada rüzgardan tutuldu diyin, on gün sizi göreceklermi ?
Skolyoz için hamile halimle bile 5 günlük rapor alamadım. Gerçi Dr kaynaklı ama skolyoz ileri derece değilse kimse inanmıyor. Benimki orta derecelerde bir de..

Skolyoz için hamile halimle bile 5 günlük rapor alamadım. Gerçi Dr kaynaklı ama skolyoz ileri derece değilse kimse inanmıyor. Benimki orta derecelerde bir de..

Ben ciddi omurga sorunları yaşadım, aklıma ilk gelen o oldu. Dr tanıdık diye dedim, çok ciddi bir durum olduğunu söylüyor, dışarıdan anlaşılması da zor.
Ben çok zor bir dönemde ciddi ve tıp tarihine geçebilecek bir hastayken rapor alamayıp yıllık izinle halletmiştim. Durumu herkese anlattım, ama olmadı olmadı herkesin eli kolu bağlıydı. Yoksa duruma en başından karşıyım ama zordayım diyor.

Belim tutuldu yuruyemedim bile kocam koluma girdi hastaneye bile zorla gittim falan deseniz. Fitik falan olunca seninde fitik vardi muhabbetleri donecek sonra gerek yok bence

Ben ciddi omurga sorunları yaşadım, aklıma ilk gelen o oldu. Dr tanıdık diye dedim, çok ciddi bir durum olduğunu söylüyor, dışarıdan anlaşılması da zor.
Ben çok zor bir dönemde ciddi ve tıp tarihine geçebilecek bir hastayken rapor alamayıp yıllık izinle halletmiştim. Durumu herkese anlattım, ama olmadı olmadı herkesin eli kolu bağlıydı. Yoksa duruma en başından karşıyım ama zordayım diyor.
Yani skolyozla rapor alabilen hiç duymadım bu zamana kadar benim ciddi olarak derdim hamilelik+skolyozdu ama verilmiyor yani. Hani iş yeri inansın istiyor ya inanmazlar diyorum. Yoksa bence gayet normal bı neden rapor için.

Gulay123 Gulay123 detaylı anlatmayın. İşyerindekilerle de samimi değilsiniz belli ki. Belimde sıkıntı var fizik tedavi göreceğim diyin. Hatta eşiniz desin. Siz gitmeyin raporu vermeye. Detaylı soran olursa da "siz de ne meraklıymışsınız benim belime x hanım/bey" diyin geçin gitsin. Eğer detay verirseniz yakalanma olasılığı artar. Umarım güzel sonuçlanır:nazar:

Valla ne dersin naparsın bilmiyorum ama ben inanılmaz derecede hastayken, işler yoğun ve denetleme öncesindeyken iş arkadaşım yalandan 2 hafta rapor aldı. Beddua etmedim ama ağladım ağrımdan sızımdan işleri yetiştirememekten... ailesiyle tatile çıktı. Ne mi oldu, ailecek hastalanıp 2 haftayı hastanede geçirdiler. İlahi adalet dedim. Yalan yere alacaksanız, dürüst olun 2 hafta ücretsiz izin isteyin. Kul hakkına girmemiş olursunuz.

Tüp bebek yapacağım için alıyorum raporu bi öncesinde iş yerindekiler öğrendi ve herkese duyurdular çünkü çok boş boğaz ve düşüncesizler.. herkes bana gelip hayırlı olsun vs.. diyordu ama tutmadı bebek ve ben günlerce ortada ruh gibi dolandım şu anda başka bir doktor buldum ve ondan rapor alacağım ama iş yerindekiler yine öyle insanlar ki bunu bile didik didik edecekler bu yüzden inandırıcı olmam lazım anladınız mı şimdi ??
Allah tamamına erdirir inşallah evlat isteyen herkesin olsun :anneadayı::emir_bebek:

Arkadaşım atar yapacağına baştan böyle bişey yapacağız o yüzden inandırıcı bi rapor almam lazım yazsaydiniz ya
O yuzden üstünüze kimse gelmezdi herkes daha çok fikir verirdi

Fıtık başlangıcı varmış belimde ilerlemesin diye fizik tedavi verdi doktorum dersin geçer gider.

Valla ne dersin naparsın bilmiyorum ama ben inanılmaz derecede hastayken, işler yoğun ve denetleme öncesindeyken iş arkadaşım yalandan 2 hafta rapor aldı. Beddua etmedim ama ağladım ağrımdan sızımdan işleri yetiştirememekten... ailesiyle tatile çıktı. Ne mi oldu, ailecek hastalanıp 2 haftayı hastanede geçirdiler. İlahi adalet dedim. Yalan yere alacaksanız, dürüst olun 2 hafta ücretsiz izin isteyin. Kul hakkına girmemiş olursunuz.
Hala konuyu olumadan yorum yapan

O kadarına gerek yok aslında ilkinde 5 gün almıştım iş yerindekiler daha fazla benim yükümü çekmesin diye ama hata etmişim onları düşünmekle bu sefer düşünmeyeceğim
ne dersin bilemiyorum ama 10 gün boyunca yatma arkadaşım... ayrıca o boşboğazlara da 2 güzel kelam etsen inan sesleri kesiliyor.... pazar yerinde durup durup bebek yok mu diyen hatta bak kaç yaşındasın sonra çok ararsın diye akıl da vermeye çalışan ablaya, istersen regl takvimimi de vereyim de kocamla ne zaman ne şekilde sevişceğime de sen karar ver abla dedim :) daha da bi şey demedi, yada biri e artık bebek de yapın diyince, ben yeterince sevişiyom ama yeterli değil, Allah kısmet etcek demiştim ertesi gün özür dilemeye geldi.... sizi üzenleri sizi üzdüklerini belli değil....

hayırlısı olsun, inşallah son olur.... lütfen bu süreçte kadın programları izlemeyin :) hızlı olmayan adımlarla en azından en içinde yürüyün, ve mümkün mertebe rahat olun, şu an bile çok gerginsiniz... rahatlamaya çalışın....

ne dersin bilemiyorum ama 10 gün boyunca yatma arkadaşım... ayrıca o boşboğazlara da 2 güzel kelam etsen inan sesleri kesiliyor.... pazar yerinde durup durup bebek yok mu diyen hatta bak kaç yaşındasın sonra çok ararsın diye akıl da vermeye çalışan ablaya, istersen regl takvimimi de vereyim de kocamla ne zaman ne şekilde sevişceğime de sen karar ver abla dedim :) daha da bi şey demedi, yada biri e artık bebek de yapın diyince, ben yeterince sevişiyom ama yeterli değil, Allah kısmet etcek demiştim ertesi gün özür dilemeye geldi.... sizi üzenleri sizi üzdüklerini belli değil....

hayırlısı olsun, inşallah son olur.... lütfen bu süreçte kadın programları izlemeyin :) hızlı olmayan adımlarla en azından en içinde yürüyün, ve mümkün mertebe rahat olun, şu an bile çok gerginsiniz... rahatlamaya çalışın....
Gerçekten çok gerginim daha adet olmadım inşallah rahatlarım o zamana kadar

Back
X