Reddedilme Psikolojisi

Biti Zdrava

Allah'ın İzniyle Atanacağım İnşallah
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
2.262
1.932
133
29
Merhaba, aslında çok önceden reddedilmiştim sevdiğim erkek tarafından ancak yine de konuşmaya devam ettik. Defalarca sorguladım acaba kendime olan saygımı yitiriyor muyum diye. Konu uzun olmasın diye özetleyerek yazıyorum. Dün de bir şeyden aldığım cesaretle kendisine bir daha açıldım. Ancak böyle devam edemeyeceğimi söyledim. Arkadaşlar kendime olan saygımı yitirmiş ve ona karşı gün geçtikçe daha da rezil olur hale gelmiştim. İki mesajıma da hiçbir cevap vermedi bende daha fazla yazmadım. Stalk hastalığımdan kurtulmak için bütün sosyal medya hesaplarımı dondurdum ama hala içim acıyor. Tanıdıkça hoşlanırsın diye tavsiyelerde bulunan o kişi konu bana gelince hoşlantım yok diyor. Bugün dersim yarın da lisede stajım var ama ben hiçbir şekilde kafamı toparlayamıyorum. Dertleşecek kimsem de yok. İnsan tamam da olsa bir cevap yazamaz mı...

Merhaba, aslında çok önceden reddedilmiştim sevdiğim erkek tarafından ancak yine de konuşmaya devam ettik.
yanlışı tamamen burada yapmışsın.
sen onu arkadaş olarak görmüyorsun ki açılmışsın o da seni sevgili gibi görmediği için reddetmiş.
yani ikinizin birbirine bakış açısı tamamen zıt.
işte tam da bu noktada konuşmaya devam etmemeliydin. devam edince insanın içinde umut yeşeriyor. ve en çok acı veren de bu umut. kim bilir neyden cesaret aldın da tekrar açıldın? bişeyden umutlandın belli ki.
şu an cevap vermeme nedeni %9000 ihtimalle daha önce hayır dediği için.
ulan ben kıza zaten hayır demişim tekrar aynı şeyi soruyor, cevabını bildiği şeyi yine soruyor diye düşünmüştür.
hoşlantısı yokmuş işte o da ne yapsın, keşke o seninle arasına mesafe koysaydı belki çok genç ve böyle yapması gerektiğini bilmiyor.
seni reddettiği için gözünde büyütüyorsun onu, başka bir açıklaması yok.
hiç stalk yapmamak için sosyal medyanı falan kapama. bu kişiyi tamamen hayatından sil, her yerden sil engelle ve devam et hayatına.

Bence söylemişsin olmuş bitmiş sosyal medyanı dondurmana gerek yok engelle gitsin hayatından cevap vermeyi bile beceremeyen hödükmüş işte
Sürekli ne yaptığına bakıyordum işin kötüsü kadınları da stalklıyordum o yüzden dondurdum. İnsan kısa da olsa bir iki kelime yazamaz mı anlayamıyorum. Asla ısrarcı olmadım.

Sürekli ne yaptığına bakıyordum işin kötüsü kadınları da stalklıyordum o yüzden dondurdum. İnsan kısa da olsa bir iki kelime yazamaz mı anlayamıyorum. Asla ısrarcı olmadım.
İnsan değilmiş işte boşver gitsin çünkü bu saatten sonra olmaz

Evet ben orda cahillik ettim belki olur diye uğraştım ama boş yere uğraşmışım. 30 yaşında kendisi.

Birinin duygularını değiştiremezsiniz. Yapacak bi şey yok . Reddedilmek normal bir şey . Şuan mutsuz olmanız da çok normal.

Elde edememe psikolojisi bu. Size karşılık verse, bir süre sonra büyük ihtimalle "bumuymuş" diyeceksiniz.

Cevap vermez tabii. Bir yerlerini çok kaldırmışsiniz. Ama şöyle bir şey var, sizden en ufak bir etkilenme olsaydı, hayır demezdi. Sizi sevgili olarak kesinlikle düşünmüyor demek ki. Hesaplarınızı açın ve o yokmuş gibi yaşayın.

Cevap vermemesi, tamam yazmamasi bana cok normal geldi. Size soyleyecek olunlu bir seyi yok, olumsuz bir sey yazmamak icin cevap yazmamis. Tamam ne demek bu durumda, zaten tamam yazacagina yzmasin daha iyi, ne kadar saygisiz bir cevap olurdu oyle yazsa.
Iyi yapmissiniz sosyal medya hesaplarini dondurarak. Kafanizi baska seylerle mesgul etmeye calisin. Bu konudan uzaklasmaya calisin. Elvet uzulecek, dusuneceksiniz ama kendinize dar etmeyin. Cikip biraz yuruyun, birileri ile cay icmeye gidin, baska seyler yapmaya calisin.

İlk reddedilmenizden sonra adam size umut verecek bir davranışta bulundu mu? Muhtemelen hayır. Neyden cesaret alarak tekrar açıldınız? Adamın hiç suçu yok.

Evet çok değer verdim. Anlamıyorum ki böyle çirkin nasıl olabildim. Şu an sağlıklı düşünemiyorum pek ve sürekli kendimi suçluyorum.

Şu an mecbur derse gideceğim. Hiç içimden gelmiyor belki dışarı çıkmak iki insan yüzü görmek iyi gelir.

Evet çok değer verdim. Anlamıyorum ki böyle çirkin nasıl olabildim. Şu an sağlıklı düşünemiyorum pek ve sürekli kendimi suçluyorum.
Niye o kadar değer verdiniz ki? Size değer verene verin değer. Reddettiyse, keyfi bilir. Bu sizi cirkin, sevilmeye layık olmayan, tercih edilmeyen biri yapmaz. Kaldı ki, çok özel, güzel, kafa dengi, anlayisli bir insan olabilirsiniz ama onun aradığı başka bir şey demek ki. Kendinizi yıpratmayi bırakın değmeyen insanlar için.

kesinlikle elde edememe. kesinlikle. sende olmayan gözüne hoş geliyor aslında bundan ibaret. ulaşamadıkça büyüyor yani. büyütmemek lazım.

Bunu her insanda yapıyorsanız sıkıntılı bir durum. Olan olmuş ama sürekli kendime saygı falan fistan demeyin. Kendini seven , sayan insan böyle düşünmez.

Eğer ki gereken ilgiyi gösterdiysen; ilk bosluğa düştüğü an soluğu sende alacak. Su an cevap vermese de. Bu nedenle de senin kafandan atman gerekiyor , kendini yorma hic .

Bir kez açılmışsınız adam reddetmiş. Size hiçbir şekilde ümit vermediği halde tekrar açılmışsınız, neyine cevap versin bunun adam? Bi kez reddetmiş zaten, tekrar tekrar aynı şeyleri konuşmanın ne anlamı var?

Tekrar açılmadım hatta görüşmemizin doğru olmayacağını söyledim ancak sonraki haftalarda kendisi istedi tabi bende gittim. Ondan cesaret aldım galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…