Reddedilme Psikolojisi

Tekrar açılmadım hatta görüşmemizin doğru olmayacağını söyledim ancak sonraki haftalarda kendisi istedi tabi bende gittim. Ondan cesaret aldım galiba.
bu erkekler çok fena. yapıp yapıp sonra olayı sen kendi kendine gelin güvey olmuşsun, kafanda kurmuşsun'a çevirmeye bayılıyorlar. mesela bana biri açılsa, neyim olursa olsun eğer hayır demişsem karşılığı yoksa kesinlikle arama mesafe koyarım. mecbur kalmadıkça asla görüşmem. hep de böyle yaptım. çünkü karşıdaki insan her hareketimden bir anlam çıkarır, umutlanır bilirim. paylaştığım şarkıdan tut da tek bir sözüme varana kadar. bilirim yani. değil yanıma gelmesi, gitmesi. sohbet etmem bile gereksiz olur. bak işte sen de bir şeyden cesaret alıp yeniden açılmışsın, cevaba bile tenezzül etmemiş. şimdi bu şerefsizlik değil de nedir biri bana söylesin. egolarını tatmin ediyorlar ediyorlar, mesele derinleşince vın turizm.

Şuan aynı durumu yaşıyoruz , reddedilmek insanı daha da hırslı, takıntılı biri yapıyor engel olamıyorum kendime fake hesaplardan izliyorum, WhatsApp takip programı falan resmen beynim çatlıyor kendime işkence yapiyorum , kapattım tüm hesapları , takıp programını sildim İnşallah bir daha açmicam çok yoruldum kendimden sizde kendinize bunu yapmayın .

Şuan aynı durumu yaşıyoruz , reddedilmek insanı daha da hırslı, takıntılı biri yapıyor engel olamıyorum kendime fake hesaplardan izliyorum, WhatsApp takip programı falan resmen beynim çatlıyor kendime işkence yapiyorum , kapattım tüm hesapları , takıp programını sildim İnşallah bir daha açmicam çok yoruldum kendimden sizde kendinize bunu yapmayın .
yaptıkların fazlasıyla abartılı, insanın merak etmesi bi yere kadar normal ama takip programı hele de whatsapp için falan bunlar ileri derecede sorunlu davranışlar. ben sırf reddettim diye birinin whatsappıma kadar izlemesini istemezdim. kaldı ki whatsapptan takip etmek programsız yapıldığında bile insanı deli eden bişey emin ol. dertsiz başına dert açar yani. bağımlılık oluyor bi de ben de zor kurtulmuştum whatsapp takibinden. ki programsız yani aklıma geldikçe online mı diye bakardım. benimki eski flörtümdü. reddeden insan çirkinleşsin senin gözünde. koktuğunu falan düşün boşver. üstelik bişey yaşamış olsan daha kötü olurdu. ayrılınca genelde iyi şeyler gelir mesela akla. benim aklıma hep o sarılmalar, onun yanındaki huzurlu hallerim geliyor, o duyguları geri istiyordum. ama bunları yaşamadığım birini unutmak benim için her zaman daha kolay oldu. şöyle düşün yani hiç senin olmamış biriyse cidden kaybedecek bişeyin yok. tabii ben bunları karşılıksız bir aşkın içindesin diye düşünerek yazdım. ama diğer türlü de olsa çok farketmez ya. sana iyi gelmeyen hiçbir şeyi tutma yani.

Duyguları o kadar yüksek yaşıyoruz ki aslında karşıdaki kişinin verdiği mesajları algılayamıyoruz. Kendi kafamızda bahaneler üretiyoruz. Açılayım deyip yazıyoruz reddedilince de belki sonrasında hisseder diye yine kendimizi kandırıyoruz. Açılıp şansınızı denemişsiniz. Artık bahaneler üretmeyin ve sonucu kabul edip yolunuza devam edin. Sosyal medya hesaplarınızı kapatmanız bir şeyi değiştirmeyecek aklınızda tuttuktan sonra. Artık gelse de bitti, demedikçe unutmanız ve yola devam etmeniz mümkün değil. Çünkü bu sefer de gelecek umuduyla kandırmış olacaksınız kendinizi.

yaptıkların fazlasıyla abartılı, insanın merak etmesi bi yere kadar normal ama takip programı hele de whatsapp için falan bunlar ileri derecede sorunlu davranışlar. ben sırf reddettim diye birinin whatsappıma kadar izlemesini istemezdim. kaldı ki whatsapptan takip etmek programsız yapıldığında bile insanı deli eden bişey emin ol. dertsiz başına dert açar yani. bağımlılık oluyor bi de ben de zor kurtulmuştum whatsapp takibinden. ki programsız yani aklıma geldikçe online mı diye bakardım. benimki eski flörtümdü. reddeden insan çirkinleşsin senin gözünde. koktuğunu falan düşün boşver. üstelik bişey yaşamış olsan daha kötü olurdu. ayrılınca genelde iyi şeyler gelir mesela akla. benim aklıma hep o sarılmalar, onun yanındaki huzurlu hallerim geliyor, o duyguları geri istiyordum. ama bunları yaşamadığım birini unutmak benim için her zaman daha kolay oldu. şöyle düşün yani hiç senin olmamış biriyse cidden kaybedecek bişeyin yok. tabii ben bunları karşılıksız bir aşkın içindesin diye düşünerek yazdım. ama diğer türlü de olsa çok farketmez ya. sana iyi gelmeyen hiçbir şeyi tutma yani
Haklısınız , malesef ben eski eşimi takip ediyorum kendimden utanıyorum artık .

Sosyal medyanı hiççç dondurmana gerek yok. Aç gitsin hayatından çıkar bence kişiyi de. Ben lisede reddedilmiştim önce ağladım, üzüldüm sonra unuttum. İnan biri reddedince herkes reddetmeyecek. Sen de yine açılacaksın sana açılanlar da olcak.

reddedilmek kadar normal bir sey yok, bunu once kabul etmeniz lazim.

aslinda reddedilmek de tek tarafli degil,
sen ona uyacaksin, o sana uyacak da, ancak o sekilde saglikli bir iliski yasanacak.

yani aslinda reddedilmek gayet de hayirli bir sey olmus oluyor.
bunu boyle gorup sayfayi kapatmak gerekir.

bu erkekler çok fena. yapıp yapıp sonra olayı sen kendi kendine gelin güvey olmuşsun, kafanda kurmuşsun'a çevirmeye bayılıyorlar. mesela bana biri açılsa, neyim olursa olsun eğer hayır demişsem karşılığı yoksa kesinlikle arama mesafe koyarım. mecbur kalmadıkça asla görüşmem. hep de böyle yaptım. çünkü karşıdaki insan her hareketimden bir anlam çıkarır, umutlanır bilirim. paylaştığım şarkıdan tut da tek bir sözüme varana kadar. bilirim yani. değil yanıma gelmesi, gitmesi. sohbet etmem bile gereksiz olur. bak işte sen de bir şeyden cesaret alıp yeniden açılmışsın, cevaba bile tenezzül etmemiş. şimdi bu şerefsizlik değil de nedir biri bana söylesin. egolarını tatmin ediyorlar ediyorlar, mesele derinleşince vın turizm.
İlk başta aramız çok iyiydi. Eğer cesaret almasam zaten görüşmezdim dediğiniz gibi. Öyle maslesef kaınlara diyorlar ama kendileri daha beter.

Sosyal medyanı hiççç dondurmana gerek yok. Aç gitsin hayatından çıkar bence kişiyi de. Ben lisede reddedilmiştim önce ağladım, üzüldüm sonra unuttum. İnan biri reddedince herkes reddetmeyecek. Sen de yine açılacaksın sana açılanlar da olcak.
Ben hep reddediliyorum maslesef. İki kişiye açıldım ikisi de reddetti.

Cevap yazmadı düşünüyor kafasını topluyor demeyin sakin. Erkek milleti hoşlandığı kadına anında yaklaşır cvp yazar. Sizi istemiyor bunu algılayın ve defolsun deyin!

Ben hep reddediliyorum maslesef. İki kişiye açıldım ikisi de reddetti.
İkiden bişey olmaz ya ben de 7-8 falan sandım. Belki de mesajları sinyalleri yorumlama kısmında takılıyor olabilirsin. Gerçekten karşıdakinin de senden hoşlandığına dair önemli sinyaller almadan açılmak eli boş dönmeye sebep oluyor. Aslında kadının açılması erkeğe çekici gelmiyor olabilir. Bunlar avcı ruhlu çünkü. Biraz peşinde koşmayı severler zor kadınları severler. Biraz burnu havada, umursamaz ve kendi değerinin farkında gezmek lazım arzulanan biri olmak için. Öyle çok ilgi göstermek, duyguları fazla belli etmek erkekler için o sihri bozuyor bence. Eğer ortada itiraf edilmemiş karşılıklı bir hoşlanma varsa sen bir kadın olarak ona açılmak yerine onun sana açılmasını sağlayabilirsin. Bunun üzerine kitaplar videolar vs var izle istersen.

daha once reddetmıs yıne de sızı kırmamak ıcın arkadaslıga devam etmıs yıne adım atmıssınız bu sefer kotu olmamak ıcın susmus
sessız kalması bana normal geldı

reddetme korkusunuda soyle anlayamıyorum reddetmemek ıcın evet mı desın ınsanlar ? bu cok korkunc olmaz mı herkes bırbırıne tamam demek zorunda kalacak ortalık karısır . ınsan hoslandıgı kısıye tamam der demek kı sıze sevgılı gozuyle bakamayacak sırf gorusmus olmak takılmak ıcın de konusmak ıstemıyor ne guzel ıste . en azından karsınızda ne ıstedıgını bılen bırı varmıs
bırıne ılgı duyuyorsam o benden hoslanmıyorsa hayır demeyecek de ne dıyecek bu cok normal degıl mı ? o olmazsa baska bırı olacaktır elbet dunyada tek ınsan o degıl kı . sıze teklıf eden herkese evet dıyemezsınız sonucta? sız de hayır demıyor musunuz ? bunlar normal seyler bu kadar sarsılmayın demek ıstıyorum

artık yolunuza bakınız .

Kimse kimseyi beğenmek ya da kabul etmek zorunda değil

Beğenilmemek biri tarafından özellikle sizi ne eksik yapar ne de yarım öncelikle bunu kabul edin

sonra da o kişinin beğenmemesine saygı duyun ve stalkı bırakın.

Erkeğe teklif edilmez. İlgini belli edersin erkek anlar zaten, ilgisi varsa o adım atar.

Lütfen ilişkiler konusunda zorlayıcı olma. Hatalar yapar, pişmanlıklar yaşarsın. Sabırlı ol.

Ben yıllar önce sırf hayatımda biri olsun diye zorlamıştım. Karşımdaki kişiyi yeterince tanımıyordum. Kendi kafamda yarattığım bir karaktermiş. Tanıdıktan sonra tiksindim. Çok da pişman oldum. Keşke olmasaydı keşke bu kadar zorlamasaymışım diyorum. Aynı hataları sen yapma. Olmadıysa inan hayırlısı böyleymiş...

Erkeğe teklif edilmez. İlgini belli edersin erkek anlar zaten, ilgisi varsa o adım atar.

Lütfen ilişkiler konusunda zorlayıcı olma. Hatalar yapar, pişmanlıklar yaşarsın. Sabırlı ol.

Ben yıllar önce sırf hayatımda biri olsun diye zorlamıştım. Karşımdaki kişiyi yeterince tanımıyordum. Kendi kafamda yarattığım bir karaktermiş. Tanıdıktan sonra tiksindim. Çok da pişman oldum. Keşke olmasaydı keşke bu kadar zorlamasaymışım diyorum. Aynı hataları sen yapma. Olmadıysa inan hayırlısı böyleymiş...
Sürekli reddediliyorum bende mi sorun kafama takıyorum. Eskiden kaygı bozukluğu teşhisinden tedavi gördüm. Unutmak istiyorum başaramıyorum zaten olsa bu zamana kadar olurdu.

Back
X